❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

L'Andreu de ScéllecS

Gegant d’autor amb elements històrics del poble: El nostre projecte és la construcció d’un Gegant popular a Òrrius, una figura arrelada a les costums culturals i a les tradicions del poble, fent una representació al·legòrica en homenatge als orriencs de tota la vida. **Ens hi ajudes!!!**

Categoría

Creado en

0
segundos
28
Aportaciones
1.504€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

L'ANDREU DE SCÉLLECS SERÀ UN GEGANT D'AUTOR AMB ELEMENTS HISTÒRICS DEL POBLE

L’objectiu del nostre projecte és la construcció d’un Gegant popular a Òrrius, una figura no institucional arrelada a les costums culturals i a les tradicions del poble, fent una representació al·legòrica en homenatge als orriencs de tota la vida.

A l’any 1981 la població va tenir dos gegants fets per iniciativa popular que varen ser molt ben rebuts, malauradament el temps els a malmès. Ara no tenim per les nostres festes populars cap figura tant tradicional com un gegant per fer ballar amb la nostra canalla, arrel d’aquesta mancança, recentment, l’Associació dels Amics del Pessebre Vivent d’Òrrius s’han marcat l’objectiu de crear un nou gegant d’Òrrius, doncs els antics no es poden arreglar.

El nou Gegant serà present a actes festius tals com les Festes Majors d’estiu i d’hivern, Carnestoltes, Sant Jordi, la Plantada del Maig, la Flama de Sant Joan, la castanyada...

El nostre Gegant el farem amb la participació col·lectiva de tots els orriencs que voluntàriament s’afegeixin al projecte, ja som una vintena de voluntaris, i comptem amb tots els nostres artesans, historiadors i professionals de diferents oficis que altruistament ens dissenyen, n’escriuen la historia i el construeixen. Creant així la participació col·lectiva de tota la base social del poble.

EL NOSTRE GEGANT L'ANDREU DE SCÉLLECS

La primera presentació de la figura va ser el mes de desembre en el transcurs del concert de Nadal que cada any es celebra, en l’ocasió, per votació popular tothom qui va voler va votar per triar el nom del gegant, Andreu (patró de la població), Bartomeu (En honor a l’ermita romànica de Sant Bartomeu de Cabanyes a les rodalies) o Pere (També en honor a l’ermita romànica de Sant Pere de Clarà), va guanyar per poc ANDREU seguit de BARTOMEU.

En l’ocasió es va llegir la historia del gegant, descrivint els orígens de l’Andreu i es van anunciar els diferents signes d’identitat propis de la vila que lluirà la figura, com:

un pergamí, com a símbol dels privilegis que la Corona concedí als orriencs ja en temps del Comte Jaume I

un Peix, símbol identificatiu de sant Andreu, Patró d’Òrrius.

un escut, el més antic que hi ha a la clau de volta al cor de l’església de Sant Andreu

un saquet de monedes, en recordança de les cèlebres monedes comtals de l’època de Ramon Berenguer, trobades dins l’església de Sant Andreu i també a la gran quantitat de despeses que la pagesia d’Òrrius va haver de suportar al llarg del temps.

un fusó i un esclopet, com a símbol de la pagesia concretat en les dues eines pròpies de les collites principals de l’any, la verema i la sega

un barret de caçador, Des de personatges il.lustres fins pagesos i bosquerols, Òrrius ha ofert històricament un espai de caça abundant

Ja podeu gaudir de la maqueta, ara només ens cal fer-lo GEGANT

FINANÇAMENT

El finançament d’aquest projecte el durem a terme de la següent manera:

  • Aportacions de les entitats impulsores: 2.700,00 €

  • Micromecenatge “analògic” (Guardioles):

  • Micromecenatge virtual Verkami: 1.500,00 €

El que demanem des de Verkami és un terç del finançament del projecte estimat en uns 4.200,00 €. D’aquests 3.800,00 € es destinen a la construcció del Gegant i la resta a la posada en marxa i manteniment del projecte.

CALENDARI

l'objectiu es presentar el gegant a primers d'agost per la festa major d'Òrrius. L'entrega de les recompenses es realitzarà el primer diumenge d'agost, durant la festa major d'estiu.

Les fites que ens hem marcat:

  • Octubre 2012 - Presentem el projecte
  • Nadal 2012 – Posem nom al Gegant d’Òrrius
  • Sant Jordi 2013 – Presentem la maqueta de l’Andreu de ScéllecS
  • Festa major d’estiu 2013 – L’Andreu de ScéllecS ballarà pels carrers d’Òrrius

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies