❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Restauració de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini de Cardona

La Confraria de la Mare de Déu del Patrocini vol restaurar la imatge de la Mare de Déu deteriorada a causa del pas del temps, amb motiu dels 75 anys del seu retorn. Per això us proposem aquesta via de col·laboració, per poder aconseguir el finançament necessari. Entre tots ho aconseguirem!

0
segundos
31
Aportaciones
1.800€
De 1.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Col·labora en la restauració de la imatge de la nostra patrona, la Mare de Déu del Patrocini

La Confraria de la Mare de Déu del Patrocini vol restaurar la imatge de la Mare de Déu amb motiu de la commemoració, enguany, dels 75 anys del retorn a la vila de la nostra venerada patrona.

Per aquest motiu, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya procedirà a la seva restauració, donat que té parts força malmeses com a conseqüència del pas del temps, i abans que els seu deteriorament s’agreugi més.

El pressupost de restauració de la imatge és de 21.733,36 euros, dels quals la Confraria ha d’aportar uns 12.000, i les fonts de finançament d’aquesta última quantitat són el bisbat de Solsona, les quotes dels confrares i confraresses, els donatius que es recullin amb aquesta campanya i els donatius dipositats a les caixetes.

Sobre les recompenses

Totes les persones que facin un donatiu seran inscrites en el Llibre d'Or de la Mare de Déu.

Les altres recompenses són les següents:

  • Qui faci un donatiu de 20 euros tindrà un exemplar numerat de la nova edició dels goigs de la Mare de Déu que s'estan fent.

  • Els donatius de 50 euros rebran, a més, una auca elaborada per la Montse Canal (textos) i la Fina Vicente (dibuixos), que s'acabarà de fer properament.

  • Finalment, les persones que donin 100 euros rebran, a més a més, el DVD de tots els actes que es faran amb motiu de la celebració.

Fem una mica d'història

La imatge de la Mare de Déu del Patrocini de Cardona és d’alabastre, pertany a l’escola italiana del segle XIV i fou venerada a la ciutat de Marsella fins que, el 1423, Joan Ramon Folc II, comte de Cardona, després d’assetjar aquesta ciutat i entrar-hi triomfant, prengué la imatge com a botí i l’entronitzà en el seu castell de Cardona.

Allí restà molts anys fins que, a petició de la població de Cardona, passà a la parròquia i fou proclamada Patrona de la vila, amb el nom de Mare de Déu del Patrocini.

Fou venerada fins al 1936 quan, per la Guerra Civil, va ser profanada i trossejada i la van llençar al terraplè del castell.

La imatge va ser reconstruïda al Museu Arqueològic de Barcelona, on feren una restauració perfecta sota el guiatge de l’escultor Francesc Contel. Després de la guerra, la imatge tornà a Cardona, on va ser rebuda triomfalment.

Calendari previst

La imatge de la Mare de Déu de Patrocini ja es troba al Centre de Restauració de Catalunya.

Allà faran un estudi de la talla i la restauraran, de manera que la tornaran a Cardona a finals del mes de maig.

Amb motiu de l'arribada de la imatge restaurada, igual que fa 75 anys, està previst fer una Processó i una Missa solemne el dia 31 de maig, a la tarda.

També està programada una sortida a Valldoreix el dia 11 d'abril per visitar el Centre de Restauració, i una xerrada a càrrec dels restauradors el dia 28 de juny.

+ Informació

Blog de la Confraria

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies