❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

"Jai, el mariner"

El mar és un camí llarg i difícil que Jai tria per viure la seva aventura. Dalt del seu vaixell viatjarem per mars en una cursa per trobar el seu amor. Jai el mariner és un espectacle de marionetes de fil que navega per carrers i teatres del món, sense dir un mot, al so de les ones i la música.

Zipit Company

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
92
Aportacions
4.140€
De 4.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

ZIPIT COMPANY és una companyia de titelles amb un nou projecte: un espectacle de carrer i sala, protagonitzat per marionetes de fil "Jai, el mariner".

Amb "Jai, el mariner" volem recrear el llarg i emocionant viatge d’un jove i trapella mariner que creua els mars amb el seu atrotinat vaixell amb un objectiu: trobar la seva estimada. El seu camí esdevindrà una veritable cursa al descobrir que hi ha un altre mariner més fort i amb un vaixell més gran que vol arribar fins a ella. Trampes i paranys, tempestes i taurons, illes màgiques i sirenes afamades... Jai, lluitarà per arribar a la llum del seu cor...

L'espectacle

"Jai, el mariner" és un espectacle de marionetes de fil tallades en fusta a mà, sense text, que transmet les emocions, sorpreses, ànims i decepcions d’aquest viatge, a través del llenguatge plàstic, visual i musical.

L’espectacle parteix de tres pilars molt importants: l'estètica dels tatuatges "Old School"; la marioneta de fil i la interpretació dels manipuladors com actors; i una música composada específicament que parli per les marionetes i arrodoneixi la història.

A que aniran destinades les vostres aportacions

Per portar aquest projecte tan ambiciós a terme, necessitem la vostra ajuda. Amb la vostra col·laboració finançarem els materials que han estat necessaris per construir l'escenografia, les marionetes, el vestuari, la música, la direcció i la dramatúrgia. Comptem amb 4000€ que hem estalviat aquests darrers 2 anys i demanem 4000€ més per acabar de fer caminar l'espectacle.

Calendari de producció

La pre-estrena va ser el passat 28 de juny a Rochefort, França, dins el festival de teatre de carrer: Ville en Fête.

Portem treballant en aquest espectacle un any i mig. El vàrem presentar al Mercat de Projectes de la Mostra d’Igualada (abril del 2013). Vam estar de residència artística a Rochefort el novembre del 2013, on es va començar a investigar i fer recerca, per tal de perfilar el fil argumental.

Making off de Jai, el mariner

Durant el més de gener i febrer del 2014 es van dissenyar els titelles i l'escenografia, i es va seguir treballant amb la història que volíem explicar.

La construcció s'inicià el març del 2014.

Al maig ja teníem tot el material gairebé a punt: titelles construits, escenografia a punt, dramatúrgia perfilada i música a punt de sortir del forn de grabació.

I finalment al maig i juny es va coure tot a foc lent a través dels assajos i la residència de 15 dies de nou a Rochefort (França).

El 28 de juny pre-estrenàvem "Jai, el mariner" dins el festival de teatre de carrer Ville en Fête. I tot i que el temps plujós ens jugà en contra, vàrem poder fer l'espectacle amb una notable acceptació del públic que aguantà estoicament aixoplugat sota paraigües i plàstics.

Ara ens toca acabar de fer créixer el projecte per tenir-lo a punt de cara a principis del 2015. I es per això que encetem aquest Verkami, per tal de recaudar els quatre calerons que ens calen per acabar de llançar aquest fantàstic espectacle i com Jai, iniciar una nova aventura per arreu dels teatres del món.

Les recompenses

Les recompenses dels mecenes les entregarem un cop assolit el Verkami.

Per fer-ho farem una festa marinera de presesentacio el DISSABTE 7 DE MARÇ A ARENYS DE MAR. Si algú no pogués venir aquest dia, miraríem de donar-vos entrades per alguna altra funció.

El que més il·lusió ens fa és compartir i regalar "Jai, el mariner" a tots aquells que el feu possible, perquè sereu els padrins del nostre projecte.

L'equip de treball

Direcció i Dramaturgia: Dora Cantero

Titellaires: Glòria Arrufat, Ivo Garcia & Paulette San Martín

Disseny i construcció titelles: Glòria Arrufat & Paulette San Martín

Escenografia: Ivo Garcia & Joan Gorro

Música: Mina Trapp & Joan Gorro

Disseny i vestuari: Paulette San Martín

Llum i so: Ivo Garcia & Joan Gorro

Informació sobre altres projectes de l'equip de treball

Zipit company (Gloria, Paulette i Ivo)
Blog
Facebook
Youtube

Mimaia Teatro (Dora i Mina)
Blog
Youtube

Cia El dit al Nas (Ivo i Joan)
Blog
Facebook

Zia Guantazo (Ivo)
Blog

El Taller del Parc (Paulette)
Blog

Glòria Rondalles (Glòria Arrufat)
Blog

Las hermanas Trapp (Mina Trapp)
Blog

John Hat & the termiters (Joan Gorro)
Facebook
Myspace

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

 • Zipit Company

  Zipit Company
  Autor/a

  más de 9 años

  Hola Ramona,
  és clar que els acceptem. Entenc si vols fer una donació d'última hora. Escriu-nos al mail de la Companyia: [email protected] i trobem la manera de fer-ho.

  Moltes gràcies pel teu interès

 • Ramona

  Ramona

  más de 9 años

  Benvolgudes/ts titellaires/rs:El meu somni fer titelles, i verkami no em va presentar per a ser-n'he mecenes de "Jai el mariner", us pregunto acceptarieu els meus 10€ per a ser.n'he mecenes. Us saluda cordialment,

  Ramona

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies