❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Nou disc d'Eva Dénia

Tot està preparat per a la gravació del meu pròxim disc. Un treball que recollirà cançons i arranjaments propis i mostrarà el meu vessant més personal. Després de més de dues dècades de viatge per les músiques populars, el cos em demana fer i cantar les meues pròpies cançons. Compte amb vosaltres!!!

Eva Dénia

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
201
Aportaciones
6.395€
De 5.900€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Per què aquest disc?

Quan abril era abril serà el meu sisé disc i el meu debut com a cantautora. Porte més de vint anys en el món de la música en els quals m’he dedicat sobretot a versionar al valencià cançons procedents del repertori del jazz i la bossa. He escrit lletres originals per al repertori tradicional valencià i he cantat en francés les cançons del gran Georges Brassens. He gaudit molt tocant i cantant tantes cançons meravelloses, però ara el cos em demana fer i cantar les meues pròpies composicions. L’espectacle ja estic rodant-lo en duo amb Merxe Martínez i, amb la vostra col·laboració, el disc ben prompte serà una realitat.

La producció i els músics

Aquest treball és molt especial per a mi i vull cuidar-lo al màxim. He encomanat la producció artística al meu germà Carles Dénia, que dirigirà i supervisarà tot el procés i posarà els seus coneixements i la seua sensibilitat al servei d'aquest treball. La gravació es realitzarà als estudis que l'enginyer de so Tahir Durkalic té a Dénia (Studio Denia). Amb el tàndem Carles Dénia/Tahir Durkalic aspire a assolir el millor so possible. El CD portarà el segell de Comboi Records.

El disc constarà d'11 cançons. No cal dir que la meua gran amiga i companya en tants projectes musicals, la cel·lista Merxe Martínez, hi tindrà un paper fonamental. A més, comptaré amb la col·laboració de dos enormes músics i estimadíssimes persones per a mi: el trombonista Toni Belenguer i el percussionista David Gadea. I, per descomptat, Carles Dénia, a banda del seu paper com a director artístic, hi contribuirà amb les seues guitarres i la seua veu.

Calendari previst

La gravació es realitzarà la tercera setmana d’agost. En setembre, mescles i masterització. En octubre, disseny gràfic i fabricació. Amb una miqueta de sort, en novembre estarem presentant-lo.

A què destinaré les vostres aportacions

La recaptació a través del micromecenatge es destinarà a finançar el gros del projecte: producció, gravació, col·laboracions musicals, mescla, masterització i disseny gràfic. I també a cobrir les despeses que genera el Verkami. Jo em faré càrrec econòmicament de l'edició del disc.

Si se superara la quantitat marcada, les aportacions es farien servir per promocionar el disc (videoclip, cartelleria...) i cobrir les despeses d'edició.

Les recompenses

He pensat molt al voltant de les recompenses a oferir a canvi del vostre mecenatge. Veig que hi ha Verkamis on s'ofereixen samarretes, postals dedicades, xapes i tota mena de 'merchandising'. Finalment he arribat a la conclusió que l'únic que té sentit per a mi és oferir música, en disc o en directe. Vull pensar que la gent que s'interessa per la meua música el que vol és escoltar-me cantar. Participar en el Verkami és simplement avançar la compra d'un producte cultural. Gràcies per fer-ho possible. Mil gràcies per confiar en mi.

Algunes pàgines que podeu visitar

Web Eva Dénia
Facebook personal
Pàgina de fans en Facebook
Twitter
Bandcamp
Comboi records
Vídeos

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Eva Dénia

    Eva Dénia
    Autor/a

    casi 9 años

    Encara tenim un mes, Llorenç. Hi ha temps, però no ho deixeu per a última hora, perquè el temps vola!!!

  • Llorenç Peiró Llinares

    Llorenç Peiró Llinares

    casi 9 años

    Fins a quina data es poden fer aportacions, Eva ???

#26 / Ja tenim disc!

Bona nit.

Encara que vos vaig comunicar per missatge privat que el disc estava enllestit i que ja el tenia a casa, no havia escrit encara una entrada per deixar-ne constància escrita en el blog del Verkami.

Amb aquest post done per finalitzat el Verkami, tot i que la majoria de vosaltres encara no teniu el disc físicament. En dos o tres dies procuraré tindre preparats els paquets per poder enviar-vos-els a més tardar dilluns. Vos confirmaré per email l'enviament i vos agrairé que m'ho aneu comunicant a mesura que aneu rebent els CDs.

Aquesta vesprada hem acudit Merxe Martínez i jo al Musical de Benimaclet on estàvem citades amb els que volguéreu acudir per lliurar-vos el disc en mà.

Hem passat una vesprada molt agradable. Han vingut alguns amics que feia temps que no veia i altres persones que només coneixia per email i que ara he pogut posar-los cara. Volíem… leer más

#25 / Recollida del violí

El passat dimarts vaig acompanyar Matilde Cuenca i el seu fill Daniel Ortega a la botiga d'instruments musicals de Benaguasil CONSOLAT DE MAR. El seu propietari, Carles Subiela, havia contribuït al Verkami aportant un violí que s'havia de sortejar entre els mecenes d'aquest Verkami. L'afortunada va ser MATILDE CUENCA, però tot indica que qui es beneficiarà de tan bonic instrument és el seu fill Daniel. Hem deixat passar l'estiu i el dimarts ens presentàrem en la botiga per recollir el violí. Carles Subiela, que és també poeta, ens va regalar el seu últim llibre, Faules de pau, una obra curiosa, escrita íntegrament en versos tetrasíl·labs. Des de Jaume Roig no s'havia vist una cosa igual!!! Moltes gràcies, Carles.

#24 / Hem acabat la gravació!!!

Fa només unes hores que hem tornat de Gandia. Diumenge començàvem la gravació de Quan abril era abril i hem acabat avui divendres, a migdia. Hem enregistrat onze cançons, sis de les quals són composicions meues, en lletra i música: Faig tard, Haití, Besades de sal, Quan abril era abril, El carrer és teu i De nit. He posat música al poema de Maria Beneyto Als amics de tristor i he escrit una lletra per a la melodia de Cesc Alexandri Agulles de plata. He adaptat al valencià una cançó deliciosa de Georges Brassens, El paraigua, i un tema impressionant de Milton Nascimento, Fruita bona. També he gravat una esplèndida versió al valencià de Pelai Ribas de la cançó de Moustaki "Le métèque", L'estranger.

La gravació ha anat molt bé i estem tots molt contents. Carles Dénia ha estat en tot moment dirigint i controlant tot el procés. Ell ha revisat els meus arranjaments… leer más

#23 / A punt de començar la gravació

Des del dia que fa finalitzar el Verkami, el 19 de juliol, no havia tornat a escriure un post. L'endemà vaig acabar de preparar les postals i vos les vaig enviar per correu. Espere que vos haja arribat a tots. Només tres persones no m'havien donat encara l'adreça i no els la vaig poder enviar.

Després me'n vaig anar de vacances. Dues setmanetes en una platja tranquil·la de la nostra Mediterrània, dedicada a descansar i a posar a punt la veu i els dits.

Demà comença la gravació. Només informar-vos d'un parell de novetats que s'han produït. En primer lloc, el disc es gravarà finalment als Estudis Tigruss de Gandia, i no a Dénia com estava previst. L'estudi de Tahir Durkalik s'ha de traslladar d'edifici i sembla que han hagut d'avançar el trasllat i ens pilla enmig de la gravació.

En segon lloc, informar-vos que el meu company en tants projectes musicals i amic José Luis Porras també col·laborarà en aquest disc, ja que hem decidit incorporar el contrabaix en quatre cançons.

leer más

#22 / El violí

Bona nit. Per algun motiu que desconec, no he pogut entrar en Verkami en mode edició una vegada ha acabat el Verkami i només he pogut informar del resultat del sorteig a traves de Facebook. Ara sembla que des del mòbil em deixa fer-ho. He penjat un parell de posts en Facebook que vos copie à continuació en ordre invers a la seua publicació.


El número premiat en el sorteig del violí ha estat el 120 i correspon a MATILDE CUENCA, com podeu comprovar en el llistat que he publicat fa mitja hora.

El sorteig s'ha programat en acabar el Verkami per a les 22:30, en una pàgina d'Internet especialitzada en sorteigs. Ací podeu veure el resultat:

www.augeweb.com/azar/es8160

---------------------------------------------------------------------------Bona nit. El Verkami ha acabat. He programat el sorteig del VIOLÍ (cortesía de Consolat de Mar) per a les 22:30 hores, moment en què podreu consultar el guanyador clicant aquest enllaç: www.augeweb.com/azar/es8160

leer más

#21 / 34 hores per finalitzar el Verkami

Bon dia. Verkami anuncia que queden 34 hores perquè finalitze la campanya. Això significa que a les 22:03 hores del diumenge es tancarà el Verkami. Immediatament després publicaré en aquest blog i en Facebook el llistat de tots els participants amb el número que correspon a cadascun i programaré el sorteig d'un violí (cortesia de Consolat de Mar) per a les 22:30. A aquesta hora podreu consultar el guanyador en l'enllaç que us proporcionaré.

He de dir que estic molt satisfeta amb el desenvolupament de la campanya. Deu dies abans de la finalització ja havíem assolit l'objectiu principal, i ara estem en camí del segon objectiu. Vull agrair-vos una vegada més la vostra generositat i la confiança que heu dipositat en el projecte. Espere no defraudar-vos.

Ja sabeu que el disc no començarà a gravar-se fins a la tercera setmana d'agost. Així que caldrà una miqueta de paciència. però us aniré informant de com es desenvolupa tot.

leer más

#20 / Segon objectiu

Bona nit. El Verkami continua. Tenim encara 7 dies i un segon objectiu: fabricació del disc i promoció. Per tal d'animar la campanya, la botiga de música CONSOLAT DE MAR ens ha regalat un violí per sortejar-lo entre tots els mecenes. He trobat una pàgina en Internet que et permet programar un sorteig per a la data i l'hora que desitges: (http://www.augeweb.com/azar/). No el puc programar encara perquè no sé quants participants hi haurà finalment. Quan es tanque la campanya, el dia 19 de juliol a les 22'03 hores, programaré el sorteig per a les 10:30 i vos enviaré l'enllaç perquè comproveu vosaltres mateixos qui ha resultat guanyador.

Ja he començat a rebre les vostres adreces postals. Gràcies. A mesura que m'arriben vaig completant la base de dades. Als que encara no m'heu enviat la informació, vos pregue que ho feu el més prompte possible.

Una altra coseta. Si algú… leer más

#19 / Objectiu aconseguit!!!

Bon dia! Tinc la satisfacció de comunicar-vos que hem aconseguit l'objectiu. A falta de 8 dies per finalitzar el Verkami, hem arribat a la quantitat fixada: 5.900 euros. Moltíssimes gràcies!!!

Si volíeu fer una aportació i vos heu despistat, no passa res, encara arribeu a temps. El Verkami continua! Com que encara tenim una setmaneta, anem a buscar el segon objectiu: la fabricació del disc. La botiga de música Consolat de Mar, de Benaguasil, ha volgut posar el seu granet d'arena i ens ha regalat un violí perquè el sortegem entre tots els mecenes. Només acabe la campanya realitzarem el sorteig.

Una forta abraçada.

Ací va el llistat dels mecenes. Fixeu-vos en el número que teniu. El violí pot ser vostre!

1) Toni Cucarella

2) Robert Gietz

3) Maria Amparo Hurtado

4) Josep Carretero

5) Núria Vilaplana

6) Carles Sentí

7) Miquel Pujadó

8) Isidre Crespo

9) Ester Andújar

10) Miguel Ángel Alfonso

11) Andreu Valor

12) Anna Nicola

13) Fernando Caudet

14) Anna Garcia

leer más

#18 / Els mecenes: Amics de les Danses de Guadassuar i 165 més.

Bona nit. Amb un 90% de l'objectiu assolit i encara a 12 dies de la finalització de la campanya, ja puc dir que el Verkami ha sigut un èxit. És possible fins i tot que sobrepassem l'objectiu. En aquest cas, aniríem a buscar un segon objectiu, tal com vos explique en la descripció del projecte.

Avui vull dedicar aquesta entrada als mecenes que esteu fent-ho possible. Repasse el llistat i hi trobe coneguts, amics, familiars..., gent que m'estima i que ha volgut donar-me el seu suport. Però també hi ha persones que no conec, i que han confiat en mi. Em fa especial il·lusió veure la quantitat de músics que m'ha recolzat. Feu una ullada al llistat que vos copie ací baix i ho comprovareu.

El meu agraïment a tots, i avui molt especialment als Amics de les Danses de Guadassuar, que han contribuït amb 350 €, donant així un gran impuls a la campanya.

1) Toni Cucarella

2) Robert Gietz

3) Maria Amparo Hurtado

4) Josep Carretero

5) Núria Vilaplana

6) Carles Sentí

7) Miquel Pujadó

leer más

#17 / Ens acostem a l'objectiu!!!

Amics i amigues. Estem ja al 80% de l'objectiu. I encara ens queden 15 dies!!! No tinc cap dubte que ho aconseguirem. Moltíssimes gràcies per la vostra generositat.

Al llarg d'aquests 25 dies he anat parlant-vos de les 11 cançons que formaran part del disc. Vos he anat copiant totes les lletres en les 18 entrades que he escrit fins ara. Els arranjaments per al directe estan fets, ja que el projecte l'estic rodant en duo amb la cel·lista Merxe Martínez, però ara estem treballant en uns arranjaments una miqueta més complexos de cara a la gravació, ja que, com sabeu, tindrem uns quants convidats. Vos aniré informant de les novetats que vagen produint-se. Per als que no coneixeu el meu últim treball, Un altre cantar, vos remet a la meua pàgina de Bandcamp, on el podreu escoltar: (https://evadenia.bandcamp.com/album/un-altre-cantar)

Vos copie el llistat actualitzat dels mecenes: 156!!!

1) Toni Cucarella

2) Robert Gietz

3) Maria Amparo Hurtado

4) Josep Carretero

5) Núria Vilaplana

#16 / Fruita bona

Els que em coneixeu sabeu que sempre he sentit passió per la música de Brasil. En realitat, per la cançó brasilera, perquè la cançó és música i és lletra. Els brasilers estan en una altra dimensió musical. Fins i tot la música més banal (la de la publicitat o les telenovel·les) té una qualitat altíssima. I què dir dels textos de les cançons? Crec que els brasilers tenen una sensibilitat especial per a dir les coses, i la dolçor de la seua llengua els ajuda, sens dubte.

He volgut incloure en aquest treball una versió en valencià d'una cançó de Milton Nascimento: "Fruta boa". És un tema poc conegut, del qual em vaig enamorar quan li'l vaig sentir cantar a Nana Caymmi.

Ací vos deixe la lletra en valencià.

Fruita bona

Fruta boa. Milton Nascimento

Traducció i adaptació: Eva Dénia

És madur el nostre amor, no és modern

Fruit del goig i del dolor, cel i infern

Tan viscut el nostre amor, convivència

De felicitat i paciència
És tan bo...

És el nostre amor comú tan divers

leer más

#15 / Faig tard

Avui vull compartir amb vosaltres la lletra d'una de les cançons que formaran part d'aquest disc: "Faig tard". És un dels textos que vaig escriure per al projecte "Música evolutiva" (del qual vos parle en un altre post). Com que finalment no es va completar el projecte, vaig decidir posar-li música jo mateixa. Un treball complicat, possiblement el més difícil de tots. Però finalment estic molt satisfeta amb el resultat.

Si voleu conéixer les cançons que formaran part d'aquest disc, només heu d'assistir el pròxim divendres 3 de juliol al Festival de la Cançó de Grau (de València), on actuaré en duo amb la cel·lista Merxe Martínez. Ací baix teniu el cartell. Feliç diumenge!!!

Faig tard

Lletra i música: Eva Dénia

S’ha tancat el dia

Un cop més no m’ha esperat

Quan ja m’acostava

La clau ha rodat

Massa tard ho pense

Ja molts altres ho han pensat

Quan faig la troballa

Tothom ho ha oblidat

Jo volia

Visitar-te

Desitjava

Freqüentar-te

Si em cridaves

Jo acudia

Tu no hi eres

leer más

#14 / L'estranger

Bona nit. Fa uns anys vaig fer un concert a l'Aliança francesa de Sabadell. Allà vaig conéixer un català anomenat Pelai Ribas, que se'm va acostar en acabar l'actuació i em va parlar de les seues versions al català de cançons de Moustaki. Tot i que el tema em va interessar molt, en aquell moment estava ficada en altres projectes i vaig desatendre el seu oferiment de cantar-les. Fins i tot em va dir que tenia amistat amb Moustaki i que, en cas d'arribar a gravar les cançons, podria aconseguir que ell mateix cantara amb mi en algun tema. Es veu que no era el moment adequat, perquè vaig deixar córrer una d'eixes oportunitats que se't presenten una vegada en la vida.

Va passar el temps i Pelai em va escriure dient-me que Marina Rossell anava a gravar algunes de les seues versions en un disc dedicat a Moustaki. Em vaig alegrar molt i el vaig felicitar. I també em vaig lamentar de no haver-ho fet jo en aquell moment en què m'ho va oferir.

leer más

#12 / De nit

Bona nit. Avui vos vull avançar la lletra d'una altra de les cançons que formaran part del disc: "De nit". Dormiu tot el que pugueu (no feu com jo).

De nit

Lletra i música: Eva Dénia

De nit, amb tu

Jaus al meu costat

El teu pensament ja vola

I t’escolte respirar

Tan prop de mi

I tan lluny com te’n vas

De nit

Company

Viatges al teu món

De nit

Tu dorms

I jo vigile el teu son

Tu dorms, jo escric

I observe el teu descans

Em passe la nit desperta

I no deixe de pensar

En tu i en mi

Compartint soledats

El fill

La llar

El món que hem inventat

De nit

Tu dorms

I jo em quede al teu costat

I ja tenim 106 mecenes. Moltíssimes gràcies a tots!

1) Toni Cucarella

2) Robert Gietz

3) Maria Amparo Hurtado

4) Josep Carretero

5) Núria Vilaplana

6) Carles Sentí

7) Miquel Pujadó

8) Isidre Crespo

9) Ester Andújar

10) Miguel Ángel Alfonso

11) Andreu Valor

12) Anna Nicola

13) Fernando Caudet

14) Anna Garcia

15) Encarna Sant-Celoni

16) M. Martínez

17) Carmen Agulló

leer más

#11 / Agulles de plata. Cançó de bressol.

Bona nit.

Fa uns anys em van proposar de participar en un experiment anomenat "Música evolutiva". Havia d'escriure lletres a partir de melodies, harmonies o ritmes. D'altres havien d'escriure melodies a partir de lletres, ritmes o harmonies; o ritmes a partir de lletres, harmonies o melodies. Les cançons anaven passant de mà en mà i cadascú anava afegint la seua a partir del que li havia arribat. Com que treballàvem en cadena, només feia falta que un de nosaltres fallara perquè l'experiment fracassara. I això va passar. El projecte no es va poder completar, però vaig arribar a escriure algunes coses que posteriorment em van servir, com ara aquesta cançó de bressol: "Agulles de plata". Cesc Alexandri, l'impulsor del projecte, era l'encarregat d'escriure les melodies. Un dia em va arribar una partitura que duia només una melodia escrita i… leer más

#10 / El carrer és teu

Avui acaba oficialment la primavera. I m'ha vingut al cap una de les cançons que inclouré en el nou disc: "El carrer és teu". Aquesta ha sigut una primavera molt especial, on de nou ens hem sentit il·lusionats pensant que les coses poden canviar per a millor. La cançó és un valset molt alegre. De moment, ací teniu la lletra.

El carrer és teu

Lletra i música: Eva Dénia

Obri el teu jardí

que ja és primavera

l’ocellet al niu

i al prat la rosella

posa’t en camí

que en sentir-te el pas

la llavor que dormia es desperta

Deixa el teu recer

que ja és primavera

i ha passat el temps

del calla i espera

castellets al cel

llum a la ciutat

i una plaça on la gent ja s’aplega

El carrer és teu

i teua és la terra

teu és el clavell

i el cor que batega

la remor del vent

la sentor del mar

l’esperança que torna novella
Artista: Camargo

Ja hem sobrepassat els 100… leer más

#09 / El paraigua

Bona nit. Georges Brassens: "Le parapluie". Una cançó deliciosa que no em canse de cantar. La vaig gravar en francés al disc Toujours Brassens i ara la tornaré a gravar en valencià. Sempre m'he resistit a versionar Brassens. El plaer de cantar-lo en francés és tan gran com la sensació d'estar traint-lo quan el cante en un altre idioma. Però si vull fer un disc que siga molt meu, no hi pot faltar Brassens. He fet una versió molt fidel a l'original, però m'he permés una llicència: l'he feminitzat.

Al vídeo que us mostre la cante en francés, però vos copie la lletra en valencià. Si la voleu cantar, veureu que ajusta perfectament amb la melodia. Espere que us agrade.

El paraigua

Le parapluie – G. Brassens

Traducció i adaptació: Eva Dénia

Plovia fort i ell caminava

desprotegit per la ciutat.

Jo casualment duia un paraigua

que a algun amic li havia furtat.

Tímidament vaig acostar-me

per si el podia rescatar.

Vaig oferir-li el meu paraigua

i ell agraït el va acceptar.

leer más

#08 / Qui es recorda ja d'Haití?

Fa uns anys un terratrèmol va destrossar la capital d'Haití, Port-au-Prince, causant centenars de milers de morts, ferits i desapareguts. La televisió ens mostrava imatges terribles que ens han quedat gravades per sempre. Aquella tragèdia em va inspirar uns versets, que vaig escriure i vaig guardar en un calaix. Fa uns mesos els vaig recuperar. Havien passat cinc anys i em va semblar que em calien uns poquets versos més. Necessitava un final que parlara de l'oblit en què ha caigut Haití. Li vaig afegir una última estrofa i li vaig posar música.

De moment només vos puc mostrar la lletra. La música haurà d'esperar un poc.

Avui tenim 11 mecenes més! Moltes gràcies!!! Ací baix vos copie el llistat actualitzat. D'alguns de vosaltres, me'n falta el nom o el cognom. Si m'envieu la informació, ho complete.

Haití

Lletra i música: Eva Dénia

La ira de tots els déus

La indiferència dels àngels

L’avarícia dels mortals

La hipocresia dels frares

La tirania d’uns pocs

leer más

#07 / Besades de sal

Estem ja molt a prop d'aconseguir la meitat del Verkami: 82 mecenes en el moment d'escriure aquest post. Com cada dia, vos deixe el llistat complet actualitzat de les persones que hi han contribuït. Moltes gràcies!!!

Avui vull compartir amb vosaltres la lletra d'una de les cançons del disc: "Besades de sal". Es tracta d'una havanera, un gènere que m'inspira molt, perquè m'he criat en la mar. No és una havanera convencional, ni en la lletra ni en la música, però té els tres elements que, al meu parer, ha de tindre una havanera: la temàtica marinera, el balanceig rítmic i els canvis de major a menor.

Estic desitjant gravar-la!!!

Besades de sal

Lletra i música: Eva Dénia

Era l’estiu un temps que mai no acabava

Llargues eren les hores d’aquelles nits

Màgic era el fanal que ens il·luminava

Fet amb la poca traça dels nostres dits

Sempre la mar present com una gran bassa

Platges que s’endevinen en l’horitzó

Sempre anhelant pujar en aquella barca

leer más

#06 / Descobrint Maria Beneyto: "Després de soterrada la tendresa"

Jo no coneixia aquest poemari de Maria Beneyto titulat Després de soterrada la tendresa. El publicà Bromera l'any 1993, però jo l'he descobert recentment. Un dels poemes del llibre el va penjar fa poc la periodista i poeta Susanna Lliberós en el seu Mur de Facebook. Començava amb un vers d'Ausiàs March: "Als amics de tristor". En llegir el poema em va començar a rodar pel cap una melodia. La vaig agafar amb dos dits i la vaig dur amb molta cura per cadascun dels versos del poema, fent-la cavalcar pels tossals i les valls del decasíl·lab. Només la conduïa un poc, perquè en realitat la melodia brollava espontàniament del vers.

Als amics de tristor

Als amics de tristor, però, els diria

que l’au del pit encara viu i nia.

Que ja vindrà la nit, i la mà freda

refusarà el lleu tacte de la seda

per a cercar d’una altra mà la mida

en allò que potser encara és vida.

Us recomane el sol i l’específic,

la tendra companyia, el frigorífic

on refredar els somnis vells, a cura

leer más

#05 / Quin goig la pluja!

Sí, està plovent. Quin goig. Quanta falta ens fa la pluja!

Quan abril era abril

Lletra i música: Eva Dénia

Pluja, pluja, quan plourà?

Quan tornaré a vore els carrers mullats?

Aigua fina, pluja d’or

Quan tornaràs al camp els seus colors?

Ja fa temps que els núvols

Han cobert el meu cel

Però l’aigua no arriba

No plou mai al meu desert

Tinc tanta nostàlgia

Quan recorde aquell temps

En què els rius duien aigua

generosa i transparent

Pluja, pluja, quan plourà?

Quan tornaré a vore els carrers mullats?

Aigua fina, pluja d’or

Quan tornaràs al camp els seus colors?

Tu i jo caminàvem

I botàvem els tolls

Ara la terra és seca

I només alcem la pols

Tu i jo ens estimàvem

I rodàvem pel fang

I ens rentava la pluja

Que ens venia a despertar

Pluja, pluja, quan plourà?

Quan tornaré a vore els carrers mullats?

Aigua fina, pluja d’or

Quan tornaràs al camp els seus colors?

De pecats i penes

En teníem a doll

P’rò arribava la pluja

I ho arrossegava tot

Aigua regalada

leer más

#04 / Núria Feliu es converteix en mecenes del projecte

Unes hores després d'haver escrit l'últim post, vaig comprovar que tenia tres mecenes més, un dels quals era NÚRIA FELIU. No cal dir que em va fer moltíssima il·lusió. La vaig conéixer fa molts anys i li vaig regalar el meu primer disc, Adéu Tristesa, on versionava al valencià estàndards de jazz i bossa. Poc temps després li vaig fer una entrevista per a una revista de l'Associació de músics de jazz que féiem a València. Núria Feliu es va interessar per la meua música, ja que estava en la línia del que ella havia fet sempre. Després ja no l'he tornat a veure, però l'altre dia, rebuscant entre els Verkamis, vaig trobar que acabava de completar-ne un amb molt d'èxit, per tal de digitalitzar i editar 6 elepés dels anys 60 i 70 que li faltaven.

Moltíssimes gràcies, Núria, pel teu suport.

De nou la llista completa de tots els mecenes per ordre d'incorporació. D'alguns de vosaltres no tinc el nom complet. Passeu-me'l, per fa...

1) Toni Cucarella

2) Robert Gietz

3) Maria Amparo Hurtado

leer más

#03 / Tercer dia: anem a bon ritme!!

Estimats i estimades:

El tercer dia de Verkami i anem a molt bon ritme. Ja tenim 39 mecenes, que han aportat un total de 1.335 euros. Moltíssimes gràcies per la vostra generositat!!!

Anit vam actuar al Café Slaughterhouse de Russafa, presentant les cançons que formen part d'aquest projecte, i puc dir que vam tindre un públic completament entregat. Algunes persones ens van expressar el desig de sumar-se al Verkami, i fins i tot l'Slaughterhouse ens va anunciar una aportació econòmica.

Mil gràcies!!

Ací baix vos copie el llistat de tots els que heu participat fins ara, en l'ordre en què ho heu fet.

Una abraçada,

Eva

1) Toni Cucarella

2) Robert Gietz

3) Maria Amparo Hurtado

4) Josep Carretero

5) Núria Vilaplana

6) Carles Sentí

7) Miquel Pujadó

8) Isidre Crespo

9) Ester Andújar

10) Miguel Ángel Alfonso

11) Andreu Valor

12) Anicolca

13) Fernando Caudet

14) Anna Garcia

15) Encarna Sant-Celoni

16) M. Martínez

17) Carmen Agulló

18) Francesc Massana

19) Oreto Doménech

#02 / Primer dia del Verkami: arrancada espectacular

Bona nit, amics i amigues.

Contentíssima i agraïda per com s'ha desenvolupat aquest primer dia de campanya. En a penes 24 hores han participat 26 mecenes, que han aportat un total de 830 euros. No es pot demanar més. Estic desvanida, com diem els pixavins. Moltíssimes gràcies per confiar en mi.

A mesura que passen els dies aniré contant-vos i mostrant-vos coses del projecte.

De moment vos diré que demà dijous 11 de juny, a les 20:30 h. farem un concert al barri de Russafa (València), en un café situat al carrer Dénia, núm. 22, anomenat Slaughterhouse. És un local encantador, un antic escorxador convertit en bibliocafé. L'entrada és lliure. Actuaré acompanyada per la cel·lista Merxe Martínez. Tocarem precisament el repertori que anem a gravar, ja que és un dels concerts que hem programat per tal de rodar les cançons abans d'entrar a l'estudi de gravació.

leer más

#01 / Arranca el Verkami

Moltes gràcies als amics que han fet les primeres aportacions al Verkami: Toni Cucarella, Robert Gietz, Maria Amparo Hurtado i Josep Carretero.

Una forta abraçada,

Eva

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies