2015 — VERKAMI: 5 anys fent història del crowdfunding
×

Descripció del projecte

QUÈ VOLEM FER I PER QUÈ?

Un grup d’escriptors i artistes ens hem unit per crear Bookland, una alternativa autogestionada a les servituds actuals del sector editorial.

Volem fer realitat el vell ideal de la República dels Llibres, una pàtria per als escriptors i els lletraferits, una comunitat literària d’autors i lectors en què sigueu directament vosaltres, el públic, els qui decidiu allò que és viable publicar, i en què tots els creadors i professionals que hi participin siguin remunerats dignament. Socialitzar el finançament per alliberar l'autor.

I volem presentar la nostra plataforma editorial aquesta mateixa primavera, amb l'edició del llibre On has deixat la falç?, el segon poemari de l'**Amat Baró**, una jove promesa de la poesia catalana i sens dubte una de les veus més interessants, més potents i més expansives de l'escena poètica actual.

A més, volem integrar la plàstica i les arts escèniques al llibre, per convertir-lo en un objecte preciós i viu. Un altre artista impressionant, el pintor i escultor ebrenc Àlvar Bonet, ha il·lustrat de dalt a baix el llibre amb la seva obra plàstica, d'una qualitat i d'una força plàstica desbordants. Aquí en podeu veure algunes mostres.

El llibre contindrà també un pròleg de la poeta Dolors Miquel, i portarà, incrustats mitjançant codis QR, diversos videoclips de l'autor recitant els poemes.

DE QUÈ VA EL LLIBRE?

On has deixat la falç? és un feix de rimes, blats i partitures lligat amb la rosa dels vents. La collita de juny: un idil·li espiritual, un místic canyissar, un tossal fronterer. Són dos adolescents encenent un gran foc. És un soldat ferit supurant de fe. És un oracle. Un cop de falç! És una dona que plora i un nen que canta. És un músic febrós i una taronja espremuda. És una rosa en el trau i una revelació en el llit mortuori. Són un desert i un jardí. Una dansa macabra. És un riu i una ciutat. És un país. Una revolta. Un miol fondo de zel. És una elegia per l’amistat. Un vot de pobresa. És un gargall pels cretins i una llegenda d’amor. És una aventura. És una guerra. És una festa. Poesia propera i vibrant, popular i abeurada en la millor tradició i en el nostre imaginari col·lectiu, plena de motius ponentins i universals, amarada d'energia i d'emoció!

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?

A Bookland pensem que tot bon artista i tot bon llibre, encara que no siguin mediàtics o precisament per això, mereixen l'oportunitat de ser publicats, remunerats i promocionats dignament. Per això necessitem el vostre ajut per finançar tot el procés d'edició de l'obra, la producció de tot el material plàstic i audiovisual que hi va a dins, i la necessària promoció del llibre un cop editat. Volem donar al poeta i a l'artista el circuit que la força de la seva obra es mereix.

A més, volem presentar i difondre com cal el projecte de Bookland perquè altres autors i artistes puguin unir-se a la plataforma i formar part de la naixent República dels Llibres.
Ja en tenim alguns en llista!

QUÈ FAREM SI ACONSEGUIM MÉS DINERS DELS DEMANATS?

La quantitat que demanem és la que necessitem per realitzar el projecte en condicions dignes. Si aconseguim més diners, podrem fer un tiratge més gran del llibre, fer-ne més difusió, més activitats artístiques arreu del territori i, en definitiva, fer arribar més lluny la poesia de l'Amat Baró i el projecte de Bookland.

QUAN HO FAREM I QUÈ US OFERIM?

Tenim molta il·lusió i moltes ganes que aquesta República dels Llibres sigui realitat ben aviat, i confiem en la força del projecte, de l'obra que editem i del vostre suport, així que ja hem començat a treballar en el disseny i l'edició del llibre, i esperem, amb el vostre ajut, poder-lo dur a impremta a finals d'abril, tan bon haguem aconseguit el finançament necessari.

Per agrair-vos-ho us oferim, a més del llibre, un interessant ventall de recompenses per a tots els gustos i perfils: particulars, grups, biblioteques, entitats, empreses... Estem convençuts que us encantaran! Si us n'interessa més d'una, naturalment, podeu fer diverses aportacions.

Les recompenses materials es lliuraran en una festa d'agraïment als mecenes, que tindrà lloc durant el mes de maig. Els mecenes que no hi puguin assistir les rebran per correu postal durant els dies següents. Les dates de les recompenses que consisteixin en actuacions es negociaran amb els mecenes i els artistes (per a actuacions a més de 50 Km de Lleida, el mecenes s'haurà de fer càrrec del desplaçament i l'allotjament).

El nom de tots els mecenes constarà, si així ho desitgen, als crèdits del llibre. Les entitats i empreses que facin aportacions a partir de cent euros hi podran fer constar el seu logotip. Amb una aportació de mil euros, el logotip apareixerà al llibre de manera molt destacada com a empresa o entitat patrocinadora. En aquest sentit, si un mateix mecenes fa més d'una aportació, tindrem en compte la quantitat total.

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(2)

 • Bona tarda La meva pregunta és si com a petita empresa d'arts gràfiques que som, podem col.laborar a canvi de la imrpessió del llibre Moltes gràcies

  feta per Josep

  Molt agraïts per l'oferiment, Josep. Fa uns dies ja vam rebre i respondre una pregunta idèntica, no sabem si també vostra o bé d'un altre Josep també impressor. Si la vostra col·laboració consisteix en un descompte en el preu de la impressió i no en una aportació directa de micromecenatge, queda fora de la campanya de Verkami, i per tant en podem parlar tranquil·lament a banda. Escriviu-nos a bookland@bookland.cat i fem números. :) Salut i llibres!

 • Bona tarda La meva pregunta és si com a petita empresa d'arts gràfiques que som, podem col.laborar a canvi de la imrpessió del llibre Moltes gràcies

  feta per Josep Berenguer

  Bon dia, Josep! Molt agraïts per l'oferiment. Tot és parlar-ne. Escriviu-nos a bookland@bookland.cat i concretem la proposta.

  Salut i llibres!

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

Llançament de Bookland i del poemari 'On has deixat la falç?' d'Amat Baró

Aconseguits 4.110€
de 4.000€
100% aconseguit Conseguido!
Salut, artistes i lletraferits! Us demanem que us impliqueu amb un projecte tan engrescador com necessari: la creació de la plataforma editorial Bookland, i l'edició del nostre primer llibre, el poemari 'On has deixat la falç?' d'Amat Baró. Ajudeu-nos a fer possible junts aquest somni!
Creat a: Lleida

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 20 de Abril de 2013.

 
 • Aportant 10€
  67 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta

 • Aportant 20€
  20 Mecenes

  2 exemplars del llibre dedicats i signats pel poeta, amb el segon exemplar embolicat per a regal
  (ideal per a parelles!)

 • Aportant 30€
  20 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + 1 poema inèdit d'Amat Baró manuscrit, dedicat i signat pel poeta sobre paper artesà, amb certificat d'autenticitat

 • Aportant 60€
  9 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + 1 làmina d'una de les obres plàstiques d'Àlvar Bonet reproduïdes al llibre, impresa sobre paper d'alta qualitat amb tiratge limitat i numerat, dedicada i signada per l'artista, amb certificat d'autenticitat

 • Aportant 80€
  1 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + 1 làmina d'Àlvar Bonet + 1 poema inèdit d'Amat Baró manuscrit

 • Aportant 100€
  3 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + recital del poeta a domicili

 • Aportant 130€
  0 Mecenes

  15 exemplars del llibre
  (ideal per a regals d'empresa!)

 • Aportant 150€
  2 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + 1 làmina d'Àlvar Bonet + 1 poema inèdit d'Amat Baró manuscrit + recital del poeta a domicili

 • Aportant 220€
  1 Mecenes

  15 exemplars del llibre + recital i tertúlia del poeta a domicili
  (ideal per a biblioteques i grups!)

 • Aportant 400€
  0 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + carpeta d'artista amb 5 làmines diferents d'Àlvar Bonet i 10 poemes inèdits diferents d'Amat Baró manuscrits

 • Aportant 500€
  0 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + 1 poema inèdit d'Amat Baró manuscrit + cap de setmana a Lleida per a dues persones, amb: visita a la ciutat guiada pel poeta + nit d'hotel per a dues persones + recital privat, tertúlia i dinar a casa del poeta

 • Aportant 1.000€
  1 Mecenes

  1 exemplar del llibre dedicat i signat pel poeta + 1 poema inèdit d'Amat Baró manuscrit + espectacle poeticomusical a domicili de La Caravana de Ponent (Jordi Gasion + Xavier Baró + Amat Baró + Jordi Prenafeta)

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 20 de Abril de 2013.

 

Blog del projecte (14)

14 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de República dels Llibres
República dels Llibres
La República dels Llibres és una plataforma editorial no lucrativa creada i gestionada per escriptors i artistes com a alternativa a les servituds actuals del sector. Proposem un model editorial sostenible i autogesti... segueix llegint
República dels Llibres té 1 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a http://www.republicadelsllibres.cat