❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

'Envidia. Cuento ateo', de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Reedició del conte "Envidia cuento ateo" de Francesc Ferrer i Guardia amb esperit de facsímil, però amb tot un seguit de novetats com ara la possibilitat de gaudir d'aquesta obra en llengua catalana per primera vegada.

Cerquem les Arrels

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
58
Aportacions
1.660€
De 1.600€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Era el 1885 quan un jove republicà subversiu de 26 anys d'edat anomenat Francesc Ferrer i Guardia va projectar una obra de set capítols que s'hauria de titular Los pecados capitales, un per cada pecat. De tots ells, però, només en va escriure un: Envidia. Cuento ateo. Així i tot el manuscrit no va veure la llum fins a l'any 1900. Ho faria a la impremta Bradbury, Agnew & CO de Londres, sense correccions de cap mena, ja que volia respectar-ne l’esperit original. L'autor va dedicar el conte al metge militar i amic seu Ricardo Fajarnés per l’esforç d’escriure l’obra Filosofía popular. La civilización, i en solidaritat per la poca difusió i el nul interès que va suscitar.

Aleshores, Ferrer i Guardia ja havia esdevingut un pedagog llibertari de gran anomenada. L'any següent, a Barcelona estant, fundaria l'Escola Moderna; sens dubte, la seva gran contribució a la humanitat abans de morir afusellat al castell de Montjuïc, l'any 1909, acusat de ser el cap i el cervell de la Setmana Tràgica.

Reedició d'Envidia

Des de Cerquem les Arrels, Centre de Recerca Històrica d’Alella, volem reeditar Envidia i incorporar-hi algunes novetats: l’edició bilingüe del text en català i castellà acompanyada de dos pròlegs nous -un sobre la tasca de divulgació científica de Fajarnés, i un altre per explicar la relació de Ferrer i Guardia, en Quico de Cal Boter, amb la seva població natal, Alella, on va ser declarat fill predilecte l’any 2011.

Aportacions

Destinarem la totalitat de les vostres aportacions a l'edició d'aquesta obra i també a fer efectives les despeses d'enviament.

Recompenses

Segons les diferents aportacions realitzades podreu obtenir un exemplar del llibre, al que es podrà anar sumant: una auca, un itinerari guiat a escollir, una de les samarretes de Francesc Ferrer i Guàrdia creades de forma exclusiva per Cerquem les Arrels; i una serigrafia d'una de les il·lustracions del llibre.

Itineraris: visita per diferents indrets de la població d'Alella, dirigida per historiadors, on s'explicaran aspectes patrimonials, artístics, arquitectònics i esdeveniments històrics relacionats amb la temàtica de l'itinerari triat. La seva durada aproximada és de 2 hores. Itineraris disponibles: Ferrer i Guàrdia i Alella, Guerra Civil a Alella, Industrialització a Alella, Alella 1714.

Calendari

Entre el mes de desembre de 2015 i el gener de 2016 tindrem enllestida la publicació i el repartiment d'exemplars i recompenses.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies