❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

ToiletPlanet. Un viatge als vàters del món.

Quan viatges pel món et pots trobar urinaris, letrines, lavabos, comunes o vàters, com vulguis dir-li, de totes menes, formes, tamanys i colors. ToiletPlanet vol mostrar la diversitat del món per mitjà d'un element que, ens agradi o no, ens està definint en tant que societat, per bé o per mal.

0
segons
94
Aportacions
3.458€
De 8.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano i English

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Per poc que hagis voltat, hauràs vist que de vàters n'hi ha de moltes classes, tot i que la major part de la gent es limita a dividir-los en bons i dolents, nets i bruts. L'univers del vàter és molt més ric i complex, però li hem girat l'esquena (literalment) durant segles. Molt viatger intrèpid, molt Coronel Tapioca, però d'aquest tema, ni una paraula. I en canvi, és el primer que trobem a faltar quan sortim de casa. Aquesta és la idea de ToiletPlanet: un llibre que aplega els vàters més sorprenents del món, per donar-li al tema la dimensió que mereix.

I després de tants anys de feina, crec que mereix una edició de luxe, una mida gran, paper del bo, unes tapes ben dures i 250 pàgines farcides amb més de 300 imatges amb la màxima qualitat i a tot color. Ja que fem un llibre sobre vàters, fem-lo bé i quedem-nos a gust.

Al llibre hi trobarem vàters de totes classes. Des de simples forats a terra fins a monstres futuristes japonesos. Dels urinaris amb video-joc dels que no vols sortir, als garitos depriments en què no volguessis entrar. Dels rancis cubicles de plàstic provisionals, a impressionants obres d'art modernista. Coses rares i coses molt rares.

El model bàsic consisteix en un forat que es porta les deixalles a un altre lloc. Punt. A partir d'aquí, dependrà de molts i variats factors el que ens trobem davant d'una meravella de la creativitat humana o davant un malson infernal. Serà més o menys sofisticat, més o menys car, canvien les formes i l'embolcall, però en essència seguim amb el mateix forat des de fa 3.000 anys.

El lavabo no és només una necessitat bàsica universal, és també una manifestació de la cultura i creativitat humanes. A través del lavabo podem fer-nos una idea bastant aproximada dels valors i principis que regeixen una societat, dels seus costums i maneres de pensar.

ToiletPlanet és, en resum, una radiografía del estat del món actual.

Si observem amb atenció els lavabos de la Xina o Noruega, de Suïssa o el Japó, podrem treure unes quantes conclusions interessants. Així m'ho ha semblat a mi, i espero que compartiu amb mi aquest interès.

Benvinguts al ToiletPlanet

LES RECOMPENSES!

Exemples de Postal "Decoraváter" de 13x18. Dóna-li una nova personalitat al teu bany. (Recorda que el marc no està inclòs) Pots triar la que més t'agradi entre un extens assortiment en aquesta galeria

ToiletArt

Impressió Giclée en format 30x40 en paper Hahnemühle de qualitat artística i lliure d'àcid amb tintes pigmentades estables a la llum, signada i numerada.

Trieu la vostra reproducció en aquesta galeria

CÔM S'HA FET TOILETPLANET

El projecte va començar com un divertiment, però en poc temps, la col · lecció va començar a prendre forma, i vaig decidir que s'havia de reunir tot aquest material en un llibre. Per a això, em vaig proposar fer un viatge donant la volta al món, amb l'únic propòsit de buscar els vàters més espectaculars, i va ser en aquest viatge on es va aconseguir la major part del material per al llibre.

Després vaig descobrir que moltíssima gent fa fotos de vàters quan viatja, i que havia fotografies genials que valia la pena incorporar al projecte. La resposta de la gent ha estat genial. Tant, que la quantitat i qualitat del material resultant ha ocasionat un seriós problema a l'hora de decidir què entrava i que no en les 250 pàgines.

CARACTERÍSTIQUES DEL LLIBRE

Mides: 20 x 24 cm.

Paper estucat de 150 grs

Impressió a tot color

Portada en tapa dura

250 pàgines (aproximadament)
+ de 300 impressionants fotos

váters de + de 50 paísos

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

El llibre està acabat, i en fase de maquetació. Les aportacions rebudes estaran dedicades al pagament dels costos d'impressió i de les despeses d'enviament als mecenes. En cas que se superi la xifra sol · licitada, els diners es dedicaràn a millorar la qualitat del llibre, (qualitat del paper, portada, etc) un augment del tiratge, i poder treure edicions del llibre en altres idiomes.

CALENDARI

Maquetació y producció editorial: gener- febrer 2014

Impressió del libre: març 2014

Enviament recompenses: abril- maig 2014

ENLLAÇOS D' INTERÉS
el meu blog
la web del projecte
Entrevista a La Vanguardia
Extracte del libre

APUNT CULTURAL

El romà, com l'anglès que li segueix les petjades, va portar a tota nova riba en què va posar peu la seva obsessió cloacal. Va mirar al seu voltant, en la seva toga, i va dir: És bo que ens quedem aquí. Construïm un vàter

James Joyce

Ulises

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

13 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Siqui Sánchez

    Siqui Sánchez
    Autor/a

    10 años

    No crec que comenci cap altra iniciativa d'aquest tipus, ja he vist com ha anat la primera i no tinc cap motiu per pensar que una segona hagués d'anar millor. Les editorials d'aqui tampoc m'ofereixen cap expectativa, o sigui que el següent pas llògic és intentar-ho a l'estranger. Si la cosa arribés a funcionar ja miraré d'avisar, però en el millor dels casos, encara falta mooolt de temps.

    Moltes gràcies per l'interés i la col.laboració!

    Siqui

  • neus

    neus

    10 años

    Ara que per desgràcia, ja ha finalitzat sense èxit el projecte, com podrem saber si es torna engegar alguna altra iniciativa per a poder aconseguir el llibre?

  • Siqui Sánchez

    Siqui Sánchez
    Autor/a

    10 años

    No sólo económica. Si alguien quiere ayudar con rituales satánicos o estampitas milagrosas también es bienvenido. En ese punto estamos abiertos a todo.

  • jeseibar

    jeseibar

    10 años

    Otra pregunta: si el proyecto en Verkami no sale adelante -me da que no- ¿se admite participación económica para cuadrarlo?

  • Siqui Sánchez

    Siqui Sánchez
    Autor/a

    10 años

    Gracias por la aportación. La cantidad solicitada en Verkami tiene que ser limitada, y cuanto más baja mejor. A partir de ahí, los autores de los proyectos se organizan a su manera. En mi caso me pareció -y me sigue pareciendo- que 25 euros por un libro de fotografía era más que razonable.

  • jeseibar

    jeseibar

    10 años

    He hecho mi aportación. Una pregunta de mera proporcionalidad: ¿Por qué recurrir al crowdfounding en un montante de ocho mil euros, cuando solo el viaje mundial para fotografiar, exposición, etc, es bastante más costoso?

  • Josep Berenguer

    Josep Berenguer

    10 años

    Hola buenos días

    Nuestra propuesta de colaboración consiste en imprimir su libro en nuestra empresa de artes gráficas INOM,S.A., con un importante descuento sobre presupuesto.

    Nuestro mail es: [email protected], 610403672

    gracias

  • Siqui Sánchez

    Siqui Sánchez
    Autor/a

    10 años

    Pues sí. Todas las fotografías tienen un pie de foto que indica, como mínimo, el lugar donde fue tomada. En algunos casos hay un poco más de información, pero sólo cuando resulta relevante para entender mejor la foto. He intentado limitar el texto, porque si nos metemos por ahí, necesitaríamos hacer la Gran Enciclopedia Ilustrada del Váter en 14 tomos, y no creo que encontrásemos fondos para tanto tomo.

    Un saludo !

  • Pupuru-san

    Pupuru-san

    10 años

    Hola. Interesante proyecto! Espero que vea la luz. Una pregunta: junto a cada foto, ¿hay información que contextualice el lugar en el que fue tomada, además de la ciudad (tipo de establecimiento, retrete privado/público, etc.)? Sería interesante.

  • Siqui Sánchez

    Siqui Sánchez
    Autor/a

    10 años

    Pues sí, claro. Pensaba que al decir "Libro doméstico" se entendía, pero voy a ver si lo arreglo y que quede un poco mejor explicado

#11 / Salimos en los papeles!

Hoy El Periódico dedica un par de páginas a hablar del proyecto ToiletPlanet, en papel del de toda la vida, que hasta ahora nos habíamos movido siempre en el terrno de lo virtual e intangible. Una novedad bienvenida.

#10 / Inventos japoneses de baja tecnología

Tenía que venir de Japón: un invento de baja tecnología imprescindible para esos momentos de apretura. No sé qué llevan las pastillas, pero si las sustituimos por un chorro de zotal te lo montas tú mismo en un plis plas.

#07 / Inauguración de la exposición


Ayer inauguramos la exposición, con asistencia de las autoridades competentes y gran éxito de público y crítica. Internet es fenomenal y fantástico, sin duda, pero el gustazo que da pasar un par de horas charlando con unos y otros, reencontrar a gente que tenías perdida, y discutir luego la jugada tomando una cerveza, eso no tiene precio.

Lo que tampoco tiene precio es vuestro apoyo para poder sacar adelante el libro. O sea, precio lo tiene, pero bajito y asequible. Anímate y participa!

#03 / Tanto feminismo tenía que acabar mal

Durante el proceso de documentación para realizar ToiletPlanet encontré esta sugerente imagen de un mingitorio en un pub de Londres. Ni corto ni perezoso, me personé en el lugar de los hechos con armas y bagajes, pero debo confesar que éste fue mi primer tropiezo en todo el proyecto. Debióse el fracaso a que el propietario del local había reformateado el baño pocas semanas antes, privando así a la humanidad de una obra de arte de considerables proporciones. Si lo hizo por voluntad propia, o empujado por siniestras presiones, nunca lo sabremos. La camarera que me atendió no parecía demasiado comunicativa, por lo que hube de reconocer mi primer fracaso que, debo decirlo, tampoco sería el último. Dejo a su criterio el juzgar los méritos artísticos del engendro.

Crédito de la imagen: Shamus O’Reilly

#01 / Quo vadis URSS?

Mucho rollo con la caída del Muro, y que si la Perestroika y la Glasnost, pero yo guardo la foto del camarada Brehznev por si acaso, junto con los carteles de instrucciones para casos de desastre nuclear y el diploma del Komsomol de Ferroviarios Soviéticos. Eso sí, mi mujer me ha obligado a quitarlo del salón para poner un repugnante cuadro con una cacería de ciervos de estilo inglés, que parece que es lo que se lleva ahora. Mucho traidor advenedizo y mucho capitalista chaquetero, es lo que hay.

La fotografía forma parte de los Archivos Ocultos de ToiletPlanet, como tantas otra imágenes que, por motivos diversos, se han tenido que quedar en el cajón. Para el día 25 de enero estamos preparando una charla presentación para todos aquellos que no puedan-quieran desplazarse al extrarradio para venir a la inauguración el próximo día 15 de enero. Ahí tendremos ocasión de hablar largo y tendido sobre estos temas. Información y detalles en breve.

seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies