❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Aurea Social: espai autogestionat per la Salut i l'Educació

L'espai autogestionat AureaSocial, esdevindrà un espai obert i durader per a poder-hi encabir, especialment, dues grans àrees: La Salut i l’Educació com a drets bàsics fonamentals.

Aureasocial

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
77
Aportaciones
4.900€
De 4.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

AUREASOCIAL: Espai autogestionat per la salut i l'educació

L'espai autogestionat AureaSocial, esdevindrà un espai obert i durader per a poder-hi encabir, especialment, dues grans àrees: La Salut i l’Educació com a drets bàsics fonamentals. Volem també que sigui un lloc de trobada per el desenvolupament de projectes socials que comparteixen els principis de servei obert i públic a totes les persones, amb la trasformació social, l'empoderament col·lectiu i el suport mutu a la base de totes les iniciatives que coexistiran.

El local s'ha llogat des de fa uns mesos. Per impossibilitats econòmiques dels propietaris, la finca va tenir una subhasta al gener que va quedar deserta. Ara es preveu que en almenys un any de temps s'ajorni el traspàs de la propietat al banc. Entretant gràcies a aquest contracte de lloguer tenim preferència de cara a la futura compra de la finca, sempre i quan siguem capaces de recopil·lar els recursos econòmics necessaris per la compra.

Això només serà possible si ens considerem capaces i generem els llaços de confinaça i de suport mutuu necessaris per generar l'empoderament col·lectiu que ens impulsi a desenvolupar aquest gran projecte. Es per això que volem apropar-nos a tu per oferir-te la possibilitat de participar-hi.

Les maneres de participar són moltes i diverses.

En aquesta primera fase que ara comença AureaSocial s'obre al conjunt de ciutadania i comença a consolidar les seves activitats. Paral·lelament, a partir de la campanya de verkami, reunirem els recursos necessaris per tal de fer el canvi de façana exterior (cartells, aparadors...) i endegar la campanya de comunicació que ens permetrà la compra col·lectiva de l'espai.

En la segona fase, a partir de la col·laboració de moltes persones el podrem adquirir de manera definitiva pel millor preu possible .

Per aconseguir aquesta xifra disposem aproximadament fins a la primavera del 2013.

Per aquest motiu comencem a difondre i estendre la xarxa per així poder comptar amb moltes persones amb ànim de col·laborar.

Per fer possible aquesta col·lectivització, comptarem amb el suport de CASX, la cooperativa de finançament social en xarxa, afí a la Cooperativa Integral Catalana.

AureaSocial esdevenirà un espai obert per fer-hi activitats relacionades amb la salut i l'educació i obert a diferents iniciatives.

Un espai per a cadascú segons les seves possibilitats, i de cadascú segons les seves necessitats.

Un espai públic des de i per l'autogestió!

Actualment els projectes que tenen lloc a AureaSocial són:
-SHA Salut Holística autogestionada.
-Espais d'aprenentatge Col·lectiu.
-CECI Cooperativa d'educació i coneixement lliure.
-Oficines d'informació: Habitatge, desobediencia econòmica..
-Centre de Mitjans i de reunions del 15-M

Característiques de l'espai

AureaSocial té dues plantes de 1.100 m2 útils i una terrassa de 300 m2. La planta baixa disposa, a l’entrada principal, d’un gran espai de trobada amb moltes possibilitats (llibreria, botiga, oficines d'informació) i també de 6 sales per a fer-hi tallers, reunions, assemblees,... des de 15 persones fins a 160, equipades amb tecnologia que ens permetrà emetre en directe el que es vulgui; aquesta planta també disposa de diversos espais de magatzem, despatxos, serveis, copisteria,... A la primera planta hi ha 15 cabines preparades per a realitzar-hi suport, teràpies, amb diversitat de tècniques i disciplines, destinades a la autogestió de la salut. També disposa de sala d’espera, serveis i una gran cuina amb moltes possibilitats. L'espai també disposa d'una gran terrassa amb una zona coberta, també amb possibilitats molt creatives, per exemple àpats, reunions i activitats a l’aire lliure.

A QUI VA DESTINAT EL PROJECTE

A totes aquelles persones que pensen que la salut i l'educació són drets fonamentals bàsics que han de ser gestionats des de baix per tal de garantir que totes les persones hi tinguen accés.

A totes les persones, grups, col·lectius que estiguin interessades en investigar i aprofundir sobre diferents maneres d'entendre la salut i l'educació.

A totes les persones que participen o volen participar d'un espai obert i comuntari al bell mig de la ciutat, que permeti la trobada i la interacció de moltes persones amb objectius similars, que fomenti la creació col·lectiva i el suport mutu.

A tots els veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona i d'altres ciutats, per tal que puguin venir i gaudir, participant de l'autogestió de l'espai.

QUÈ NECESSITEM PER COMENÇAR

Amb aquesta campanya de microfinançament volem fer partíceps a totes les persones interessades en que els espais comunitaris siguin una realitat existent en tots els pobles i ciutats. Per tal de fer-ne la màxima difusió necessitem endegar una estratègia comunicativa eficaç, per tal de mostrar a totes les ciutadanes l'essència del projecte. Això consisteix en:

CANVI D'IMATGE EXTERIOR DE L'ESPAI

Metraquilats superiors: 893

Logos als vidres: 148.26

Lona amb impressió logo: 101.06

MATERIALS PER A LA DIFUSIÓ

15.000 Quatríptics 30x30: 1100

500 Cartells DIN-A3: 206.50

Suport per cobrir les despeses ordinàries de març i abril de la gestió i manteniment de l'espai: 2300

A més de poder aportar amb recursos econòmics, podeu participar en aquest projecte de manera presencial donant suport en la dinamització de l'espai. Concretament esteu invitades totes les persones per:

Participar en la gestió tècnica, de manteniment i de dinamització de l'espai.

Participar en els diversos projectes: de salut, d'educació, d'habitatge, de desobediència econòmica...

Pots trobar-nos a:

Carrer Sardenya 261-263 de Barcelona M Sagrada Familia

Troba'ns també a la xarxa

Web: aureasocial.org (en construcció)

Mail: [email protected]

Twitter: twitter.com/aureasocial

Facebook: facebook.com/AureaSocial

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Marc

    Marc

    casi 11 años

    La iniciativa em semblaba molt bona. Hasta que he llegit qe coleu gastar-vos els diners en marqueting clàsic. Quasi 1.000 euros en cartells per a un espai que acabarà sent del banc???

  • Denís

    Denís

    12 años

    Hola! M'agrada molt aquesta iniciativa que esteu preparant em passarè a veure millor l'espai que es. Jo treballo a una imprenta cooperativa potser per el tema dels quadriptics us puc donar un cop de mà. Fins aviat

  • Aureasocial

    Aureasocial
    Autor/a

    12 años

    Hola!

    Doncs a AureaSocial també recollim les aportacions en efectiu, per facilitar els casos que no es diposi de visa. Pots passar durant tot el dia de 11 del amtí fins les 21 de la tarda.

    Gràcies!

  • gloria

    gloria

    12 años

    no rés,..que ,...aviam,..per fer aportacio nomes pot ser posant datos de visa???
    viam,..no puc anar a fer un ingrés??',..... VERKAMI catalunya caixa???
    vaya ,..esque sino,.......

  • Aureasocial

    Aureasocial
    Autor/a

    12 años

    Hola Sergi!

    Ens encantaria que vinguessis a l'espai AureaSocial situat a Barcelona i puguessis veure les dimensions de l'espai. És un espai molt gran per la seva infraestructura i té unes despeses elevades només pel que al manteniment. La quantitat inicial serà sobretot per a materials de difusió per tal que moltes persones puguin conèixer la iniciativa i puguin gaudir de tot el que es generarà aquí.

    GRàcies per l'interés!

  • sergi

    sergi

    12 años

    La iniciativa és boníssima però, no es podria trobar una forma més econòmica de canviar la imatge exterior de l'espai? és tan important la publicitat exterior quan no es tracta d'un negoci?

#04 / Queden 4 dies i necessitem un últim esforç

Queden 4 dies per aconseguir el mínim de cofinançament d'AureaSocial, a la campanya de Verkami.

Portem 3225 euros i ens queden 4 dies per arribar al mínim de la campanya que es de 4800 euros. per això agraïm a tothom que ja ha participat i demanem un ESFORÇ COL·LECTIU per aquests últims dies. Aquests fons serviran per realitzar, petites obres a la façana i al terrat, i generar materials de difusió i comunicació per donar a conèixer Aureasocial. A més a més, suport per cobrir les despeses ordinàries dels primers mesos d'autogestió. Podeu col·laborar amb petites quantitats i entre totes ho aconseguirem!

A més de poder aportar amb recursos econòmics, podeu participar en aquest projecte de manera presencial donant suport en la dinamització de l'espai. Concretament esteu invitades totes les persones per:

Participar en la gestió tècnica, de manteniment i de dinamització de l'espai, tota de base voluntaria i autogestionaria.

leer más

#03 / PROJECTES PRESENTS A AUREASOCIAL

A continuació una descripció breu de cadascun dels projectes en marxa, amb les dades de contacte i els horaris d'atenció i reunions.

SHA Salut Holística autogestionada

Grup assembleari que promou l'autogestió de la salut a partir de diversos paradigmes, models perspectives i tècniques.

Des de SHA es vol tractar la salut i no la malaltia, entenent la salut com un camí i no com una fi. La pèrdua de la salut és deguda a una sèrie de desequilibris a nivell cultural, social, psicològics, ecològics i espirituals que s’evidencien a nivell biològic (físic) tenint en compte que tots aquests factors estan expressats simultàniament. Si es tracten nomes els símptomes físics sense comprendre els factors desencadenants en tots els nivells citats precedentment no estem en un proces de salut sinó de silenciament.

leer más

#02 / Àmbits d'autogestió d'AureaSocial

Per tal d'autoorganitzar-nos en l'espai AureaSocial hem elaborat un mapa de participació per tal de poder visualitzar les diferents àrees o àmbits que requereixen unes o altres tasques.

Pel moment s'han definit les que venen a continuació.

Recordem que la participació és oberta i que és la base de l'autogestió de l'espai.

Encara que tinguis només una estoneta a la setmana, si estàs a Barcelona i

et ve de gust participar segur que et resultarà una bona experiència.

Pots venir directament o escriure al correu de contacte [email protected].

Esperem les vostres visites!

1 Acollida i recepció de persones

Torns oberts--->> es necessiten persones sobretot a la tarda!! apunta't!!!!

d'11 a 14h de 14h a 17h de 17h a 21h

  • Acollida de persones. Explicació del metaprojecte

  • Coordinació espais i horaris >< coordinació espais aprenentatge col·lectiu

  • Informació horaris i contactes dels diferents projectes

  • Difusió i comunicació [email protected]

  • leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies