❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Can Vies Viu! Única solució RECONSTRUCCIÓ!

#RefemCanVies és recuperar el patrimoni de la comunitat, però també és donar un cop de timó al rumb marcat pels mercats i institucions. És solidaritzar-nos amb les represaliades del #EfecteCanVies. Ens ajudes?

Can Vies viu!

A project of

Created in

0
seconds
2,266
Pledges
89.760€
From 70.000€
Contribute to the project
View project in Català, Deutsch, Castellano, Euskara and Italiano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:


unica solucio reconstruccio
unica solucio reconstruccio

El procés de #ReconstruïmCanVies es va posar en marxa el 31 de maig quan més d'un miler de persones col·laboraren en les tasques de desenrunament de la capella enderrocada. Aquell dia, l'impuls col·lectiu va fer somiar a tothom en la possibilitat de recuperar el que l'Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sants-Montjuïc, a través de l'empresa de transports TMB, ens havien volgut arrabassar. Vam recuperar les places, vam perdre la por i ens vam empoderar per quedar-nos-hi: per reconstruir en pau el que ells van destruir amb violència.


Per què #ReconstruïmCanVies?


Perquè tenim l'oportunitat de fer renéixer Can Vies i tornar-lo al que era i encara és: un patrimoni de la comunitat. Només el suport i la solidaritat han fet possible el nou projecte de reconstrucció col·lectiva i necessitem l'ajuda de tots i totes vosaltres per tirar-ho endavant.

Perquè Can Vies torni a ser un espai aglutinador de la diversitat anticapitalista i l'altaveu de les lluites que sempre ha estat, volem fer-vos partícips del procés de la manera més transparent possible i explicar-vos en tot moment on aniran a parar les vostres aportacions, que faran realitat aquest somni col·lectiu.


Com reconstruirem?


qui no vol fer les coses busca excuses
qui no vol fer les coses busca excuses

Reconstruir de manera participativa.

Requereix ordre i planificació, tot i que volem que aquesta tasca sigui el més transparent i simbòlica possible, ja que aquest centre social és un node d'una xarxa més extensa, que implica tots els barris.

Combinar la feina de professionals amb la de les persones disposades a aportar el seu gra de sorra.

Per a poder treballar amb aquests ingredients cal un projecte que defineixi què, com i quan s'han de fer les coses que entre totes decidim.

Procés participatiu i col·lectiu.

Consistirà en definir quins usos tindran els espais de Can Vies, quin grau d'intervenció es realitzarà i sobretot, la part més activa, fer-ho tot amb les nostres mans.


És trist demanar però més trista és la usura


70.000€ és una xifra que a la gent humil ens espanta.

Una xifra insignificant per a les èlits dominants acostumades a la usura.

Però estem segures que amb l'esforç col·lectiu ho aconseguirem.

Per això us demanem que us sentiu part de projecte no només fent aportacions econòmiques. Us necessitem per difondre aquest projecte fent-lo extensible traspassant fronteres. Us requerim per generar material gràfic, articles, vídeos o allò que se us acudeixi per estendre de nou la flama de l'autogestió.

Un punt de partida per començar a somiar.

Una gran xifra però alhora insuficient. Aquest és un procés en constant reformulació, en constant procés assembleari amb comisions tècniques que en funció del pressupost podran projectar una reconstrucció més o menys simbòlica.

Un punt de partida per deixar de sentir-nos soles

Una xifra que cobreix una part mínima dels costos repressius que ha suposat i suposarà la setmana de mobilitzacions al carrer. Una petita aportació que ajudarà a respirar i sentir-se acompanyades a les preses i detingudes.

És una responsabilitat comuna
És la dignitat de les de baix contra les de dalt!


A què dedicarem les aportacions?


Tasques de reconstrucció

Les aportacions ens permetran plantejar la reconstrucció de Can Vies. Per a aquesta part del pressupost necessitem, només d'entrada, 40.000€. És un procés on hi intervindran molts factors i on els números que hem pogut fer són aproximats i no definitius, ja que partim d'una dinàmica assembleària, on les passes que anem fent són curtes, però el camí és molt llarg.

La responsabilitat d'aquesta destrossa li pertocaria assumir-la a l'Ajuntament, però no volem demanar res a qui ens ho ha volgut prendre tot. Hem acceptat que finalment entrin a desenrunar i apuntalar l'interior per assegurar-lo i que ningú prengui mal. Però no acceptarem ni plaços ni contrapartides d'un escenificada negociació mediàtica. Volem que ens deixin tranquil·les reconstruir el que el barri vulgui i com ho vulgui.

Som conscients que rehabilitar un edifici d'aquestes dimensions requereix una quantitat de diners que escapen de les nostres mans. Els diners obtinguts de les aportacions de les mecenes anirán destinades a les feines de gestió, les assegurances de les persones que vulguin col·laborar activament, la contractació de mà d'obra professional en aquelles situacions que ho requereixin i un 30% del pressupost destinat a la compra de material.

Caixa de resistència

Alhora, 30.000€ es repartiran entre Rereguarda en Moviment i Alerta Solidària per les despeses judicials de les 67 detingudes durant la setmana de mobilitzacions per l'#EfecteCanVies.

S'han iniciat desenes de procediments judicials contra detingudes, i nosaltres, en començarem en contra seva, per violar drets humans fonamentals.

També iniciarem denúncies per les desenes de persones que van patir lesions, algunes molt greus, conseqüència de les actuacions policials i per les encapsulades la matinada del 31 de maig, a les que van obligar a fotografiar-se amb peces de roba, per a fabricar proves que les incriminessin.

No deixarem soles les nostres companyes: ara més que mai, que s'estengui la solidaritat.



RECOMPENSES



Les recompenses d'aquest projecte són de caràcter molt simbòlic.

La xifra que volem aconseguir és molt alta alhora que insuficient per a les necessitats que tenim. Per això les recompenses físiques tenen preus tan elevats per evitar que es mengin molt marge del que demanem.

Som conscients que moltes no podeu pagar una samarreta a 50€ o assistir a un concert de 60€. Per això, per a garantir que no us quedeu sense si us fa il·lusió alguna de les recompenses. Les podreu aconseguir a preus populars a les nostres paradetes i espais del barri, com també reservarem una tercera part de les entrades per vendre a guixeta.


ENTRADES DE CONCERTS I ESPECTACLES



Volem agraïr a La Troba Kung-Fú i a Orxata Sound System per oferir-se a realitzar un concert solidari amb Can Vies el proper 26 de setembre.

El concert serà a les 22h. El lloc serà al barri de Sants i properament us informarem de la direcció de la sala.

concert solidari
concert solidari

entrada15e
entrada15e
entrada25e
entrada25e
entrada30e
entrada30e


RECOMPENSES PER A PRESUMIDES



no passaran
no passaran

solidaritat represaliades
solidaritat represaliades

sants on fire
sants on fire

reraguarda en moviment
reraguarda en moviment


RECOMPENSES PER A ORGANITZADORES DE FESTES I CONCERTS



Un ampli ventall d'artistes de diferents estils i trajectòries s'han ofert voluntaris a realitzar tot un seguit de concerts aportant el seu caché a la reconstrucció de Can Vies. Volem agraïr-los molt aquest esforç que ens brinden i animar-vos a contractar-los per a les vostres festes majors, concerts a centres socials o qualsevol tipus d'acte que organitzeu.

CRANC


cranc
cranc


ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL DE L'EFECTE CAN VIES




RECOMPENSES PER A LES AMANTS DE L'ART



Han sigut moltes les artistes que han respost a la crida de #CreaXcanvies i que ens han ofert diferents propostes originals per oferir com a recompensa. Volem agraïr-lis inmensament la seva col·laboració i animar a altres professionals gràfics a aportar el seu granet de sorra en aquest projecte.

LAMARIETTA #CREAXCANVIES


ROC BLACK BLOCK #CREAXCANVIES


JAVIER MOLINA PEDROSA #CREAXCANVIES



RECOMPENSES FORMATIVES





RECOMPENSES PER A GOLAFRES



Gràcies a la col·laboració de diferents bars, restaurants, casals i projectes gastronòmics us podem oferir aquests àpats per a 2 persones.

Volem agraïr entusiasmadament que ofereixin aquests servei de forma altruïsta i totalment solidària vers la reconstrucció de Can Vies no cobrant-nos res per aquests menus.

Si teniu algun projecte culinari i voleu oferir una recompensa com aquesta com a forma de solidaritzar-vos amb Can Vies us podeu posar en contacte amb nosaltres a [email protected].


RECOMPENSES PER DIFONDRE LA CAMPANYA




RECOMPENSES PER A FETITXISTES




RECOMPENSES PER A ALTRUÏSTES



Aquesta és la recompensa més simbòlica de totes.


+ Info:

@somcanvies
Facebook CSA Can Vies
Canvies.barrisants.org


FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

87 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • luiccin

    luiccin

    over 8 years

    Buenas.Imagino que el gestionar este verkami más todas las actividades propias sean un absoluto caos pero, para alguna de las recompensas como camistas que aún no ha llegado, ¿sería posible pasar directamente por Can Vies a recogerlas?

  • Carlos

    Carlos

    over 8 years

    Bon dia,

    encara no m'ha arribat la meva recompensa. He enviat molts mails però no he tingut resposta

  • Say McFlay

    Say McFlay

    over 8 years

    Hola bones! Vaig participar al vostre verkami amb l'opcio "Cepo a la BRIMO" pero encara no sé res de la recompensa y ha passat bastant temps... quan les tindreu?

  • kela.pressa.mata

    kela.pressa.mata

    almost 9 years

    Bones, vaig aportar 15 € i m'agradaria tenir el mural... on puc anar aa recollir la mevaa mecena? Moltíssimes gràcies! Salut!

  • Laura

    Laura

    almost 9 years

    Aporté 50 € y envié un formulario con la talla, color, etc de la camiseta y no he sabido nada más, o yo me he despistado, ¿podéis decirme algo?

  • Lourdes Giménez Jarne

    Lourdes Giménez Jarne

    about 9 years

    Bon dia companys!!

    L'altre dia em van comentar que no sortia al llistat de pendents de diverses recompenses. Estic pendent de rebre el DVD i el cartel d'Abel Galleta.

    Com ens podem posar en contacte?

    Gràcies

  • Lourdes Giménez Jarne

    Lourdes Giménez Jarne

    over 9 years

    Bon dia companyes! Encara no m'han arribat algunes de les recompenses del Verkami. Dues eren per portar fora. Teniu idea de quant arribaran? Moltes gràcies i endavant!!

  • Can Vies viu!

    Can Vies viu!
    Author

    over 9 years

    Hola Ferran,

    Si no t'ha arribat el mail del formulari que vam enviar, contacta si us plau al mail: [email protected]

    Gràcies!

  • Ferran

    Ferran

    over 9 years

    Hola! Vaig aportar 30€ que portava 3 entrades de regal al concert de la Troba i els Orxata. El concert és demà i encara no sé on puc recollir les entrades ni tan sols on es farà el concert. Alguna idea??

  • Joan Vidal Baixauli

    Joan Vidal Baixauli

    over 9 years

    Hola, estic intentant fer una aportació de 15 euros amb el concert del 26 de setembre, però no hi puc accedir. Com ho puc fer? Gràcies.

#10 / No ens oblidem de vosaltres!

Hola, mecenes!

Primer de tot, volem demanar-vos disculpes perquè som conscients que ens estem demorant amb l'entrega de les recompenses. Sense que sigui una excusa, sinó una realitat, volem explicar-vos que gestionar un Verkami tan gran com aquest (més de 100 recompenses i 2.266 mecenes) és una feina llarga i feixuga, més tenint en compte el moment en què ens trobem, en què la precarietat i els esdeveniments ens obliguen a treballar amb uns tempos que, en moltes ocasions, no podem assumir.

A banda, la gestió d'aquest verkami es complica per la quantitat de mecenes que tenim, els quals no tots són de Barcelona i rodalies, sinó que hem rebut solidaritat des de tot l'estat espanyol, Alemanya, Itàlia o l'estat francès! Posar ordre i centralitzar tota la informació no és feina fàcil, creieu-nos...

Per poder recollir les vostres… read more

#09 / 89.760 GRÀCIES! // ¡89.760 GRACIAS! // 89,760 THANKS!

89.760 GRÀCIES!

[CAT] [CAST a continuación] [ENG bellow]

Malgrat l'objectiu que ens vam marcar va ser assolit fa gairebé una setmana, avui ja podem celebrar definitivament que hem aconseguit l'objectiu #RefemCanVies! 89.760 euros que ens permetran aixecar de nou Can Vies i ajudar i donar aixopluc a les persones represaliades durant l'#EfecteCanVies, així com empendre accions contra la brutalitat policial exercida durant aquella setmana.

Són molts els grups, artistes, centres socials, cooperatives, ateneus, bars, tavernes, casals, persones a títol individual... Que ens han regalat la seva solidaritat perquè poguéssiu tenir unes recompenses genials i especials, però també les 2.266 mecenes que heu aportat el vostre granet de sorra.

Gràcies a totes vosaltres hem aconseguit no només aconseguir l'objectiu marcat,… read more

#08 / #ReconstruïmCanVies aconsegueix 70.000 euros per la seva reconstrucció

[CAT] [CAST a continuación]

Només 5 dies després de l'intent d'enderroc dels 17 anys d'autogestió i organització popular al barri de Sants, vam iniciar les tasques de reconstrucció. I ho vam fer a la nostra manera: amb la solidaritat del barri, treball voluntari i braç a braç, teixint somriures i voluntat de ser i seguir existint.

Ens vam marcar una ambiciosa meta per a aixecar físicament el que per a moltes persones és ja un símbol de resistència a la prepotència del poder. Vam decidir obrir una iniciativa de micromecenatge per a assolir un doble objectiu:

D'una banda, iniciar la reconstrucció i compra de materials. De l'altra, no deixar sola a cap persona que va ser detinguda durant els dies d'ocupació policial del barri. Finançar, també, les possibles denúncies als responsables de detencions il·legals, muntatges com l'encerclament de manifestants i obligatorietat de posar roba aliena per incriminar o les ordres de presó preventiva fetes servir com a eina d'escarni col·lectiu.

#07 / ÚLTIMA SETMANA DEL VERKAMI! #AraoMaiCanVies

[CAT] [CAST a continuación]

Estem al final del verkami i encara falten 14.000 euros per assolir l'objectiu marcat, però sabem que entre totes podrem aconseguir-ho. Per fer-ho, però, necessitem una última empenta de força i difusió, arribar a tots els racons i a tothom: familiars, veïnes i veïns, amics i amigues, companys i companyes de feina... Sabem que encara hi ha gent que no s'han animat a aportar i durant aquesta setmana necessitem que difongueu els vídeos i continguts que treurem i hem tret, tant a nivell internacional com a nivell local.

Per tal de donar el darrer impuls, s'ha fet un vídeo animant a participar al micromecenatge amb actors de la televisió i teatre català, i s'hi estan afegint altres personatges del món de la música i l'art. El podeu trobar a yotube al canal de SantsTV o buscant #AraoMaiCanVies. Al vídeo hi participen els actors Nao Albet, Marcel Borràs, Marc Martínez, Marc Garcia Cote, Aleix Fauró, Bernat Quintana, Oriol Pla i Ivan Morales.

read more

#06 / Novetats: La Troba Kung-Fú i Orxata Sound System se sumen a #RefemCanVies!

[CATALÀ] [CASTELLANO a continuación]

Avui volem fer una nova empenta a #RefemCanVies i ens fa molta il·lusió anunciar-vos que el 26 de setembre durem a terme un concert amb la presència de La Troba Kung-Fú i Orxata Sound System a Sants. Gràcies a la seva solidaritat i suport podreu gaudir d'un concert de les dues bandes i podreu aconseguir les vostres entrades exclusivament a través d'una aportació al Verkami: una entrada són 15€, 2 entrades 25€ i tres, 30€.

A banda d'aquest nou concert, podem anunciar noves recompenses. Una unió creada especialment per a l'ocasió, el RefemCanVies Sound System Combo (integrada per King Horror, Rebelmadiaq, Urtica i Hi Light), ofereix un bolo de més de quatre hores d'Ska, Reggae, Roots, Rub a Dub i Dancehall. Una molt bona oportunitat per oferir un gran concert al vostre centre social, ateneu, casal...

Des de l'altra banda de la ciutat ens arriba el suport de l'Ateneu Popular de Nou Barrisread more

#05 / Hem superat l'equador de la recaptació, seguim sumant!

[CATALÀ]

Aquesta setmana hem presentat algunes recompenses noves com els concerts de Feliu Ventura, Pirat's Sound Sistema, Cranc, Exèrcit d'Alliberament Musical i Itaca Band i una actuació de l'actual Premi Nacional de Cultura, la Companyia Pepa Plana. Des d'aquí volem mostrar el nostre més sincer agraïment a tots els grups i artistes que s'han sumat a la solidaritat i suport a Can Vies, que cada dia en són més.

"Jo sóc un entusiasta de l'autogestió". Això és el que va dir Xavier Trias tres dies després de desallotjar el CSA Can Vies. Per aquest motiu, veïns i veïnes de Sants, a través d'un vídeo, han demanat a l'acalde Xavier Trias que faci una aportació al Verkami que fa 20 dies que vam iniciar.

Amb el HT #SócEntusiastaDe la xarxa s'ha omplert de missatges entusiastes i d'interpel·lacions virtuals a Xavier Trias. L'entusiasme ha estat tal que gràcies a tots i a totes vosaltres, hem superat l'equador de la recaptació. A més a més, ja hem arribat a les 800 mecenes!

#04 / [AVUI] Detencions per #EfecteCanVies // [HOY] Detenciones por #EfecteCanVies

[CATALÀ]

ONADA REPRESSIVA CONTRA L’EFECTE CAN VIES10 de juliol 2014

Al llarg del dia d’avui s’han produït com a mínim dues detencions relacionades amb l’#efectecanvies, en una operació policial que podria restar oberta i, per tant, produir-se més detencions. Segons ens han informat els advocats, els dos companys de Can Vies detinguts estan acusats de manifestació il·lícita, atemptat a l’autoritat i desordres.

A finals de maig van intentar desallotjar Can Vies, però el poder popular es va alçar impedint l’enderroc d’aquest edifici emblemàtic per a l’esquerra anticapitalista i va generar una onada de solidaritat arreu del territori que ha permès a dia d’avui comptar amb un projecte de reconstrucció, símbol de les lluites populars i de les veus dissidents.

El poder no va poder destruir aquest… read more

#03 / PayPal activat

[CATALÀ]

Sabem que una de les preguntes que més ens fèieu era el tema del PayPal. Doncs bé, amb retard, però a la fi us podem anunciar que ja el tenim actiu. Us demanem disculpes pel retard, però diuen que més val tard que mai... A banda, també tenim un número de compte on ja s'hi poden fer aportacions. El compte és de Caixa d'Enginyers i és aquest (entre parèntesi l'IBAN):

                                (ES97) 3025 001 79 1400065518

Esperem que ens disculpeu i que pogueu fer les vostres aportacions! Moltes gràcies!

[CASTELLANO]

PayPal activado

Sabemos que una de las cuestiones que más nos habéis preguntado ha sido el tema de PayPal. Pues bien, con retraso, pero al fin os podemos anunciar que ya está activo. Os pedimos disculpas por el retraso, pero dicen que más vale tarde que nunca ... Además, también tenemos un número de cuenta donde ya se pueden hacer aportaciones. La cuenta es de Caja de Ingenieros y es el siguiente (entre paréntesis el IBAN):

read more

#02 / JULIOL ÉS... EL MES CAN VIES!

[ CATALÀ]

Ens acostem a l'equador del projecte i volem fer-li una nova empenta: ajudeu-nos!

Hem rebut moltes propostes i missatges de suport i solidaritat d'ençà que vam embarcar-nos en l'aventura col·lectiva de refer un espai que a poc a poc va prenent forma. I tot això és gràcies a vosaltres, als vostres ànims i a la vostra solidaritat. Les comissions creades arran de les assemblees obertes de Can Vies treballen per planificar i organitzar les tasques, per dissenyar el nou espai, per difondre com avança el procés, per dinamitzar l'espai...

Perquè tot això sigui possible, però, necessitem seguir sumant suports econòmics al Verkami i esperem que aquestes noves recompenses us ajudin a vosaltres i a les vostres entitats, col·lectius, etc., a fer el pas i aportar el vostre granet de sorra perquè el somni de Can Vies es refaci.


RECOMPENSES PER A LES AMANTS DE L'ART



read more

#01 / El primer dia de crowdfunding ens permet somiar un futur per a Can Vies

Encara no fa ni 24 hores que vam iniciar aquesta campanya de micromecenatge i entre totes hem aconseguit ja un total de 5.700 euros que ens permeten somiar amb la reconstrucció de Can Vies.

En primer lloc, agrair a Verkami que hagi renunciat voluntàriament a una part del percentatge de benefici que li correspondria, i s'emportarà només 1.400€ en costos fixos de gestió web (un 2% sobre el mínim a aconseguir).

Però la solidaritat no només són els diners. Avui ha estat un gran dia, perquè a més de les aportacions econòmiques, han estat molts els bars i restaurants del barri i d'arreu del país que han donaran el 100% del benefici al crowdfunding, que llistem a continuació. I als que volem agrair la seva solidaritat.

  • Kop de Mà (Sants)

    • Dinar Terra d'Escudella (fins a 7 packs) (Sants)
    • Koitton club (Sants)
  • Casal Jaume Compte (Sants)

  • Resolís - Bar-Restaurant de l'Ateneu independentista de la Vila de Gràcia La Barraqueta

  • Bar Restaurant El Forn (Girona)

  • Taverna Despertaferro (Reus)

  • read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy