❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

L'estiu més negre

"L'estiu més negre" es un documental sobre los incendios que el verano del 2012 quemaron 50.000 hectáreas en el País Valencià. Los fuegos originados en Andilla y Cortes de Pallàs dejaron una veintena de pueblos afectados (un perímetro de 150km). Es el incendio más grave de los últimos 20 años.

Alba Forés

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
145
Aportaciones
4.050€
De 3.900€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Documental dirigido por Alba Forés y Rubén Soler Ferrer sobre el mayor desastre ecológico que ha sufrido el País Valencià en los últimos 20 años:

  • 50.000 hectáreas quemadas. Del 28 de junio al 7 de julio del 2012.

  • Más de 2.000 personas evacuadas.

  • 20 municipios afectados. En el caso del incendio de Cortes de Pallàs los pueblos afectados son 12: Cortes de Pallàs, Dosaigües, Macastre, Iàtova, Montroi, Real, Torís, Alboraig, Tous, Llombai, Catadau y Carlet. Por lo que respecta al fuego en la zona de Andilla, las llamas llegaron a una decena de municipios.

  • 9 espacios de la red Natura 2000 devorados por el fuego. Es una red europea de espacios naturales protegidos por su alto valor ecológico, la iniciativa política europea más importante de conservación de la naturaleza.

Las dimensiones de estos incendios fueron tan grandes que se pudieron ver desde el espacio. En esta imagen tomada desde el satélite Terra de la NASA se aprecian las columnas de humo provocadas por el fuego.

En tan sólo 72 horas se quemó el doble de superficie forestal que en los últimos 10 años en todo nuestro territorio. Es el peor incendio desde el verano de 1994, cuando en unas pocas semanas se quemó el 15% de la superficie forestal del País Valencià (138.500 hectáreas comprendidas entre Mariola, la Calderona, la Vallesa, Millars y Requena).

A través del documental "L'estiu més negre" queremos explicar las consecuencias de unos incendios devastadores y mostrar el drama humano de los que vivieron la experiencia en primera línea del fuego. Con ellos recordaremos qué sucedió, valoraremos el alcance de los hechos y tomaremos nota de las alternativas para evitar otra catástrofe similar.

PRESUPUESTO ESTIMADO

Nuestra campaña en Verkami servirá para llevar adelante la producción, postproducción, distribución y difusión del documental "L'estiu més negre".

  • Dietas y desplazamientos: 400€

  • Montaje y postproducción: 950€

  • Guión: 750€

  • Gestión: 300€

  • Copias y distribución DVD: 1.500€

CALENDARIO

El rodaje nos tendrá ocupados hasta enero de 2013. A partir de entonces comenzaremos el proceso de montaje y postproducción. Calculamos que en el mes de marzo del 2013 tendremos el documental totalmente terminado.

PROYECTOS ANTERIORES

Este proyecto está realizado por Alba Forés y Rubén Soler Ferrer.

Amansalva (proyecto musical)
Amansalva en Versió Simfònica (corto documental)
Amansalva en directe (corto documental)
Dolçaina: del carrer a l'aula (largometraje documental)
La Inercia de la Costumbre (largometraje documental)
Una conversación con Leopoldo María Panero (corto documental)

We've Lost An Empire Over This (pendiente de estreno)

MÁS INFORMACIÓN

Organizaremos proyecciones del teaser acompañadas de mesas redondas y actividades paralelas. Trabajaremos conjuntamente con entidades culturales, asociaciones medioambientales y colectivos implicados en el proyecto y afectados por los incendios.

También será fundamental la participación activa en las redes sociales y la difusión a través de diversos medios de comunicación.

L'estiu Més Negre Twitter

L'estiu Més Negre Facebook
Twitter de Alba Forés
Twitter de Rubén Soler Ferrer
Portfolio de Rubén Soler Ferrer

Contacto: [email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

9 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Marc

    Marc

    más de 11 años

    M'agradaria col·laborar amb el vosaltres. Sóc tècnic de so, volia preguntar-vos si ja teniu algú que us postproduirà el so del docu ja que m'agrada col·laborar oferint la meua mà d'obra desinteressadament equivalent a l'aportació econòmica. Sort!

  • Alba Forés

    Alba Forés
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola Josep,

    Escriu un mail a [email protected] amb aquesta mateixa pregunta i ells t'explicaran com fer-ho.

    Moltes gràcies!

  • Josep Yudici i Rosell

    Josep Yudici i Rosell

    más de 11 años

    Hola, com puc fer per tal d'augmentar la meua aportació?

  • Alba Forés

    Alba Forés
    Autor/a

    más de 11 años

    És una idea magnífica. Per descomptat, estem oberts a tot tipus de col·laboració d'institucions sensibles al tema que tractem (que haurien de ser totes, perquè el tema ens toca a tots).

    Gràcies pel suggeriment!

  • Josep À. Mas

    Josep À. Mas

    más de 11 años

    Heu provat de fer una proposta més directa de col·laboració a institucions 'sensibles'? Jo ho he proposat a l'Àrea de Normalització Ling. de la UPV i ho estan estudiant. Us suggeriria fer el mateix a les àrees de les unis de València, Alcant, Jaume I

  • Alba Forés

    Alba Forés
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola Tasio, gràcies per la teua experiència! Ens ha arribat el teu mail i ens ha agradat molt que ens explicares el teu testimoni. Molt prompte ens posarem en contacte amb tu perquè ens interessa la teua història i voldríem parlar-ne cara a cara.

    Una abraçada


    Hola Tasio, gracias por tu experiencia. Nos ha llegado tu email y nos ha gustado mucho que nos contaras tu testimonio. Muy pronto nos pondremos en contacto contigo porque nos interessa tu historia y nos gustaría escucharla cara a cara.

    Un abrazo

  • Anastasio Aonso

    Anastasio Aonso

    más de 11 años

    Soy uno de los mayores efectados en estos incendios. Recogeis imagenes o testimonios para el documental ? .me gustaria estar mas informado para participar en esos trabajos conjuntos. habeis recibido mis correos ? Saludos TASIO

  • Alba Forés

    Alba Forés
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola Maria,

    Seguim de prop el cas de la línia d'alta tensió a la Vall d'Albaida. El blog de la plataforma és una bona manera d'estar-ne informats: http://www.crematsensefils.blogspot.com.es/

    Nosaltres partim d'uns altres fets concrets: els incendis originats a Andilla i Cortes de Pallàs que l'estiu del 2012 van arrasar més de 50.000 hectàrees i van deixar una vintena de pobles afectats. Ens ocuparem de les causes i les conseqüències aquests fets extraordinaris i posarem davant la càmera els qui els van viure en primera persona.

    Ara per ara, no preveiem entrar en el cas que proposes (tot i que no descartem fer-ne esment). Busquem un retrat global de la història que ens ocupa.

    T'agraïm la proposta i t'animem a explicar-la (potser en un altre documental).

    Una abraçada

  • maria

    maria

    más de 11 años

    fareu menció als incendis de l'any passat a la vall d'albaida i les obres de iberdrola amb les seves torres d'alta tensió?

#13 / Que el ritme no pare!

Uno, EL BREIKINDANCE. Dos, EL CRUSAÍTO.

Tres, EL MAIQUELIACSON.

Fets els escalfaments, us deixem l'entrevista que ens ha fet Gisela Plasencia per al portal cultural digital El Club Express.

L'estiu més negre a El Club Express

Per cert, falten només 11 dies per aconseguir el nostre objectiu. Compartiu, comenteu, feu rodar "L'estiu més negre". I que el ritme no pare!

#12 / "La sort adormida" de Senior

Encetem l'últim mes del 2012 amb nou vídeo!

Miquel Landete de Senior i el Cor Brutal canta "La sort adormida" en versió acústica per al documental "L'estiu més negre". Abans, ens explica com va viure des de la distància els incendis de l'estiu passat.

El vídeo està gravat al terrat de sa casa, a València, i potser per això, la lletra encara té més força:

"Hi ha voltes que crec que la sort segueix dormida,

i en els ulls de la gent veig ma casa derruïda".

Senior amb "L'estiu més negre":

#11 / Tardor a la BSO de "L'estiu més negre"!

Àlex, Cesc i David són Tardor, el grup valencià de rock alternatiu que acaba d'estrenar el seu primer disc: "Revolució de l'estat latent" editat per Mésdemil.

Amb la força que els caracteritza, participaran activament a la banda sonora de "L'estiu més negre" amb una cançó inèdita i composta especialment per al documental.

Prompte sabrem com sona... mentrestant, ací teniu el seu videoclip del tema "Baix l'aigua":

#09 / "La prevenció és inviable tal i com està plantejada en l'actualitat"

"El foc està íntimament lligat als ecosistemes mediterranis. El perill és intrínsec al lloc on vivim i la gent no és conscient d'això. De la mateixa manera que tenim risc d'inundacions, tenim risc d'incendis".

Raúl Quílez és coordinador tècnic forestal del Consorci Provincial de Bombers de València. Amb ell, repassem incendis històrics dels últims 100 anys i analitzem els cicles de regeneració. Parlem de la dinàmica de les muntanyes mediterrànies, de la pressió humana sobre el medi i de les seues conseqüències.

Entrevista a Raúl Quílez
Entrevista a Raúl Quílez

"Hem de viure en habitatges autodefensables i tindre les nostres pròpies mesures de protecció. Res de fusta, res de xiprers" -apunta Raúl. I continua: "La gestió de la muntanya passa per la recuperació de les zones rurals i els moments de crisi són una bona oportunitat. La muntanya ha de ser gestionada per la gent que hi viu. El futur passa per projectes locals que aprofiten la biomassa".

leer más

#08 / Regal de conversa

Esta vesprada hem estat amb Josep Martínez i Guillem Juanes. El primer és professor de filosofia a la Universitat de València i va coordinar el centre d'evacuats de Catadau (Ribera Alta) durant els incendis de l'estiu passat. El segon és excursionista, coneixedor del paisatge i impulsor d'iniciatives com la ruta de senders botànics del Marquesat.

Els hem reunit als dos per gravar-los a la plaça de l'església de Llombai. "Tot va començar el dia de Sant Pere", recorda Josep. "La Guàrdia Civil no em deixava passar, però necessitava vore com estava tot", explica Guillem.

Dissabte de conversa i reflexió al voltant d'uns fets que, d'alguna manera, ens han canviat la vida.

Josep i Guillem
Josep i Guillem

#05 / Pau Costa Foundation amb "L'estiu més negre"

L'equip del documental "L'estiu més negre" estem treballant conjuntament amb la Fundació Pau Costa, dedicada a la investigació en el camp de l'ecologia dels incendis forestals.

Gràcies a la seua enorme tasca divulgativa i als professionals que la mantenen, sabrem quins són els principals factors causants del foc, com es podria millorar la gestió forestal o quins són els passos a seguir durant la campanya de prevenció de l'hivern.

La Fundació d’Ecologia del Foc i Gestió d’Incendis Pau Costa Alcubierre (FPC) va nàixer el gener de 2011, amb l’ambició de funcionar com a plataforma d’informació en gestió d’incendis forestals i d'instrument de difusió i recerca de l’ecologia del foc. El seu president és Marc Castellnou.

És una sort i un autèntic plaer poder comptar amb ells en el nostre documental.

Fundació Pau Costa
Fundació Pau Costa

Web Pau Costa Foundation

#04 / Raúl Quílez, coordinador de bombers

RAÚL QUÍLEZ, tècnic de Coordinació Forestal i Voluntariat del Consorci Provincial de Bombers de València, també apareixerà al nostre documental.

A la foto, el veiem reunit al PMA de Tuéjar amb el conseller de governació Serafín Castellano, supervisant les tasques d'extinció dels incendis de l'estiu passat.

Raúl Quílez
Raúl Quílez

#03 / Decàleg dels autors

A vosaltres, que us heu convertit en micromecenes i que feu créixer la llista d'agraïments, volem explicar-vos els 10 motius que ens mouen a dur endavant "L'estiu més negre":

  1. Volem un documental de referència. Allunyat de la superficialitat i pensat per mantindre's vigent amb el pas del temps.

  2. Volem explicar un relat global amb marca d'autor. Una història universal des del nostre punt de vista.

  3. Volem ser conscients. Tenim i volem tindre tot el temps del món per construir el nostre discurs.

  4. Volem entendre. Volem posar-nos en la pell de l'altre.

  5. Volem conéixer els factors que converteixen aquests fets en extraordinaris. Què és un incendi de quarta generació? Què passa si s'han de cobrir altres serveis simultanis? Què és una emergència civil?

  6. Volem mirar endavant. Sentim que no n'hi ha prou amb un repàs cronològic.

  7. Volem desmuntar mites sobre els incendis forestals.… leer más

#02 / Senior i el Cor Brutal a la banda sonora!

Senior i el Cor Brutal participen a la banda sonora del documental "L'estiu més negre". La banda valenciana d'indie folk i rock alternatiu ens ha cedit el tema "La sort adormida" que forma part del seu disc "Gran" i que haureu pogut escoltar si heu vist el teaser del nostre projecte.

Ací teniu el link al Spotify perquè l'escolteu sencera: http://open.spotify.com/track/4Uk1r8r5ZDXTp8qrZ7kxK6

Molt prompte gravarem una versió en acústic amb Miquel Landete, ànima de Senior i el Cor Brutal, que serà el tema central de "L'estiu més negre".

Serà una experiència mooooolt gratificant ,) La fem gran? Ben gran?

Senior i el Cor Brutal
Senior i el Cor Brutal

#01 / Teaser amb subtítols en castellà

Hola!

Som Alba i Rubén i volem agrair-te enormement que participes d'aquesta aventura. Perquè tots vam patir "L'estiu més negre", t'animem a compartir el projecte i a fer-lo créixer entre tots.

Nosaltres treballem de valent per fer-ho possible, per això hui estrenem el teaser del documental amb subtítols en castellà. Fes-lo córrer!

Youtube:

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies