❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

The Catalan Project

Volem crear un país nou, per això en els darrers mesos hem fet vídeos que ajuden a imaginar-lo. I en seguirem fent. Però imaginar-lo és feina de tots. Per això hem creat thecatalanproject.org, una plataforma on tu pots pensar i compartir idees amb tothom per decidir la Catalunya del futur.

The Catalan Project

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
376
Aportacions
14.275€
De 12.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Actualització:

NOU OBJECTIU: 15.000€

Els projectes d'innovació com aquest, a mesura que funcionen van sorgint noves idees per millorar-lo que fa 40 dies no haviem plantejat en aquest Verkami. Especialment la necessitat de l'aplicació d'eines socials que permetin una major interacció entre els usuaris per tal que puguin treballar conjuntament en la formulació de propostes. Us ho expliquem millor en aquesta entrada del blog. Arribem als 15.000€?

Amb les nostres ganes i la teva força som imparables. Seguim!


THE CATALAN PROJECT va sorgir de la força de la gent l’Onze de Setembre de 2012.

Ens vam preguntar: com podem canalitzar la força individual de tota aquesta gent per assolir la independència?

Les noves tecnologies ens semblen una molt bona resposta. Són un complement a totes les altres grans iniciatives que han nascut al nostre país.

Així que per començar a explorar les possibilitats de les xarxes socials el març d’aquest any vam llançar una sèrie de vídeos sobre Europa, les pensions, el dèficit fiscal, sobre què passaria en cas de boicot i sobre com posar remei a la corrupció. A més d’aquests projectes, també hem fet vídeos per a Súmate.

Ja han assolit 280.000 visualitzacions i gent de tot el món ens escriu per felicitar-nos per la feina feta.

Amb el vostre suport podrem seguir fent-ne.

En groc els països on s'han visualitzat els vídeos. Font: YouTube Alanlytics

TU TAMBÉ TENS MOLTES COSES A DIR! Ara que les noves tecnologies ens permeten dir-hi la nostra, volem preguntar-te quines idees tens per a Catalunya.

Perquè la independència no és un fi, sinó un punt de partida. Fer un estat no és només votar que sí, sinó també construir un país nou, fet entre tots i per a tots.

Per això hem llançat thecatalanproject.org una plataforma on tothom hi pot aportar i compartir idees per decidir com serà la Catalunya del futur.

Què vols? Una nova xarxa ferroviària? Un sistema educatiu basat en el sistema finlandès? Un model sanitari públic de qualitat amb nous estàndards? Tens una idea de país i la vols compartir?

Digues-ho amb un vídeo, una imatge, un article o un àudio. A thecatalanproject.org tothom hi pot aportar les seves idees sobre els temes que més coneix i consultar les dels altres de forma ordenada.

A més, cadascuna de les propostes està avalada per enllaços a articles de premsa, blogs o documentació complementària. I tota la plataforma està pensada per difondre qualsevol idea aportada a través de les xarxes socials, per arribar fins a l’últim racó de Catalunya i del món.

La plataforma ja està on-line. Entra a thecatalanproject.org i descobreix una nova manera de fer-nos entendre.

ARA, PERÒ, NECESSITEM LA TEVA AJUDA. Tant els vídeos com la web han estat possible gràcies a moltes hores de feina i la inversió dels recursos que teníem. Però també perquè les empreses que han fet la producció han confiat en el projecte: ens n’han finançat una part amb descomptes i ens han donat facilitats de pagament fins després d’aquesta campanya de Verkami.

Si complim l’objectiu que ens hem marcat a Verkami podrem cobrir les despeses de:

  • La producció de sis nous vídeos: sobre educació, energia, sistemes electorals, mitjans de comunicació i transparència, i dos vídeos més que decidirem en funció de les inquietuds dels usuaris de la plataforma.

  • Desenvolupament tecnològic de la plataforma.

  • El manteniment tècnic de la plataforma (servidors, domini i seguretat) durant un any.

  • L’actualització i gestió del contingut de thecatalanproject.org durant un any.

  • Implementar millores tècniques i de contingut perquè thecatalanproject.org sigui una eina precisa de promoció de continguts i documentació. Aquestes millores han quedat pendents per falta de pressupost (accés directe als articles relacionats, algoritmes de vinculació d’articles i idees, puntuació de les idees, automatització de processos)

Tot allò que sobrepassi la quantitat que demanem ho dedicarem a produir més vídeos i a aportar innovació al procés amb la implementació de noves estratègies comunicatives i eines tecnològiques que ens ajudin a decidir el nostre futur.

Tenim molta feina per davant, moltes idees i un equip de professionals de diferents àmbits molt motivat per donar continuïtat al projecte. Només ens falten els recursos per anar més enllà.

ESTEM SEGURS QUE, ENTRE TOTS, FAREM D’AQUEST PROJECTE UNA EINA DE TOTS I PER A TOTS.

PROPERAMENT LLANÇAREM AQUESTS MATERIALS I INICIATIVES:

  • Vídeo: Con la independencia, ¿qué pasaría con un boicot? (traducció al castellà)

  • Vídeo: Con la independencia, ¿qué pasa con la corrupción? (traducció al castellà)

  • Nous vídeos de testimonis de Súmate.

  • Vídeo d’internacionalització en 16 llengües.

SEGUEIX THE CATALAN PROJECT:
twitter del projecte
facebook del projecte
youtube del projecte
[www.thecatalanproject.org]((http://www.thecatalanproject.org)

Samarretes dissenyades per Noemí Balaguer i confeccionades expressament per The Catalan Project. Son de punt de color gris vigoré, amb coll i serigrafia en negre i l'espatlla avançada. El model per noia és sense mànigues i amb el baix lleugerament assimètric.

Una edició limitada a 100 unitats d'aquest linogravat realitzada per Slow forma part de les nostres recompenses

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

20 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • The Catalan Project

    The Catalan Project
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Jordi, en el vídeo de pensiones encontrarás algunas respuestas: https://www.youtube.com/watch?v=0wgmrgWSfdY&list=PL7VtOy04BRHBB1TTs_s9OH48d3-DB28hE

  • jordi

    jordi

    más de 9 años

    hola bon dia, me gustaria ver un video donde explicara algo con que pasaria con los años ya cotizados en españa, ya quehay mucha gente que tiene muchos años cotizados.

    gracias.

  • The Catalan Project

    The Catalan Project
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Fernando,

    En principi ens constes com que ja t'ho hem enviat. Potser hi ha hagut algun error. Envia'ns si us plau un mail confirmant l'adreça a info(arroba)tehcatalanproject.org

    Gràcies!

  • terriqui

    terriqui

    casi 10 años

    Encara no hem rebut la samarreta i el DVD, sabeu si trigarà molt?

    Fernando Moreno Terribas

  • The Catalan Project

    The Catalan Project
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola Caro,

    Si vas enviar les dades abans de setmana santa, si no t'ha arribat ja és que està a punt d'arribar-te. Si les has enviat més tard trigarem una mica més perquè esperarem a tenir uns quants enviaments per fer. Si no has enviat les dades fes-ho a info(arroba)thecatalanproject.org

    Gràcies pel suport!

  • Caro

    Caro

    casi 10 años

    Hola, només volia saber quin dia rebre el regal de mecenes de laportació que vaig fer de 50€, em fa gracia rebre un dvd amb el projecte i la samarreta. espero em digueu alguna cosa.

    Salut

  • The Catalan Project

    The Catalan Project
    Autor/a

    10 años

    Hola Jordi,

    De moment no tenim cap vídeo previst en aquest sentit. Però n'estem preparant un sobre l'augment dels ingressos de l'estat propi i el cost de les despeses de les estructures d'estat. Esperem donar-vos-en novetats ben aviat.

    Gràcies!

  • Jordi

    Jordi

    10 años

    Crec que són vídeos clars i entenedors que ajuden a tothom que entengui coses complicades. Felicitats!

    Podríeu fer un vídeo explicatiu per entendre quina part de dèficit i infraestructures espanyoles hauríem d'absorbir els catalans?

  • The Catalan Project

    The Catalan Project
    Autor/a

    10 años

    En els propers dies ens posarem en contacte amb vosaltres per demanar-vos les dades que ens falten. Un cop ho tinguem tot farem la producció de totes les recompenses i us les enviarem a casa. Calculem que ho podrem enviar abans de Setmana Santa.

  • Cristobal Muñoz Mont

    Cristobal Muñoz Mont

    10 años

    Voldria sapiguer quan rebrem els dvd's?... Gràcies

#09 / Balanç des que va acabar la campanya de Verkami

Ja han passat 4 mesos des que es va acabar la campanya de verkami i és un bon moment per explicar tota la feina feta per The Catalan Project. Tant la feina visible, com els projectes de futur i els que no han vist la llum.

El gener vam publicar el vídeo “Volem ser Suïssa?” on a través d’entrevistes a membres de l’ANC Suïssa explicàvem algunes de les característiques del país helvètic.

Ara a principis d’abril vam publicar un vídeo en en col·laboració amb l’Òmnium Cultural per la campanya “Un país normal”. El primer, en castellà i anglès sobre el dret a decidir, el vam llançar poc abans del debat sobre el referèndum al Congrés dels Diputats. N’estem preparant 3 més que ben aviat presentarem. Aquests vídeos son una de les coses que ens ha ocupat més temps.

Seguint amb la línia de col·laborar amb altres entitats que lluiten pel… seguir llegint

#08 / Primeres recompenses enviades i rebudes

El passat dia 16 d'abril us vam enviar un mail dient que haviem començat a enviar les recompenses. Ens consta que molts de vosaltres ja les heu rebudes.

Aquesta és la foto que va penjar en Toni al seu twitter (@OgiBCN):

Copiem i fem públic l'email que vam enviar per si algú no l'ha rebut:

"Hola,

Avui mateix hem enviat les vostres recompenses. Els que ens vau enviar l’adreça les començareu a rebre a partir de la setmana que ve.

Heu trigat a rebre-les perquè volíem incorporar-hi alguna novetat. I la trobareu al DVD, amb un nou vídeo de la sèrie sobre corrupció que parla del sistema electoral. Aviat el publicarem a Youtube.

Hem intentat ajustar al màxim el cost de les recompenses tot i que per la seva qualitat no us ho semblarà. La intenció és usar tan bé com sigui possible els recursos que heu donat a The Catalan Project. Per això ho rebreu per correu ordinari, excepte els que teníeu el linogravat, que per garantir una bona conservació us arribarà per servei de missatgeria.

seguir llegint

#07 / No ens hem oblidat de vosaltres

Uns quants de vosaltres us heu interessat per saber quan rebreu les recompenses ja que la campanya de Verkami fa uns quans dies que va acabar.

No ens hem oblidat de vosaltres, us tenim en ment i a la llista de tasques a dur a terme. Els darrers dies hem estat molt enfeinats perfilant totes les millores de la web i preparant el proper vídeo.

En un període de temps curt ens posarem en contacte amb vosaltres per tal de demanar-vos les dades que ens falten per poder fer possibles les recompenses. Un cop les tinguem, les produirem i, tan bon punt les tinguem us les farem arribar. Confiem que abans de Setmana Santa ho tindreu tot.

Esperem poder-vos donar noves (i bones) notícies ben aviat.

#06 / Moltes gràcies!

Gràcies a vosaltres aquest projecte és possible i viable. I el millor de tot és saber que el projecte té molta gent darrere que hi creu.

Ara enviarem nota de premsa als mitjans per fer-los saber que sou els millors mecenes del món.

Ben aviat us explicarem els propers passos, les novetats i com retornarem la confianaça que heu dipositat en aquest projecte.

Una abraçada ben forta!

#05 / Ja tenim disseny de samarretes!

A The Catalan Project si fem coses, intentem fer-les bé. Per això per les samarretes ha col·laborat la Noemí Balaguer, una dissenyadora independent que ha realitzat aquest disseny.

Les samarretes son de punt de color gris vigoré, amb el coll i la serigrafia amb negre i l'espatlla avançada que li dóna un toc més especial. Les samarretes de noia són sense mànigues i amb el baix lleuremanet assimètric.

El patronatge de les samarretes farà que us quedin millor que les típiques de publicitat. També hem optat per posar només l'estrella del logotip per fer-les més portables.

La confecció i estampació la farem a tallers de Catalunya, amb uns costos molt similars als de comprar i personalitzar samarretes ja fetes.

Estem als últims dies de la campanya de Verkami i necessitem una empenta final. L'últim dia és dissabte. Si no assolim l'objectiu, no ens arribaran les vostres aportacions. Si coneixeu algú a qui creieu que pugui interessar el projecte, si us plau, compartiu-lo.

seguir llegint

#04 / Quines millores tenim previst fer al web?

Com sabreu els que alguna vegada heu fet un web complex, les possibles millores no s’acaben mai. Hi ha desenes de detalls que es poden anar perfeccionant i funcions que es van revelant com necessàries amb l’us. Algunes persones ja ens han fet arribar suggeriments, a tots els que ho heu fet, gràcies.

Així que no ens entretindrem amb detalls i us explicaren les grans línies de treball per als propers passos: habilitar eines socials i millorar les eines d’ordenació i indexació de continguts.

Les eines socials han de permetre una major interacció entre els usuaris per tal que puguin treballar conjuntament en la millora de les idees existents o en la formulació de noves.

En aquest sentit ben aviat implementarem un mòdul d’avisos de tal manera que sàpigues quan hi ha hagut un nou comentari en les teves idees o en alguna que hagis comentat.

seguir llegint

#03 / Com vam fer la pàgina web?

La pàgina web de The Catalan Project va començar a gestar-se després de la gran manifestació de l’11 de setembre de 2012. Volíem donar veu a totes aquelles persones que hi van assistir. I que la poguéssin donar durant tot l’any.

Inicialment la pàgina havia de ser una plataforma participativa d’arguments per la independència. Però ben aviat vam veure que ja estaven tots sobre la taula i que el que necessitava el país era pensar en el futur.

A més, iniciant aquest procés d’imaginar un país millor, n’estàvem convençuts que podíem il·lusionar a molts indecisos. Perquè les decisions no només es prenen amb el cap, sinó que el cor i les entranyes i juguen un paper important.

Les dues línies clau de la pàgina son: les idees (pel cor i el cap) i els articles relacionats (pel cap). I les eines que en permeten la consulta les etiquetes, el buscador i el filtre de continguts.

seguir llegint

#02 / Com fem els vídeos?

De vídeos n'hem fet de diversos i avui us explicarem el procés que seguim a l'hora de fer els d'animació com els d'Europa, pensions, dèficit fiscal, boicot o corrupció.

El primer que fem és documentar-nos, buscar fonts diverses que ens dongui una imatge completa de la realitat complexa que volem explicar. Aquest és un pas que ens podiem saltar en els primers vídeos (basats literalment en articles del Col·lectiu Wilson), però que amb el de corrupció i els propers (que podrem fer gràcies al vostre suport) no ens el podem saltar de cap de les maneres.

Després d'haver acumulat tota la informació fem el guió. Comencem per una escaleta que ordena les idees i, a poc a poc, li anem donant més profunditat, estructurant el discurs perquè tot es pugui entendre. Bona part de la complexitat està en la síntesis, ja que intentem tenir continguts de,… seguir llegint

#01 / Novetats per dimarts 19 de novembre

Primer de tot, moltíssimes gràcies a tots els que heu confiat en el projecte i heu fet una aportació. Amb la vostra ajuda estem molt més a prop de mantenir aquest projecte i portar-lo encara més lluny!

Volem que sigueu els primers a saber que aquest proper dimarts llançarem un nou vídeo. És diferent als anteriors, però ens agrada molt. Per rodar-lo hem recorregut més de 700 km per dins de Catalunya durant 3 dies, hem arribat a totes les provínicies i a tants llocs com hem pogut.

De fet ens hagués agradat anar a encara més llocs, sobretot de Tarragona, Lleida i l'àrea metropolitana de Barcelona i arribar a les Terres de l'Ebre i la Vall d'Aran. No ens volem oblidar de ningú!

Una de les coses més sorprenents d'aquest vídeo és que està en 16 llengües... i les parla una sola persona! Esperem poder explicar al món que els catalans volem un projecte de país nou.

seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies