❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Expressió Directa. Connecta barris, recupera espais.

Expressió Directa és un cicle d'espectacles a centres culturals autogestionats de Barcelona. Volem enfortir la xarxa de cultura crítica i potenciar circuits culturals no mercantilistes com a eina de transformació social.

0
segundos
48
Aportaciones
1.045€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

EXPRESSIÓ DIRECTA

Expressió Directa és un cicle d’espectacles de centres culturals autogestionats de Barcelona que té l’objectiu d’enfortir la xarxa d’equipaments de gestió comunitària i cultura crítica de la ciutat.

Nascut fa quatre anys per iniciativa del setmanari la Directa i amb la col·laboració de l’Ateneu Popular de Nou Barris i el Centre Cultural la Farinera del Clot, a l’Expressió Directa d’enguany es sumen diversos projectes emergents: l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu i La Lleialtat Santseca, Can Batlló i Divendres Faràndula de Sants. Així, el 2012 creem més xarxa i connectem noves i velles lluites de recuperació d’equipaments culturals.

Perquè creiem en els barris, en la creativitat de l’autogestió i en circuits culturals no mercantilistes com a eines de transformació social. Ara més que mai, davant la crisi, apostem per xarxes d’espais lliures de la lògica comercial i plens d’idees i propostes culturals potents i arran de carrer.

Connecta barris, recupera espais

Amb l’Expressió Directa volem crear un projecte conjunt que vertebri i connecti les relacions entre aquests quatre barris i les seves corresponents lluites de recuperació d’espais i equipaments veïnals de proximitat. És el resultat de la vinculació entre moviments socials i circuit cultural.

L’Expressió Directa és possible, doncs, gràcies a l’esforç voluntari de molta gent i de persones com tu, que pots donar suport al projecte fent-te mecenes.

QUÈ FAREM

Cinc concerts i espectacles programats del 10 de març al 26 de maig. Inclouran l’espectacle del 35è aniversari de l’Ateneu Popular de Nou Barris, el concert Llibertat d’expressió, llibertat de creació a les cotxeres de Sants organitzat per la Lleialtat Santsenca, Can Batlló i Divendres Faràndula, el concert d’aniversari de La Directa, el concert de les Festes de Primavera de Sant Andreu a càrrec de L’Harmonia i la clausura del cicle a La Farinera del Clot.

35 anys d’Ateneu Popular de 9 Barris, 10 de març

Festa per l’autonomia del projecte de l’Ateneu

Amb Los Galindos, Los Excéntricos, Joan Català i Martí Soler (Cia. Daraomai), Boni, Desastrosus Cirkus, La Família Bolondo i festa final amb djs sorpresa

Llibertat d’expressió, llibertat de creació - Sants, 23 de març

Concert a les Cotxeres de Sants amb Root Diamoons, La Gozadera i The Neighbours Selectors.

Sis anys posant La Directa, 21 d’abril

Concert d’aniversari del setmanari La Directa

Festes de Primavera de Sant Andreu, 19 de maig

Concert amb Jaleo Real, La Bundu Band, FdeFunk i espectacle de foc a càrrec de Diables de Sant Andreu i colles convidades.

Concert final del cicle a La Farinera, 26 de maig

Concert amb Transadèlica (Amparo Sánchez + Yacine Belahcene) i Fanfarria Contratiempo

Pots trobar més informació de la programació al bloc d'Expressió Directa

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS

Els diners recaptats a través de la campanya a Verkami aniran íntegrament destinats a cobrir les despeses de difusió del cicle, que és la part comuna del pressupost. Les despeses de l’organització de cadascun dels espectacles van a càrrec de cada centre.

QUI SOM

La Lleialtat Santsenca va ser una cooperativa obrera de consum a principi del segle XX. Actualment l'immoble és propietat de l'ajuntament i està catalogat com a equipament. Les entitats de Sants volen recuperar-ne el seu ús veïnal, cooperatiu i de cultura popular, i gestionar-lo des de les pròpies associacions del barri. És un exercici de recuperació de la memòria obrera de Sants i d’un espai històric al servei del barri.

Can Batlló s’eleva com a espai en procés de transformació que ja ha viscut una primera victòria: l’11 de juny de l’any passat, gràcies a la mobilització social, es va poder recuperar el bloc 11, on s’ha construït la Biblioteca Popular Josep Pons. Però la lluita no s’atura: Can Batlló ha de convertir-se en un conjunt d’equipaments per al barri, tal com establia el Pla General Metropolità el 1976. Si recuperem Can Batlló, serà gràcies a l’esforç de la gent del barri, que segueix treballant per definir el futur d’aquest espai que legítimament li pertany.

Fa uns tres anys, els santsencs i santsenques es van adonar que al barri no hi havia cap espai, ni públic ni privat, que oferís una programació regular de música i arts escèniques. Per suplir aquest buit cultural que les administracions locals no estaven disposades a assumir, l’Assemblea de Sants va engegar el projecte Divendres Faràndula, instal·lat al Casinet d’Hostafrancs. Ara una nova generació n'ha agafat el relleu i s’ha fet responsable de posar en marxa la quarta edició aquesta mateixa temporada.

La Federació d'Entitats de Sant Andreu de Palomar reivindica la gestió d'un espai de l'antiga fàbrica Fabra i Coats per crear l'Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu. L'objectiu és fer-ne un equipament de barri gestionat per aquesta federació que agrupa les entitats més representatives de la xarxa associativa de Sant Andreu. L'edifici és dins el recinte de Fabra i Coats, que actualment s'està remodelant per convertir-lo en un complex cultural.

L’Ateneu Popular de Nou Barris és un centre cultural públic on l’acció cultural i artística serveix com a eina de transformació social. Va néixer de l’ocupació d’una antiga fàbrica que els veïns reivindicaven com a equipament cultural i enguany celebra 35 anys! I els celebrarem amb una gran festa d’aniversari dins de l’Expressió Directa, on participaran moltes companyies i artistes de circ vinculats al projecte durant aquests anys.

El Centre Cultural la Farinera del Clot és gestionat per la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa a través d’un model de gestió ciutadana. Des del 1999 ofereix al barri i la ciutat una programació sociocultural que posa l’èmfasi en la promoció musical independent i en la promoció i producció d’arts escèniques. La Farinera aposta per la construcció d’un model cultural cooperatiu i dóna suport a aquelles iniciatives que vinculen les arts a la transformació social.

La Directa és un mitjà de comunicació en català d'actualitat, investigació, debat i anàlisi. Vol ser una eina comunicativa per a visualitzar les pràctiques dels moviments socials i aquells projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l'actual. Va endegar el cicle Expressió Directa ara fa quatre anys.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies