❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Vèncer o morir!

Mitjançant un curtmetratge en forma de "fals documental" volem mostrar la vida quotidiana de les persones que van formar part de l'exèrcit de Catalunya durant guerra de successió.

Miquelets de Catalunya

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
79
Aportacions
2.800€
De 1.500€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

"Catalunya, desembre de 1713. La guerra que fa dotze anys que assola Europa ha acabat. El passat estiu, Espanya i França van signar la pau amb els seus enemics: Anglaterra, Holanda, Portugal, Savoia. Només Catalunya, en un intent desesperat de sobreviure com a Estat, manté la lluita..."

Un fals documental per il·lustrar la història

Així comença el curtmetratge que, en forma de fals documental i durant aproximadament 15 minuts, vol explicar la vida quotidiana i les motivacions de les persones que fa tres-cents anys van decidir jugar-se el tot pel tot en una lluita desesperadament desigual i combatre contra les potències militars de França i Espanya.

Qui som els Miquelets de Catalunya?

Som una associació que es dedica a la recreació històrica, que és una branca de l'arqueologia experimental. Abillant-nos com soldats catalans de la guerra de successió i intentant viure com ho feien ells, pretenem experimentar què van sentir aquelles persones, per tal de poder-les comprendre millor.

Fent difusió de Miquelets de Catalunya

Malgrat que hem dut la recreació històrica a molts pobles, viles i ciutats de tot Catalunya i part de l'estranger, pensem que mitjançant un producte audiovisual podrem arribar a més gent, despertar la seva curiositat i difondre aquesta part de la nostra Història, que molts han intentat esborrar i fer-nos oblidar.

Com gastarem les vostres aportacions?

Miquelets de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre i els socis recreadors han de pagar de la seva butxaca bona part de la roba i equipament, i els desplaçaments que gairebé setmanalment fem arreu del país. Per això, i malgrat que comptem amb la col·laboració desinteressada de la productora Solanum Films, ens cal un mínim pressupost per poder donar de menjar als recreadors (si tenim sort i venen tots, serem gairebé un centenar!) i a l'equip tècnic durant els dies de rodatge, per completar el material d'atrezzo de què disposem, per llogar els cavalls (sí, és així de trist, la cavalleria catalana ha de fer servir muntures de lloguer...), per gratificar amb el què puguem a l'equip tècnic i pels imprevistos que, pocs o molts, puguin sortir.

Una productora amb experiència en gènere documental

Gravarem els dies 30 de novembre i 1 de desembre i esperem tenir el curt enllestit i poder-lo estrenar durant el primer trimestre de 2014. El rodatge es durà a terme amb equips de cinema digital, en HD i amb criteris de realització que aspiren a la màxima qualitat.

Una acció de "reclutament"

Després, els nostres mateixos socis organitzaran projeccions de presentació als seus pobles on anirem uns quants "uniformats" a animar a tothom a què s'apuntin a Miquelets de Catalunya. Evidentment també estem disposats a fer aquestes presentacions arreu on ens ho demaneu!

Aquesta és la fantàstica samarreta (en tenim de negres i de vermelles) amb la que us obsequiarem si ens ajudeu amb 20 € o més!

Podeu seguir-nos al nostre Facebook

I aquí podeu veure un recull de les nostres darreres actuacions.

Gràcies a tothom per la vostra col·laboració!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

12 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Mireia Lluch Bramon

    Mireia Lluch Bramon

    más de 10 años

    Benvolguts,

    Malgrat la meva aportació l'única cosa que voldria seria una còpia en DVD. No em cal ni la samarreta, ni ser figurant, ni sortir als crèdits i, sobretot, no vull ser de l'associació del Miquelets de cap manera, de cap manera. Cordialment,

  • Miquelets de Catalunya

    Miquelets de Catalunya
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Jordi! Posa't en contacte amb la productora Solanum Films al correu [email protected], si et plau. Moltes gràcies!

  • Jordi

    Jordi

    más de 10 años

    Bones, sóc estudiant de direcció de fotografia i m'agradaria col·laborar, teniu cobert tot l'equip de càmera? Salut!

  • Miquelets de Catalunya

    Miquelets de Catalunya
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Ramon, com veuràs, a partir d'una donació de 60€ tens la quota de soci pel 2014 pagada. Amb una donació de 100€ et deixaríem prestat un equipament un dia del rodatge. Si et volguessis fer l'uniforme, ho hauries de pagar a part. Si t'interessa, envia un correu a [email protected] demanant informació i et passaran el fulletó de reclutament. Moltes gràcies!

  • Ramon Vila

    Ramon Vila

    más de 10 años

    Puc aprofitar la donació per fer-me soci de Miquelets de Catalunya i vestir-me com vosaltres?

  • Miquelets de Catalunya

    Miquelets de Catalunya
    Autor/a

    más de 10 años

    Ho comentarem als companys de la productora solanum.cat, en tot cas envia'ns un correu a [email protected] perquè ens puguem posar en contacte amb tu. Moltes gràcies!

  • Marc

    Marc

    más de 10 años

    Hola, soc compositor de música. Necessitau música original al curtmetratge?

    Gràcies i molta sort!!!

  • Miquelets de Catalunya

    Miquelets de Catalunya
    Autor/a

    más de 10 años

    Moltes gràcies!!!

  • Manel Ruiz Luis

    Manel Ruiz Luis

    más de 10 años

    Hola, torno a ser jo, ja està teniu 30 eurets més. Endevant!!!!!

  • MANEL RUIZ LUIS

    MANEL RUIZ LUIS

    más de 10 años

    Doncs que siguin 30€! Com ho he de fer?

#03 / GRÀCIES!

Gràcies a tothom que ha fet aportacions pel vostre recolzament!

Hem estat revisant el material i és MOLT BO!

#01 / Nova recompensa: samarreta dels fusellers de muntanya

Ja hem arribat als 1500€! Hem superat els 60 mecenes i 6 d’aquests sortiran com a figurants al curt. Moltes gràcies a tots els que ho heu fet possible!

Aprofitem la celebració per anunciar-vos que a partir d’ara també podeu escollir aquesta samarreta dels fusellers de muntanya com a recompensa per participar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies