❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Bad Swing: un Còmic i un Curtmetratge

Una comèdia negra de suspens sobre un jubilat britànic a la Costa Brava, un osset de peluix i deu pilotes de golf!

Carles Roman

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
79
Aportaciones
2.518€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Us presento BAD SWING, el repte narratiu de realitzar un curtmetratge i un còmic a partir d'una mateixa idea! Un projecte que m'ha dut més d'un any i mig de feina i que ja està gairabé enllestit.

El punt de partida ha sigut fer una comèdia negra de suspens on tot gira al voltant d'uns elements minimalistes i simbòlics: una dona, un joc innocent, una duna, un osset de peluix i deu pilotes de golf. Amb un subtil rerefons sarcàstic sobre la típica figura del guanyador segons el segle XX: el capitalisme elitiste, prepotent i mascliste on tot s'hi val si em beneficia a mi, sense tenir en compte les possibles repercussions negatives. La trama, senzilla i clara, vol ser una metàfora sobre com rutlla el món seguint les normes imperants del capitalisme global més agressiu.

El resultat d'aquest projecte seran dues obres diferents sobre una mateixa història. Diferents perquè cada mitjà narratiu adoptarà un llenguatge propi que encamina a recrear la trama d'una manera especial i única.

No es tracta doncs aquí d’una adaptació de còmic a cinema ni a la inversa sinó d’una recreació original escrita per a les dues arts en paral·lel per descobrir quins camins estètics i narratius segueix cadascuna.

L'objectiu final és doble: oferir al lector-espectador gaudir de les dues obres resultants i alhora la possibilitat d'analitzar la història que l'artista-narrador ha volgut explicar en comparar quines variants, artificis o recursos narratius ha triat per a cada una d'elles.

Aquí els personatges de la versió en còmic de Bad Swing!!
Aquí els personatges de la versió en còmic de Bad Swing!!

La història

L'Archibald Storm, és un ex-assessor financer dels grans bancs de la City de London feliçment retirat a la Costa Brava. Un matí qualsevol surt de casa amb el seu descapotable cap el club de golf i allà es troba amb un contratemps inesperat. Lluny de resignar-se, guanyador nat com és, això el durà a prendre un seguit de decisions poc encertades per aconseguir el seu objectiu: gaudir del seu matí de joc tant sí com no.

Partint d'una descripció cotidiana del personatge principal la història deriva de forma natural en una imprevista intriga criminal.

El còmic

Una pàgina de l
Una pàgina de l'inici de Bad Swing.

L'acabat gràfic serà en blanc i negre, entintat amb pinzell i tinta no digitals i amb grisos de trama mecànica, la tècnica habitual en el manga però amb un dibuix que s'inspira més en l'estil de còmic clàssic nordamericà.

Jugant amb una narrativa pausada i de grans vinyetes que, poc a poc, anirà fraccionant-se i fent-se més tensa com la mateixa història.

Tindrà 64 pàgines en paper porós i amb coberta a color de cartoné de 300gr.

Obrirà una nova línea al segell Còmics Roman: Trama Negra. Destinada a un públic més adult i amb un contingut un pèl més fosc del que l'autor ens te acostumats a les seves col·leccions habituals del Drac Català i Fabi i Fedó.

Aquí podeu fer un tastet de les primeres pàgines...
Cliqueu aquí per fullejar!

El curtmetratge

Mr. Archibald Storm és interpretat per Arthur Strange. Cartellera nº1
Mr. Archibald Storm és interpretat per Arthur Strange. Cartellera nº1

A través de la productora amateur Produccions nicinc dirigida pel mateix Carles Roman i amb alguns dels seus actors habituals com Arthur Strange, amb qui ja va adaptar el conte d'Edgar Allan Poe The Oval Portrait, la càmera de Roman ens presentarà un personatge carismàtic i a primer cop d'ull entranyable però que, poc a poc, ens oferirà un recital de decisions i pensaments molt qüestionables que el conduiran fins a un atzucac.

L'essència del mestre Hitchcock és pot respirar sota el vol de les gavines, l'innocent duel entre el vell i l'osset de peluix i la tensió que provoca la recerca final de les pilotes.
Cliqueu aquí si voleu veure el trailer de Bad Swing!!

Produccions Nicinc. Qui som?

Produccions nicinc és un equip de cinema amateur on hi participen com a actors i ajudants de producció una colla d'amics i coneguts que aporten el seu coneixement, aptituds o talent natural. L'Objectiu fer cinema amateur amb "quatre duros" però cercant la qualitat i l'esperit d'entreteniment més proper al cinema de gènere que no pas al "d'autor".

Aquí teniu tot l'elenc de Bad Swing caracteritzat en els seus personatges...

I aquí els que hem estat darrere les càmeres...

Les recompenses

Què obtindreu amb el vostre mecenatge?

Si trieu el Lot Bàsic BAD SWING obtindreu dues coses: el còmic(imprès) i el curt (enllaç o descàrrega).

Si trieu el Lot Extra BAD SWING obtindreu també el còmic i el curt més altres articles únics que us mostrarem a continuació...

1-El còmic de 64 pàgines en blanc i negre i format Din-A4 29,7x21 cm. Encetarà la nova línea de Còmics Roman: Trama Negra.

El concepte de la portada és el mateix pel còmic i curtmetratge
El concepte de la portada és el mateix pel còmic i curtmetratge

2-El curtmetratge

La durada del curt és de 21 minuts i n'hem fet una versió en anglès i una en català. Està filmat entre l'Alt i el Baix Empordà. La part principal al Golf de Roses, a la gola del Fluvià, el novembre i desembre de 2022. S'ha editat durant la primavera del 2023. La música original s'ha acabat a finals d'agost de 2023. Ha sigut seleccionat i estrenat aquest novembre passat a dos festivals de cinema. El Festival de Cinema de Girona i el Baidefest de Roses i aquest febrer finalista al Barcelona Indie Awards.

Banner o versió apaissada per a internet del cartell publicitari.
Banner o versió apaissada per a internet del cartell publicitari.

Les Altres recompenses exclusives que obtindreu amb el Lot Extra BAD SWING per només 50€ a més a més del còmic imprès i el curt són les següents:

3-El teu nom inclòs als crèdits del curt com a mecenes especial.

4-Una pàgina original del còmic Bad Swing tamany A3 a tinta dibuixada per Carles Roman o si ho preferiu un dibuix original a tinta i dedicat de qualsevol personatge de Bad Swing.

La pàgina original ja paga el cost sencer d
La pàgina original ja paga el cost sencer d'aquest Lot Extra!!

5- Dos Prints Din-A4: el Cartell del curt + la coberta del còmic.

Una idea, dos portades, cinema i còmic creats en paral·lel.
Una idea, dos portades, cinema i còmic creats en paral·lel.

6- Print del Banner +Dues Cartelleres (fotograma del curtmetratge amb el títol del curt com les que es posen a l'entrada dels cinemes). Din-A4 apaisat. Podeu triar-ne 2 entre 12 models diferents.

Com si anessiu al cinema! Cartellera Nº2.
Com si anessiu al cinema! Cartellera Nº2.

Si les pengeu a casa podeu sorprendre als vostres amics o familiars. Segur que aquesta no l'han vista a Netflix! Aquí teniu les 10 restants...

I així us podeu fer una petita idea de com pot ser el curt sense veure el trailer.)
I així us podeu fer una petita idea de com pot ser el curt sense veure el trailer.)

7-Un punt de llibre del còmic Bad Swing.

Ës possible que no el feu servir perquè potser us llegireu la història d
Ës possible que no el feu servir perquè potser us llegireu la història d'una tirada!)

8-Accés a totes les produccions nicinc disponibles fetes fins aquest 2023 inclosa la darrera Barbie Hell encara en procés.

Bé, ja veieu que per 50€ ningú us donarà tants articles especials!!!

L'Autor i director

L
L'increïble home que publica còmic català desde l'any 2000!!!

Pels que no em conegueu soc Carles Roman dibuixant de còmics, creador del Drac Català i Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries. Publicats actualment des de 2016 a Còmics Roman, el meu segell editorial alternatiu. I també soc un aficionat al cinema amateur a qui li agrada de tant en tant fer curtmetratges i d'aquí la creació de Produccions nicinc.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions es destinaran a cobrir les despeses de la impresió del còmic i de la producció del curt i la seva participació a Festivals o sales de projecció. A més a més fareu possible amb la vostra ajuda que els meus projectes de còmic i els de Produccions Nicinc puguin anar endavant i seguir creant noves històries per a tots vosaltres.

Calendari previst

Si el Verkami s'assoleix amb èxit podreu tenir el curt immediatament un cop finalitzi la campanya. El còmic el rebreu a finals de febrer o principis de Març.

+ Info

Us deixo aquí els meus enllaços a les xarxes socials...

Al meu blog i trobareu molta més info sobre els meus còmics i també sobre produccions nicinc.
carlesroman.blogspot.com

Pots seguir-me també a instagram, you tube, etc
instagram draccat
youtube @produccionsnicinc
facebook carlesroman70
twitter DraccatRoman

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

13 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Carles Roman

    Carles Roman
    Autor/a

    aproximadamente 1 meses

    Visca!! Ho hem tornat a fer!!! Un nou projecte finançat a través de Verkami gràcies a les aportacions de tots vosaltres, mecenes!!! Us estic molt agraït per la confiança i el suport que m'heu donat!! Espero que el resultat final us agradi!! Jo, per la part que em toca, hi he possat el cos i l'ànima, com sempre!!!

  • Carles Roman

    Carles Roman
    Autor/a

    aproximadamente 1 meses

    Jo encantat de que t'encanti! Quan més gran més boig!!! A toooope!!!- que diu en Xavi!

  • Imma

    Imma

    aproximadamente 1 meses

    Un altre projecte d'en Carles però ara doblement boig. M'encanta!!

  • Xavier henriquez

    Xavier henriquez

    aproximadamente 2 meses

    A tooope carles

  • Carles Roman

    Carles Roman
    Autor/a

    aproximadamente 2 meses

    Ës un autèntic plaer llegir els vostres comentaris encoratjadors! També una responsabilitat!! Espero que la història de BAD SWING no us desagradi... o sí, però positivament!

  • Marta Martí Il•lustració

    Marta Martí Il•lustració

    aproximadamente 2 meses

    Moltes ganes de llegir el cómic complert i veure el curt! Pinta molt bé! Enhorabona per la feina feta!

  • Marta Martí Il•lustració

    Marta Martí Il•lustració

    aproximadamente 2 meses

    Moltes ganes llegir el comiv

  • Quico

    Quico

    aproximadamente 2 meses

    Ok, a tope em el projeta.... sou uns Craks

  • Carles Roman

    Carles Roman
    Autor/a

    aproximadamente 2 meses

    Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!!! Això va endavant gràcies a tots vosaltres! Espero i desitjo que assolirem la fita!! Una abraçada!!!

  • Olga Ribas

    Olga Ribas

    aproximadamente 2 meses

    Esperando con impaciencia la nueva obra,Carles!!!

#03 / Estimats mecenes de Bad Swing!!!

S'acabat el Verkami, i hem assolit l'objectiu amb escreix gràcies a la suma de les vostres aportacions! Això és una victòria conjunta i vull que sapigueu que us ho agraeixo molt a tots i cada un, mecenes!

Jo per la meva part com en tots els meus projectes hi he posat tot de mi (no dono més de sí!) així que espero estar a l'alçada de les vostres espectatives! Si no és així, us demano disculpes, creieu-me que no ha sigut per manca d'esforç ni desgana. Aquests projectes porten tanta feina al darrera que seria estúpid fer-los sense posar-hi veritable passió!

Bé, a partir d'avui començaré a preparar el vostres lots, però abans us enviaré uns formularis que haureu d'omplir amb les vostres dades perquè us els pugui fer arribar. Ompliu-los tan aviat com pogueu, sisplau. Fins que no els rebi no us ho podré enviar!!

Els arxius amb el curt us… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies