❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units

Tres membres de l’associació Dretadecidir.com viatgen als Estats Units per a conèixer les opinions d’experts i catalans residents al país sobre el referèndum i el futur de Catalunya. ******************************************** @DretADecidirCOM / [email protected]

Dretadecidir.com

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
148
Aportacions
5.100€
De 4.980€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

EL DOCUMENTAL

El documental Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units és un dels projectes impulsats per l’associació Dretadecidir.com per tal de donar a conèixer a l’altra banda de l’oceà la situació de Catalunya i la voluntat de la majoria del poble català de celebrar un referèndum per a decidir sobre el seu futur. La intenció és fer el mateix a Europa l’any vinent, si assolim el finançament suficient.

UN ROADTRIP DE 14.000 KM

Durant tres setmanes, hem fet un recorregut en cotxe més de 25 estats del país (14.000 km en total). Ens hem trobat amb catalans que viuen als Estats Units i hem entrevistat personalitats catalanes residents al país i experts nord-americans en diferents àmbits de la cultura catalana. Durant el viatge, hem passat per New York, Washington, Philadelphia, Atlanta, New Orleans, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco i Chicago. Tenim un bloc del viatge on ens heu pogut seguir dia a dia.

ELS PROTAGONISTES

A les diferents ciutats hem entrevistat personalitats com Mary Ann Newman, impulsora de la Fundació Farragut, ex directora del Catalan Center de New York i Creu de Sant Jordi (1998); Jordi Graupera, professor de Filosofia; el president del Catalan Institute of America, Jaume Soler; Gustau Alegret, corresponsal de RAC1 a Washington; Xavier Vilà, corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington; Joan Ramon Resina, cap del departament de literatura espanyola i portuguesa de la Universitat de Stanford; Edward W. Goodson, advocat nord-americà i fundador de l'associació Americans for Catalonia; Allen Buchanan, professor de Filosofia a la Universitat de Duke i expert en temes de secessió; Liz Castro, editora del llibre What’s up with Catalonia?; i Eduard Vallory, politòleg i periodista, entre d’altres.

A la tornada, ja a Barcelona, també hem entrevistat altres personalitats que habitualment resideixen o han residit fins fa poc als Estats Units, com la professora d'Economia Clara Ponsatí (a la qual el govern espanyol no va renovar la càtedra Príncpe d'Astúries a la Universitat de Georgetown), Sean McKinnon, estudiant nordamericà que va impulsar una recollida de signatures per a donar a conèixer a la Casa Blanca la voluntat del poble català de fer un referèndum, Elisa Martí, expresidenta de la North American Catalan Society (NACS) i Carles Boix, membre del Col·lectiu Wilson i del Consell Assessor per la Transició Nacional..

INTERNACIONALITZANT EL DRET A DECIDIR

També hem anat als capitolis dels estats on hem passat i hem fet l’entrega d’una samarreta del Barça, juntament amb la còpia de la declaració institucional sobre el dret a decidir del Parlament de Catalunya i el llibre What’s up with Catalonia?, de Liz Castro, que recull diversos articles, en anglès, de personalitats catalanes explicant des de diverses perspectives què està passant a Catalunya.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Els diners que recollim amb la campanya de micromecenatge es destinaran a cobrir les despeses del rodatge als Estats Units, que han estat les següents:

TRANSPORT I BENZINA: 1.700 €

VOLS: 1.300 €

DIETES: 960 €

MATERIAL DE RODATGE: 400 €

ALLOTJAMENT: 620 €

TOTAL: 4.980 €

Si superem el pressupost inicial, la diferència es destinarà al rodatge de la segona part de Preparats per decidir. La consulta viatja a Europa. Us animem a aportar el vostre gra de sorra perquè la voluntat de la majoria dels catalans ressoni a Europa.

RODATGE

29/05: NEW YORK. Entrevistes: Mary Ann Newman, Jaume Soler i “Happy hour” de catalans

30/05: NEW YORK. Entrevistes: Jordi Graupera

31/05: PHILADELPHIA/ WASHINGTON. Entrevistes: Xavier Vilà i Gustau Alegret

01/06: WASHINGTON: Entrevista: Raimon Puigjaner (president penya FCB a Washington)

02/06: DURHAM. Entrevista: Allen E Buchanan (Duke University)

03/06: ATLANTA. Entrevista: Meghan Armstrong (Universitat de Georgia)

04/06: NEW ORLEANS: Entrevista: Juan Antonio (professor d’espanyol)

05/06: DALLAS/AUSTIN. Entrevista: Lluís Soler (bioquímic i investigador a la Universitat de Texas, Lubbock)

06/06: VIATGE

07/06: VIATGE

08/06: ARIZONA. Monument Valley / Grand Canyon

09/06: VIATGE

10/06: LOS ANGELES. Entrevista: Jon Unguari (guionista de Hollywood)

11/06: SAN FRANCISCO. Entrevista: Joan Ramon Resina

12/06: SAN FRANCISCO. Entrevistes: Anselm Bossacoma i Edward W.Goodson

13/06: VIATGE

14/06: VIATGE

15/06: CHICAGO. Entrevistes: Francesc Borrull, Angelina Llongueras i Eduard Peris

16/06: MASSACHUSETTS. Entrevista: Liz Castro

17/06: NEW YORK: Eduard Vallory

18/06: NEW YORK: Imatges recurs

EDICIÓ I TIMING DE PRODUCCIÓ

Ja hem començat a treballar en l’edició del documental. Estem fent el visionat del material i triant el contingut de les entrevistes per a construir el fil conductor del discurs.

El documental estarà acabat a finals d'octubre. L’estrena es farà a mitjans de novembre (encara hem de concretar data i lloc, però el més segur és que es faci en un teatre amb capacitat per 1.500 persones).

Us hi esperem!

CONTACTE:

Twitter: @DretADecidirCOM

E-mail: [email protected]

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Cristina Marín

    Cristina Marín

    más de 10 años

    Hola, primer d tot : felicitats per la iniciativa!!, soc a New York fins el 8-11 i el cap d setmana del 26-10 vaig a Washinton, si necessiteu quelcom,m'ho dieu, molts dies vaig a correr a C Park amb 2ª equipació Barça,Visca Catalunya Lliure !!

  • Jaume Baladas Roca

    Jaume Baladas Roca

    más de 10 años

    com puc col.laborar econòmicament?

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies