❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Estels i Ermites del Montnegre-Corredor

Treball fotogràfic nocturn on recullo amb un caràcter estètic, l'arquitectura religiosa del PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR.

Mariano Pagès

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
59
Aportaciones
2.240€
De 1.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Les ermites del Parc del Montnegre i el Corredor com mai s’havien vist abans.

Estels, Ermites i Esglesioles, és un treball fotogràfic on recullo l'arquitectura religiosa del Parc del Montnegre i Corredor, fent un recorregut nocturn per 14 termes municipals entre les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva.

Es tracta d’una obra estètica i visual, on el patrimoni es el protagonista i els estels el fil conductor . Totes les fotografies s’han realitzat durant la nit, sovint en condicions de foscor total. En ocasions, he demanat als ajuntaments que apaguin els llums de carrer per tal de generar la meva desitjada situació de foscor total. Durant el temps que es realitza la fotografia, il·lumino l'edifici amb llanterna, cops de flash o espelmes segons cada cas. Mentrestant, la rotació del planeta es manifesta deixant l'empremta que inscriuen els estels sobre el sensor de la càmera. Me interessa ressaltar que les imatges no són fotomuntatges.

El patrimoni (religiós, arquitectònic i cultural) és l’eix del treball, i és representat d’una manera inèdita, amb un caire artístic i amb marcats contrastos de temps, velocitat, foscor i lluminositat. Des de una perspectiva artística-creativa s’interactua amb el paisatge, l’arquitectura i el propi llegat cultural dels antics pobladors de la muntanya.

Com serà el llibre

L'obra es plasmarà en un llibre de fotografies, amb textos en català i en castellà. Tindrà una mida de 21x24 cm, paper d'alt gramatge i tapa rústica amb solapa. El tiratge està en funció de les aportacions.

Després de la positiva experiència al Montseny, puc afirmar que el projecte te com objectiu generar un llibre d’excel·lent qualitat, enquadernació i acabats; a més de ser un material que convida a revalorar i reflexionar sobre el nostre patrimoni, la nostra identitat i història, tot des de una atmosfera onírica, estètica i visual.

El treball es complementa amb una mostra fotogràfica que serà itinerant. L'exposició s'exhibirà en diverses sales dels municipis que formen part del Parc.

A què es destinaran les aportacions

Les aportacions del Verkami es destinaran a cobrir una part de les despeses d`impremta, comissions, ISBN, taxes, impostos, disseny gràfic, prototips, maquetació, proves i també per a sufragar el notable nombre de desplaçaments realitzats durant més d'un any de treball de camp.

Calendari previst i recompenses

El lliurament de les recompenses les faré a principis de Desembre, per correu postal o personalment durant les inauguracions de les exposicions. La primera presentació del llibre serà el 9 de Desembre a l'Ajuntament Santa Maria de Palautordera. La totalitat de les dades de les exposicions pels diferents pobles del Parc apareixen a l'apartat EXPO`s de la web.

Les fotografies es podran triar entre les que apareixen als apartats: IMATGES de la web. Paper fotogràfic d'alta qualitat mida 20x30, acabat mate, sense emmarcar. Contactaré individualment amb les dades que aportin a Verkami.

Pel que fa a la sortida fotogràfica nocturna, es tracta d´una única pràctica de la tècnica "light painting" utilitzada al llibre. La durada de la sortida serà aprox. 1.30h més el desplaçament amb vehicle tot terreny pel Parc. Nit a concretar. Necessari tenir càmera digital amb opció "bulb".

I finalment...

Us convido a endinsar-vos a la meva obra on he portat al límit la meva capacitat, tant tècnica com creativa; per a sorprendre, impactar, comunicar i enaltir el patrimoni amagat per la serra i pel temps. Un treball realitzat des del cor de la terra; des de racons poc transitats, a vegades oblidats, però, que conserven latent l'empenta dels antics habitants de la muntanya. Paisatges i arquitectures son conduïdes per l`ambient místic i misteriós de la nit, els cims, la lluna i els estels.

Espero que aquesta nova experiència, de llargues hores de solitud, amb aire de mar i de muntanya, pugui transformar-se a la meva segona i desitjada publicació fotogràfica.

Moltes Gràcies!

Mariano

Imatge portada: Hortsavinyà - Tordera

+ Info

Pagina Web i perfil Facebook.

Qualsevol dubte podeu contactar amb mi a: [email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Mariano Pagès

    Mariano Pagès
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola Marcel, antes que nada muchas gracias por tu interés.

    1) si puede ser. si lo haces envíame un mail para yo saberlo ya que desde Verkami no podre enterarme.

    2) en diciembre haré presentaciones en:

    dia 9. Sta.Mª de Palautordera 19.30h

    dia 13. Cardedeu. 12.30h

    dia 17. Llinars del Valles . 19.30h

    dia 19. Sant Pere de Vilamajor 11.00h

    dia 22. Sant Celoni 19.30h.

    un saludo

    Gracias!!

    Mariano

  • Marcel

    Marcel

    más de 8 años

    Quería preguntar un par de cosas.

    1) Comprando el pack de dos libros, es posible recibir un ejemplar del libro del Montnegre i Corredor y otro del Montseny?

    2) Las entregas en mano, previas a navidad, dónde serían?

    Gracias y felicidades!

  • Mariano Pagès

    Mariano Pagès
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola Jordi. La exposición en Pineda de Mar se desarrollará en el marco de la semana del Mediambient. Es a partir del sábado 4 de Junio.

    Aun falta bastante pero la fecha ya esta concretada. Gracias por tu apoyo e interés. un saludo!!

  • Jordi Dols

    Jordi Dols

    más de 8 años

    Saludos Mariano:

    Me llamo Jordi y quería preguntarte una cosa.

    Para cuando tienes previsto hacer la presentación en Pineda de Mar?

    Tu trabajo me ha llamado mucho la atención.

    Felicidades.

    Un saludo.

  • Quim Botey

    Quim Botey

    más de 8 años

    M'agradaria parlar amb tu sobre la possibilitat de exposar aquesta exposició al festimatge.org el meu telèfon és 646653502., gràcies Quim Botey

#10 / Romànic del Montseny - últimos 5 días

Buenos días mecenas, el objetivo del ROMÀNIC DEL MONTSENY se ha logrado!!

Agradezco a todas las personas su participación y difusión en estos días. Les paso una imagen de la prueba de color que ha quedado tal como estaba prevista. Solo quedan 5 días para finalizar de la campaña. Aún está activo el enlace para reservar un ejemplar que lo podrán tener para antes de Sant Jordi. Enlace del Proyecto del ROMÀNIC DEL MONTSENY

GRACIAS !

MARIANO

#09 / MATARO - CAN BOET

ESTELS I ERMITES DEL MONTNEGRE A MATARO

Dissabte 18.00h. Centre de documentación CAN BOET.

Presentació de libre, mostra audiovisual i xerrada a càrrec de l'autor Mariano Pagès.

El Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor a Mataró, del Centre de patrimoni arqueològic i natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, instal·lat a Can Boet de Mataró, exposa a partir de dissabte 8 d’octubre “Estels, ermites i esglesioles del Montnegre i el Corredor”. Aquest treball fotogràfic de Mariano Pagès recull l'arquitectura religiosa del Parc del Montnegre i Corredor, fent un recorregut nocturn per 14 termes municipals entre les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva.

És una obra estètica i visual, on el patrimoni és el protagonista i els estels el fil conductor. Totes les fotografies han estat realitzades durant la nit, sovint en condicions de foscor total.

leer más

#08 / INAUGURACIÓ D'EXPO A SANT CELONI

Hola amig@s.

Les comento que próximo sábado 23 de Enero a las 19.00, se inaugura la exposición itinerante en la RECTORIA VELLA - SANT CELONI.

Sera una exposición con mas de 50 fotografías nocturnas de arquitectura y paisaje.

Los espero para compartir la obra, pasar un buen momento, tomar una copa de cava y también poder entregar el libro a los que aun no lo tienen.

Muchas gracias.

Los espero.

Mariano

Tríptico de la muestra

#07 / PRESENTACION CONJUNTA

Alex Alonso - Mariano Pagès.

Presentación conjunta en SANT CELONI.

SALA BERNAT MARTORELL - Can Ramis

Martes 22 de Diciembre 19hs.

Aprovecharemos para conocer y saludar a nuestros mecenas y entregar las recompensas del proyecto Verkami.

Los esperamos.

Gracias!

#06 / Entrega de libros

Hola amigos.

Les comento que mañana sábado 19 de Diciembre a las 12.00, presentare el libro Estels i Ermites del Montnegre-Corredor en LA MONGIA , Sant Pere de Vilamajor.

También estaré durante todo el fin de semana en la Fira de Nadal en SANTA MARIA DE PALAUTORDERA, donde podre entregar el libro y también compartir otras obras fotografiadas.

Muchas gracias.

Los espero.

Mariano

#05 / SANTA MARIA DE PALAUTORDERA

HOLA,

Els comento que demà, Dimecres 9 de desembre 19.30h a la la Sala de Plens de l'AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA presetaré el libre Estels i Ermites del Montnegre-Corredor.

També aprofitaré per a lliurar les recompences als mecenes de Verkami.

Ens veiem!

MARIANO

#04 / PRESENTACION EN LLINARS DEL VALLÈS

Hola,

les comento que mañana Jueves 3 de Diciembre a las 19.30h, estaré en la Biblioteca de Llinars del Vallès con la primera presentación del libro.

También podré entregar los ejemplares a los mecenas y saludarlos.

muchas gracias.

Mariano

#03 / GESTION DE LAS RECOMPENSAS

Hola!

una vez acabada la campaña y finalizado el tema de los pagos, Verkami me ha habilitado a gestionar las recompenses. Es por eso que en breve recibirán un correo de mi parte con un pequeño formulario para concretar la dirección de envío o el sitio de entrega en mano (según cada caso).

Les recuerdo las fechas de las próximas presentaciones en el mes de Diciembre:

Jueves 3 a las 19.30h - Biblioteca de Llinars del Vallès.

Miércoles 9 a las 19.30h - Sala de Plenos. Ajuntament de S.Mª de Palautordera.

Domingo 13 a las 12.30 - Librería Espai-31. Cardedeu.

Sábado 19 a las 12.00 - La Mongia. Sant Pere de Vilamajor.

Martes 22 a las 19.30h - Sala Bernat Martorell - Can Ramis - Sant Celoni.

Estamos en contacto por este medio y por el e-mail que les enviaré.

Muchas gracias!

Un saludo.

Mariano

#02 / OBJETIVO CUMPLIDO !!!

Hola!

Agradezco a todos los participantes del Verkami por el apoyo, el interés, la paciencia y las aportaciones realizadas para la materialización de mi libro (nuestro libro).

La empresa Verkami me comunica que está resolviendo algunas dificultades de pago con algunos mecenas. Una vez solucionado, en el transcurso de 7 días me pasarán la lista de todos vosotros.

A partir de allí, comenzaré con los envios por correo o la entrega en mano en laS exposiciones y presentaciones.

3 de Diciembre , 19.30h – Biblioteca de Llinars del Vallès

9 de Diciembre , 19.30h – Sala de Plenos. Ajuntament de S.Mª de Palautordera

22 de Diciembre ,19.30h- Sala Bernat Martorell – Can Ramis – Sant Celoni

Muchas gracias!
los mantendré informados.

Mariano

imagen: Detalle de tapa desplegada antes de coser y pegar.

#01 / PRIMERA SEMANA

GRACIAS!

a los colaboradores i colaboradoras por las aportaciones. Cada una de ellas es un granito de arena que contribuye a cumplir el objetivo. Por cada aportación me llega un mail anónimo que se revelará al final de la campaña.

Pasada la primera semana se ha cumplido con un tercio del total, y eso es un buen indicador. Los animo a seguir compartiendo, promocionando y difundiendo las diferentes publicaciones ya que aún falta camino por recorrer. Pasada la primera semana comienza una larga cuesta arriba hasta los 40 días.

Les envio una de las imágenes del reportaje realizado en la radio de Mataró, como símbolo de la tarea que tendré las próximas semanas. Intentaré difundir el proyecto por todos mis contactos para poder llegar a cumplir la meta planteada en este proyecto: la materialización del libro. Emprendimiento que ahora vosotros también sois partícipes.

Contento y agradecido. Un saludo mecenas!

Mariano

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies