❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"La matemàtica de la història": Alexandre Deulofeu o el pensador global

L'aposta de Lapislàtzuli Editorial és recuperar de l'oblit la figura d'Alexandre Deulofeu. La seva teoria, batejada com "La matemàtica de la història", observa els moviments cíclics de civilitzacions i imperis, pronostica el devenir de les diferents cultures del món i aporta solucions globals.

Lapislàtzuli Editorial

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
169
Aportaciones
7.355€
De 5.250€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Ho hem aconseguit!
Mil gràcies a tots per la vostra aportació i per la confiança en aquest projecte de recuperar la figura i el pensament d'Alexandre Deulofeu. El llibre ja és un fet!
Nou repte!
Tots els diners que aconseguim a partir d'ara serviran per començar a finançar un projecte il·lusionant de fer un documental (format 30') sobre la vida d'aquest savi català i sobre la seva matemàtica de la història.
Tots els que ja heu contribuït i tots els que ho feu a partir d'ara, sortireu com a mecenes als crèdits del llibre i també als crèdits del documental que començarem a preparar tot just surti el llibre.
Ànims, endavant i una abraçada deulofeuliana!

EL LLIBRE
S’imaginen que fa setanta anys, en plena Guerra Mundial, algú hagués pronosticat el fracàs de l’experiència marxista, el despertar xinès, la decadència colonial de França i Anglaterra, el caos italià, la derrota alemanya a la Segona Guerra Mundial i el seu paper principalíssim, director d’una Europa que ha d’unir-se sota la seva ègida en el segle XXI, la deriva dels Estats Units vers formes de poder dictatorials i fins i tot la independència de Catalunya?

I tot això quan la dictadura franquista ofegava totes les llibertats?

Aquestes i altres prediccions van ser fetes per Alexandre Deulofeu a partir de la seva teoria històrica, batejada per Francesc Pujols com La matemàtica de la història.

Si tot això s’acompleix, deien els crítics de l’època, haurem de convenir que Deulofeu li ha pres el pols al rellotge de la Història.

El rellotge de la Història... seixanta anys després no s’avança ni es retarda. L’ordre dels esdeveniments és perfecte, matemàtic. Només cal fer un cop d’ull al cicle històric de cada civilització, de cada poble, de cada imperi, de cada una de les grans potències. Res no ho pot aturar.

La matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global, de Juli Gutièrrez Deulofeu.

Alexandre Deulofeu i Torres (L’Armentera, 1903 – Figueres, 1978), farmacèutic, autodidacte, polític republicà i filòsof de la història, va dedicar la vida a escriure aquest assaig de nou volums anomenat La matemàtica de la història, una teoria cíclica al voltant de l’evolució de les civilitzacions.

Deulofeu és considerat un dels grans pensadors de la història. Valorat a l’estranger, a Catalunya ha passat força desapercebut malgrat la importància de la seva obra.

Deulofeu va elaborar una teoria de la història basada en cicles. Com qualsevol organisme viu, tota civilització passa també per uns cicles naturals de naixement, creixement, plenitud, decadència i desintegració. Cada cultura té una vida de 5.100 anys. Compreses dins les civilitzacions, els imperis tenen una durada mitjana de 550 anys, amb els seus períodes agressius, de plenitud imperial i depressió. Afirma que mitjançant el coneixement de les lleis de la història i de la naturalesa dels cicles es podrien evitar les guerres, fent que els processos esdevinguin pacífics en lloc de violents. Coneixent aquestes lleis, la humanitat podria alterar els propis cicles i organitzar-se sota la fórmula d’una confederació universal de pobles lliures. El més extraordinari és que les seves prediccions s’han anat acomplint inexorablement.

AQUESTA PUBLICACIÓ

Juli Gutièrrez Deulofeu, nét i gran estudiós i difusor de l’obra del seu avi, escriu aquest compendi magnífic d’allò més transcendent o interessant de La matemàtica de la història.

El llibre comptarà amb el pròleg de la periodista i escriptora Patrícia Gabancho.

L’aposta de Lapislàtzuli Editorial és fer que aquesta teoria original, ben documentada i de gran importància nacional i internacional pugui ser difosa, gaudida i discutida arreu dels territoris catalans, i més enllà. En definitiva, recuperar de l’oblit el personatge Alexandre Deulofeu i tot el seu ideari.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Les vostres aportacions aniran destinades a la impressió d'un llibre de qualitat, a despeses de correcció, disseny i maquetació, a la difusió i publicitat en mitjans tradicionals i 2.0, així com a la distribució per tot el territori nacional.

CALENDARI PREVIST

La idea és publicar el llibre a finals del mes de gener de 2014.

Per tant, les recompenses podran entregar-se entre gener i març de 2014.

Referent a la visita i costellada al mas Deulofeu, d'Ordis (Figueres), us avisarem via mail amb suficient antelació. Es farà un dissabte entre els mesos de març i juny de 2014.

Per la tertúlia contactarem amb els mecenes també amb suficient temps d'antelació per buscar dates i hores que vagin bé a tothom.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

13 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Munts Casamitjana

    Munts Casamitjana

    más de 9 años

    Jo he fet una aportación de 20€ . On puc obtenir el llibre? No estic segura que el pagament s'hagi efectuat. Em cal fer alguna cosa? si he d'anar a buscar-lo personalment, pot ser a Sabadell?

    Munts

  • Ferran

    Ferran

    más de 9 años

    Que he de fer per acondeguir el llibre La Matemàtica de la història d'Alexandre Deulofeu ? Gràcies per la vostra resposta

  • Josep Berenguer

    Josep Berenguer

    más de 10 años

    Hola bon dia

    La nostre proposta de col.laboració és imprimir el seu llibre a la nostre empresa d'arts gràfiques INOM,S.A., amb un important decompte sobre pressupost.

    Si els interessa ens poden contacatar a: [email protected], 610403672.

    Gràcie

  • Lapislàtzuli Editorial

    Lapislàtzuli Editorial
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Ferran,

    aquesta setmana ens posarem en contacte amb tots vosaltres per demanar-vos els noms amb els quals voldreu sortir als crèdits del llibre.

    Moltes gràcies per la teva col·laboració.

  • Ferran

    Ferran

    más de 10 años

    Us posareu en contacte amb els mecenes per tal que us diguem el nom i cognoms que han de sortir al llibre com a col·laboradors?

  • Lapislàtzuli Editorial

    Lapislàtzuli Editorial
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola, Joan Manuel,

    sí, el Juli Gutiérrez ha treballat en fer un compendi del més significatiu d'aquesta vasta teoria i l'ha posat al dia contrastant-la amb l'actualitat de cada país.

    Qualsevol ingrés que vulguis fer ha de ser a través de la plataforma Verkami. Quan entris a la seva pàgina web i al projecte Deulofeu et demanaran quina aportació vols fer. Moltes gràcies.

  • Joan Manuel Cabrera Trèmols

    Joan Manuel Cabrera Trèmols

    más de 10 años

    Estic interssat amb l'obra, jo tinc la de la segona edició del 1967, però pel que he llegit el Juli, la ha posat al dia. Ja em respondreu a quin compte tindria que ingressar els 20€. Gràcies

  • Lapislàtzuli Editorial

    Lapislàtzuli Editorial
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola, Ferran,

    el llibre serà format 14x21 cms, paper blanc, cobertes blanques amb solapes, unes 200 pàgines (aproximadament, perquè encara no està feta la maquetació) i incorporarà els gràfics de les corbes deulofeulianes dels diferents imperis i civilitzacions i potser alguna que altra fotografia en blanc i negre d'Alexandre Deulofeu. La idea és fer un bon objecte llibre que acompanyi tota la força del contingut.

  • Ferran

    Ferran

    más de 10 años

    Em podríeu dir quines són les característiques del llibre? Per 20€ puc imaginar-me un bon totxo, però estaria bé saber el nombre de pàgines, el tipus d'enquadernació, si incorpora il·lustracions (en color o b/n), etc. Merci.

  • Lapislàtzuli Editorial

    Lapislàtzuli Editorial
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola, saisamurai,

    ens diuen des de verkami que el compromís d'aportació s'ha fet correctament, i que no hi ha cap problema amb els pagaments diferits.

    Si vols canviar el mètode de pagament de la teva aportació però, escriu a [email protected] i poden anul·lar la teva aportació perquè la puguis tornar a fer.

    Moltes gràcies per la col·laboració i bones festes!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies