❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Microcosmos #4, revista de literatura i humanitats

Microcosmos és una revista sobre literatura i humanitats en català que transita entre el terreny de la ficció i la no-ficció i pretén donar visibilitat a joves escriptors, il·lustradors i fotògrafs. L'objectiu és gaudir amb els relats, siguin del tipus que siguin, i adonar-nos que no estem sols.

Revista Microcosmos

A project of

Category

Created in

0
seconds
23
Patron
651€
From 4.500€
Contribute to the project

La Revista Microcosmos és un projecte sense ànim de lucre que pretén donar a conèixer joves autors i escriptors i aprofundir en la literatura i les humanitats a través d'articles, entrevistes i assaigs. Des de l'inici, al 2013, hem estat una publicació digital i l'any passat, amb el tercer número, vam fer el salt al paper. Ara ens proposem ampliar l'abast del quart número que volem treure també en paper, augmentant la tirada, i millorar la web per crear un espai en què s'estableixi un diàleg per part dels autors i els lectors, ampliant els continguts digitals i treballant per generar una comunitat apassionada per la literatura i la poesia però també per la fotografia, la il·lustració i l'art.

A la nostra pàgina d'issuu podeu trobar els números que hem publicat fins ara.

Microcosmos #03 | FESTA

De nou Microcosmos

El nostre objectiu és treure Microcosmos #04 en una edició més cuidada que l'anterior, que també va ser en paper i en color. El que pretenem aconseguir amb aquesta campanya de crowdfunding és ampliar la tirada i qualitat de la publicació i millorar, alhora, la presència d’internet a través de continguts independents i inèdits respecte a la publicació en paper.

En aquest quart número el tema que es tracta són els HEROIS i entre els continguts podràs trobar articles relacionats sobre els escriptors de la generació beat (Borroughs, Kerouac, Ginsberg...), els herois quotidians o la vessant més antiheroica amb la relació d'alguns escriptors amb la beguda així com la visió personal dels col·laboradors de la revista sobre el concepte d' heroïcitat.

Què és Microcosmos?

Darrere de Microcosmos hi som un grup de joves que el que pretenem és tirar endavant una publicació sobre literatura i humanitats. De fet, això de ‘literatura i humanitats’ és un pretext per apropar-nos a allò que realment ens interessa: els relats. Entenem aquests relats, aquestes narracions, com una manera d’explicar-nos a nosaltres mateixos i on trobar, moltes vegades, consol. L’angoixa ens pot portar a narrar però també l’alegria i el fet de voler donar a conèixer als altres els nostres sentiments. I és que, de fet, pràcticament tot és narració: ara mateix el que estàs llegint no és més que un text en què intentem fer-te saber com n’és d’important per a nosaltres tirar aquest projecte endavant i les ganes de fer-te partícip d’aquest.

Microcosmos pretén donar a conéixer joves escriptors, il·lustradors, fotògrafs –a través de les imatges també es poden construir històries!– i, precisament, establir un diàleg entre aquestes diferents disciplines. El que et despertarà un text per si sol no serà el mateix que si està en contacte amb una imatge i és en aquest terreny on ens movem, més enllà de fer una cosa més visual o més maca perquè sí.

Com que ens apassiona llegir, conèixer més del que ja sabem i compartir experiències, per tot això presentem aquest projecte. Perquè Microcosmos volem ser una publicació que comparteixi idees i sentiments sense caure en discursos grandiloqüents: no cal anar amb un posat trascendent perpetu però sí posar-nos seriosos quan toca i ho sentim.


fotografia de Marta Sesé

A què dedicarem les vostres aportacions?

Gràcies a la vostra participació podrem cobrir les despeses de material, d’impremta i de distribució del quart número de la revista. A Microcosmos no guanyem res, es tracta d’un projecte sense ànim de lucre on el que pretenem és arribar al major número de persones possible.

Més enllà de la impressió i distribució de la revista, inclouem dins de l’objectiu les diferents recompenses (postals, bosses, llibres, discos, làmines...) així com les despeses d’enviament i les millores de la pàgina web.

Calendari previst

Si comptem que la campanya acabarà a inicis d'abril, estarem durant aquell més imprimint les revistes i la resta de recompenses i preparant la presentació per la primera quinzena de maig. A partir d'aleshores enviarem les recompenses que no s'hagin pogut entregar el dia de la presentació.

Les recompenses

A continuació us presentem algunes de les recompenses que us oferim.

POSTALS I LÀMINES

A cada número de Microcosmos un il·lustrador diferent col·labora de forma desinteressada il·lustrant la portada de la revista. Entre aquests il·lustradors hi ha la Cristina Daura i en David de las Heras, i en aquest quart número en Pere Ginard s'ha inspirat en el relat de Laughton The Night of the Hunter així com la figura del creador maleït per fer dues propostes de portada per a la revista. Trobaràs entre les recompenses la possibilitat de triar entre aquestes dues il·lustracions en postals i làmines.Il·lustracions de Pere Ginard

LLIBRES

Els dos llibres que hi ha entre les recompenses són Hijos apócrifos, de Víctor Balcells, i Maracaibo, de Sebastià Portell, col·laboradors de la revista.

Del primer, Enrique Vila-Matas deia:

Está dejando por toda Europa una estela de monstruos abatidos. Y me parece asombroso ver cómo escribe. Todo lo hace como un pájaro en plena tempestad. No se agarra a ninguna rama, sigue la tempestad.

De Maracaibo s'en feia ressò Pere Antoni Pons al diari ARA:

És amb la intenció de mostrar i explorar l’univers de la feminitat que Portell ha creat una galeria diversa de personatges femenins que s’expressen sense intermediaris, d’una manera directa, contundent, sovint histriònica i sempre vivaç.

"LES TRES ESTACIONS" DE PERE VILANOVA

Les tres estacions és el nom del quart disc del cantautor barceloní Pere Vilanova. En aquest treball l'autor transita entre la poesia i la música i ha trobat la sonoritat i el concepte del 'pop poètic' i el 'folk melancòlic'.

ESPECTACLE POÈTIC "CODI A NAI"

Codi a Nai parteix de la necessitat de compartir els poemes de Miquel Àngel Riera i de musicar les seves paraules. La seva força, vitalitat, bellesa, amara l'espectacle Codi a Nai, que barreja i construeix a través de la música, la paraula, el gest, la dansa, per reviure la pell i la textura de l'ombra de Riera.

El títol de Codi a Nai fa referència al diàleg entre l'estimada i el poeta. És el llenguatge que han construït per arribar a la comprensió mútua. Aquest diàleg també es troba entre el cant i la paraula, el gest i la sonoritat, el moviment i el cant. La música i els mots juguen per transmetre la força de la poesia de Riera.

Contacte i més informació

Pots contactar amb nosaltres a través de les següents xarxes socials:

Facebook Revista Microcosmos
Twitter @MicrocosmosMag
Tumblr microcosmosmag
E-mail microcosmosmag@gmail.com

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#02 / Pere Ginard, il·lustrador de la portada de Microcosmos#4

Pere Ginard, nascut a Mallorca, ha desenvolupat el seu treball a través del seu univers personal on hi conviuen animals exòtics, escenes modernes de ciutat, persones metafísiques i instants misteriosos. La seves il·lustracions i experiments visuals combinen tècniques diverses i plantejaments dispars, configurant un treball complet i molt interessant.D’aquesta manera, ha arribat a treballar il·lustrant portades de llibres, articles i com a docent a l’Escola Massana, consolidant una trajectòria més que significativa.

Ginard transmet l’essència del número, il·lustrant l’antiheroi que apareix, turbulent, obscur, però amb un rerefons lluminós capaç d’il·luminar amb els seus llibres i reflexions.


Més enllà de les il·lustracions, en Pere Ginard ha trobat en l'animació una manera de treballar amb diferents mitjans d'expressió (des de la música, fins al dibuix i la pintura) per traslladar aquest món de vegades melancòlic a aquest mitjà en moviment.

read more

5€
2 backers

Un agraïment immens
+ Postal il·lustrada (a escollir entre 2 il·lustracions)
+ Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador del projecte

12€
8 backers

MICROCOSMOS #04 EN PAPER

Un agraïment immens
+ 2 postals il·lustrades
+ aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper

20€
2 backers

MICROCOSMOS #04 EN PAPER I CD 'LES TRES ESTACIONS'

Un agraïment immens
+ 2 postals il·lustrades
+ aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ CD 'Les tres estacions' de Pere Vilanova

25€
3 backers

MICROCOSMOS #04 EN PAPER AMB TOTE BAG

Un agraïment immens
+ 2 postals il·lustrades
+ Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ Bossa tote bag Microcosmos

35€
1 backer

MICROCOSMOS #04 EN PAPER AMB LLIBRE

2 postals il·lustrades
+ Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ Llibre ‘Maracaibo’ de Sebastià Portell o ‘Hijos apócrifos’ de Víctor Balcells, col·laboradors de la revista

35€
0 backers

MICROCOSMOS #04 EN PAPER AMB TOTE BAG I CD 'LES TRES ESTACIONS'

2 postals il·lustrades
+ aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ CD ‘Les tres estacions’ de Pere Vilanova
+ Bossa tote bag Microcosmos

35€
0 backers

MICROCOSOS #04 EN PAPER AMB LÀMINA DE LA PORTADA

2 postals il·lustrades
+ Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ Làmina de la portada il·lustrada per Pere Ginard

40€
0 backers

MICROCOSMOS #04 EN PAPER AMB LÀMINA DE LA PORTADA I TOTE BAG

2 postals il·lustrades
+ Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ Làmina de la portada il·lustrada per Pere Ginard
+ Bossa tote bag Microcosmos

45€
1 backer

MICROCOSMOS #04 EN PAPER AMB CD 'LES TRES ESTACIONS', LÀMINA DE LA PORTADA I TOTE BAG

Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ CD ‘Les tres estacions’ de Pere Vilanova
+ Làmina de la portada il·lustrada per Pere Ginard
+ Bossa tote bag Microcosmos

50€
4 backers

MICROCOSMOS #04 EN PAPER AMB LLIBRE, LÀMINA DE LA PORTADA I TOTE BAG

Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ Llibre ‘Maracaibo’ de Sebastià Portell o ‘Hijos apócrifos’ de Víctor Balcells, col·laboradors de la revista
+ Làmina de la portada il·lustrada per Pere Ginard
+ Bossa tote bag Microcosmos

75€
2 backers

2 MICROCOSMOS #04 EN PAPER AMB TOTE BAG, LLIBRE, LÀMINA I CD 'LES TRES ESTACIONS'

Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 2 revistes en paper
+ 1 bossa tote bag Microcosmos
+ Els llibres ‘Maracaibo’ de Sebastià Portell o ‘Hijos apócrifos’ de Víctor Balcells, col·laboradors de la revista
+ Làmina de la portada il·lustrada per Pere Ginard
+ CD ‘Les tres estacions’ de Pere Vilanova

150€
0 backers

PACK REGAL

Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ 3 revistes en paper
+ 3 bosses tote bag Microcosmos
+ 3 llibres a triar entre ‘Maracaibo’ de Sebastià Portell o ‘Hijos apócrifos’ de Víctor Balcells, col·laboradors de la revista
+ 3 CD ‘Les tres estacions’ de Pere Vilanova

200€
0 backers

Aparició als crèdits de la revista com a cofinançador/a del projecte
+ Enviament de la revista en PDF al correu abans de la publicació en paper
+ 1 revista en paper
+ Làmina de la portada il·lustrada per Pere Ginard
+ Bossa tote bag Microcosmos
+ Sopar amb els organitzadors del projecte

350€
0 backers

ESPECTACLE POÈTIC "CODI A NAI"

Representació en directe de l’espectacle “Codi a Nai” a casa teva.

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.