❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

48 bodegons per a una quarantena

Edició d’un llibre amb una selecció de 48 fotografies de natures mortes realitzades durant el període de confinament a causa de la Covid-19

editorial afers

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
126
Aportacions
4.670€
De 4.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Sobre 48 bodegons per a una quarantena

L'objectiu d'aquesta campanya és fer possible l’edició d’un llibre amb una selecció de 48 de les fotografies de natures mortes realitzades per Francesc Vera durant el període de confinament a causa de la Covid-19, les quals s'anaren publicant diàriament en diferents xarxes socials (facebook, twitter, instagram i whatsapp).

48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera
48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera

Si en un primer moment el projecte es va plantejar com una mena de relació emotiva amb familiars, amics i coneguts amb els quals, degut a la quarantena no era possible mantenir un contacte directe, aviat va agafar una dimensió enllà del que se’n diu «matar el temps» o del simple divertimento per anar agafant cos com a projecte d’una certa solidesa en sí mateix, tant des del punt de vista estètic com conceptual, de manera que, al llarg de dos mesos, aquesta activitat esdevingué una mena de dietari de quarantena que permetia mantindre un cert feedback, no sols amb l'entorn més immediat, sinó també amb un públic més ample.

48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera
48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera

Així, doncs, la plasticitat del plàstic, disculpeu-ne la redundància i la cacofonia, amb que s’embolcallen els diferents productes als supermercats es va anar imposant com a motiu d’investigació estètica, d’una banda, i com a element metafòric del confinament des del punt de vista conceptual, per l’altra.

I d'igual manera, l’ús del plàstic, tan agressiu amb el medi ambient per l’ús excessiu que se'n fa d'ell a una societat consumista com la nostra, ens situava ara en una inevitable paradoxa, la de ser-ne el filtre, la barrera eficient que ajudava a aïllar-nos-en de la pandèmia.
És, aleshores, des d’aquesta posició metafòrica, enllà del simple exercici d’estil i tot i la circumstancialitat que l’ha provocat, que cal interpretar aquestes natures mortes.

48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera
48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera

Característiques del llibre

Tindrà unes dimensions de 21 x 29 cm tancat i 21 x 58 cm obert. 80 pàgines amb paper estucat de 150 gr. enquadernat cosit i amb tapa dura.

Tant de bo aquestes imatges puguen recollir tot allò que ens ha unit en aquest temps de quarantena.

Us volem donar les gràcies per la vostra contribució a fer realitat aquest projecte.

48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera
48 bodegons per una quarantena, © Francesc Vera

Qui som

L' Editorial Afers és un projecte editorial i cultural nascut el 1983 a Catarroja (País Valencià). Pretén oferir materials d’anàlisi que ajuden a madurar les posicions més coherentment progressistes i democràtiques. A aquest objectiu, cal afegir l'ús exclusiu del català com a vehicle de transmissió cultural. L'Editorial vol contribuir a la recerca i al pensament universals i, al llarg dels anys, les persones que hi ha rere el projecte han anat prenent consciència que no volien esdevenir uns mers mercaders de la cultura sinó que calia apostar fort pel corrent que, com diria Gramsci, pretén organitzar una nova hegemonia, formada en el coneixement i en l’anàlisi.
Web Editorial Afers, instagram, correu Afers, facebook, twitter

Francesc Vera (Sollana, 1953), és fotògraf i professor de fotografia. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València i Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Politècnica de València, va estar al càrrec dels cursos de perfeccionament que s’impartien a Visor Centre Fotogràfic, de València, entre el 1987 i 1996, fou professor col·laborador de l’Institut de Creativitat de la Universitat de València i professor de fotografia a la Facultat de Belles Art de Sant Carles de València, també ha estat professor del Màster de Fotografia de la UPV i del Màster de Fotografia d’Espai d’Art Fotogràfic i la Universitat de València. Va coordinar les jornades de «La fotografia en la cruïlla» que es feren a Sueca els anys 2011, 2012 i 2013. Les seues fotografies s’han publicat a diversos mitjans i ha participat en diverses exposicions col·lectives (València, Barcelona, Expo de Sevilla, Viena, Madrid i la ciutat japonesa d’Ise). Té obra a diverses col·leccions públiques i privades, destacant-ne les de la Fundació Xarxa Cultural de Barcelona, la Fundación Telefónica de Madrid i l’IVAM de València. Des del 1993 és fotògraf oficial de la Mostra Internacional de Mim a Sueca.
web de Francesc Vera, instagram, facebook
correu Francesc Vera

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions es destinaran a finançar la impressió del llibre, la impressió de les recompenses i les despeses d'enviament. En el cas de superar l'objectiu marcat s'intentarà, si la quantitat ho permet, augmentar el tiratge o finançar en part una exposició itinerant.

Calendari previst

Una vegada assolit l'objectiu, considerem un termini màxim de 40 dies per fer efectiu l'enviament dels exemplars del llibre i les recompenses. És per això que entenem que podria ser a primeries del mes d'agost de 2020.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

15 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Tino Soriano

    Tino Soriano

    más de 3 años

    Una abraçada, mestre

  • Juan Lorenzo Colomar Soler

    Juan Lorenzo Colomar Soler

    más de 3 años

    M'han agradat molt els bodegons. Els vaig vore per la TV Sucro. Enhorabona.

  • Gabielo

    Gabielo

    casi 4 años

    Un record visual d'aquells temps confinats!

  • CRISTINA

    CRISTINA

    casi 4 años

    Gràcies

  • Joan Lopez

    Joan Lopez

    casi 4 años

    un bon treball de un gran Mestre enhorabona

  • Xavi_Bosch

    Xavi_Bosch

    casi 4 años

    Impacient per poder comprovar (de nou) la qualitat de les teues fotografies.

  • ecostamateu@gmail.com

    [email protected]

    casi 4 años

    Espere que seguisques augmentant els mecenes. Les teues fotos sempre són precioses i originals.

  • lacarme

    lacarme

    casi 4 años

    L’home que mai s’atura davant cap obstacle.

  • Lluís Valcàrcel

    Lluís Valcàrcel

    casi 4 años

    Sort! (segur que no la necessites però mai és sobrera)

  • Ricard Huerta

    Ricard Huerta

    casi 4 años

    German Navarro i Ricard Huerta col·laborant amb el projecte de Francesc Vera

#09 / Hem (heu) aconseguit el finançament del llibre

Avui ha finalitzat el temps en què es podia participar en el crowfunding per editar el llibre de Francesc Vera «48 bodegons per a una pandèmia». Tant l'autor com l'editor estem contents d'haver comptat amb la vostra generositat. Les gestions del verkami encara s'allargaran vuit o deu dies, quan serà el moment d'enviar el llibre a la impremta. Així, el tindrem per als primers dies del mes de setembre i immediatment us farem el lliurament, personalment o per correu, com millor us convinga. Esperem que passeu un bon estiu i que la salut ens acompanye a tots.

#08 / Editar el llibre ja és possible... i seguim...!

Quan falten 15 dies de campanya per recollir la quantitat necessària per editar els «48 bodegons per a una quarantena», de Francesc Vera, 106 persones heu fet 111 aportacions. Amb això, hem recaptat, fins ara mateix, 4.155,00 €, sobrepassant el què havíem estimat necessari per realitzar el projecte.

Moltes gràcies, doncs, en nom de l'autor i de l'editorial Afers que se'n farà càrrec e l'edició com havíem anunciat.

Ara, ens caldrà esperar al 14 de julio, quan acabarà la campanya prevista del «crowfunding», per començar a treballar amb l'edició, les reproduccions, etc.

Encara queden dies i encara potser que se sume alun interessat més. I potser —ja ho estem pensant— podrem programar l'exposició si aconseguim sufients suports.

#07 / Estem en la recta final i us demanen ajuda

Fa divuit dies que vam encetar el «crowfunding» per editar un llibre de l'amic Francesc Vera («48 bodegons per a una quarantna»). Des del nostre punt de vista, Vera és un dels bons fotògrafs del país amb una obra i una activitat en el món de la fotografia que és una mostra fefaent de la seua vàlua.

En aquest monent, heu aportat una quantitat o una altra, 95 persones —algunes heu repetit i és per aquest motiu que hi ha 99 aportacions. Hem aconseguit 3.790,00 € que representen exactament el 94% de la quantitat que ens havíem marcat com a fita per l'edició del llibre. Gràcies per al vosta ajuda.

Com que encara resten 22 dies en què el verkami restarà actiu i, doncs, es podran continuar fent aportacions, hem pensat continuar amb la campanya per intentar reunir entre 1.000,00 i 2.000,00 € més. Amb aquests quantitat podríem… seguir llegint
seguir llegint

#06 / Hem assolit el 50% i tenim el llibre a tocar de la mà

Alguns dels que ens heu ajudat a tirar endavant el projecte d'edició del llibre de Francesc Vera, «48 bodegons en temps de quarantena» ja heu rebut informació de com anava la campanya de recollida de fons. Ara, però, hi ha hagut noves incoprporacions, nous mecenes. A més del nostre agraïment (el de l'editorial i el de l'autor), així com pel fet d'haver sobrepassat el 50% de la quantitat que ens hem posat com a objectiu, us informem novament.

La campanya la vam començar el dia 5 de juny i finalitzarà el 14 de juliol. Portem, doncs, set dies. 50 mecenes heu fet 53 aportacions i hem arribat a 2.105 € la qual cosa suposa el 52% dels 4.000 € que necessitem per tirar endavant el projecte.

Com havíem anunciat, si la xifra definitiva supera el límit estipulat, es podria fer una exposició dels bodegons. És per això que seguirem amb la campanya i el motiu pel qual us demanem que ens ajudeu a fer córrer la informació per les xarxes socials entre les vostres amistats...{flipsnack:{flipsnack:

Un dels 48 bodegons
seguir llegint

#05 / Podrem arribar també a fer una exposició dels bodegons?

Una vegada més et volem agrair la teua aportació, així com demanar-te novament que faces córrer la notícia entre les teues amistats. El cas és que la informació arribe a la major quantitat de gent possible.

Avui és el tercer dia des del moment en què vam posar en marxa el «crowdfunding» per editar el catàleg del fotògraf Francesc Vera, «48 bodegons per a una quarantena». Hem sumat 32 aportacions de 20 mecenes i hem recollit 1.200 € que representen el 30% exacte de l'estimació que hem fet per tirar endavant l'edició

Anem bé, doncs... Ara l'objectiu es el catàleg, però si sobrepassem la quantitat que farà possible la publicació, pensem en la possibilitat de preprar també una exposició dels bodegons.

Gràcies i seguim...

48 bodegons del fotògraf Francesc Vera
48 bodegons del fotògraf Francesc Vera

#04 / Anem avançant cap a l'objectiu assenyalat

Gràcies per fer-nos costat. Ens queden 38 dies i hem arribat a tenir 24 aportacions de 24 mecenes entre els quals et trobes. Hem arribat al 25% del total del projecte. Ara, et demanen que, si és possible, ens ajudes a fer córrer per les xarxes socials la informació. Només si fem arribar el projecte per editar els «48 bodegons per a una quarantena», de Francesc Vera, al màxim nombre de persones, trobarem les interessades a col·laborar i, doncs, podrem tirar endavant un projecte engrescador, un projecte de cultura.

48 bodegons del fotògraf Francesc Vera
48 bodegons del fotògraf Francesc Vera

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies