❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Garrell "El Tarzan d'Argelaguer"

Fa 45 anys que Josep Pujiula es dedica dia sí dia també al seu bosc de les cabanes. Ha muntat i desmuntat tres vegades un poblat laberíntic de fusta únic al món. A Catalunya no se li ha fet gaire cas, fem aquest documental per reconèixer la seva obra i, per què no, la seva tossuderia.

Solanum Films

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
19
Aportaciones
770€
De 3.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

UN HOMENATGE A UN ARTISTA SINGULAR

El nostre projecte consisteix en acabar de produir un documental d'homenatge al voltant de la figura de Josep Pujiula, un artista d'art brut de la Garrotxa que ha dedicat 45 anys de la seva vida a muntar i desmuntar un parc selvàtic de fusta únic al món. Actualment, per pressions administratives s'ha vist obligat a desmuntar-lo i només en queda un petit reducte al voltant d'un rec que hi ha tocant a l'autovia Olot - Girona, al terme municipal d'Argelaguer.

El que recaptem es destinarà a recuperar una part de les despeses de producció i possibilitar la difusió i distribució del documental un cop acabat.

UN LLOC ÚNIC AL MÓN EN PERILL DE DESAPARICIÓ

El Parc de Can Sis Rals, és un indret que ha rebut cententars de milers de visitants i ha obtingut el reconeixement d'arreu del món, però a Catalunya no ha gaudit de la protecció que hauria permès la seva conservació. El documental aborda aquesta qüestió en profunditat i respon els interrogants que envolten la demolició.

L'idea del documental neix en el moment en que es fa públic el desmantellament definitiu de les cabanes, a mitjans de l'any passat. Animats per l'èxit del nostre primer documental, L'Últim Refugi, vam anar a Argelaguer per veure si encara érem a temps de veure el procés de demolició i documentar-ho audiovisualment. Des d'aleshores, el que va començar com una aproximació tímida a un fet d'abast local ens ha portat a un escenari molt més ampli. Després de prop de 9 mesos de rodatge hem recollit el testimoni d'en Josep, de la seva dona, de familiars directes, d'ajudants, d'amants de les cabanes, de l'alcalde Josep Dorca, d'estudiosos del camp de l'arquitectura i fins i tot d'una doctora d'Estats Units que ha fet de l'obra d'en Josep la seva principal temàtica d'estudi.

ALTA QUALITAT AMB PRESSUPOST DE MÍNIMS

Vam proposar-nos fer un documental de qualitat des de la vessant narrativa i tècnica. Hem apostat per un model de documental sense veu en off, en que els protagonistes desenvolupen, a través de les entrevistes, la història de parc i d'en Josep. Això ens suposa un repte durant la fase de muntatge que tindrà com a resultat un producte més viu, emotiu i veraç.

Hem rodat en HD i hem fet servir tots els mitjans tècnics que tenim a l'abast: steadicam, travellings, helicòpter RC. Les entrevistes s'han gravat amb dues càmeres per enriquir el resultat. En resum, ho hem donat tot perquè creiem en a necessitat d'homenatjar en Josep amb un bon documental.

Actualment el documental està en fase de postproducció, el rodatge ja ha acabat.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS

El documental, fins ara, s'ha finançat amb els nostres propis recursos. El seu cost de mercat estaria per damunt dels 15.000€.

El que recaptem anirà destinat a cobrir les despeses en concepte de:

-Desplaçaments

-Materials fungibles de rodatge

-Promoció i distribució per festivals

-Cost de la projecció el dia de l'estrena al Rec de Can Sis Rals

Buscant la màxima qualitat tècnica, l'elaboració del documental ha requerit la colaboració de professionals externs a la productora (il·lustració, música, operadors d'hexacopter) que han estat remunerats de manera simbòlica. Volem donar cobertura a aquesta despesa.

CALENDARI

Postproducció: maig i juny

Estrena: finals de juny (setmana del 24)

Entrega de recompenses: primera setmana de juliol

Samarreta del documental

ENLLAÇOS D'INTERÈS
Recollida de signatures internacional per aturar el desmantellament

Directe d'Els Matins de TV3 al parc (minut 7'00'')

Notícia de la demolició a La Vanguardia

Notícia de la demolició a El Periódico

Manifest "Salvem les cabanes d'Argelaguer"

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / Avançament - Teaser 2 - "Garrell, El Tarzan d'Argelaguer"

No som d'Argelaguer, ni tan sols de la Garrotxa, però vam conèixer el laberint i ens va encisar de tal manera que estem fent un documental. De fet, fa més d'un any que seguim al seu constructor i estem a la part final de procés: seleccionant els talls de les entrevistes i editant.

Hem pujat moltes vegades a Argelaguer i hem entrevistat a bastanta gent, la persona més important és, sense dubte, el Josep Pujiula.

El Garrell és una persona singular, un dels millors artistes d'art brut del món. Té 75 anys i una vitalitat que sorprén. En aquets segon teaser ens explica el que vol fer ara que ha desmuntat el laberint i les torres.

De moment us podem ensenyar aquesta petita part del documental però tenim més coses preparades que anirem penjant per aquí!!

Estigueu atents!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies