❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

¡Visita la caseta virtual!
Descúbrelos todos

NOU BARRIS IL·LUSTRAT

Llibre amb 31 il·lustracions del districte de Nou Barris amb il·lustracions de Cèlia Vallès i Pi i textos de Jordi Sànchez i Ruiz

Pau Vinyes i Roig

Un proyecto de

Categoría

Creado en

15%
8
días
22
Aportaciones
790€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Nou Barris il·lustrat. 31 racons noubarriencs és un recull d'il·lustracions de Cèlia Vallès Pi i textos de l'historiador Jordi Sànchez i Ruiz dels llocs més emblemàtics del districte de Nou Barris, antigament formant part de l'exmunicipi de Sant Andreu de Palomar.

Com si fos un itinerari guiat pels carrers i places del districte el lector va descobrint la personalitat i el tarannà urbà d'una comunitat humana plena d'història. 13 barris amb vida pròpia i realitats diferents que formen un conjunt dins d'un mateix districte. Gent vinguda d'arreu de Catalunya, d'Espanya i del món que han conviscut en un territori que s'ha anat urbanitzant i socialitzant amb el pas dels anys. El llibre vol demostrar a través de les il·lustracions de la Cèlia i el textos del Jordi aquesta riquesa patrimonial. Posar en valor el patrimoni de Nou Barris.

31 racons que ens ofereixen la vitalitat de l'ànima d'uns barris que no volen perdre les seves arrels i preserven amb força el seu passat tot visquen-lo en el present i projectant-lo cap al futur. És l'orgull de sentir-se noubarrienc i noubarrienca.

Nou Barris il·lustrat serà el tercer de la col·lecció Il·lustrats. Anteriorment es van publicar: Sant Andreu de Palomar il·lustrat (2017) i Gràcia Il·lustrada (2018)

El projecte ofereix diverses recompenses. Si us feu mecenes o gran mecenes podreu gaudir d'una ruta per Nou Barris, guiats per historiadors coneixedors del territori.

Tot seguit mostre algunes de les il·lustracions del llibre:

Masia de can Verdaguer
Masia de can Verdaguer

Pont del rec Comtal
Pont del rec Comtal

Església de l
Església de l'antic Mental de la Santa Creu

Església de Santa Eulàlia de Vilapicina
Església de Santa Eulàlia de Vilapicina

QUI SÓN ELS AUTORS

Cèlia Vallès Pi, la il·lustradora

Nascuda a Barcelona el 1947, ha dedicat més de 40 anys de la seva vida a la creació. Des dels seus inicis a l'Escola Massana i durant tota la seva vida professional ha desenvolupat tasques de direcció d'art i creació gràfica per al sector de la comunicació i editorial a Catalunya. Durant les últims anys la seva obra ha estat orientada exclusivament a la pintura i la il·lustració digital, col·laborant amb importants organismes de la cultural catalana.

Membre de l'associació de dones Pal·las Atenes i del Grup de Pintors de Sant Andreu, en el qual ha participat en diverses exposicions col·lectives.

Jordi Sànchez i Ruiz, l'autor dels textos

Neix a Barcelona el 1972. Mestre per la UB i expert en prevenció de riscos laborals, tasques que ha realitzar en diversos centres escolars. membre de l'orquestra Laud'Ars. des de 2012 col·labora amb l'Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris on n'és el president. Investiga el nexe de la família del pintor Ramon Casas i carbó amb el barri de Vilapicina. Coautor dels llibres Les masies de Sant Andreu de Palomar. Inventari de cases de pagès andreuenques (2013), Història dels carrers de Sant Andreu de Palomar (2014), L'abans de Nou Barris (2013), Nou Barris desaparegut (2017) i Nou Barris : els barris històrics (2023).

L'EDITORIAL

Llop Roig va néixer com a projecte el 1998 amb l’autoedició del llibre Una mica d’història. Com es passava abans el temps a Sant Andreu de Palomar. Després d'un parèntesi l'editorial va tornar a renéixer el 1998 amb el llibre Tintinaires de Catalunya i des d'aquest data ja duu més de 30 llibres publicats.

Llop Roig vol esdevenir un referent en la publicació de llibres gràfics d’art i fotografia-, infantil -creiem que els infants són els protagonistes del demà i se'ls ha cuidar amb responsabilitat literària-, assaig històric -el passat del nostre país és cabdal per conèixer qui som i cap on anem-, literatura i assaig -descobrir veus literàries perdudes pel pas del temps i descobrir-ne de noves-, còmic -el vuitè art té molt a dir- i sobretot el món local -la micro història és necessària per entendre la història global del nostre país.

CALENDARI PREVIST*

Març - Abril
Campanya de Verkami

Maig
Assessorament lingüístic i correcció textos

Juny
Maquetació i disseny

Juliol
Impressió i enquadernació

Setembre
Presentació i lliurament exemplars i recompenses

*Calendari orientatiu. Si les feines esmentades s'avencen, la presentació i lliurament d'exemplars i recompenses es realitzarà abans.

SEGUEIX-NOS

Més informació a:

[email protected]
lloproig.cat

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies