❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Descobreix els 10 Verkamis que van marcar el 2019!

Artur Mas: On són els meus diners?

Cada any, milions d'euros de la sanitat es gestionen d'esquenes als ciutadans. El llibre "Artur Mas: on són els meus diners" explica els dos anys d'investigació de la revista cafèambllet sobre la sanitat catalana. Diuen que no hi ha diners. És mentida. I ho podem demostrar.

cafèambllet

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
1.000
Mecenes
24.325€
De 10.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

COMUNICAT: UN ÈXIT ENORME

Intentant dominar l’emoció, volem compartir dues reflexions sobre aquest èxit i donar un gir a la nostra campanya de crowdfunding. Ens replantegem a l’alça l’abast del projecte i introduïm millores en 4 aspectes. Llegiu el 'Comunicat: Un èxit enorme'

QUÈ ÉS LA REVISTA CAFÈAMBLLET?

La revista cafèambllet és una revista gratuïta com tantes altres. Un dia van voler saber què passava amb els diners dels hospitals de la nostra comarca i vam fer una sèrie de vídeos que han estat visualitzats prop de 2 milions de vegades. Per un d'aquests vídeos la revista ha estat condemnada a pagar una multa de 10.000€ per una denúncia interposada per Josep Maria Via, assessor d'Artur Mas en temes sanitaris. Ara ha arribat el moment d'explicar, amb el màxim detall, què ha passat a la sanitat catalana. Ha arribat el moment de preguntar: "Artur Mas: On són els meus diners?"

LES 3 RAONS PER FER AQUEST LLIBRE

Raó 1: Ens han dit mil vegades que les retallades són imprescindibles. Ens han dit que les retallades cal fer-les perquè no hi ha diners. Però això és mentida. El llibre vol anar més enllà d’aquestes mentides i posar sobre la taula 30 anys d’opacitat, connivència política i corrupció, els veritables responsables de la ruïna sanitària actual.

Raó 2: En una societat on la majoria de mitjans de comunicació estan controlats pels poders financers i polítics que s’han beneficiat durant anys del sistema sanitari, l`única possibilitat real de treure la careta al sistema passa per la mobilització ciutadana. Més enllà de les manifestacions i les pancartes, la investigació i la fiscalització ciutadana ha de formar part de la lluita per la sanitat. Per això, el llibre explica amb detall els dos anys d’investigació fets per la revista cafèambllet. La intenció és que el llibre serveixi de guia per a qualsevol ciutadà o grup de ciutadans que vulguin iniciar una investigació pròpia, ja sigui sobre el sistema sanitari o sobre qualsevol altre aspecte de la gestió del diners públics. Un manual que ajudi a trobar respostes a la pregunta: On són els meus diners?

Raó 3: L’entorn dels grups de poder que hem denunciat des de la revista cafèambllet intenten fer-nos callar. Segresten les nostres revistes, amaguen informació i, fins i tot, ens porten a la banqueta dels acusats. Un assessor d’Artur Mas ens ha denunciat per “danys a l’honor” i hem estat condemnats a pagar 10.000€. Una condemna que posa al llindar de l’abisme la nostra revista. Els beneficis del llibre es destinaran a garantir la continuïtat de la nostra feina d’investigació. El cafèambllet no rep cap subvenció pública.

EL LLIBRE ÉS UN RECULL DE CASOS DE CORRUPCIÓ A LA SANITAT?

No. La intenció del llibre és anar més enllà dels casos puntuals i explicar els mecanismes que permeten els escàndols. Durant el relat fem referència a casos concrets (alguns extremadament escandalosos) però l'objectiu és anar més enllà i descriure el sistema, quins són els mecanismes que permeten que centenars de milions d’euros cada any es gestionin d’esquenes als ciutadans.

M'HO PASSARÉ BÉ LLEGINT EL LLIBRE?
És cert que el tema del llibre no és agradable. Comprovar com un grup d’empresaris i polítics s’han beneficiat de la nostra sanitat a les nostres esquenes mai no pot ser agradable. Dit això, el dia que vam començar a investigar què estava passant amb la nostra sanitat va començar una aventura increïblement emocionant. En només dos anys vam passar d’estar una nit tranquil·lament mirant la tele a fer que la nostra revista ‘de poble’ surti a The Washington Post. Al llibre intentem compartir aquesta aventura, les coses que ens han passat, el que hem après, la gent que hem conegut... Aquests dos anys han estat per a nosaltres dos anys d’aprenentatge, dos anys fascinants. Creiem que la lectura del llibre també pot ser-ho.

PER A QUÈ FAREU SERVIR ELS DINERS RECAPTATS?

La multa que ens han posat per ‘danyar l’honor’ d’un assessor d’Artur Mas és de 10.000€. Quan vam ser condemnats molta gent es va oferir a fer una col·lecta per pagar-la. Aquest oferiment ens va fer sentir molt acompanyats... però vam creure que fer una col·lecta a corre cuita era una mesura “a la defensiva”. Per això, vam declinar acceptar cap donatiu. Volíem que la resposta a la multa fos una resposta contundent, que servís per passar a l’atac. La denúncia té com a objectiu fer callar a aquells que s’atreveixin a denunciar i silenciar a tot aquell que s’atreveixi a aixecar la veu davant els escàndols sanitaris. Per això, la millor manera de respondre és aixecant la veu encara més. La idea d’aquest Verkami no és fer una col·lecta per pagar la multa sinó fer possible l'edició d’un llibre que posi llum allà on alguns hi volen foscor. Els diners recaptats seran utilitzats per editar i imprimir aquest llibre i fer que arribi al màxim de persones possible.

Hem posat la xifra de 10.000€ com a objectiu amb la intenció de sufragar les despeses de producció (disseny, maquetació, correcció, traducció), difusió (cartells, elaboració de dossiers de premsa, producció de vídeo-tràilers) i de distribució (cartells, actes de presentació), etc. Si sobrepassem aquesta quantitat, s’invertirà en l’augment de la tirada i en la difusió a d’altres comunitats autònomes.

De la venda d’aquests llibres esperem obtenir els beneficis que ens ajudin, per una banda a fer front a la multa i, per un altra, a continuar la nostra feina d’investigació i denúncia.

ENLLAÇOS
· Comunicado de Reporteros Sin Fronteras
· Analisis de la condena al cafèambllet
· La condena en los medios
· Manifest signat per companys periodistes
· La Demanda de Via

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

116 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • cafèambllet

  cafèambllet
  Autor/a

  casi 7 años

  Sr. Ayax Perrella, no sé de qué está hablando. Este es mi email y si es tan amable de explicarle en qué puedo ayudarle, estaré encantada. No entiendo este comentario. Espero sus explicaciones.

  Atentamente,

  Marta Sibina (Editora cafèambllet)

 • Ayax Perrella

  Ayax Perrella

  casi 7 años

  Estimado Sr, Albano,

  Hace unos usted despreció mi intento de colaboración con su revista. De haber aceptado ahora tendría los fondos suficientes para publicar todos los libros que quisiera... ¡Que lástima!...

 • cafèambllet

  cafèambllet
  Autor/a

  casi 7 años

  Bones!

  Crec que ja vam contactar amb tu!

  Em sap greu.

  Si no està resolt, si us plau, escriu-me a llibrecafeambllet@gmail.com

  Moltes gràcies per tot!

  Marta Sibina

 • sirstrahd

  sirstrahd

  7 años

  Hola,

  Ha passat força temps i no he rebut el llibre... Us he enviat email i també he contactat per Twitter amb l'Albano i no m'heu respost. Creieu que hi ha cap manera d'esbrinar que pot haver fallat i arreglar-ho? Gràcies.

 • cafèambllet

  cafèambllet
  Autor/a

  7 años

  Hola Zabalky.

  Necessitaré que em passis al mail llibrecafeambllet@gmail.com el mail des del qual vas participar a Verkami.

  Així podrem comprovar què ha passat.

  Els mecenes enviaven un formulari i omplien la casella de si volien o no sortir a les mencions. Si el teu nom no surt, pot ser perquè el formulari no fou enviat o fou enviat massa tard i el llibre ja estava imprès.

  De totes maneres, es pot resoldre perquè ja estem a punt de fer una segona edició doncs la primera està pràcticament exhaurida.

  Diga'm alguna cosa i et puc respondre el que ha passat.

  Moltes gràcies per tot.

  Una abraçada,

  Marta

 • zabalky

  zabalky

  7 años

  Vaig col·laborar amb 15€ en la recaptació per al llibre en català i no surto als crèdits. És un error o amb aquesta aportació no hi tenia dret?

 • cafèambllet

  cafèambllet
  Autor/a

  7 años

  Hola Albert!

  Pots escriure'm un mail a llibrecafeambllet@gmail.com

  Una abraçada i moltíssimes gràcies pel teu interès!!!!

  Marta

 • Albert

  Albert

  7 años

  Hola, voldria saber com puc contactar amb vosaltres per poder organitzar una presentació del llibre.

  Salut i bona feina!

 • cafèambllet

  cafèambllet
  Autor/a

  7 años

  Hola Raimon!

  T'acabo de respondre al teu mail!

  Una abraçada!

  Marta

 • Raimon

  Raimon

  más de 7 años

  Hola vaig fer una aportació de 15 €, i no surto a la llista. Tampoc vaig omplir el formulari, i no sé com accedir al mateix. Què puc fer? Gràcies

#07 / Alliberament del llibre 'Artur Mas, on són els meus diners?'

Bon dia,

trobareu a la vostra bústia un comunicat on diu que avui a partir de les 11h del matí alliberem el llibre 'Artur Mas, on són els meus diners?'
Ës important que la difusió comenci a partir de les 11h i no pas abans!

Moltes gràcies per tot!!!

Albano i Marta

...

Buenos días,

encontraréis en vuestro buzón un comunicada que dice que hoy a partir de las 11h de la mañana liberamos el libro 'Artur Mas ¿Dónde está mi dinero?'

Es importante que la difusión empiece a partir de las 11h y no antes!

Muchas gracias por todo!!!

Albano i Marta

#06 / Comandes llibre en català

Hola mecenes!!!

Si hi ha algun mecenes que no hagi rebut encara el llibre en català, si us plau, que es comuniqui amb mi a través del mail llibrecafeambllet@gmail.com

Foren més de 1500 enviaments i hi ha hagut alguns llibres retornats per correus i alguna incidència com 'domicili erroni'.

Estic resolent cas a cas les incidències que hagin pogut sortir.

Gràcies per la vostra col·laboració en el projecte!

Moltes gràcies per la vostra comprensió i paciència en les entregues! Voldria anar més ràpid però no sé com fer-ho :)

Abraçades!!!!!

Marta Sibina

#05 / Envíos versión castellano

Buenas tardes,

la semana pasada comenzaron los envíos de la versión en castellano.

Antes comunicamos por email que si algún mecenas no se encontraba en su domicilio en agosto, podía aplazar el envío de su ejemplar a través de este mail: llibrecafeambllet@gmail.com

Entre mañana y pasado salen por correo el total de pedidos. Llegan entre 3 y 8 días hábiles.

Atentos a vuestro buzón!!!

Un abrazo!!!!

Marta y Albano

#04 / Enviament de llibres / Envío de libros

Bona tarda,

us escrivim per comunicar-vos que demà dijous 25, a primera hora del matí, surten els primers 700 llibres cap a les vostres llars!

Els altres 700 surten demà passat divendres 26!

Ens van fer entrega abans d'ahir dilluns 22 dels llibres impresos i hem fet un treball familiar en cadena que ha permès fer realitat els enviaments en 48h. De nou, els nostres pares i els nostres fills, a qui hem dedicat aquest llibre, ens han donat un enorme cop demà per a resoldre amb la major rapidesa possible tot el tema de correus.

Disculpeu si us sembla que us arriba massa tard. Disculpeu si no l'heu tingut per Sant Jordi... us donem la paraula que hem estat treballant sense pausa per tenir-lo en el termini més curt de temps possible.

Esperem que us agradi. Esperem que, malgrat la realitat que expliquem de la situació de la sanitat a casa nostra, us facin somriure alguns paràgrafs escrits amb el cor i per a fer-ho tot una mica més digerible.

seguir llegint

#03 / Tanquem el Verkami! / !Cerramos el Verkami!

(CASTELLANO más abajo)

Necessitàvem 10.000€. Tenim 23.000€. En tenim més que prou. Gràcies!

Teniem 40 dies per aconseguir recaptar 10.000€. En només 6 dies, però, hem recaptat 23.000€. La idea era editar un llibre (“Artur Mas: On són els meus diners?”) amb 2 objectius bàsics: el primer, explicar amb tot detall l’espoli sanitari que ha patit la ciutadania durant els últims 30 anys. El segon objectiu era que amb els diners generats per la venda del llibre, poguéssim reunir els 10.000€ (+ costes) si es confirma la condemna a la nostra revista.

Com diem, però, en comptes de 10.000€ hem rebut 23.000€. Quan vam sobrepassar els 15.000€ vam fer un comunicat. Vam dir que faríem servir els 5.000€ extres per millorar la idea inicial del llibre (millor impressió, un capítol nou, més inversió en difusió, etc) i que els diners que es recaptessin per sobre de 15.000€ es dedicarien a finançar alstres projectes d’altres plataformes i col·lectius que treballen en la defensa dels drets civils.

seguir llegint

#02 / Preguntes per respondre.

Estimades i estimats, en breu us respondre'm a totes les vostres preguntes que hi ha pendents, una per una. Disculpeu la demora, estem sobrepassats amb la resposta del Verkami. Emocionadíssims!!!

Per anar avançant, que no es preocupin els que volen l'exemplar en castellà.

En general, que no es preocupi ningú per res.

Tot té molt fàcil solució.

Enviaments a l'estranger de moment els podem assumir :)

Pagaments amb tarja de dèbit: es pot , no hi problema. Fixeu-vos bé a introduir bé els digits i el número de control i caducitat. Al mínim error, el sistema falla.

Moltes gràcies a tots! Una abraçada molt gran!

Albano i Marta

#01 / Comunicat: Un èxit enorme // Comunicado: Un éxito enorme

(**CASTELLANO más abajo**)

[**CATALÀ**]

La campanya per finançar l’edició del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” està sent un èxit absolut. En només 13 hores vam aconseguir els 10.000€ que havíem pressupostat… Avui, 40 hores després, hem superat els 15.000€ de recaptació, superant qualsevol espectativa. I encara queden 38 dies.

Intentant dominar l’emoció, volem compartir dues reflexions sobre aquest èxit:

1.- A nivell personal i, pel que respecte al nostre projecte, el recolzament massiu que estem rebent ens permet, per primer cop en molts mesos, deixar de patir per un tancament immediat de la nostra revista. Aquest recolzament és la materialització de l’onada de recolzament popular que hem rebut des de que vam rebre la denúncia y la condemna. Aquest recolzament massiu és, a la vegada, un avís alt, clar… seguir llegint

15€
705 mecenes

1 exemplar de llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció als crèdits + (Enviament inclòs a Península i Balears)

30€
174 mecenes

PACK INVESTIGACIÓ: 1 exemplar del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció a l’apartat “Mecenes d’investigació” (Enviament inclòs a Península i Balears)

45€
29 mecenes

PACK FENT AMICS 2: Un exemplar del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” per a tu + 2 exemplars per regalar + Menció als crèdits. (Enviament inclòs a Península i Balears)

50€
55 mecenes

PACK INVESTIGACIÓ: 2 exemplars del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció a l’apartat “Mecenes d’investigació” (Enviament inclòs a Península i Balears)

75€
7 mecenes

PACK FENT AMICS 3: Un exemplar del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” per a tu + 4 exemplars per regalar + Menció als crèdits. (Enviament inclòs a Península i Balears)

100€
5 mecenes

PACK EMPRESES: exemplars d’“Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció a l’annex “EMPRESES COL·LABORADORES” + 1 inserció publicitària a l’edició en paper del cafèambllet (30.000 exemplars) + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. · (Enviament inclòs a Península i Balears)

100€
15 mecenes

PACK INVESTIGACIÓ: 3 exemplars del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció a l’apartat “Mecenes d’investigació” + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. (Enviament inclòs a Península i Balears)

150€
5 mecenes

PACK ASSEMBLEES/ASSOCIACIONS: 10 exemplars del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció a l’Annex Entitats Col·laboradores (Requadre amb el nom del grup, web, dades de contacte,etc.) + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. (Enviament inclòs a Península i Balears)

150€
1 mecenes

PACK EMPRESES: 3 exemplars del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció als crèdits + 2 insercions publicitàries (20mm x 20mm) a l’edició en paper del cafèambllet (30.000 exemplars) + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. · (Enviament inclòs a Península i Balears)

200€
0 mecenes

PACK EMPRESES: 3 exemplars d’“Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció als crèdits + 3 insercions publicitàries (20mm x 20mm) a l’edició en paper del cafèambllet (30.000 exemplars) + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. · (Enviament inclòs a Península i Balears)

225€
2 mecenes

PACK ASSEMBLEES / ASSOCIACIONS: 15 exemplars del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció a l’Annex Entitats Col·laboradores (Requadre amb el nom del grup, web, dades de contacte,etc.) + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. (Enviament inclòs a Península i Balears)

300€
2 mecenes

PACK ASSEMBLEES/ASSOCIACIONS: 20 exemplars del llibre “Artur Mas: on són els meus diners?” + Menció a l’Annex Entitats Col·laboradores (Requadre amb el nom del grup, web, dades de contacte,etc.) + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. (Enviament inclòs a Península i Balears)

Les cookies ens ajuden a oferir-te la millor experiència. Configuració