❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Llançament de Bookland i del poemari 'On has deixat la falç?' d'Amat Baró

Salut, artistes i lletraferits! Us demanem que us impliqueu amb un projecte tan engrescador com necessari: la creació de la plataforma editorial Bookland, i l'edició del nostre primer llibre, el poemari 'On has deixat la falç?' d'Amat Baró. Ajudeu-nos a fer possible junts aquest somni!

República dels Llibres

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
124
Aportaciones
4.110€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

QUÈ VOLEM FER I PER QUÈ?

Un grup d’escriptors i artistes ens hem unit per crear Bookland, una alternativa autogestionada a les servituds actuals del sector editorial.

Volem fer realitat el vell ideal de la República dels Llibres, una pàtria per als escriptors i els lletraferits, una comunitat literària d’autors i lectors en què sigueu directament vosaltres, el públic, els qui decidiu allò que és viable publicar, i en què tots els creadors i professionals que hi participin siguin remunerats dignament. Socialitzar el finançament per alliberar l'autor.

I volem presentar la nostra plataforma editorial aquesta mateixa primavera, amb l'edició del llibre On has deixat la falç?, el segon poemari de l'Amat Baró, una jove promesa de la poesia catalana i sens dubte una de les veus més interessants, més potents i més expansives de l'escena poètica actual.

A més, volem integrar la plàstica i les arts escèniques al llibre, per convertir-lo en un objecte preciós i viu. Un altre artista impressionant, el pintor i escultor ebrenc Àlvar Bonet, ha il·lustrat de dalt a baix el llibre amb la seva obra plàstica, d'una qualitat i d'una força plàstica desbordants. Aquí en podeu veure algunes mostres.

El llibre contindrà també un pròleg de la poeta Dolors Miquel, i portarà, incrustats mitjançant codis QR, diversos videoclips de l'autor recitant els poemes.

DE QUÈ VA EL LLIBRE?

On has deixat la falç? és un feix de rimes, blats i partitures lligat amb la rosa dels vents. La collita de juny: un idil·li espiritual, un místic canyissar, un tossal fronterer. Són dos adolescents encenent un gran foc. És un soldat ferit supurant de fe. És un oracle. Un cop de falç! És una dona que plora i un nen que canta. És un músic febrós i una taronja espremuda. És una rosa en el trau i una revelació en el llit mortuori. Són un desert i un jardí. Una dansa macabra. És un riu i una ciutat. És un país. Una revolta. Un miol fondo de zel. És una elegia per l’amistat. Un vot de pobresa. És un gargall pels cretins i una llegenda d’amor. És una aventura. És una guerra. És una festa. Poesia propera i vibrant, popular i abeurada en la millor tradició i en el nostre imaginari col·lectiu, plena de motius ponentins i universals, amarada d'energia i d'emoció!

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?

A Bookland pensem que tot bon artista i tot bon llibre, encara que no siguin mediàtics o precisament per això, mereixen l'oportunitat de ser publicats, remunerats i promocionats dignament. Per això necessitem el vostre ajut per finançar tot el procés d'edició de l'obra, la producció de tot el material plàstic i audiovisual que hi va a dins, i la necessària promoció del llibre un cop editat. Volem donar al poeta i a l'artista el circuit que la força de la seva obra es mereix.

A més, volem presentar i difondre com cal el projecte de Bookland perquè altres autors i artistes puguin unir-se a la plataforma i formar part de la naixent República dels Llibres.

Ja en tenim alguns en llista!

QUÈ FAREM SI ACONSEGUIM MÉS DINERS DELS DEMANATS?

La quantitat que demanem és la que necessitem per realitzar el projecte en condicions dignes. Si aconseguim més diners, podrem fer un tiratge més gran del llibre, fer-ne més difusió, més activitats artístiques arreu del territori i, en definitiva, fer arribar més lluny la poesia de l'Amat Baró i el projecte de Bookland.

QUAN HO FAREM I QUÈ US OFERIM?

Tenim molta il·lusió i moltes ganes que aquesta República dels Llibres sigui realitat ben aviat, i confiem en la força del projecte, de l'obra que editem i del vostre suport, així que ja hem començat a treballar en el disseny i l'edició del llibre, i esperem, amb el vostre ajut, poder-lo dur a impremta a finals d'abril, tan bon haguem aconseguit el finançament necessari.

Per agrair-vos-ho us oferim, a més del llibre, un interessant ventall de recompenses per a tots els gustos i perfils: particulars, grups, biblioteques, entitats, empreses... Estem convençuts que us encantaran! Si us n'interessa més d'una, naturalment, podeu fer diverses aportacions.

Les recompenses materials es lliuraran en una festa d'agraïment als mecenes, que tindrà lloc durant el mes de maig. Els mecenes que no hi puguin assistir les rebran per correu postal durant els dies següents. Les dates de les recompenses que consisteixin en actuacions es negociaran amb els mecenes i els artistes (per a actuacions a més de 50 Km de Lleida, el mecenes s'haurà de fer càrrec del desplaçament i l'allotjament).

El nom de tots els mecenes constarà, si així ho desitgen, als crèdits del llibre. Les entitats i empreses que facin aportacions a partir de cent euros hi podran fer constar el seu logotip. Amb una aportació de mil euros, el logotip apareixerà al llibre de manera molt destacada com a empresa o entitat patrocinadora. En aquest sentit, si un mateix mecenes fa més d'una aportació, tindrem en compte la quantitat total.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • República dels Llibres

    República dels Llibres
    Autor/a

    casi 11 años

    Molt agraïts per l'oferiment, Josep.

    Fa uns dies ja vam rebre i respondre una pregunta idèntica, no sabem si també vostra o bé d'un altre Josep també impressor.

    Si la vostra col·laboració consisteix en un descompte en el preu de la impressió i no en una aportació directa de micromecenatge, queda fora de la campanya de Verkami, i per tant en podem parlar tranquil·lament a banda. Escriviu-nos a [email protected] i fem números.
    :)

    Salut i llibres!

  • Josep

    Josep

    casi 11 años

    Bona tarda La meva pregunta és si com a petita empresa d'arts gràfiques que som, podem col.laborar a canvi de la imrpessió del llibre Moltes gràcies

  • República dels Llibres

    República dels Llibres
    Autor/a

    casi 11 años

    Bon dia, Josep!

    Molt agraïts per l'oferiment.

    Tot és parlar-ne. Escriviu-nos a [email protected] i concretem la proposta.

    Salut i llibres!

  • Josep Berenguer

    Josep Berenguer

    casi 11 años

    Bona tarda

    La meva pregunta és si com a petita empresa d'arts gràfiques que som, podem col.laborar a canvi de la imrpessió del llibre

    Moltes gràcies

#14 / Ens voleu seguir ajudant?

Algunes persones ens estan preguntant si encara poden fer aportacions al projecte.
És clar que sí! Encara no hem tancat l'edició del llibre i amb un millor finançament podrem

fer-lo molt millor!

La campanya aquí a Verkami ja està tancada, però encara podeu fer les vostres aportacions, per un dels imports proposats, mitjançant ingrés o transferència bancària al compte 2100-2856-25-0210009582 de Caixabank, fent constar el vostre nom i el concepte "Donatiu projecte On has deixat la falç", i escrivint-nos un correu-e a [email protected] amb la mateixa referència al títol i les vostres dades de contacte al cos del missatge.

Si ho feu abans que anunciem el tancament de l'edició, encara podreu constar al llibre com a mecenes, i naturalment rebreu la vostra recompensa igualment.

Seguiu-nos a Facebook per estar-ne informats:
facebook.com/republicadelsllibres

Gràcies!

#13 / Amat Baró: te l'has de jugar!

Intervenció d'Amat Baró a la taula rodona "El futur de la poesia" organitzada per la Secció de Literatura de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i celebrada el 9 d'abril de 2013 a l'Aula Magna d'aquesta institució en el marc dels actes de Sant Jordi.

Hi van intervenir els poetes ponentins Josep Borrell, Amat Baró i Andratx Badia, moderats per la nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

L'Amat ens hi parla de l'aventura poètica!

Acompanya'l en aquesta aventura i juga-te-la amb ell!

Participa ara a la campanya! Comparteix-la! Difon-la!

#10 / Acte de presentació de Bookland i recital d'Amat Baró a Lleida

Aquest Sant Jordi, no us perdeu l'acte de presentació de la plataforma editorial Bookland - La República dels Llibres. Podreu gaudir de franc d'un recital poètic de l'Amat Baró.

Us acostem la poesia al carrer a l'hora que sortireu a mirar llibres, a les sis de la tarda, a la plaça Sant Joan de Lleida, davant de la parada del Casal L'Ocell Negre, promotors de l'acte.

No hi falteu!

#07 / La campanya a la premsa

Notícia sobre el projecte de Bookland al diari La Mañana del 26-3-2013, p. 23:

Article sobre la proposta de finançament social de Bookland al diari Segre del 31-3-2013, p. 49:

#02 / Presentació de l'artista

Vols conèixer l'univers artístic d'Àlvar Bonet?

En aquest vídeo l'il·lustrador d'On has deixat la falç? ens obre les portes del seu taller a Deltebre, ens revela els secrets del seu procés creatiu i ens mostra l'obra plàstica amb què ha il·lustrat el llibre.

Visca l'art i visca la República dels Llibres!

#01 / Presentació de l'editor

Salut, lletraferits!

Us encoratgem a conèixer la proposta editorial de Bookland i ajudar-nos en el finançament de la posada en marxa del projecte i de l'edició del nostre primer llibre, On has deixat la falç?, del poeta ponentí Amat Baró i el pintor i escultor ebrenc Àlvar Bonet, dos potents artistes de la terra per a un projecte editorial que volem igualment potent.

Us convidem a ser-ne part des del primer moment. Ara en teniu l'ocasió ajudant-nos com a mecenes. Participeu-hi! Us encantarà!

Visca la Poesia i visca la República dels Llibres!

Jordi Prenafeta

Escriptor i editor de Bookland

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies