❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Iràs i no Tornaràs

Les rondalles també es juguen! Atreveix-te a entrar al món de l'això era i no era amb aquest joc de taula cooperatiu. T'hi apuntes?

Iràs i no tornaràs

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
161
Aportaciones
8.123€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

... un pròsper regne ple de racons màgics, bressolat per la mar, acaronat pel sol.

Malgrat totes les qualitats de la terra d'Iràs i no Tornaràs, les tenebres l'amenaçaven... S'ubicava al costat d’una entrada tenebrosa que baixava i baixava fins al cor de l’infern.

Per això, dia sí, dia també, els dimonis hi campaven al seu aire i en feien una darrere l’altra...

Units contra la força omnipresent del dimoni, els herois s’embarcaren en una aventura per restablir l’equilibri i el benestar del regne.

Posau-vos en la pell dels herois de les rondalles mallorquines. Travessareu muntanyes, planes i costes, descobrireu paratges d’ensomni, trobareu tota mena de penyores màgiques i criatures meravelloses, mentre feis front als entrebancs que el dimoni posa en el vostre camí.

Iràs i no Tornaràs és un joc de taula col·laboratiu per a 2-4 jugadors a partir de 12 anys, d’uns 60 minuts de durada. Creat per Marc Cantallops, amb les precioses il·lustracions d’Aina Lobera, el disseny gràfic d’Erika Godino i l’assessorament lingüístic de Llucia Serra.

S'adreça a un públic general: no necessites cap coneixement previ de les rondalles ni de la tradició mallorquina per entendre i passar gust d’Iràs i no Tornaràs. A més a més, comprovaràs que molts personatges i motius que apareixen al joc tenen un símil en altres contes clàssics que potser sí que coneixes. No et sonen els anells màgics o les capes que fan invisible?

L'origen del nostre nom

El nom del nostre joc ve de la rondalla meravellosa “El castell d’Iràs i no Tornaràs”. L’atractiu misteriós del nom ha estimulat altres creadors al llarg del temps, com ara Maria Antònia Oliver, autora de la novel·la El vaixell d’Iràs i no Tornaràs, o Guillem d’Efak, que va escriure i musicar el poema “El castell d’Iràs i no Tornaràs”.

A més de la tradició d’aquest nom i de la sonoritat captivadora, també ens agrada el significat associat a la idea d’iràs i no tornaràs. Hi llegim el valor simbòlic dels camins: les aventures transformen els herois. Per això, aquell que torna d’un viatge no és mai la mateixa persona que era quan el va emprendre.

Primer, triau quina rondalla voleu jugar. Determinarà la composició del mapa, la història i les passes que haureu de fer per completar-la, ja sigui entregar recursos o bé superar proves de virtut.

Després, cada jugador tria un heroi, col·loca la seva carta davant seu i la seva fitxa a la casella del cel. Ja estau llestos per començar.

Torn

En l’ordre de les agulles del rellotge cada jugador ha de resoldre el seu torn, en què pot fer fins a 2 accions i, en acabar, ha d’agafar i resoldre una carta del dimoni.

Les accions són les següents:

Explorar: capgira una casella adjacent a la que ocupes.

Caminar: mou-te a una casella explorada adjacent a la que ocupes.

Recol·lectar: agafa una carta de recurs corresponent a la casella que ocupes.

Intercanviar: dona i/o rep recursos i/o penyores a/d’ un heroi que es trobi a la mateixa casella que tu o a una adjacent.

Proves de virtut

Per resoldre els entrebancs que us trobau durant l’aventura, heu de resoldre proves de virtut, que són d’una virtut concreta (seny, enginy o coratge) i tenen una dificultat indicada a la carta que la planteja. Per resoldre la prova, haureu de tirar els daus de virtut.

Victòria o derrota

Cada vegada que un heroi falla una prova de virtut, el comptador d’animetes de l’infern avança una posició, a més d’aplicar el perjudici indicat a la carta del dimoni.

Si el comptador d’animetes arriba a la posició final, o bé si s’acaben totes les cartes del munt del dimoni, el dimoni guanya la partida, frustrant els plans dels herois.

D’altra banda, si els herois completau totes les passes de la rondalla, arribareu al final i guanyareu la partida.

Ens ajudau a desboquejar aquests objectius?

Si arribam als 4.000€, la capsa d'Iràs i no Tornaràs inclourà una quarta rondalla.

Actualització: Afegim la quarta rondalla: "La revetlla dels gegants"!

I, si arribam als 5.000€, a més de les fitxes d'heroi, també podreu utilitzar les figures de cartró per desplaçar-vos pel tauler!

Actualització: Afegim a Iràs i no Tornaràs les figures de cartró!

Als 7.000€, regalarem una col·lecció de vuit punts de llibre a tots els mecenes que ens heu ajudat a fer realitat al projecte.

Actualització: Regalarem una col·lecció de punts de llibre a tots els mecenes!!

I, si arribam als 10.000, regalarem un llibre d'art en format digital a tots els mecenes!

  • Només durant la campanya, pots convertir el retrat de qui tu vulguis en un heroi de rondalla i rebre'l imprès en una làmina dedicada per l'artista. Contactarem amb tu perquè ens donis tots els detalls necessaris per a fer una mica de màgia.

  • També podràs adquirir la col·lecció exclusiva de tretze làmines que representen els sis herois protagonistes i sis personatges secundaris (el drac, la bruixa, el gegant...). Les làmines contenen la il·lustració i un text descriptiu.

  • A les recompenses, hi trobaràs Rondalles i rimes, un llibret de poemes que inclou les il·lustracions del joc en blanc i negre perquè els més petits de la casa els puguin pintar.

  • L'empresa AGR Priority és la responsable de fabricar amb cura i esment els jocs d'Iràs i no Tornaràs.

A què destinarem les vostres aportacions

Els ingressos obtinguts a Verkami ens serviran per finançar una part de la impressió de la primera edició d’Iràs i no Tornaràs, que està quasi a punt!

Iràs i no Tornaràs és un projecte que va néixer a finals del 2021. Des de llavors ençà, l'equip hem treballat per desenvolupar tots els aspectes visuals, lingüístics i de disseny. Al llarg d'aquests anys, hem provat el joc amb grups molt diversos i l'hem millorat a partir del feedback rebut.

Ara ja estam afinant els darrers detalls, i gairebé a punt d'enviar-lo a impremta!

Ens hauria agradat molt que les vostres recompenses arribassin a casa en una data tan assenyalada com el dia del llibre d'enguany, però finalment no serà possible. Intentarem que els rebeu, en tot cas, el mes de maig o juny de 2024.

L'equip d'Iràs i no Tornaràs està format per...

Marc Cantallops es va formar a l’EDIB, on va obtenir l’HND en desenvolupament de videojocs. És professor de mecàniques de videojocs i preproducció i director d'activitats d'oci i temps lliure. Ha participat en la creació de videojocs (a Mutant Games, a Big Imagination Games i Blank Name Studios). Va rebre una menció d’honor al concurs de creació de videojocs Mallorca Game 2017 i guanyà el Premi de creació de videojocs PALMACTIVA 2018, amb el projecte Babel. És el responsable de dirigir el projecte i de coordinar l’equip i, a més, de dissenyar el joc. És a dir: de fer que totes les peces del joc funcionin correctament.

Aina Llobera, tècnica superior en il·lustració (EASDIB 2020). Ha treballat en projectes d’il·lustració infantil i juvenil (Badidibú, Nominis). També és professora de dibuix a l’estudi i centre educatiu multidisciplinar Tallers16, i realitza tallers d’il·lustració. Premiada amb la subvenció a projectes d’Autoocupació (Institut Balear de la Joventut i Carnet Jove de les Illes Balears) amb el projecte tèxtil de serigrafia We are Troublemakers (2021). També ha participat a la Vila del llibre de Manacor 2022 amb sis pintures murals d'il·lustracions d'Iràs i no Tornaràs que encara decoren els carrers de la ciutat! És la il·lustradora que ha creat l'art del joc (i la que pot convertir el teu retrat en un heroi!)

Erika Godino, graduada en disseny gràfic per l'EASDIB i màster online d'Il·lustració digital (Trazos). Ha treballat en tasques de disseny gràfic i il·lustració a Game Motion i a Flipboku, realitzant projectes d'oci i divulgació de la història de l'art, del cinema i de la història contemporània. També s'ha implicat com a voluntària en l'exposició del Museu Militar de Palma La mujer en tiempos de guerra. A més de treballar en Iràs i no Tornaràs, també és la il·lustradora i la dissenyadora gràfica de SIRF (Sistema de Rol Fantástico Simplificado). És la responsable del disseny gràfic del joc i de les recompenses que t'oferim!

Llucia Serra, graduada en Llengua i Literatura Catalanes per la UIB, màster en Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes i postgrau en Dinamització Lingüística. És professora de llengua catalana i ha col·laborat en la divulgació de la vida i l’obra d’Alcover, especialment de les rondalles mallorquines, durant els dos anys en què ha treballat a la Institució Pública Antoni M. Alcover. Ha comissariat diverses exposicions divulgatives (sobre Jaume Vidal i Alcover, sobre Guillem Vidal i Oliver i sobre rondalles mallorquines), i va guanyar un dels ajuts d'investigació de la Fundació Mercè Rodoreda amb un projecte vinculat a la tesi doctoral que prepara. És la responsable de la correcció (i incorrecció) lingüística i de l'assessorament en qüestions literàries i de cultura popular.

Encara que en realitat... tots feim una mica de tot! Ah, òbviament ens agrada jugar a jocs de taula, els videojocs, el cinema i la literatura. Esperam que ho notis quan juguis a Iràs i no Tornaràs.

+ Info

Preguntas frecuentes

  • No m'han demanat l'adreça. Com rebré la meva recompensa?

    Quan acabi la campanya, enviarem a tots els mecenes un formulari per recollir tota la informació necessària per a fer-vos arribar les vostres recompenses.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Marga

    Marga

    2 meses

    Trobo genial la combinació de tradició i actualitat, penso que pot ser força interessant i engrescador per a la gent gran que gaudeixen amb novetats ( el he provat, i, encara que no sóc gaire experta en aquestos jocs moderns, he disfrutat molt de jugar-hi). El recomano als majors per passar bons moments en família.

  • Enhorabona pel projecte!

  • Javier Moreno Pons

    Javier Moreno Pons

    2 meses

    Per als que hem tengut l'oportunitat de jugar amb el prototip és un joc molt engrescador e immersiu, i pots reviure les històries que te contaven de petit! Això marxa a tota màquina!

  • Antònia Ramon Villalonga

    Antònia Ramon Villalonga

    2 meses

    L'enhorabona a tots per aquest projecte.

  • Aina

    Aina

    2 meses

    Enhorabona! Fa molt bona pinta!

  • Laboratori de Jocs

    Laboratori de Jocs

    2 meses

    Cultura popular i joc, la millor combinació!

  • Marga

    Marga

    2 meses

    Endavant i molta sort!

  • Biel Frau Mas

    Biel Frau Mas

    2 meses

    Es joc es divertidissim ja de base i si adamunt te ses nostres estimades rondalles... No te pots fer una idea de sa ilusió que fa! Una manera molt amena de introduir a nes mes petits i mes grans a sa nostra preciada cultura. Visca Mallorca!

  • Iràs i no tornaràs

    Iràs i no tornaràs
    Autor/a

    2 meses

    Moltes gràcies a tots! Com podeu veure, hem finançat el projecte durant les primeres 25 hores!!!

  • Felipe Martínez Terreros

    Felipe Martínez Terreros

    2 meses

    Quines ganes de jugar-lo!! A la mostra que vàrem jugar, vàrem perdre i ens va picar molt!

#07 / Campanya acabada!

Benvolguts mecenes,

Hem acabat la campanya de Verkami! Us volem agrair de tot cor la vostra confiança i suport! Amb les vostres aportacions, ens heu ajudat a fer realitat el projecte d'Iràs i no Tornaràs, que ha recaptat 8.123€, un 271% de l'import previst inicialment.

Com us anunciàvem fa uns dies, hem hagut d'ajornar l'enviament de les recompenses perquè encara estam enllestint els darrers detalls del nostre joc de taula.

Quines passes seguirem?

A través del blog de Verkami rebreu actualitzacions del calendari previst. De moment, pensam que podrem enviar les recompenses durant el mes de maig o juny del 2024.

Seguint les instruccions de Verkami, més endavant us farem arribar un formulari que haureu d'emplenar amb la informació que necesstiam per fer-vos arribar les recompenses. Si preferiu que us donem la recompensa en mà, també ho podreu indicar.

Si teniu qualsevol dubte, contactau amb nosaltres! Us convidam, també, a seguir-nos a xarxes socialsleer más

#06 / Endarreriment de l'entrega de les recompenses

Amics i amigues!

Ens sap greu haver de comunicar-vos que, tot i que teníem previst enviar-vos les vostres recompenses durant el mes d'abril, haurem d'endarrerir els enviaments. Necessitam aquest marge de temps extra per enllestir els darrers detalls d'Iràs i no Tornaràs amb la major cura possible.

Disculpau les molèsties.

Tan aviat com en sapiguem la data exacta, us ho comunicarem.

Moltes gràcies pel vostre suport i comprensió!

#05 / Puuuuunts de llibre per als meceneees!!

ATENCIÓ, MECENES!

Avui hem arribat al nostre quart objectiu!

Estam molt contents d'anunciar-vos que tots els mecenes rebreu una col·lecció de punts de llibre de regal.

Ens queda, encara, un darrer objectiu que hem mantingut en secret fins ara. Voleu saber quin és? El revelarem DEMÀ!!

#02 / Herois de cap a peus!

Meceneeees!!

Aquest matí hem assolit un objectiu nou! Hem arribat als 5.000€!

Això vol dir que la capsa d'Iràs i no Tornaràs inclourà les sis figures d'heroi de cartró, que lluiran sobre el tauler del joc. Així podreu veure'ls de cap a peus! Moltes gràcies a tots!

I encara ens queden 38 dies de campanya per davant i noves sorpreses!

#01 / Ho hem aconseguit!!

Benvolguts mecenes: el nostre projecte s'ha finançat durant les primeres 25 hores! Guau, estam emocionats i molt, molt contents! MOLTES GRÀCIES a tots els que heu confiat en Iràs i no Tornaràs (i també als que ens heu ajudat tant a difondre'l!).

Però és que durant les darreres hores, fins i tot hem arribat al nostre segon objectiu! Per tant, estam encantats d'anunciar-vos que hem afegit a la capsa d'Iràs i no Tornaràs una quarta rondalla, que durà el títol "La revetlla dels gegants".

Esperam que hàgiu passat un cap de setmana tan ple d'emocions com el nostre!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies