❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Tercera reimpressió llibre 'Pobles valencians abandonats'

Pobles que han sigut esborrats del mapa o destruïts, altres abandonats pels seus habitants, o uns altres submergits baix embassaments. El llibre mostra, amb fotos d'abans i d'ara, aquests pobles abandonats i al silenci dels paisatges i espais naturals que els envolten, molts d'ells desconeguts.

Agustí Hernàndez

A project of

Category

Created in

0
seconds
179
Pledges
3.795€
From 2.210€
Contribute to the project

Choose your reward

Aconseguit el segon objectiu de finançament per a este projecte de reimpressió del llibre 'Pobles valencians abandonats', quan encara falten 8 dels 40 dies de campanya, es planteja que els fons obtinguts a partir d'este moment seran per a incrementar el tiratge inicialment previst. Així, es planteja un segon nou objectiu de finançament, que és arribar als 4.000 euros.

A partir d'ací, el projecte, tal i com es va presentar:


Aconseguit l'objectiu de finançament per a imprimir el llibre 'Pobles valencians abandonats', en 19 dels 40 dies de campanya, es planteja que els fons obtinguts a partir d'este moment seran per a incrementar el tiratge inicialment previst. Així, es planteja un nou objectiu de finançament, que és arribar als 3.000 euros.

A partir d'ací, el projecte, tal i com es va presentar:


El llibre 'Pobles valencians abandonats' ha realitzat ja quatre campanyes de crowdfunding a Verkami, les quatre amb èxit. Fruit de les dos primeres va fer-se una primera edició del llibre a finals de novembre de 2013. A finals de gener l'obra es va reimprimir, amb els fons del tercer Verkami. A meitat de març de 2014, la reimpressió estava a punt d'esgotar-se, pel que es va plantejar una segona reimpressió del llibre 'Pobles valencians abandonats'.

Amb la nova proposta, es pretén reimprimir el llibre per tercera vegada, en una tirada que serà relativament curta. Tens una nota de premsa que explica els continguts i objectius del llibre Pobles valencians abandonats fent clic ací.

El quart Verkami per al llibre 'Pobles valencians abandonats'' va finalitzar durant abril, amb la participació de 89 mecenes.

El tercer Verkami per al llibre 'Pobles valencians abandonats' va finalitzar durant gener, amb la participació de 80 mecenes.

El segon Verkami per al llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci' va finalitzar a meitat d'octubre amb més de 100 mecenes.

El primer Verkami del llibre va aconseguir un notable èxit de participació. Va finalitzar durant juliol de 2013, amb uns 150 mecenes.

Fins el moment s'ha realitzat unes 55 presentacions del llibre amb centres excursionistes, associacions culturals, etc., a les principals localitats valencianes.

A què destinarem les vostres aportacions

El finançament que es demana per a la reimpressió del llibre es destinarà a finançar la reimpressió d'exemplars, així com pagar l'enviament dels lllibres (Correus, sobres...).

Reimprimir el llibre no suposa cap recàrrec, obligació ni despesa per a les persones que han sigut mecenes i que ja tenen els seus llibres. Sí que ofereix, no obstant, a noves persones la possibilitat de ser mecenes i obtindre el llibre. Del llibre a hores d'ara NO QUEDEN EXEMPLARS a la venda, fins la reimpressió.

Calendari previst

Pel que fa a la distribució dels llibres als i les mecenes, es realitzarà només tindre feta la reimpressió, i serà a través d'enviament postal o replegant el llibre a presentacions. Les presentacions on es podrà replegar seran les que fan referència al llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' calendari de presentacions fent clic ací. El llibre està previst que s'haja reimprés cap a finals d'abril de 2015, o primers de maig, aproximadament.

Es reimprimeix el llibre 'Pobles valencians abandonats', però en la proposta, com es pot veure en les recompenses, també es vincula al llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', segona part del llibre en reimpressió i que també inclou una part significativa de nuclis valencians. Pots consultar tota la informació sobre este projecte fent clic en este enllaç. En ser un llibre de les mateixes característiques (grandària, nombre de pàgines, preu, temàtica...) es pot considerar que és la segona part de Pobles valencians abandonats.

El llibre 'Pobles valencians abandonats' ha tingut un ampli seguiment en premsa, ràdio i televisió. Cite algunes de les aparicions. També va eixir a Canal 9 i Ràdio 9, mitjans de comunicació públics que ja no emeten.

Impacte del llibre en premsa i ràdio

L'apartat està ordenat de més recent a més antic, per tant, les referències concretes al llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' són les primeres, en ser el projecte més recent.

Llistat de mecenes

En les pàgines 155 i 156 del llibre hi ha un llistat amb el nom dels mecenes que han participat fins a l'última reimpressió del llibre. No s'inclouran més mecenes al llistat.

A més, si algun/a mecenes dels anteriors crowdfundings vol eixir del llistat, o entrar, també pot fer-ho. Es tracta d'escriure un correu electrònic a ag[email protected] abans de finalitzar este crowdfunding.

Recordem, a partir d'ací, el projecte que es presenta

Els nuclis històrics de Domeño, Loriguilla, Benagéber o Tous; el desaparegut municipi de Campos de Arenso, amb el seu nucli de població enderrocat i submergit; pobles com Gavarda o Beneixida, víctimes de la pantanada de 1982 o Sant Francesc d'Assís, inundat; o d'altres com Jinquer, Los Mores, Bibioj o Vizcota, que s'han despoblat totalment durant ell segle XX. Són alguns exemples de pobles abandonats.

Al costat d'ells, o molt prop, paisatges pràcticament inalterats per l'acció de l'ésser humà. Alguns protegits, d'altres no. Escenaris idíl·lics on la natura es mostra grandiosa. El llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci' planteja conéixer els pobles abandonats, però també aquests espais.

El treball 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci' mostra els pobles valencians abandonats i les diferents circumstàncies que han provocat la despoblació, en dates recents. Amb un percentatge del paper ocupat per fotos en més del 80%, el llibre té un caire divulgatiu.

Segona part

Es tracta de la segona part del llibre 'Pobles Abandonats. Els paisatges de l'oblit', editat l'any 2006 i del qual Agustí Hernàndez i José Manuel Almerich són els autors. Aquell llibre va oferir un primer avanç sobre els pobles i nuclis despoblats, i ara Agustí Hernàndez incorpora nous pobles abandonats i més materials fotogràfics, i aprofundeix en els espais naturals que rodegen els pobles valencians abandonats.

Enfront dels tòpics del 'Levante Feliz', l'obra mostra una altra realitat del territori valencià no tan coneguda, i que de vegades s'intenta ocultar. L'autor selecciona per a aquest llibre algunes d'entre les més de 100.000 fotografies de pobles valencians abandonats que ha anat fent els últims anys. Els paisatges que ací trobem, han sigut el complement d'excursions en què s'ha anat a algun nucli deshabitat.

Xerrades i conferències

Agustí Hernàndez ha fet al voltant d'un centenar de xerrades i conferències sobre les pobles valencians abandonats, als principals pobles i viles valencianes, des de l'any 2007.

També s'intenta mostrar com ha evolucionat el paisatge valencià dels pobles abandonats en els darrers anys. Hi ha pobles que s'han reconstruït, altres que s'han acabat de despoblar, i hi ha noves propostes com ara 'okupar-los', que s'estan duent a terme a diferents parts del territori. El llibre també mostra, a través de la comparativa entre fotos antigues i recents del mateix poble, com ha evolucionat el paisatge valencià. Per exemple, en línies generals, s'aprecia un importantíssim increment de la massa forestal en la muntanya valenciana.

Característiques del llibre

 • Format: 17 per 24 centímetres

 • 160 pàgines

-A tot color

-Enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal

Més informació

BLOC: Pobles Valencians Abandonats

TWITTER: @PoblesValAbando

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

12 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  over 8 years

  Hola, he enviat un correu als mecenes i les mecenes explicant com fer-ho. Salutacions, Agustí

 • Josan

  Josan

  over 8 years

  ¿Para la dirección de envío postal, usáis la de paypal o te la tenemos que hacer llegar de alguna manera? saludos

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  over 8 years

  Hola Sergio, escriu al correu electrònic i parlem. Agustí

 • Sergio

  Sergio

  over 8 years

  Hola, he llegado tarde al crowfonding... por unos minutos, pero estoy muy interesado en comprarlo. ¿Cómo puedo hacerlo ahora? Gracias.

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  over 8 years

  Per a eixos temes escriu a Verkami. Jo no puc fer absolutament res. Ni tinc accés a les dades bancàries, ni puc modificar, òbviament, estes qüestions. No tindràs cap problema si els envies un correu i els ho expliques. Salutacions.

 • aemus

  aemus

  over 8 years

  Hola, ¿és possible canviar la aportació? He fet una de 25€ (els 2 llibres + calendaris per correu) i m'agradaria caviarla per una de 30€ (2 del pobles valencians i 1 dels de la península per correu), moltes gràcies.

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  over 8 years

  Salutacions i gràcies per opinar.

 • Pep

  Pep

  over 8 years

  Fenomenal idea, que puede ser una buena coleccion. Mira, por lo de "Estado español" no hago una buena aportacion. Bona nit.

 • Agustí Hernàndez

  Agustí Hernàndez
  Author

  over 8 years

  Hola Juan Carlos, en el verkami tens eixa mateixa opció per a comprar-los. Hi ha diverses recompenses que vinculen els dos llibres.

  I després, quan isca el que es va a reimprimir, en les presentacions o per enviament postal, com s'ha vingut fent habitualment.

  Salutacions,

  Agustí

 • José Carlos

  José Carlos

  over 8 years

  Hola muy buenas, yo estoy interesado en comprar "Pobles valencians abandonats "y" Pobles abandonats de la peninsula iberica". Estoy seguro que me dareis la información necesaria para poder hacerme con ellos, gracias y enhorabuena por vuestro trabajo.

#08 / Presentació llibre 'Paisatges i pobles abandonats', dijous 15 d'octubre a Alboraia

S'adjunta cartell de la primera presentació del llibre 'Paisatges i pobles abandonats'. Serà dijous 15 d'octubre, a la Casa de Cultura d'Alboraia, a les 19.30 hores.

Les pròximes presentacions dels altres llibres, 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' es poden consultar en http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

En tots els actes estaran els tres llibres.

#07 / Fi micromecenatge llibre 'Paisatges i pobles abandonats', este dijous 17, a 19 hores

Hem acurtat el micromecenatge del llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació. Clourà este dijous dia 17 de setembre de 2015, a les 19 hores en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

El motiu és perquè esta setmana o a principis de la pròxima, el llibre entra ja a la imprempta. Durant la setmana següent o la del 28 es començarà a enviar als i les mecenes. El dia 1 està prevista (ja es confirmarà) la primera presentació del llibre, a Alboraia.

Hi ha dos propostes de portada sobre el llibre entre les quals decidir la definitiva. S'adjunten.

#06 / Micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats' amb què completar trilogia despoblació

L'ampliació del micromecenatge per al llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació, ha arribat a la meitat del període: 20 dels 40 dies.

Més informació sobre el llibre en el blog 'Pobles valencians abandonats': http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2015/07/el-paisatge-poetic-dels-pobles_15.html

El micromecenatge es pot consultar en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este micromecenatge també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'. Per a aconseguir els anteriors, no cal ser mecenes del nou de poesia.

També es pot consultar més informació del llibre de poesia (poemes que es publicaran) a les xarxes socials:

Twitter: @poblesvalabando

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pobles-Valencians-Abandonats/169073936505638?ref=hl

read more

#05 / Nou micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats'

Aconseguit l'objectiu inicialment previst per al llibre de poemes "Paisatges i pobles abandonats", iniciem una nova campanya de micromecenatge per a augmentar la tirada que es va plantejar en el projecte inicial. Pots entrar en la pàgina ací:

http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este Verkami també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

#03 / Presentacions llibres i nou micromecenatge

Este mes de juliol hi ha quatre presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', als següents pobles:

 • QUATRETONDA. Dijous 16 juliol. 22.30 hores. Pati de les Escoles Velles (ara pati de la Biblioteca). Organitza: Ajuntament de Quatretonda

 • LLUCENA. Dissabte 18 de juliol. 19.00 hores. Saló de ciutadania. Ajuntament Llucena (Plaça Espanya). Organitza: Associació cultural Llucena

 • SILLA. Dimecres 22 juliol. 20 hores. Teatre de la Plaça (Plaça del poble, junt a l'Ajuntament de Silla). Organitza: Ajuntament de Silla

 • ARGELITA. Dissabte 25 de juliol. 19.30 hores. Plaza de la Iglesia. Organitza: Ayuntamiento de Argelita

A més, hi ha obert un micromecenatge per al nou llibre 'Paisatges i pobles abandonats' (fins al 30 de juliol) en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsread more

#02 / Presentacions llibres pobles abandonats juliol 2015

Es pot consultar el calendari de presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' per al pròxim mes de juliol en l'enllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html. En qualsevol d'elles els i les mecenes que encara no ho han fet, poden replegar els seus exemplars, així com es pot adquirir qualsevol dels llibres.

A banda d'aquestes xarrades, hi ha algunes més pendents de confirmar per a juliol. Si algú vol que l'organitzem en el seu poble, és una projecció d'unes 150 fotos comentada, sobre pobles abandonats i paisatges, que s'ha fet ja en uns 70 llocs. Escriviu a [email protected]. En alguns casos es farà com una projecció de fotos per la nit, a la fresca.

Actualment hi ha obert un micromecenatge per a fer el llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats' en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsread more

#01 / Llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats'

Els pobles abandonats i els paisatges del món rural són una invitació a la pau i al silenci. El nou llibre d'Agustí Hernàndez, autor de tres propostes sobre despoblats i de quinze poemaris, ens acosta un món ple de bellesa i d'oblit i ho fa a través de la imatge i sobretot de la paraula poètica. L'obra, 'Paisatges i pobles abandonats', eixirà a finals de l'estiu,

Es pot consultar més informació de la proposta en la campanya de micromecenatge: http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.