❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Contes il.lustrats per parlar de la mort del pare o de la mare.

El nostre objectiu és editar i publicar dos contes il.lustrats que parlen de la mort del pare o/i de la mare, del procés de dol de l'infant i la seva família. Adreçats a infants a partir de 4 anys, a les famílies i als educadors. La nostra voluntat és distribuir-los gratuïtament a centres de suport.

0
segundos
152
Aportaciones
5.135€
De 4.900€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

'EL CAMÍ D'EN DAN' i 'EL CAMÍ DE LA LUA'

La mort del pare o de la mare és un dels fets més dolorosos a la vida d’un nen. En aquest moment, la família i la comunitat educativa tenen un paper fonamental per contribuir al seu benestar integral.

Per protegir als infants, els familiars i educadors sovint eviten parlar de la mort de la persona estimada i dels canvis que suposa a tots nivells.

Però cal tenir clar que el silenci, lluny de protegir als nens del patiment, l’accentua: ells saben que alguna cosa greu passa i no tenir possibilitats de compartir-ho pot fer-los sentir exclosos i fomentar dubtes.

Caldrà trobar espais on compartir amb ells , acompanyar-los en el camí de l’adaptació a la nova realitat, i això es pot aconseguir dins d'una relació de confiança, de diàleg i d'intercanvi, tant en la família com en l'àmbit social .

Des de la participació i col·laboració en grups d’acompanyament al dol, hem vist la

importància de disposar de recursos perquè els infants puguin expressar-se i, alhora, que familiars i educadors tinguin una eina per parlar i compartir les emocions pròpies del procés de dol.

Som Xevi Victori Blaya, Neus Ballesteros Ventura, Ewa Sitko, Ivan Tàpia

[email protected]

Contem amb el recolzament de:

Associació AVES i el seu projecte educatiu Art i absència www.avesgams.org

Servei d’acompanyament al dol de la Catalunya Central www.serveidedol.wordpress.com .

És a partir d’aquesta inquietud que presentem aquest projecte, amb l’objectiu de publicar dos contes il•lustrats, adreçats a infants a partir de 4 anys que han patit la mort de la mare o del pare, a les seves famílies i als seus educadors:

El camí de la Lua (la mort del pare)

El camí d'en Dan (la mort de la mare)

Prenent com a referent la Dra. Elisabeth Kübler-Ross que defineix el procés de dol com un procés en fases, aquests contes il•lustraran de la mà d’en Dan i la Lua el seu camí després de la mort dels seus pares.

A través de la naturalitat dels personatges protagonistes, en Dan i la Lua; es promou:

1) La identificació de les emocions i els sentiments, així com la seva expressió. La tristesa, la ràbia, la culpa, l’enyorança, … són emocions necessàries i que compliran una funció adaptativa a la nova realitat.

2) El diàleg infant – adult, donant elements de reflexió per compartir i naturalitzar el procés de dol, entenent que les emocions que apareixen són naturals, i valorant que s’expressin i es puguin compartir.

"Ens manquen eines tant per afrontar les pròpies pèrdues com per acompanyar a nens i adolescents en el dol." Concepció Poch

*“Una pèrdua que no hagi estat degudament transformada i transmutada ens pot paralitzar en algun moment de la nostra vida.”*Adela Torras

QUIN SERÀ EL FORMAT DELS CONTES IL.LUSTRATS?

Proposem un format de conte desplegable a tot color, de 12 pàgines, de tapa dura i mides de 21x21.

A QUI ELS DISTRIBUIREM, INICIALMENT?

Distribuirem aquests contes a grups de dol i institucions que puguin facilitar-lo, gratuïtament, a persones referents pels infants, ja siguin familiars com docents i educadors que vulguin acompanyar el procés dels infants que han patit la mort de la mare o del pare.

Pretenem que aquestes publicacions arribin al major públic possible. Iniciarem la distribució per les Associacions que fan acompanyament al Dol dins l’àmbit geogràfic català.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Amb els diners que aconseguim:

  • Publicarem dos contes il•lustrats: “El camí d’en Dan” (1000 unitats) i “El Camí de la Lua” (1000 unitats).

  • Farem la distribució i enviament als grups de dol de Catalunya i a entitats interessades, de forma gratuïta.

  • Prepararem les recompenses pels mecenes .

  • Farem els enviaments als mecenes que hagin de rebre una de les recompenses.

Si aconseguim superem l’objectiu econòmic previst inicialment a través d’aquest micromecenatge, invertiríem les vostres aportacions fent créixer el projecte amb dues eines per donar suport als àlbums il•lustrats:

  • Elaboració d’una pàgina web que aporti continguts extres, material pedagògic de suport per a famílies i educadors; on també es pugui descarregar la versió digital dels contes. pdf.

  • Creació d’aplicació per dispositius mòbils. Conte en aplicació mòbil per tal d’acostar-lo a tots els formats digitals més actuals.

Gràcies per la teva col•laboració!!

CALENDARI PREVIST

Un cop acomplert l’objectiu econòmic, el projecte es desenvoluparà en 60 dies: període dins el qual publicarem els dos contes il•lustrats i farem un tiratge de 1000 unitats de cada conte (2000 u. en total)

Distribuirem el conte a les associacions i entitats que acompanyen en el dol a infants i familiars.

Posarem exemplars dels contes a disposició d'altres entitats interessades.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

7 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • marta

    marta

    9 años

    No vaig poder assitir a la presentació dels llibres per la qual cosa no tinc els exemplars, com ens podem trobar ? On els puc recollir ? GRàcies

  • Joan Pelàez

    Joan Pelàez

    más de 9 años

    Estem a Novembre...quan tindrem el llibre?suposo que aviat...gràcies.

  • mercè pla reyes

    mercè pla reyes

    más de 9 años

    Hola Nois..

    Us vull felicitar i també presentar la meva pagina web que es diu.

    escoltem.com i facebook https://www.facebook.com/escoltem?fref=ts.

    Jo sóc educadora social i m he especialitzat en acompanyament el dol.Tenim idea semblants.

    gràcies petó

  • Bones Jordi

    Els dos contes son diferents a nivell de personatges, el nen es en Dan i perd la mare i per altre banda la Lua és la nena que perd el Pare. Sabem que en molts cassos pot ser que la realitat sigui diferent però és difícil representar totes les opcions de pèrdua.

    gràcies per l'interès

    xevi

  • jordi torralba

    jordi torralba

    casi 10 años

    Hola macos.

    Trobo genial la iniciativa. La meva pregunta es; els dos contes son igual amb diferent protagonista? O la historia es diferent.

    Moltes gràcies

  • Xevi

    Xevi

    casi 10 años

    Mes d una persona ens ha demanat que veient el bon ritme al que anem, que passara en cas de superar el pressupost marcat? Doncs be com aqui expliquem el llibre es la part important pero no la unica. Llegiu i veureu que tenim pensat en cas que poguem.

  • Josep Berenguer

    Josep Berenguer

    casi 10 años

    Hola bon dia

    La nostre proposta de col.laboració és imprimir el seu llibre a la nostre empresa d'arts gràfiques INOM,S.A., amb un important decompte sobre pressupost.

    Si els interessa ens poden contacatar a: [email protected], 610403672.

    Gràcies

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies