❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

"Ò mon país", nou disc de LA MATA DE JONC

"Ò mon país" serà el nou disc de La Mata de Jonc, un quartet d'homes creat l'any 2008 i especialitzat en polifonia tradicional. El disc vol connectar la tradició de la cançó polifònica occitana amb la tradicional catalana.

La Mata de Jonc

A project of

Category

Created in

0
seconds
108
Patron
3.246€
From 3.000€
Contribute to the project

Conte il·lusori

Temps era temps, van ser molts els qui van deixar el país, el poble, la muntanya, per anar a ciutat, al confort, al benestar fàcil, a trobar riqueses segures. Varen ser molts els qui no van voler saber res dels cants antics, ni de la saba que havia nodrit l’arbre del qual n’havien nascut tots com branques, fulles i fruits. Van ser majoria.

Però hi va haver també la pastora-princesa humil que va dir cantant: “tant com viuré guardaré les meves ovelles…”. I també el minyó de vuit anys, valent, que lligant una mata de jonc ben fort, amb una corda immaterial de so transparent, va evitar que cap enemic foraster pogués destruir la rosa amagada al cor del seu país.

La Mata de Jonc

És un quartet d'homes especialitzat en polifonia tradicional decidit a abordar un repertori representatiu dels Països Catalans i també d’altres zones properes, sempre en l’àmbit pirinenc-mediterrani. El grup, que es va crear l’any 2008, ha enregistrat dos discs i ha realitzat una trentena de concerts.

La Mata de Jonc pren els seus models de l’àrea mediterrània en general i, més concretament, de la polifonia occitana. Aconsegueix així, una proposta musical innovadora -i a la vegada respectuosa amb la tradició- que ha obert un camí en aquest camp poc concorregut per les noves generacions de músics i cantors en general a Catalunya.

La Mata de Jonc el formen: David De la Higuera i Fiol - Ramon Manent i Folch - Albert Portas i Velaz - Albert Massip i Pinatella

El disc: "Ò mon país"

El passat mes de gener vam iniciar l'enregistrament de quinze cançons als Estudis 44.1, d'Aiguaviva, pel que serà el tercer treball del grup: “Ò mon país”. El disc vol connectar la tradició de la cançó polifònica occitana amb la tradicional i popular catalana.

Per fer-ho, hem comptat amb l’assessorament de Pascal Caumont, un referent de la polifonia tradicional occitana, la col·laboració del percussionista Enric Canada, del fotògraf - rapsode Quim Armengol i dels companys Pol Aumedes i Andreu Vall.

Les cançons:

1. Ò mon país - G. Sanchette / J.C. Coudouy
2. Triste ei lo cèl - Tradicional bearnesa
3. Sortiu, sortiu - Tradicional gascona
4. Aquesta nit passada - Tradicional gascona
5. Festara - JB.Etxagarai / R.Sarriegi
6. Isabel - Tradicional
7. Contragoigs de Sant Corneli - Popular
8. Quan jo n'era petitet - Tradicional
9. El sastre - Tradicional
10. Els traginers - Tradicional
11. Xala i beu sense brida - JS.Amigó / J.Arnella
12. L’Empordà - J.Maragall / E.Morera
13. L’exiliat - R.Carreras
14. El cant de la senyera - J.Maragall / Ll.Millet
15. Peu polidor - Tradicional

A què destinarem les vostres aportacions

Per una banda, a cobrir les despeses econòmiques del disc: enregistrament, mescles, assessorament musical, edició, còpies i disseny. Per l’altra, a assumir el cost de l’edició d’un vídeo de promoció.

Sobre les recompenses

- Concert especial per mecenes: Concert organitzat expressament per als familiars, amics, col·laboradors i mecenes del nostre projecte en un entorn històric i privilegiat del Baix Empordà.

- Taller de cançons: Un parell d'hores amb la finalitat d’aprendre un repertori d'oïda i de forma assequible de cançons populars i tradicionals.

- Sobretaula cantada: Venim a casa vostra i, després de l'àpat (a què també ens podeu convidar), iniciem una cantada de cançons populars i tradicionals en què sempre s'acaba provocant la participació de tothom. Dues hores de durada.

- Concert al menjador de casa: Venim a casa vostra i, en un espai recollit entre familiars i amics, us oferim una mostra de les cançons del nostre repertori. Una hora de durada.

- Concert reduït: Petit concert adreçat a entitats que volen complementar un esdeveniment concret (entrega de premis, homenatges, àpats…) amb una mostra de les cançons del nostre repertori.

- Concert gran: Concert complet adreçat a totes aquelles entitats que volen organitzar un esdeveniment musical al seu poble o barri, lligat amb la cultura popular i tradicional.

Calendari previst

El disc i el vídeo hauria de sortir i promocionar-se durant l'estiu-tardor del 2015. Les recompenses començaran a entregar-se o executar-se a partir del moment en què s’hagi assolit l’objectiu.

+ Info

Web del grup
Facebook del grup

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#02 / Ja el tenim aquí!

Finalment, després d'uns mesos, ja tenim a les mans el tercer disc de La Mata de Jonc: "Ò mon país".

Per tal de poder-vos-el fer arribar, ens els propers dies rebreu un correu demanat-vos les vostres dades personals. A tots aquells amb qui coincidim personalment, us el donarem en mà. Sigui com sigui, tothom rebrà properament els CD's.

No cal dir que sense la vostra col·laboració aquest projecte no hauria arribat a bon port. Mil gràcies novament!

Salut i cantera!

12€
13 backers

1 CD “Ò mon país”.

15€
42 backers

1 CD “Ò mon país” signat i dedicat pels membres del grup.

30€
34 backers

1 CD i 2 ENTRADES

1 CD “Ò mon país” signat i dedicat pels membres del grup
+ 2 entrades per al concert especial per a mecenes al Castell-Palau dels Comtes d'Empúries de Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà (data a concretar)

45€
18 left (of 30)

1 CD, 2 ENTRADES i 1 CD ANTERIOR

1 CD “Ò mon país” signat i dedicat pels membres del grup
+ 1 dels CD's anteriors del grup: “La Mata de Jonc” o “Cants a tenora” (a triar)
+ 2 entrades per al concert especial per a mecenes al Castell-Palau dels Comtes d'Empúries de Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà (data a concretar)

100€
5 backers

TALLER DE CANÇONS

Taller de cançons (data i despeses de desplaçament a acordar amb el grup). 2h. de durada.
+ 1 CD “Ò mon país” signat i dedicat pels membres del grup

200€
2 backers

SOBRETAULA CANTADA

Sobretaula cantada -dinar o sopar- (data i despeses de desplaçament per acordar amb el grup). 2h. de durada.
+ 1 CD “Ò mon país” signat i dedicat pels membres del grup

300€
0 backers

CONCERT AL MENJADOR

Concert al menjador de casa (data i despeses de desplaçament per acordar amb el grup). 1h. de durada.
+ 1 CD “Ò mon país” signat i dedicat pels membres del grup

400€
0 backers

TALLER DE CANÇONS i CONCERT AL MENJADOR

Taller de cançons (data i despeses de desplaçament per acordar amb el grup)
+ Concert al menjador de casa (data i despeses de desplaçament per acordar amb el grup). 3h. de durada total.
+ 1 CD “Ò mon país” signat i dedicat pels membres del grup

500€
0 backers

CONCERT REDUÏT

Concert reduït en un espai públic. Adreçat a grups, entitats, associacions, etc. que vulguin amenitzar o complementar algun acte. 25 min. de durada. Data i despeses de desplaçament per acordar amb el grup. L’equip de so no està inclós en el preu.

800€
0 backers

CONCERT GRAN

Concert gran en un espai públic. Adreçat a grups, entitats, associacions, etc. 50 min. de durada. Data i despeses de desplaçament per acordar amb el grup. L’equip de so no està inclós en el preu.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings