❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

AÏLLATS, la memòria de Columbretes

Es tracta d'un projecte audiovisual, en forma de documental, sobre els sentiments dels habitants de l'"arxipèlag de les illes Columbretes" i alguns esdeveniments destacats que han tingut lloc en les illes des que van començar a estar habitades al 1856.

Patricia Xavi y Eva

Un projecte de

Creat a

0
segons
107
Aportacions
5.875€
De 5.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano i English

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Es tracta d'un projecte audiovisual, en forma de documental, sobre els sentiments dels habitants de l' arxipèlag de les illes Columbretes i alguns esdeveniments destacats que han tingut lloc en les illes des que van començar a estar habitades al 1856.

El xicotet arxipèlag de Columbretes, situat a 30 milles de la costa de Castelló, es compon de quatre grups d'esculls inhabitables, amb l'excepció del major dels illots, l’Illa Grossa, illot de 14 ha., sobre la qual mai va viure ningú fins que l’any 1856 es construïra el far.

Els seus habitants, fonamentalment faroners i les seues famílies, romanien en l'arxipèlag per llargs períodes de temps, mantenint contacte amb terra ferma a través de precàries emissores de radio i gràcies al vaixell que amb irregular periodicitat proveïa de queviures i notícies als illencs.

Les condicions de vida eren singulars. L'aïllament imposava austeritat i la necessitat d'un alt grau d'autosuficiència i enginy necessaris per a enfrontar-se a situacions quotidianes com ara naixements o morts en un lloc en el qual convivien habitualment entre 5 i 10 persones.

Al llarg de més de 125 anys, nombrosos episodis, alguns de gran interès, han tingut lloc en l'arxipèlag. Per l’Illa Grossa van aparèixer la fam, el temporals, els ressons de la guerra i algun encontre feliç. Per allí va transitar l'erudit arxiduc Lluis Salvador d'Àustria, autor de la primera monografia publicada sobre Columbretes i d'altres llocs de la Mediterrània. També hi van ser les tropes del general Franco durant la Guerra del 36. I allí van pescar i van fondejar centenars de pescadors que, gràcies a l'hospitalitat dels illencs, van poder evadir-se i descansar durant les seues llargues i dures jornades de pesca.

El nostre projecte té com a objectiu recuperar la memòria dels anys viscuts per l'única colònia humana estable; gravar a les persones que van habitar les illes com a testimonis vius del que va ser la vida al far i transcriure aquesta informació i realitzar i divulgar en forma d’un documental amb el títol provisional de “AÏLLATS, la memòria de Columbretes”.

DESTÍ DE LES APORTACIONS

Els diners es destinaran al pagament de les despeses del rodatge, realització, muntatge, publicació i divulgació del documental, pagament a col•laboradors, realització dels continguts del DVD, entrevistes a diferents protagonistes del documental (despeses de desplaçament i dietes) i despeses derivades d'aquesta campanya de crowdfunding.

CALENDARI

Una vegada aconseguit el finançament, començarem a rodar les imatges que ens falten, doncs el rodatge ja està iniciat. Estimem acabar-ho entre maig i setembre per a realitzar posteriorment el muntatge i l'edició.

Quan rebré les recompenses?

  • Els enviaments de recompenses associades al DVD del documental es faran efectius una vegada tinguem editat el treball.

  • Les recompenses que porten associades el viatge a Columbretes amb vaixell es realitzarà entre l'estiu del 2014 i el del 2015. En l'organització del viatge es tindran en compte tant les preferències del mecenes, com la disponibilitat de l'embarcació i les necessitats organitzatives dels responsables del projecte.

Visita'ns al Facebook del projecte, som 1675 membres i aquest nombre augmenta cada dia Facebook Aïllats, la memòria de Columbretes.

També pots visionar el nostre teaser ací: Teaser Aïllats, la memòria de Columbretes.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

14 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Patricia Xavi y Eva

    Patricia Xavi y Eva
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola! Segurament serà entre agost i setembre. Us proposarem tres dates a triar. No obstant, contactarem amb cadascun de vosaltres per a comentar-ho. Salutacions i gràcies de nou per la col.laboració!

  • Joan Pons

    Joan Pons

    casi 10 años

    La visita en golondrina a les Columbretes, en quines dates aproximades es farà?

  • Patricia Xavi y Eva

    Patricia Xavi y Eva
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola! Les fotos tenen un format d'A4. Gràcies! Salut,

  • Raül

    Raül

    casi 10 años

    Les fotos, quin format tenen?

  • Patricia Xavi y Eva

    Patricia Xavi y Eva
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola. Gràcies!! Si, clar que ens interessa. Per favor, contacta amb nosaltres directament a la següent adreça electrònica: [email protected]

    Gràcies de nou! esperem la teva informació...

    Salut!

  • PAU

    PAU

    casi 10 años

    Ja teniu triats tots els entrevistes? Voldria proposar-ne una que de ben menuda ja va viure a les Columbretes!

  • Patricia Xavi y Eva

    Patricia Xavi y Eva
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola. Gràcies!! Si, clar que ens interessa. Per favor, contacta amb nosaltres directament a la següent adreça electrònica: [email protected]

    Gràcies de nou! esperem la teva informació...

    Salut!

  • PAU

    PAU

    casi 10 años

    No sé si tindreu buscades totes les persones per al documental. Jo en conec una que va viure de xicoteta a les illes. Voleu que vos la facilite o és massa tard?

  • Patricia Xavi y Eva

    Patricia Xavi y Eva
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola. En principi en català i castellà i si els recursos ho permeten en anglès.

    Gràcies per l'interés!

    Salut!

  • Jordi

    Jordi

    casi 10 años

    I la narració en quina llengua serà?

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies