❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Malarrassa, amb tu un pas endavant

Malarrassa és un periòdic independent de Terrassa que surt al carrer des de fa un any i mig. Ara volem fer un salt endavant que ens permeti consolidar el projecte i esdevenir cooperativa, apostant per un periodisme proper, rigorós i crític

Malarrassa

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
171
Aportaciones
10.185€
De 10.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Des de Malarrassa sempre hem volgut construir un mitjà de comunicació de proximitat, pel dret a una informació de qualitat. Que sigui un altaveu de les iniciatives socials i culturals que es donen a la ciutat. Volem promoure debat i participació en temes importants de ciutat. També cerquem un periodisme reposat, amb veus crítiques en l'anàlisi de l'actualitat social local. En definitiva, volem ser un espai de col·laboració amb altres experiències que ja existeixen a la ciutat, obert a la participació de tothom tant a títol personal com col·lectiu.

D'altra banda, com a filosofia de projecte, donem tot el valor al cooperativisme. Així doncs, el Verkami ha de permetre l'inici d'una nova cooperativa de treball associat a Terrassa.

Orígens de Malarrassa

L'informatiu Malarrassa va sorgir després de que un grup de persones, activistes i vinculats als moviments socials de la ciutat, veiéssim la necessitat de fer un mitjà de comunicació independent a Terrassa. Les persones que emprenem aquest projecte ens hem anat trobant en la militància social, sindical i/o política des de fa temps, molt en alguns casos.

Pensem que Terrassa necessita vehicles d’informació que aconsegueixin oferir aquesta informació contrastada, crítica, independent, sense complaences ni tributs.

Que a la vegada aquesta informació provoqui reflexió i debat al voltant de la vida del conjunt de les persones que fan ciutat, i que amb la seva petita o gran aportació construeixen aquest país tot, donant-nos les eines, mitjans i espais de treball col·lectiu, on perviuen i es consoliden i es desenvolupen valors, cultura i projectes en favor d’una societat lliure, justa i solidària.

MLRS és un projecte social que està recolzat per l'Associació Cultural Malarrassa. Aquesta està formada per persones de col·lectius diversos i que pertanyen a diferents àmbits de la vida associativa, cultural, sindical i política de la ciutat. Com a col·lectiu, apostem per promoure la transformació i/o realització social, a partir de la informació i la comunicació, l’anàlisi, estudi i intervenció a nivell local.

Què hem fet fins ara?

Vam començar amb l'edició digital malarrassa.cat ara fa dos anys i mig, i des del novembre de 2014, sortim amb un periòdic en paper mensual gratuït que distribuïm per tota la ciutat. Ho fem per què volem que l'informatiu arribi al màxim nombre de gent. I així ho continuarem fent.

Per què fem un Verkami?

L'acollida rebuda, i el desig de comptar amb un informatiu independent i obert a la ciutat, ens fa apostar per passar a la següent fase del desenvolupament del projecte. Per què arribi a ser millor i més professional, amb una major cobertura. Volem créixer per oferir un projecte de més qualitat.

L'objectiu per poder fer tot això ara és el pas cap a una cooperativa de treball, que permeti donar cobertura a un equip de tres persones, en principi a temps parcial, per desenvolupar una tasca professionalitzada com a mitjà, i per assolir les fites de treball que ens marquem.

Viabilitat del projecte

Fins ara Malarrassa ha estat possible gràcies a la feina voluntària d'un grup de gent que formen part de l'associació, i la col·laboració desinteressada de persones i entitats que han permès que l'edició en paper fos una realitat. També una petita part de fons han vingut per la publicitat al periòdic.

Ara toca eixamplar la base de col·laboradors que hi creuen en el projecte i desitgen que l'informatiu tiri endavant amb millors condicions. Estem en la fase en què veiem la necessitat de fer un pas endavant i, per això, cal desenvolupar aquesta tasca de manera professional. La forma és creant una cooperativa de treball. La viabilitat del projecte comprèn també ser complementada amb publicitat.

Segons el nostre pla d'empresa, la viabilitat del projecte serà possible quadruplicant les col·laboracions amb què hi comptem actualment. Per això el finançament col·lectiu que encetem serà la clau de la independència d'un projecte que no es basarà en grans anunciants, d'un inversor individual, de subvencions o de crèdits bancaris.

També estem promovent una publicitat amb criteris ètics. Per exemple no volem publicitat d'empreses vinculades amb treballs precaris, acomiadaments massius o desnonaments. En canvi, volem afavorir l'economia social, el comerç de proximitat i tot el ventall de l'economia solidària. En cap cas la publicitat arribarà al 25% dels ingressos de la cooperativa.

A què destinarem les aportacions aconseguides

Els diners obtinguts en aquesta campanya ens han de servir per què Malarrassa faci un salt endavant com a mitjà de comunicació local. Dels 10.000 € que pretenem obtenir, adquirirem l'infraestructura que necessitem per millorar la nostra tasca quotidiana (ordinadors, impressora, càmera fotogràfica i de vídeo) per valor de 2.000 €. Farem un redisseny de la nostra web i del periòdic en paper, destinant a això 2.500 €. Per constituir la cooperativa, necessitem 1.000 € en despeses de registre. Una part la destinarem a desenvolupar l'estructura de suport permanent que permeti la sostenibilitat del projecte, uns 3.000 €. Haurem de reservar 850 € per impostos i comissions derivades de la campanya, així com a material de merchandising. I també 550 € per les recompenses que oferim.

A partir d'aquesta fita, passar de la xifra fixada ens permetrà avançar-nos a una edició quinzenal del paper per abans de finals d'any, o bé incrementar el número de pàgines del periòdic, per tal que aquest contingui més i millor informació.

Calendari en finalitzar la campanya

Malarrassa continua sense aturar-se la seva tasca periodística i de presència al carrer, amb el periòdic mensual i la web. Un cop enllestida la campanya a finals de maig, dissenyarem el nou format de pàgina web i de periòdic gratuït, de forma que ja siguin una realitat prèviament a l'estiu.

Pretenem formalitzar la cooperativa de treball entre els mesos de juny i l'estiu. Aquesta comptarà amb socis i sòcies treballadors, així com col·laboradors (ACM i entitats) amb veu i vot a l'assemblea.

El Consell Rector de la cooperativa serà l'òrgan executiu de l'empresa cooperativa i, tractant-se d'un mitjà de comunicació, els socis col·laboradors tindran presència també a Malarrassa. El Consell Editorial estarà format pels socis treballadors i els socis col·laboradors. Aquest farà un seguiment dels continguts editorials i es preservarà la línia editorial decidida en l'assemblea general. El Consell de Redacció estarà format pels socis treballadors que duran a terme la tasca periodística i de gestió del mitjà.

També contemplen que el nostre mitjà s'estengui a altres eines de difusió, com ara emissió en vídeo i a través de ràdio. I volem promoure la formació i la difusió, a través de debats i presentacions, amb altres entitats i mitjans alternatius.

Mitjançant un seguit d'eines que posarem a l'abast de totes les edats per gestionar la informació en tots els àmbits, des de internet, les xarxes socials, els mitjans clàssics i els moderns, essent així un servei públic i alhora una font de finançament de la cooperativa.


+ Info

malarrassa.cat
Facebook
Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies