❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Edició del conte-projecte "La Colla de Nelson"

Editar el conte guanyador del I Certamen literari ASAEM, un conte per treballar l'acceptació i respecte a les diferències amb xiquets/tes

ASAEM Salut Mental

Un projecte de

Creat a

0
segons
112
Aportacions
2.775€
De 2.600€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

El nostre projecte:

En 2017, un grup de persones pertanyents a ASAEM, ens proposàrem crear el projecte d'Històries Efímeres per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental. Aquell dia no érem conscients que estàvem donant forma al projecte més potent que hem portat mai endavant en matèria de sensibilització i canvi social.

Històries Efímeres es compon de diverses accions amb l' objectiu de prevenir problemes de salut mental i treballar amb la societat perquè puga mirar i veure les persones que pateixen problemes de salut mental com persones de ple dret, com qualsevol de nosaltres.

No volíem deixar fora a un sector de la població que considerem vital de cara al futur, els xiquets i xiquetes, per als quals no hi ha cap material elaborat que treballe la sensibilització en matèria de salut mental.

D'aquesta necessitat va néixer el I Certamen Literari ASAEM, tenint com a objectiu tindre un material propi, un conte que treballe l'acceptació i respecte cap a la diversitat, pel que llançàrem un concurs de contes infantils i ens comprometérem a editar el conte guanyador.

El guanyador va ser "La colla de Nelson", de José Figueres.

Ens hem passat tot un any buscant fons de finançament per editar el conte, trobant-nos com a resposta que "el projecte és molt interessant i amb molt de potencial, però necessitem tindre el material editat per presentar-ho a l'òrgan competent per aprovar les ajudes econòmiques...". Després de trobar-nos reiteradament amb aquesta resposta, ens hem decidit a adreçar-nos a persones solidàries i compromeses que vulguen formar part d'aquest xicotet gran projecte mitjançant el crowdfunding.

BIOGRAFIA de José Figueres (autor de "La colla de Nelson"):

Va néixer a Gandia, en 1981, però va créixer i viuré a Guardamar de la Safor, el seu poble. Aquest Integrador Social, abans de ser-ho, va tindre temps de recórrer un bon grapat de països del món i d'escriure, al seu petit quadern de camp, tot allò que els llibres acadèmics no diuen però haurien de dir. I així, d'aquesta manera, va néixer el seu primer projecte literari, “Desperté en la Habana”, guanyador del IV Premi Nacional Círculo Rojo de las Letras, Almería, 2018. Abans d'aquest important reconeixement, va rebre uns altres a la Safor, escrivint en la seua llengua, el valencià, com el Premi al I Certamen Literari de Contes Curts d'Asaem -Històries Efímeres-, pel seu conte "La colla de Nelson", Gandia (València), 2017. Ara, està submergit en la creació del seu primer poemari, “Oceà de somnis”, també, en valencià.

BIOGRAFIA d'Aitana Carrasco Inglés (Il·lustradora):

Aitana Carrasco Inglés (València, 1978) és llicenciada en Belles Arts per la UPV. Pel seu primer àlbum il·lustrat Ramona la mona va obtenir el IX Premi Internacional A la Orillla del Viento 2005. Des d’aleshores es dedica a la Literatura Infantil i Juvenil com escriptora i il·lustradora.

El seu treball ha estat guardonat amb el Premi White Ravens en 2009 i 2010, i ha estat inclòs a les llistes Libros Recomendados para Niños y Jóvenes de IBBY México 2008 i Los Mejores del Banco del Libro de Venezuela 2010.

La seua obra s’ha exposat a l’Estat Espanyol, Mèxic, Itàlia, Eslovàquia, Iran, Emirats Àrabs Units, Japó, Argentina, Corea del Sud i França.

Col·labora amb vàries revistes (Educación y Biblioteca, Peonza, Bostezo, La Pelitrúmpeli i Canibaal, entre altres) i compta amb més d’una trentena de llibres publicats per diverses editorials nacionals i estrangeres (Fce, Kalandraka, Tàndem, Océano, Bromera, SM, Logos Edizioni, Éditions Plume de Carotte, Impedimenta, A Buen Paso, Males Herbes, Biruta, MOV palavras, Sembra Llibres, Andana i Mediterrània, entre altres).

Compagina el seu treball com autora de LIJ amb la il·lustració de portades de llibres, discos, cartells i articles de premsa i amb la docència tant per a xiquets com per a adults, impartint cursos, trobades, seminaris, classes magistrals, conferències i tallers (Màster de Disseny i Il·lustració de la UPV, Curs d’Il·lustració Avançada de la ESAT, Encuentro de Animadores a la Lectura Pizpirigaña, Curso Internacional de Ilustración y Diseño de Albarracín, Fires del Llibre i escoles de València, Castelló, Alacant, Cantabria, Huesca, Madrid, Logroño, Valladolid, Conca i Barcelona, Facultat de Magisteri de la UV, Museo Thyssen-Bornemisza, IVAM, Museu de Prehistòria de València i Museu de BBAA de Castelló, entre altres).

www.aitaneta.com

Exemple del treball d
Exemple del treball d'Aitana.

Sobre les recompenses:

Les imatges que mostrem no són les del conte de "La Colla de Nelson", sinó una mostra d'altres treballs que ha fet la il·lustradora, Aitana Carrasco.

Tan prompte sapiguem que el projecte ix endavant i Aitana comence a fer il·lustracions, vos enviarem imatges.

  • El conte el format PDF que permet descarregar-ho a diferents dispositius electrònics.

  • Marca pàgines amb imatges del conte a color.

  • Pòster amb il·lustració del conte. Format A3 (42 x 29 '7 cm) a color.

  • Làmina format A4 (21 cm x 29 '7cm) a color. Tipus de paper: couché, mate, amb gramatge 300 gr.

  • Conte imprés en format A5 (21 cm x 14 '8cm) apaïsat. 32 pàgines il·lustrades, cosides i amb tapa dura.

Exemple de la tècnica que s
Exemple de la tècnica que s'utilitzarà per il·lustrar "La colla de Nelson".

Qui som

Som una ONG sense ànim de lucre emmarcada en el camp de la salut mental, fundada en 1988 per familiars i persones amb problemes de salut mental. Estem declarades d'Utilitat Pública des del 2003 i certificades en qualitat ISO 9001 des de 2014. Des d'ASAEM gestionem un CRIS, un Centre de Dia i dos habitatges supervisats, rebent subvencions de la Generalitat Valenciana per al seu manteniment. A més, també desenvolupem diversos programes, tots ells dirigits a la integració i intervenció comunitària d'aquest col·lectiu i al treball en sensibilització social. Per a desenvolupar totes les nostres activitats comptem amb diverses fonts de finançament, tant públiques com d'entitats privades.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners recaptats es destinaran a la primera impressió del conte "La colla de Nelson", les despeses de gestió, d'enviament i les mateixes recompenses.

La idea és poder fer una primera tirada de 100 exemplars, el mínim que podem fer, per poder tindre el material físic i presentar-ho a diferents institucions interessades a col·laborar amb noves edicions, tant en valencià com en castellà, perquè altres entitats puguen utilitzar-ho amb el mateix objectiu.

Si aconseguim més diners, els destinarem a ampliar el nombre d'exemplars que editarem per tal d'aconseguir aplegar a més persones i entitats que treballen per la salut mental de les persones, passant per col·legis, famílies, diferents institucions i associacions, etc.

Calendari previst

Tan prompte sapiguem que comptem amb els diners suficients per a tirar endavant el projecte (objectiu econòmic marcat), avisarem a la il·lustradora perquè comence el seu treball.

La tasca d'il·lustració ocuparà tot un mes. Immediatament estiga finalitzada la il·lustració, portarem el conte a impressió i encomanarem les recompenses.

Estimem que cap al 15 de desembre ho tindrem tot enllestit i iniciarem l'enviament de les recompenses, amb l'objectiu que estiguen a casa vostra per Nadal, ja que pot ser un bon regal per als menuts i menudes de la casa.

+ Info

Ens pots seguir o saber més de nosaltres en:

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

4 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • ASAEM Salut Mental

    ASAEM Salut Mental
    Autor/a

    más de 5 años

    Moltes gràcies pel suport que esteu donant-nos! Confiem que eixirà endavant.

  • Ricardo

    Ricardo

    más de 5 años

    Que tingueu molta sort. Té molt bona pinta!!

  • ARACELI HERNÁNDEZ NAVARRO

    ARACELI HERNÁNDEZ NAVARRO

    más de 5 años

    Enhorabuena por este proyecto tan bonito!!!!!

  • Rosana

    Rosana

    más de 5 años

    Quiero que el agradecimiento vaya a nombre de Zoe Nayara Andrade

#05 / Ho hem aconseguit! / ¡Lo hemos conseguido!

Gràcies, gràcies, gràcies! Infinites gràcies per ajudar-nos a fer possible aquest projecte socioeducatiu.

No us podeu imaginar la immensa alegria i gratitud que sentim.

Encara ens queden 24 h per finalitzar la campanya de micromecenatge. Tot el que aconseguim a partir d'ara ho invertirem a fer una tirada més nombrosa d'exemplars i valorar si podem millorar el format del llibre i les recompenses.

Ben aviat us donarem més notícies del que passarà a partir de demà.

Bon cap de setmana!


¡Gracias, gracias, gracias! Infinitas gracias por ayudarnos a hacer posible este proyecto socio-educativo.

No os podéis imaginarla inmensa alegría y gratitud que sentimos.

Aún nos quedan 24h para finalizar la campaña de micro-mecenazgo. Todo lo que consigamos a partir de ahora, lo invertiremos en ampliar el número de ejemplares que editaremos y valoraremos si podemos mejorar el formato y las recompensas.

Muy pronto os daremos más noticias de lo que pasará a partir de mañana.

Buen fin de semana.

#04 / L'equip del projecte "La colla de Nelson" / El equipo del proyecto "La colla de Nelson"

Ja hem passat l'equador de la campanya i queden 18 dies per finalitzar el Verkami.

En aquests moments portem aconseguit, gràcies a vosaltres, el 61% de la quantitat necessària.

Des d'ASAEM confiem amb les persones i la seua solidaritat, sempre heu estat al nostre costat, fent possible tot allò que ens hem plantejat, pel que confiem que aquest nou repte també l'assolirem.

Hui us volem presentar a part de l'equip que està al darrere d'aquest projecte mitjançant un breu vídeo on expliquem què és tota aquesta nova aventura:

En breu, més notícies!


Ya hemos pasado el ecuador de la campaña y quedan 18 días para finalizar el Verkami. En estos momentos hemos conseguido, gracias a vosotros y vosotras, el 61% de la cantidad necesaria.

Desde ASAEM confiamos en las personas y su solidaridad, siempre habéis estado a nuestro lado, haciendo posible todo aquello que nos hemos planteado, por lo que confiamos en que este nuevo reto también lo conseguiremos.

seguir llegint

#03 / Ja hem aconseguit el 50% de l'objectiu! / ¿Ya hemos conseguido el 50% del objetivo marcado!

Des d'ASAEM, estem molt contentes per la resposta rebuda aquests primers 17 dies de campanya.

Ahir vàrem aconseguir aplegar al 50% de la recaptació necessària per a materialitzar "La colla de Nelson" i, amb ell, el projecte de sensibilització que hi ha al darrere.

Encara tenim al davant el repte d'aconseguir el restant 50% i 23 intensos dies.

Ben aviat rebreu més notícies nostres.

Moltíssimes gràcies a totes les persones que, d'una manera o altra, esteu col·laborant amb nosaltres perquè aquest somni siga una realitat.


Desde ASAEM estamos muy contentas por la respuesta recibida estos primeros 17 días de campaña.

Ayer alcanzamos el 505 de la recaudación necesaria para materializar a "La colla de Nelson", y, con él, el proyecto de sensibilización que hay detrás.

Aún nos queda el reto de conseguir el restante 50% y 23 intensos días para ello.

En breve recibiréis más noticias nuestras.

seguir llegint

#02 / Qui integra la colla de Nelson? / ¿Quién integra la colla de Nelson?

Fa dues setmanes que iniciàrem la campanya i, dia rere dia, anem rebent col·laboracions.

Hui volem presentar-vos als protagonistes de la colla de Nelson, per anar familiaritzant-nos amb ells i que aneu coneixent la història de la qual sereu partícips:

  • Nelson, un bou que va nàixer sense banyes.

  • Aquil·les, un gos caçador entrat en edat, el que li ha fet perdre facultats físiques.

  • Dalí, un ànec blanc amb pànic a volar.

  • Matilde, una perdiu a la qual li han ferit l'ala i no pot volar.

Tots ells es trobaran al llarg d'aquesta història i, units, viuran una gran aventura.

Moltes gràcies per unir-vos a la causa i fer que aquest projecte puga ser possible!!


Hace dos semana que iniciamos la campaña y, día tras día, vamos recibiendo colaboraciones.

Hoy queremos presentaros a los protagonistas de "La colla de Nelson", para ir familiarizándonos con ellos y que vayáis conociendo la historia de la que vais a ser partícipes:

#01 / Sinopsi del conte

Ja tenim obert el projecte crowdfunding per tirar endavant la primera edició de "La colla de Nelson".

Les persones que ens acompanyàreu l'any passat a la festa del Dia Mundial de la Salut Mental ja coneixeu la història de Nelson. Per a les que no poguéreu estar o voleu fer memòria, ací vos deixem un estracte.

Així comença:

Nelson [...] va nàixer per ser un bou brau i morir en una plaça, però això li va resultar impossible perquè mai li van eixir les banyes.

Un dia, es va esgotar la paciència del majoral de la granja i el va separar de la manada, tancant-lo en una xicoteta quadra en desús i privant-lo de la seua llibertat pel simple fet de ser diferent. Allí, tancat, va conéixer a Aquil·les...

Imatge festa de la Salut Mental 2017
Imatge festa de la Salut Mental 2017

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies