❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Publicació llibret VII Premi Helena Jubany

Publicació de l'obra guanyadora del VII Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats en un llibret que serà distribuït gratuïtament amb el diari Ara. 20.000 exemplars d'un llibret de 32 pàgines regalats a tots els lectors del diari.

Associació Helena Jubany

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
181
Aportacions
5.348€
De 4.950€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Què volem fer?

Publicar i repartir gratuïtament dins el diari Ara 20.000 exemplars d'un llibret amb l'obra guanyadora del VII Premi Helena Jubany. És una oportunitat que ens ofereix el diari Ara per donar difusió del premi, d'allò que representa i de l'obra guanyadora.

Què és el Premi Helena Jubany?

El Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats és únic per les seves característiques, ja que, a més de la qualitat literària de les obres presentades, el Jurat valora també el fet que tinguin característiques tals que les facin adequades per ser transmeses oralment.

El Premi Helena Jubany es lliura des de l'any 2008 i fins ara els autors i obres guanyadores han estat els següents: el barceloní Xavier Cabús amb El karma del carnisser (2008), l'alacantí Joan Lluís Moreno i Congost amb Compta comptes (2009), el sabadellenc Jordi Solé i Comas amb Blanc (2010), la mataronina Maria Guardiola i Bufí amb Amunt (2011), el barceloní Alfred Quintana amb L'alemany és fàcil (2012) i la sabadellenca Imma Cabré amb Gotes que vessen gots (2014).

VII edició del Premi

Aquest 2014 és la setena edició del premi, i en podeu consultar les bases aquí. S'hi han pogut presentar obres des del 27 de febrer (data del naixement de l'Helena) fins a l'1 d'octubre. El Jurat donarà a conèixer el veredicte i lliurarà el Premi el dia 2 de desembre (data de la mort de l'Helena) i l'obra sortirà publicada amb el diari Ara en els dies immediats posteriors.

Per què el premi?

El Premi té la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena Jubany, enamorada del món dels llibres des de tots els angles, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.

L'Helena havia començat a escriure amb prou gràcia com per guanyar algun premi literari, com el de narrativa de Mont-Roig del Camp. Com a conta-contes, l'Helena tot just havia encetat la seva "maleta de contes", i la hi volem anar omplint cada any amb un nou llibre: l'obra guanyadora del Premi.

Qui és l'Helena Jubany?

L'Helena Jubany i Lorente (Mataró, 1974 - Sabadell, 2001), inspirada per una Montserrat Roig a qui admirava, va ser una lectora obstinada, periodista de cròniques culturals, llibretera de la Llibreria Robafaves de Mataró, bibliotecària de la Biblioteca de Sentmenat, autora de ressenyes, correctora, escriptora novella i narradora de contes.

Però va morir assassinada a l'edat de 27 anys. Els qui la van matar encara són al carrer perquè la policia i la judicatura van desisitr a aclarir el crim. Després de 7 anys d'infructuoses investigacions, la família i els amics vam decidir "girar el mitjó" i fer alguna cosa positiva per mantenir viu el record de l'Helena: el 2008 va néixer el premi literiari.

A què destinarem les vostres aportacions?

El Premi està dotat amb 3.000€ (que aporta l'Associació Cultural Helena Jubany) i la publicació de l'obra al diari Ara. Els dos darrers anys s'ha publicat en una doble pàgina del diari, però enguany volem editar-la en forma de llibret que es pugui conservar a part del diari. Per això demanem la vostra col·laboració.

Les aprotacions les destinarem a l'edició de 20.000 exemplars d'un llibret de 32 pàgines amb l'obra guanyadora del VII Premi Helena Jubany.

Les recompenses

Calendari

Ha de sortir publicat els dies immediats posteriors al 2 de desembre de 2014, data del lliurament del VII Premi Helena Jubany.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies