❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

'El sueño que fue' Un relat sobre l'alfabetització a Nicaragua

SEGUIM ENDAVANT! Edició d'“El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua”, d'Orlando Pineda i Sebas Parra, fent presentacions a Catalunya, País Valencià, Andalusia, Madrid, Bilbao i Roma, en celebració del 35è aniversari de la Creuada Nacional d'Alfabetització de Nicaragua (2015)

Sebas Parra

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
141
Aportacions
6.755€
De 5.055€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

**ANEM CAP AL SEGON OBJECTIU!!! > CAP ALS 7.205€

HEM ACONSEGUIT L'OBJECTIU INICIAL! SEGUIM! COMPTEM AMB TOTS I TOTES. ARA, CONTINUEM FINS A PODER FER ARRIBAR 500 LLIBRES DE FRANC A NICARAGUA!** JUNTS/JUNTES, SÍ ES POT!

Tal com dèiem en presentar el projecte, "si superem l'objectiu inicial farem arribar llibres de franc a Nicaragua...", dons aquí estem: HEM ACONSEGUIT L'OBJECTIU INICIAL! i seguim... anem a aprofitar els dies que falten de campanya per aconseguir incorporar més mecenes, organitzacions, amics i amigues al projecte: no deixeu de fer aportacions econòmiques i de difondre aquesta proposta en celebració del 35 aniversari de la CNA i així fer arribar 500 llibres de franc a Nicaragua. Això vol dir arribar als 7.205€

Gràcies companys i companyes, mecenes i a tothom que ja ho heu fet.
SEGUIM!

El projecte

Uns mesos després del triomf de la Revolució Popular Sandinista, el 23 d'agost de 1980, Nicaragua va enamorar al món amb l'inici d'una gesta pedagògica irrepetible: la Creuada Nacional d'Alfabetització (CNA).

La mobilització i la participació massiva d'un poble arrasat per l'imperialisme, la dictadura i la guerra va permetre ensenyar a llegir i escriure a més de 400.00 persones en cinc mesos. 115.000 joves van liderar aquesta gran victòria premiada per la UNESCO.

Des de llavors, el poble nicaragüenc ha mantingut una exemplar batalla, intensa i continuada, contra l'analfabetisme i, avui, Nicaragua és un Territori Lliure d'Analfabetisme.

L'Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA), dirigida per l'Orlando Pineda, “guerriller de l'alfabetització”, ha estat l'organisme de referència al llarg d'aquestes dècades. L'any vinent, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, tancarà a l'Illa de Rama Cay, Bluefields (RAAS), una etapa d'alfabetització de les comunitats indígenes de la Costa Carib, amb motiu de la celebració del 35è aniversari de la CNA.

Què volem fer

Coincidint amb tot plegat preparem l'edició d'un primer llibre, “El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua”, que presentaran els autors Orlando Pineda i Sebas Parra, el proper mes de novembre, iniciant una campanya de sensibilització sobre el valor, la necessitat, la justícia i la urgència de l'eradicació dels analfabetismes i anunciant l'organització d'una brigada per a viatjar a Nicaragua l'agost del 2015 i participar en la celebració.

Portarem la campanya de presentacions a diferents indrets de Catalunya, País Valencià, Madrid, Andalusia, Bilbao i Roma, on es celebrarà una trobada de col·lectius europeus solidaris amb la RPS. Serà una bona ocasió per compartir vivències i records amb brigadistes i persones solidàries amb la Nicaragua/Nicaragüita i amb totes aquelles interessades en l'Alfabetització i l'Educació Popular.

A què destinarem els diners de les aportacions

Una part anirà destinada a cobrir el 75% de les despeses de maquetació, correcció i edició del llibre. I la resta als costos de les samarretes i ampolles de rom i els enviaments de les recompenses. I si superem l'objectiu inicial farem arribar llibres de franc a Nicaragua i pagarem una petita part (entre un 20 i un 25%) dels desplaçaments de la campanya de presentacions i sensibilització.

Calendari previst

Octubre: Maquetació i revisió de galerades i edició del llibre.

Novembre: Edició del llibre i presentació a Catalunya (dia 14). Entre el 15 de novembre i el 5 de desembre: Campanya de presentacions a Catalunya, País Valencià, Madrid, Bilbao, Andalusia i Roma.

Desembre: A partir del 9 de desembre farem arribar les recompenses a qui no les hagi pogut recollir en mà en alguna de les presentacions.

Col·labora

Ens dirigim a tu i demanem el teu suport per tal de poder portar a terme aquest projecte que vol celebrar una gran victòria popular contra la infàmia que representa l'analfabetisme i ser un estímul per a tot el poble nicaragüenc i per a tots aquells pobles que lluiten per fer efectiu el dret a l'educació.

+ info

aepcfagirona.blogspot.com
eldimoni.com

Si necessites qualsevol tipus d'informació relacionada amb el projecte pots comunicar-te amb nosaltres: [email protected]

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

4 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Sebas Parra

    Sebas Parra
    Autor/a

    más de 9 años

    El sueño que fue és un relat, no lineal, discontinu, sobre l'alfabetització en Nicaragua que inicia, lògicament, amb la CNA, destaca les experiències de San Francisco Libre i Palacagüina i va a parar al pilotatge i primeres etapes de la generalització del Yo, sí puedo. En un segon llibre (2015) continuarem amb els anys d'alfabetització de les comunitats indígenes de la Costa Carib, a partir de 2008, fins a la celebració del 35è aniversari de la CNA.

  • GLòria

    GLòria

    más de 9 años

    volia saber si el llibre relatarà el procés d'alfabetització que es va seguir durant la campanya anys 80 però si també explicarà com s'ha mantingut durant aquests anys fent que actualment, nicaragua continuï essent un país lliure analfabetisme

  • Sebas Parra

    Sebas Parra
    Autor/a

    más de 9 años

    Este creo que es un tema a tratar directamente con el comandante Marcos (ojo: digo comandante NO subcomandante...) ¿estamos de acuerdo camaradas?

  • LGC Films

    LGC Films

    más de 9 años

    La Guerrilla Comunicacional quiere preguntar si hay canje de las 15 camisetas por botellas de Flor de caña...je,je,je,je...

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies