❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Vídeo documental de la Festa Major de Sitges

El documental té el propòsit de promocionar la vila de Sitges realitzant una peça audiovisual que pretén captar l'ànima i l'esperit de la Festa Major de Sant Bartomeu, la qual els sitgetans i sitgetanes vivim tant intensament durant els dies 23 i 24 d'Agost

0
segundos
42
Aportaciones
1.645€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

A partir de l’enregistrament d’imatges i punts de vista poc habituals i no mostrats fins ara, es vol mostrar, de manera cronològica, com es prepara, com es desenvolupa i com es viu la Festa Major de Sant Bartomeu de Sitges. En cap cas es pretén fer una evolució de la festa des de els seus origens. Es vol reflexionar sobre una visió “actual” d’aquesta cultura festiva i popular d’una manera atractiva, impactant i dinàmica.

Nens, joves, adults i avis, participants de balls o no, alimentaran la història amb els seus comentaris i testimonis, a partir de les pròpies vivències i emocions viscudes, a temps real, durant una Festa Major.

No S’obviarà res. Per tal d’enriquir el documental, s’enregistraran moments viscuts a peu de carrer que li donaran un toc humà al conjunt final, que va més enllà de les cercaviles i actes religiosos. La festa major també es viu al carrer i s’ha de mostrar.

Per tal de no alentir el ritme audiovisual, s’utilitzarà un llenguatge viu i proper, que fugi del to periodístic i massa narratiu. Es pretén captar aquells comentaris que sorgeixen dels sentiments, de forma espontània, “alló que ens emociona i que diem quan sabem que ningú ens està gravant”.

S’utilitzarà un grafisme modern i molt visual per orientar a l’espectador i contextualitzar el desenvolupament i la continuïtat dels actes de la festa.

GUIÓ TÈCNIC DEL DOCUMENTAL

El nostre fil conductor/concepte seran els sentiments. Dividirem en blocs el desenvolupament de la festa atorgant un sentiment per a cada moment o acte concret de la festa.

Primera part: Context i introducció.

El vídeo partirà amb imatges de la vila Sitges. S'inclouran plans de carrers, places, racons, gastronomia... amb la intenció de situar a l'espectador a la localitat. El rerefons conceptual d'aquest inici servirà per promocionar l'atractiu de la vila i la seva cultura.

Bloc Zero: Preparatius de festa - Nervis

A mesura que avança el vídeo s'introduiran imatges dels preparatius previs a la festa major. Es veurà com les colles participants comencen a preparar els seu vestuari i com preparen els assaigs. Volem transmetre "l'esperit de fer colla".

Segona part: Nus / la festa

Bloc 1: Entrada de gralles - Pell de gallina

Bloc 2: Morterets, campanes, sardanes i sortida dels balls - Eufòria

Bloc 3: Processó de la bandera - Orgull

Bloc 4: Castell de focs i baixada de les escales - Ooooooh!

Bloc 5: Matinal - Valor

Bloc 6: Ofici - Solemne

Bloc 7: Processó de St. Bartomeu - Tradició i valors

Bloc 8: Entrada del Sant - Emoció

Bloc 9: Ballada final - Èxtasi i tristor

Tercera part: El relleu

En aquest bloc final quan l'espectador creu que el documental ha finalitzat, ressaltarem la figura dels més petits. S'explicarà que la festa de Santa Tecla, que es celebra un mes després de la Festa Major, és l'escenari on els mes menuts comencen a interioritzar i entendre els sentiments que es desperten d'aquesta tradició popular i festiva. Només així s'assegura la qualitat d'aquest relleu generacional, que dóna continuïtat i garanteix el futur de la festa Major.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Els diners recaptats pels mecenes serviran per finançar una part dels 15.000 € pressupostats en l'enregistrament, execució i producció del documental. La major part del pressupost ho assumira la pròpia entitat; l'Agrupació de Balls Populars de Sitges, mitjançant subvencions públiques i el patrocini d'una empresa privada.

CALENDARI

Un cop aconseguit el finançament, s'executarà l'enregistrament i producció del documental durant els mesos d'agost i setembre, amb la idea d'estrenar-lo a l'abril de 2014. Per tant, les recompenses s'entregarien quan s'estreni el documental.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / Moltes gràcies!!!!

A ca l'Agrupa estem molt i molt contents! Gràcies a tots vosaltres que heu decidit col·laborar amb aquest ambiciós projecte que l'Agrupació de Balls Populars de Sitges durà a terme des d'aquesta Festa Major, fins a la data de l'estrena, prevista a la primavera del 2014.

Recordeu que el documental té el propòsit de promocionar la vila de Sitges, realitzant una peça audiovisual que pretén captar l'ànima i l'esperit de la Festa Major de Sant Bartomeu a la qual, els sitgetans i sitgetanes la vivim tant intensament. A partir de l'enregistrament d'imatges i punts de vista poc habituals i no vistos fins ara, es vol mostrar, de manera cronològica, com es prepara, com es desenvolupa i com es viu. En cap cas es pretén fer una evolució de la festa des dels seus orígens. Es vol reflexionar sobre una visió "actual" d'aquesta cultura festiva i popular d'una manera atractiva, impactant i dinàmica.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies