❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Edició del llibre "Introducció a la història de Catalunya"

El projecte consisteix en l'edició del llibre "Introducció a la història de Catalunya". Es tracta d'un manual que posa en qüestió la interpretació dels fets de la història de Catalunya tal com ens els presenten els llibres actuals i n'ofereix una interpretació alternativa.

0
segundos
14
Aportaciones
544€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

La Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya és una organització sense ànim de lucre que, des de la seva creació l'any 2003, investiga la història de Catalunya per aclarir i difondre fets que la interpretació oficial dels estats espanyol i francès oculten per interessos propis.

RAÓ DE SER DEL LLIBRE

Els manuals d’història de Catalunya actuals es basen en les nocions historiogràfiques heretades que situen el país en un pla de submissió respecte a la colonització per part d’espanyols i francesos. El propòsit d’aquest treball és plantejar la història de Catalunya des de la perspectiva d’un poble amb personalitat pròpia que, abans de l’ocupació borbònica, gaudia de la condició d’estat i, en la confederació amb els estats d’Aragó, Mallorca i València, va estendre la seva influència econòmica, política i cultural al llarg de la Mediterrània i el Nou Món. Al mateix temps, aquesta publicació persegueix el propòsit de subratllar la relació de continuïtat històrica entre ibers i catalans per tal d’evitar la visió actual que interpreta un naixement sobtat dels catalans al marge dels esdeveniments històrics precedents.

El llibre ha estat escrit pels historiadors Carles Camp, Joan Cavaller i Armand Sanmamed, membres i col·laboradors habituals de la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya. Al web de la Fundació (www.histocat.cat) trobareu molts articles publicats per ells.

ESTRUCTURA DEL LLIBRE

El llibre es divideix en dues parts. La primera consisteix en un plantejament ideològic que destaca els conceptes més problemàtics de la interpretació heretada de la història de Catalunya. Així per exemple, els autors desenvolupen el plantejament que Catalunya va ser un estat fins el 1714 i que, d'ençà llavors, cal tenir presents els constants esforços del poble per recobrar la seva independència política. També incideixen en la idea que hi ha una continuïtat històrica entre els ibers i els catalans i que, per tant, no té sentit parlar de la història de Catalunya només a partir de l'any 1.000 d.C. Altres conceptes en discussió són per exemple la idea que Catalunya ha viscut en constant decadència a l'Edat Moderna, o que els Habsburg fossin una monarquia hispànica (quan Espanya de fet no va existir fins el 1714), o la castellanitat de l'empresa americana, etc.

La segona part del llibre descriu els fets de la història del país des de la perspectiva dels conceptes treballats anteriorment.

FORMAT DEL LLIBRE

El llibre incorpora unes il·lustracions a color com per exemple 3 mapes del Nou Món amb presència destacada d'escuts catalans, o un retrat de Ferran Cortès (més conegut com a Hernando Cortés) obtingut de Mèxic amb les quatre barres en el seu escut, o la imatge de la Santa Maria (un dels 3 vaixells de Colom) amb banderes catalanes.

Format del llibre:

500 exemplars

150 pàgines

13 x 20 cms

Paper de 80 grams

Coberta de 300 grams

Inclou 6 il·lustracions a color

Enquadernació rústega amb sol·lapes de 9 cms.

Feu-ne un cop d'ull a l'Extracte del llibre

Pressupost: 3.500 €

Despeses a cobrir: honoraris dels autors, maquetació, disseny de la portada, impressió, enquadernació, difusió.

RECOMPENSES

samarres1
samarres1

Samarreta 1714 i Samarreta Guifré el Pilós

samarres2
samarres2

Samarreta Indíbil i Mandoni i Samarreta Desperta Ferro

samarres3
samarres3

Samarreta Colom i Samarreta Serrallonga

samarres4
samarres4

Samarreta Jaume I

El llibre serà editat per la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya.

Cerquem el finançament per mitjà de micromecenatge perquè entenem que la participació de petits patrocinadors pot ser una manera excel·lent d'arribar a obtenir els diners necessaris per l'edició però també perquè creiem que la noció d'aportacions desinteressades del gran públic s'ajusten perfectament a la nostra condició d'entitat sense ànim de lucre.

Donada la condició de Fundació, entitat sense ànim de lucre, les aportacions tindran la condició de donació i podran desgravar el 25% en la declaració de la renda dels patrocinadors.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • JAUME ORTS I ALÍS

    JAUME ORTS I ALÍS

    más de 11 años

    (segueixo) significativa. Entenc que era un projecte del 2010.

    S'ha editat el llibre? Està disponible?

    Moltes gràcies.

  • JAUME ORTS I ALÍS

    JAUME ORTS I ALÍS

    más de 11 años

    Tot just avui (24-1-2013) m'assabento d'aquest projecte i veig que el periode per fer aportacions ja s'ha acabat i que no s'ha arribat a la quantitat necessària.

    M'haués agradat col·laborar però la meva modesta apoortació no hagues sigut prou signifi

  • JOSEP

    JOSEP

    más de 11 años

    i ara que ?

  • antoni

    antoni

    más de 11 años

    Veig que el projecte a Verkami ha acabat sensa exit, aixó vol dir que no hi haurà llibre?

  • Benvolgut Néstor. En temes històrics, com en molts altres temes socials, l'objectivitat no existeix. Tota descripció d'un fet històric és filtrada sempre i necessàriament pels esquemes interpretatius de l'historiador. Això no és bo ni dolent, simplement és una qüestió que cal tenir en consideració. Ser nacionalista (si per nacionalista entenem algú que defensa la seva nació) tampoc no és bo ni dolent. L'important és respectar el punt de vista i les opinions dels altres en el convenciment que no hi ha una veritat única sinó moltes veritats que hem de fer compatibles. Jo crec que sí, els sentiments són bons consellers. De fet, no som màquines, no fem res sense sentiments. Insisteixo, es tracta de fr i sentir en el respecte als altres.

    Atentament,

    Joan Cavaller

  • Néstor

    Néstor

    más de 11 años

    No vos sembla que podeu caure à la mateixa subjectivitat que denuncieu? No seria millor encarregar aquest llivre à algú que no sigui nacionalista (ni español ni català)?-) Els sentiments no son bons consellers a la reçerca de la veritat..;-)

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies