❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Filmtopia, tot el talent cinematogràfic femení en un sol lloc

Web especialitzada en cinema fet per dones amb informació, crítiques, reportatges, debat, anàlisi, entrevistes i revisió històrica

Filmtopia

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
100
Aportacions
6.440€
De 5.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Què és Filmtopia?

Filmtopia és la primera web especialitzada en cinema fet per dones que vol reivindicar el talent femení en la història del cinema a través de diversos continguts escrits i audiovisuals, amb informació d'actualitat, crítiques, reportatges, entrevistes i revisió històrica.

Per què val la pena recolzar Filmtopia?

Si vols que la presència de les dones de l’àmbit cinematogràfic sigui més àmplia, diversa i continuada en el temps, tens molts motius per subscriure’t a Filmtopia. Per això hem creat diferents tipus de subscripcions amb un ampli ventall de preus, descomptes i recompenses!

En què consisteix Filmtopia?

L’objectiu de Filmtopia és informar, promocionar i celebrar el cinema fet per totes les dones que hi treballen, en tots els àmbits, de totes les professions i de tot el món a través de l’obra de cineastes del passat, del present i del futur.

Oferim una web especialitzada en informació sobre cinema impulsat i creat per dones i/o sobre dones, indiferentment de la identitat de gènere, l’orientació sexual, la raça, l’origen, l’ètnia, l’edat, el poder adquisitiu i la religió, amb una mirada crítica, en profunditat i amb perspectiva feminista, interseccional i inclusiva.

El cinema fet per dones necessita més visibilitat

No et perdis l'espot de Filmtopia per comprovar-ho!

El cinema es va inventar fa més de 120 anys i les dones han fet cinema des d’aleshores, malgrat les dificultats i les reticències pròpies d’una discriminació sovint encoberta i poc vindicada que s’ha encarregat contínuament d’ignorar-les o, fins i tot, d’esborrar-les. La història del cinema és, com tantes altres, una història de desigualtat de gènere. Per tant, és important i necessari visibilitzar el cinema fet per dones i volem que Filmtopia ompli aquest buit en el sector mediàtic i sigui el lloc de referència on trobar tots aquests continguts.

La història del cinema també l'han fet dones

Per aquest motiu, volem posar en relleu l’aportació que les dones han fet, fan i faran a la història del cinema perquè cada vegada són més les dones que fan cinema i també són moltes les persones que en consumeixen i en volen saber més coses. I per fer-ho, hem creat Filmtopia, per reunir tot el talent cinematogràfic femení en un sol lloc. Així, tothom que vulgui informació sobre cinema fet per dones la pugui trobar en un mateix espai.

Filmtopia és Passat, Present i Futur

El nostre interès no és només explicar l’actualitat a fons, sinó també el passat del cinema posant en relleu les figures femenines pioneres que han marcat el camí i han quedat invisibilitzades i, alhora, apostant també pels nous valors i les joves talents, que són el futur.

Filmtopia té vàries seccions:

  • Crítiques de pel·lícules estrenades en sales comercials i en plataformes en línia.

  • Crítiques de sèries estrenades en les diverses plataformes en línia existents.

  • Entrevistes a dones del sector cinematogràfic, ja sigui aprofitant la promoció d’una pel·lícula d’estrena, en la presentació d’un film en un festival, a propòsit d’un homenatge, en ocasió d’una retrospectiva, d’un rodatge, o perquè creiem que és interessant i important.

  • Informació sobre llibres de cinema, no només sobre novetats, sinó també al voltant d’aquelles obres que considerem imprescindibles tot i haver estat publicades fa uns anys.

  • Cròniques de festivals de cinema, no solament els celebrats a Espanya, sinó també a l’estranger com Berlín, Canes, Venècia, entre d’altres.

  • Filmoretrats: Biografies de figures històriques, moltes d’elles pioneres (actrius, directores, productores, guionistes, muntadores, directores de fotografia, dissenyadores de vestuari, supervisora d’efectes visuals, distribuïdores, crítiques de cinema, compositores, etc.) que han fet aportacions valuoses i influents en el setè art.

  • Reportatges en profunditat que tindran molt present els temes d'actualitat, però també assajos i estudis que posin en valor el debat, l'opinió, el pensament crític, per tal de celebrar el talent i el potencial de les dones i els col·lectius infrarepresentats en la seva dimensió més àmplia.

  • Agenda: recull d’activitats d'actualitat com ara exposicions, mostres de cinema, programació de Filmoteques, centres culturals, etc.

Les cineastes i les actrius parlen de Filmtopia

Hem reunit i recollit en aquest vídeo algunes de les paraules que ens han dit les cineastes i les actrius quan els hem preguntat per l’existència de Filmtopia.

Filmtopia es llegeix, es mira i s'escolta

Volem establir un diàleg entre obres i cineastes per explorar què fa que el cinema sigui únic com a mitjà de narració d'històries. Des del guió fins a la posada en escena, passant per la producció, la fotografia, els efectes visuals, el disseny de so, la música, el muntatge, la distribució, l’exhibició, entre d'altres, i també de les noves professions que estan sorgint actualment com ara les consultores en diversitat i intimitat, etc.

Filmtopia ja està (mig) en funcionament

Al juny d'aquest any vam començar a donar conèixer els primers continguts de Filmtopia a través d'una Newsletter de la qual portem publicades 10 entregues. A més, mantenim actives diverses xarxes socials (Instagram, Twitter i TikTok) i un canal de YouTube on es recullen algunes de les entrevistes i vídeos que hem fet fins ara. Però també tenim molt material gravat inèdit. Ja portem més de 50 entrevistes. Quan la web estigui en marxa, la Newsletter passarà a ser setmanal i informarà dels continguts que es vagin creant.

Posarem el focus d’atenció sobre coses que passen, sobre maneres de veure i entendre el cinema, tenint molt presents els clàssics, que cal conèixer i respectar, però sense oblidar que el cinema és un art en progrés i en constant evolució. I ho farem amb una visió crítica, raonada, reflexiva i, per tant, subjectiva, però amb un to amè, proper i, naturalment, rigorós.

Ens falten referents femenins

Creiem que és important i necessari tenir a l'abast un lloc propi, fix i continu en el temps que demostri que la història del cinema també l’han escrit, l'escriuen i la seguiran escrivint les dones però, malauradament, no sempre han rebut prou reconeixement, o han estat oblidades o, fins i tot, ignorades. Tu ens pots ajudar a canviar-ho. Volem que tinguis molts referents femenins perquè hi són! I per això és important que existeixi Filmtopia, per donar-los a conèixer!

Una comunitat

Volem que Filmtopia sigui un mitjà plural i participatiu, a través de col·laboracions amb les persones subscrites, mitjançant xerrades, cinefòrums, debats, tallers, classes magistrals, etc. Aquest caràcter comunitari és una de les claus del projecte per esdevenir un lloc on informar-se, comunicar-se, aprendre, compartir, opinar, inspirar-se i empoderar-se.

Per què fem una campanya de micromecenatge?

Volem crear una comunitat única de talent cinematogràfic femení en un espai segur i de confiança on informar-se, comunicar-se, divertir-se, descobrir, aprendre, compartir, opinar, inspirar-se i empoderar-se. Col·laborar en aquest projecte ajudarà a fer més visible la cultura, el cinema i, sobretot, a fer molt més visibles les cineastes i les seves històries mitjançant informació actualitzada, eines i recursos de promoció, visibilització i suport al talent femení a tot el món, on connectar amb altres usuàries, cineastes, expertes, periodistes, crítiques...

Per què val la pena participar en aquesta campanya?

Perquè permetrà nodrir i renovar constantment la web de continguts per aconseguir un panorama cinematogràfic més just i equitatiu. Si busques un lloc on trobar referents femenins sempre que vulguis, on vegis com se'n generen de nous i on la història s'expliqui amb noms de dones, Filmtopia és el teu lloc.

Exposant les nostres perspectives sobre el cinema, proposem desafiar les expectatives del públic sobre allò que els mitjans generalistes i convencionals solen transmetre només de manera puntual i mostrar un paisatge cinematogràfic molt més ampli i divers. Participar en aquesta campanya ens permetrà convertir la web en un punt de trobada, de comunicació i d'opinió, on ens ho passem bé escrivint i parlant d'allò que més bé coneixem perquè ens apassiona fer-ho.

Si et subscrius a Filmtopia tindràs accés a tots els continguts sense cap limitació i passaràs a formar part d’aquesta comunitat exclusiva. I com que, per nosaltres, són tan importants les pioneres, les primeres persones que contribueixin en aquest projecte tindran més avantatges, com ara majors descomptes en les subscripcions i, també, recompenses especials, però limitades.

Sobre les recompenses

Farem servir el model freemium i, per tant, d'una banda s'oferiran els continguts de manera gratuïta però amb accés limitat i, de l'altra, s'oferirà l'accés il·limitat a tots els continguts a través de diversos tipus de subscripció de diferent durada i preu.

  • 39€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 1 any amb un 20% de dte. (limitada a 39 unitats).

  • 45€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 1 any amb un 8% de descompte (limitada a 60 unitats).

  • 59€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 1 any amb un 20% de dte. + Un pòster signat per una cineasta (limitada a 25 unitats).

  • 69€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 1 any amb un 8% de dte. + Un llibre a escollir entre 'Supernovas. Una historia feminista de la ciencia ficción audiovisual' o 'Un trajecte pels feminismes fílmics. 30 anys de la Mostra Internacional de films de dones de Barcelona' (limitada a 16 unitats).

  • 78€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 2 anys amb un 20% de descompte.

  • 85€: Regala una subscripció amb accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia d'1 any i queda-te'n una per a tu (12% de descompte).

  • 99€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 2 anys + 1 Subscripció a Filmin per un mes (limitada a 40 unitats).

  • 109€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 2 anys + 1 Filmo 10 (Talonari de caràcter no nominal amb 10 entrades per a qualsevol sessió de la Filmoteca de Catalunya per l'any 2024) (limitada a 10 unitats)

  • 125€: Accés il·limitat a tots els continguts de Filmtopia durant 3 anys amb un 15% de descompte.

  • 499€: Pack Pro de patrocini.

  • 999€: Pack Col·leccionista amb un pòster d’edició limitada de la versió japonesa de la pel·lícula ‘Mapa dels sons de Tokio’ firmat per Isabel Coixet.

Qui som les creadores de Filmtopia

  • Nuria Vidal: Crítica cinematogràfica des de fa 40 anys. Ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació. Ha estat professora de crítica de cinema a l'ESCAC, ha escrit una trentena de llibres de cinema, ha estat delegada a Espanya del Festival de Berlín i ha format part del Comitè de Direcció del Festival de Sant Sebastià i del de Sitges. Aquest any ha estat nomenada Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

  • Marta Armengou: Més de 25 anys d'experiència en l’àmbit cultural i cinematogràfic. Va dirigir durant 13 anys el programa de cinema 'La Cartellera' de Betevé i, actualment, és la creadora, guionista i conductora de 'Viatge a Júpiter', el pòdcast de la Filmoteca de Catalunya. També col·labora en diferents mitjans de comunicació, com ara 'La Finestra Indiscreta' i el 'Ja m'entens' de Catalunya Ràdio, entre d'altres.

  • Agència de Branding Toormix: Creació i definició de la marca, estratègia de definició del producte digital, disseny i elements de comunicació i disseny de producte. Més de 20 anys d’experiència en tota mena de projectes i disciplines.

A què destinarem les teves aportacions

Les aportacions obtingudes serviran per enllestir la versió definitiva de la web i crear la infraestructura necessària per dotar-la de més continguts.

Objectius ampliats

Si aconseguim 7.900 €, afegirem noves funcionalitats i més col·laboracions (textos, crítiques, reportatges, entrevistes, fotografies, il·lustracions…).

Si aconseguim 9.500 €, traduirem la web a l'anglès.

Si aconseguim 12.000 €, crearem una botiga online a la mateixa web amb productes de marxandatge de la marca Filmtopia.

Si aconseguim 15.000 €, crearem una nova secció que triareu vosaltres i que escollirem de les propostes que hagin obtingut més vots.

I si aconseguim superar els 20.000 €, com que estarem tan contentes, organitzarem una festa per celebrar-ho on podrà venir tothom que hagi participat al Verkami.

Calendari del projecte

Si reunim els diners durant la campanya, a inicis del 2024 llançarem la web de Filmtopia i tothom podrà rebre les seves recompenses.

Informació i contacte

Web: www.filmtopia.net / Email: [email protected] / Twitter: Filmtopia_net / Instagram: Filmtopia_net / TikTok: Filmtopia_net / YouTube: Filmtopia_net

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

18 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • D S

    D S

    5 mesos

    Molt contenta de poder participar en aquest projecte, llarga vida a Filmtopia i visca la Marta i la Núria 🩷

  • Filmtopia

    Filmtopia
    Autor/a

    5 mesos

    Y nosotras estamos encantadas de que la apoyes. ¡Muchas gracias!

  • lisaberger

    lisaberger

    5 mesos

    Estoy encantada de apoyar esta iniciativa tan necesaria aun.

  • Filmtopia

    Filmtopia
    Autor/a

    6 mesos

    Moltíssimes gràcies pel teu suport, Esther! A veure si ho podem fer possible ben aviat!

  • Esther Costabella

    Esther Costabella

    6 mesos

    Que important el que feu, visibilitzar el que fem les dones dins la cultura cinematogràfica. Gran aportació Filmtopia!

  • DanausMaker

    DanausMaker

    6 mesos

    💗💗💗💗

  • Filmtopia

    Filmtopia
    Autor/a

    6 mesos

    Moltes gràcies Meritxell!

  • msancham

    msancham

    6 mesos

    Molta força en aquest projecte tan necessari!

  • Filmtopia

    Filmtopia
    Autor/a

    6 mesos

    ¡De nada! ¡Muchísimas gracias a ti, Icíar!

  • iciar

    iciar

    6 mesos

    Gracias por hacer este espacio para las mujeres cineastas!

#08 / ¡GRACIAS POR LA CONFIANZA! ¡LO HEMOS CONSEGUIDO!

¡Muchísimas gracias!

¡Hemos sobrepasado el objetivo óptimo! ¡La campaña ha terminado y ha sido un éxito! ¡Una victoria colectiva que hemos conseguido con la ayuda de todos y todas vosotras!

Gracias por todo el apoyo recibido. El próximo mes de enero está prevista la salida de la página web de Filmtopia y el envío de las recompensas.

Más adelante recibiréis un aviso en vuestro correo electrónico para rellenar un formulario en Verkami con la información que vamos a necesitar para haceros llegar vuestras recompensas.

¡Seguimos en contacto! ¡Esto no ha hecho más que empezar! Y esperemos que sea el inicio de una gran amistad...

#07 / ¡RECTA FINAL DEL VERKAMI DE FILMTOPIA!

Entramos en la recta final del Verkami de Filmtopia. El próximo lunes, el día de Navidad, a las 8:30h de la mañana, terminará esta campaña después de 40 días.

No nos cansaremos de repetir lo importante que es que sigáis compartiendo este proyecto y esta campaña hasta el último momento. Aunque quede poco tiempo, todo suma y nos gustaría mucho conseguir el segundo objetivo, pero nos faltan 1.768 €. Deseamos crear este espacio para visibilizar a las mujeres cineastas. ¡El cine hecho por mujeres se lo merece! Y una de las frases que más nos han repetido estos días es: “este proyecto es muy necesario”.

Los medios sigue apoyándonos. Antes de ir a Madrid, fue Efeminista quienes dieron a conocer el nacimiento de Filmtopia en este artículo: https://efeminista.com/filmtopia-web-cine-hecho-por-mujeres/

El programa ‘El Cameo’, sobre la actualidad del cine y las series con Francesc Via, Héctor García y Biel Figueras nos dedicaron casi una hora a charlar del proyecto.

seguir llegint

#06 / ¡Objetivo conseguido! 🥳🙌🎉 Objectiu aconseguit! 🥳🙌🎉

¡Hemos logrado cubrir el objetivo óptimo inicial que nos marcamos de 5.000€!

Pero, como aún nos quedan 16 días para seguir recaudando, ¡ahora nos proponemos ir a por los objetivos ampliados!

Recuerda que la campaña de @verkami de #Filmtopia termina el 25 Diciembre 2023 (08:30 CET).

Apoya Filmtopia, la web especializada en cine hecho por mujeres con entrevistas, críticas de películas y series, reportajes, agenda, libros, festivales y revisión histórica.

Si crees que es hora de visibilizar y dignificar el talento femenino en la industria del cine, ¡participa en el Verkami de Filmtopia!

¡Queremos que el marcador siga subiendo y así podremos lograr todo esto! https://vkm.is/filmtopia

Hem aconseguit cobrir l'objectiu òptim inicial que ens havíem marcat de 5.000€!

Però, com que encara ens queden 16 dies per continuar recaptant, ara ens proposem assolir els objectius ampliats!

Recorda que la campanya de @verkami de #Filmtopia acaba el 25 de desembre de 2023 (08:30 CET).

seguir llegint

#05 / ¡Presentamos Filmtopia en Madrid!

🧳 ¡El próximo martes 12 de diciembre presentaremos Filmtopia en Madrid!
🗣️ Te contaremos todos los detalles de cómo será la primera web especializada en cine hecho por mujeres
👁️ Comprobaremos si ya hemos alcanzado o no el objetivo del Verkami
📚 La presentación será en la Librería Ocho y Medio
⏰ De 18:30h a 20:30h
📍 Calle Martín de los Heros, 11
🙋 ¡Te esperamos!

#04 / ¡El objetivo está cerca pero no nos conformamos! ¡Queremos superarlo e ir a por más! L'objectiu és a prop però no ens conformem! Volem superar-lo i anar a per més!

(CAST) Hemos conseguido 4.717€, o lo que es lo mismo, nos quedan 283€ para alcanzar el objetivo de los 5.000€ que nos habíamos propuesto. Está muy cerca. Lo visualizamos. Pero, precisamente porque nos queda tan poco para lograrlo y todavía quedan 19 días por finalizar la campaña, creemos que podemos conseguir los Objetivos ampliados.

Te recordamos que…

Si conseguimos 7.900 €, añadiremos nuevas funcionalidades y más colaboraciones, eso quiere decir más encargos de críticas, reportajes, entrevistas, fotografías, ilustraciones, ir a más festivales y poder hacer más y mejores coberturas, etc. Queremos que haya de todo y asegurarnos los contenidos para todo el 2024.

Si conseguimos 9.500 €seguir llegint

#03 / ¡Ya hemos llegado al 87% de aportaciones y a muchos medios! ¡Gracias! Gràcies!

En junio de este año empezamos a publicar contenido. Sabíamos que la web tardaría un poco más de lo previsto, pero nos moríamos de ganas de enseñar lo que llevábamos meses preparando. Así, también podíamos empezar a tener feedback de la gente. Y, afortunadamente, hubo interés y curiosidad.

En este enlace tienes recopilados los enlaces a las rrss, a las entrevistas, a El Cuestionario Alice, a los Filmoretratos, a las Newsletters, entre otras cosas. Para que no se te escape nada antes de activar la web: Linktree Filmtopia

Y, poco a poco, los medios de comunicación empezaron a hacerse eco de Filmtopia.

Primero fue CIMA (Asociación de mujeres cineastas y de medios audiovisuales). Y al ser el primero nos hizo mucha ilusión: https://cimamujerescineastas.es/nace-filmtopia-la-plataforma-especializada-en-cine-hecho-por-mujeres/

Después vino la primera entrevista. Fue en 'Tres en la carretera', el programa de cine de Radio 3 que conduce Isabel Ruiz Lara: seguir llegint

#02 / ¡Gracias por creer en Filmtopia y ayudarnos a visibilizar el cine hecho por mujeres!

¡Muchísimas gracias por apoyar nuestro proyecto!

Estamos a punto de alcanzar el 50% del objetivo, pero todavía nos queda mucho para llegar al 100%.

Si ya has participado del Verkami, habla del proyecto para que llegue a más gente. ¡Necesitamos más contribuciones! Por eso es muy importante que nos ayudes a compartir la campaña.

Gracias por el apoyo, por las felicitaciones, por darnos fuerzas, por creer que las mujeres cineastas necesitan un espacio para visibilizar y celebrar su cine.

Este es el enlace para que puedas compartir Filmtopia. Y una vez más, ¡muchas gracias!

https://vkm.is/filmtopia

#01 / Moltes gràcies per creure en Filmtopia!

Moltíssimes gràcies per donar suport al projecte. Ens fa molta il·lusió que hagis contribuït a fer possible Filmtopia. I haver-ho fet tot just començar la campanya. Això no s'oblida! 🩵

Ara mateix estem al 31% de l'objectiu aconseguit i només portem dos dies, però necessitem arribar al 100%. Per això és molt important que ens ajudis a compartir la campanya, que la facis arribar al màxim de gent possible, que expliquis a les teves amistats, col·legues, familiars, parelles, exparelles que Filmtopia val i valdrà molt la pena.

Aquí tens els enllaços per compartir-la i, un cop més, moltes gràcies!

Català https://www.verkami.com/locale/ca/projects/35099-filmtopia-tot-el-talent-cinematografic-femeni-en-un-sol-lloc

Castellano https://www.verkami.com/locale/es/projects/35099-filmtopia-tot-el-talent-cinematografic-femeni-en-un-sol-lloc

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies