❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Ara és l’hora de la veritat: fem l’esforç final, posem a l’aigua l’ICTINEU 3!

Estem a punt d'acabar la construcció del submarí científic ICTINEU 3. Serà tripulat i el 9è del món que podrà baixar a més profunditat: 1.200m. Disseny 100% català i innovador, grans prestacions per treballar al servei de la ciència i de la societat. Tecnologia de primera per a un país de primera!

0
segons
1.141
Aportacions
60.970€
De 60.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Deutsch, English, Castellano i Français

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

VIDEO

L’ICTINEU 3, EL SUBMARÍ CIENTÍFIC CATALÀ

Estem a punt d'acabar la construcció del submarí científic ICTINEU 3. Serà tripulat i el 9è del món que podrà baixar a més profunditat: 1.200m. Disseny 100% català i innovador, amb grans prestacions per treballar al servei de la ciència i de la societat.

Tecnologia de primera per a un país de primera!

Amb el vostre suport, amb aquesta última empenta, aconseguirem fer realitat aquest somni i que abans de finals d'octubre puguem dur a terme la Festa de l'Avarada!

Vols deixar el teu nom escrit a l'ICTINEU 3 i poder dir jo també hi he participat?

TECNOLOGIA I INNOVACIÓ CATALANA

L'ICTINEU 3 és el primer submarí català des dels dos Ictineus de Narcís Monturiol, el 1859 i 1864. Igual que els seus predecessors, és un exemple d'innovació i disseny i un motiu d’orgull nacional ja que el 100% del disseny i l’enginyeria han estat fets a Catalunya.

És un submarí punter tecnològicament i que aporta solucions innovadores a la tecnologia submarina, com ara nous materials constructius, automatització, i sistemes energètics pioners a nivell mundial. Està dissenyat per submergir-se a una profunditat màxima de 1.200 metres i pot portar un pilot i dos passatgers. D’aquí poques setmanes, quan ja sigui operatiu, es convertirà en el novè submarí per a més profunditat de món. Només les grans potències poden anar més avall (Xina, Japó, França, Rússia, EUA).

UN PROJECTE AL SERVEI DE LA CIÈNCIA I DE LA SOCIETAT

L'ICTINEU 3 va néixer amb vocació de servei públic, com una eina al servei del coneixement i de la gestió dels nostres mars i oceans.

Per les seves capacitats, podrà treballar a tota la plataforma continental, i serà capaç d'arribar al 50% dels fons de la Mediterrània. Això suposarà una gran empenta per a la ciència ja que fins ara només s’ha explorat entre un 2% i un 5% de tots els mars i oceans.

L'ICTINEU 3 portarà a bord instruments científics i les dades obtingudes es posaran a disposició de la comunitat científica i oceanogràfica.

El submarí és l’eina ideal per a l’estudi i conservació del patrimoni arqueològic submergit. El fons del mar és encara el gran museu de la humanitat l'ICTINEU 3 ens pot ajudar a recuperar una part de la nostra història i conèixer millor el nostre patrimoni i passat marítim.

Si coneixem més el nostre mar el podrem cuidar millor i fer-ne una gestió i aprofitament més òptim i respectuós. Del mar depèn una part important de la nostra economia, però també és el nostre gran rebost i ens dóna l’aire que respirem.

UN SOMNI COL·LECTIU, DE PAÍS

La construcció de l'ICTINEU 3 és el resultat de gairebé deu anys de feina i s'ha promogut des de l'Institut Ictineu Centre Català de Recerca Submarina i des de l'empresa Ictineu Submarins SL. El projecte es va iniciar el 2004 i l'avarada del submarí es podrà fer aquesta tardor de 2013 si ens ajudeu amb el finançament.

Aquest projecte ha pogut créixer en part gràcies a les col·laboracions desinteressades de molta gent. Des de voluntaris que aporten el seu treball, fins a aportacions de capital, col·laboracions en espècies i patrocinis, aportant cadascú el seu gra de sorra, en la mesura de les seves possibilitats.

Fins ara més de 743 persones i entitats hi han participat, vols ser-ne un més? Vols deixar el teu nom escrit a l'ICTINEU 3 i poder dir jo també hi he participat?

Fins ara, en el disseny i construcció del submarí hi han participat molts proveïdors i empreses d'enginyeria catalanes, i més d'una trentena d'estudiants que han tingut l’oportunitat de conèixer i entrar en un nou sector amb gran valor afegit: la tecnologia submarina. Estem segurs que aquest projecte impulsarà aquest sector a Catalunya i farà que en els propers anys es generin llocs de treball qualificats, coneixement i riquesa pel país.

PERQUÈ SOM DIFERENTS

Hem incorporat un sistema pioner de bateries d’ió-liti-polímer, desenvolupat pel nostre equip d’enginyers, i uns potents propulsors que permetran una capacitat única per desplaçar-se fins a 20 milles a grans profunditats.

Hem aconseguit innovar en el disseny, càlcul i materials del buc de pressió, de manera que el submarí és molt lleuger i molt més operatiu que la resta de submarins existents.

Hem incorporat per primera vegada compòsits en les estructures, incloent

materials d'última generació.

Hem introduït, respecte a altres submarins, millores en l'ergonomia, el disseny i la comoditat, aportant a la vegada estètica i més seguretat.

QUÈ PODREM FER AMB L'ICTINEU3

Observació, estudis i recerca del medi marí:
• Arqueologia submarina (documentació, inventari, recuperació, gestió del patrimoni).
Recollir mostres per extreure nous principis actius que curin malalties fins ara incurables.
• Oceanografia, geologia, biologia marina (observació, presa de mostres, presa de dades amb sensors).
• Investigació dels ecosistemes marins.

Immersions de treball:
Treballs subaquàtics: revisió de canalitzacions, cables, plataformes, emissaris.
• Immersions per a prevenció i gestió d'emergències i desastres naturals, gestió

de patrimoni.
• Prevenció de riscos ecològics.
• Seguiment i avaluació de desastres ecològics.
• Seguiment i avaluació d'activitats il·legals i/o perjudicials per als fons marins,

en especial en espais protegits.
• Control de la qualitat ambiental del litoral.

Activitats turístiques i divulgatives:
Filmacions per a la divulgació de la fauna i flora mediterrànies.

QUÈ DIUEN DE NOSALTRES

En el darrer congrés del sector, Underwater Intervention 2013, l'ICTINEU 3 va aixecar expectació i va rebre els afalacs dels experts del sector, com ja és habitual en l’àmbit internacional, tant per les seves característiques tècniques com pel seu disseny. Així, el cap d'enginyers del submarí Deepsea Chalenger va mostrar la seva admiració pel nostre submarí. Recordem que aquest submarí ha estat construït pel famós director de cinema James Cameron, creador d'Abyss i Titanic, entre d'altres films d'èxit, amb el que ell mateix ha baixat recentment a 10.898 m de profunditat.

En diverses ocasions l’equip de l'ICTINEU 3 ha estat convidat a visitar i a col·laborar amb centres de recerca de referència i prestigi internacional, com el Woods Hole Oceanographic Institution (USA) i IFREMER (França). Recentment, el centre francès ( Ifremer, Institut Français de Recherche pour l'Exploitation de la Mer) ha mostrat un ferm interès en les bateries d’ió-liti-polímer que hem desenvolupat. El cap del seu departament de sistemes submarins, Vincent Rigaud, ha dit de nosaltres que som "els representants d’una nova generació de tecnologia submarina”, i el seu enginyer responsable del disseny del submarí NAUTILE, Jean François Drogou, afirma que som "l’equip que està més avançat del món” en referència a les bateries d'ió-liti submarines.

El projecte ha estat reconegut com a projecte de R+D+i ** per les diferents administracions i òrgans gestors de la recerca, tant a Espanya com a Catalunya. Malgrat tot, el **finançament públic mai ha estat suficient per dur a terme un projecte d’aquesta envergadura.

El reconeixement del projecte a la premsa estatal i internacional ha estat ampli i abundant amb més de 250 notícies en cinc anys, és a dir, una mitjana d'una notícia per setmana.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

El vostre suport econòmic és fonamental per acabar la feina que ens resta.

Estem al tram final de la construcció, i després d'haver-hi invertit 2,5 milions d'euros i 9 anys de recerca i desenvolupament, malgrat les dificultats per accedir al finançament tant públic com privat, tenim el projecte a tocar dels dits. Necessitem, però, una darrera empenta econòmica i per això recorrem de nou, aquest cop mitjançant Verkami, a l'ajut del poble català per fer realitat un anhel tecnològic i científic i un exemple més de la força d'aquest país i del seu teixit innovador per ser capdavanters al món. Junts ho farem possible.

Les aportacions recollides serviran per comprar l’equipament imprescindible que encara li falta al submarí, per pagar l’estructura i personal necessaris per a les últimes setmanes de muntatge i proves de taller de l'ICTINEU 3, i per poder fer les primeres proves de mar.

CALENDARI

Al setembre farem les primeres proves d'immersió i abans de finals d'octubre convocarem la Festa de l'Avarada. Les recompenses les entregarem durant aquests mesos i algunes, fins i tot, les podrem donar quan s'acabi la campanya de micromecenatge.

RECOMPENSES

Ens agrada compartir la nostra feina amb tots els que ens feu costat. Forma part del nostre compromís amb la societat i amb la divulgació de la ciència i de la tècnica. Per això tots els col·laboradors, sigui quina sigui la contribució, podran fer una visita guiada per veure l'ICTINEU 3 i conèixer com s'ha dissenyat i construït.

Sigues un més dels que portaran el seu nom al fons del mar. Uneix-te a l'ICTINEU 3!

Totes les aportacions iguals o superiors als 1.000€ tindran un certificat de mecenatge.

Porta el nom de la teva empresa allà on no ha estat mai (En aquesta imatge pots veure una prova de com aniran col·locats els logotips i el codi QR)

Si no vols que el teu nom sigui visible al submarí o a la web, fes-nos-ho saber i mantindrem el teu anonimat.

SOM L'ICTINEU3, SIGUES UN MÉS

Si vols més informació sobre nosaltres la pots trobar a www.ictineu.net o ens pots seguir a Facebook, a Twitter i a Youtube

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

68 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • mà dinarès

    mà dinarès

    más de 2 años

    Recordant projectes participats al Verkami, he recordat que no hem tingut mai cap informació de la visita guiada ni de la samarreta, ni del sorteig d'immersions ja realitzat.

  • Ictineu Submarins

    Ictineu Submarins
    Autor/a

    casi 9 años

    Thanks Scott,

    Well, maybe we can build a new one for you, or make joint projects with this one. Please contact us at [email protected],

    Best regards,

    The Ictineu 3 team

  • Scott

    Scott

    casi 9 años

    I know it is a long shot, but if you ever want to sell the submarine I would be interested in buying it.

  • DJordai

    DJordai

    más de 9 años

    Després de la visita guiada amb la samarreta, i el sorteig d'immersions ja realitzat (del qual no en vaig tenir cap novetat, fins que fa uns dies es van comunicar els guanyadors) encara no tinc cap resposta sobre la resta de recompenses.

  • DJordai

    DJordai

    más de 9 años

    Felicitats ! Sembla que l'Ictineu es troba plenament operatiu. A fi de poder-me organitzar les vacances, em caldria saber quan seria la festa de l'avarada, i/o el sorteig de les immersions (i les altres recompenses pendents). Gràcies.

  • Jordi

    Jordi

    casi 10 años

    Encara no hi ha una data prevista per l'avarada?

  • orique

    orique

    10 años

    Hola,

    Quan creieu que serà l'avarada?

    Gràcies

  • Jordi

    Jordi

    10 años

    Vaig veure per la tele que el projecte va avançant. Hi ha data per la festa que es va anunciar? :)

  • Montserrat Garrido

    Montserrat Garrido

    más de 10 años

    Hola,

    Volia saber quan està prevista la festa de l'avarada. Ja que fa temps que no se res del projecte. Gràcies.

    Montserrat Garrido

  • Ictineu Submarins

    Ictineu Submarins
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola Angela,

    La campanya de Verkami està tancada. Pots fer qualsevol tipus d'aportació al següent compte de La Caixa:

    C.C.C.: 2100-0805-81-0200751925

    IBAN: ES41 2100 0805 8102 0075 1925

    SWIFT: CAIXESBBXXX

    Moltes gràcies pel teu suport!

    L'equip de l'ICTINEU 3

#14 / ¡Acabamos el año con grandes noticias!

Apreciados/as,

¡Todo el equipo del submarino ICTINEU 3 os deseamos unas felices fiestas y un próspero año nuevo!

Este ha sido un año lleno de emociones. Por un lado, después de casi diez años de trabajo, pudimos finalizar la construcción del ICTINEU 3 el pasado mes de octubre gracias a vuestro apoyo y colaboración. Por otro lado, la semana pasada el submarino superó con éxito las primeras pruebas bajo el agua. Así, una vez más, os damos las gracias a todos los que a lo largo de estos años nos habéis dado ánimos, apoyo y habéis colaborado de alguna manera en el proyecto, y queremos compartir con vosotros este éxito.

Las primeras pruebas de inmersión han sido muy satisfactorias y se han realizado en una piscina de las instalaciones de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, gracias a… seguir llegint

#13 / Acabem l'any amb grans notícies!

Benvolguts/des,

Tot l'equip del submarí ICTINEU 3 us volem desitjar unes bones festes i un feliç any nou!

Aquest ha estat un any ple d'emocions. D'una banda, després de gariebé deu anys de treball, vam poder finalitzar la construcció de l'ICTINEU 3 el passat mes d'octubre gràcies al vostre recolzament i col·laboració. De l'altra, la setmana passada el submarí va superar amb èxit les primeres proves sota l'aigua. Per això, una vegada més, us donem les gràcies a tots els que al llarg d'aquests anys ens heu donat ànims, suport i heu col·laborat d'alguna manera en el projecte, i volem compartir amb vosaltres aquest èxit.

Les primeres proves d’immersió han estat molt satisfactòries i s'han realitzat en una piscina de les instal·lacions de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, gràcies a la… seguir llegint

#12 / MOLTES GRÀCIES, MUCHAS GRACIAS, MANY THANKS

Benvolguts amics,

Aprofitem aquest bloc per agrair públicament la col·laboració de tots els mecenes que heu fet possible aquesta campanya. Sense les vostres aportacions el projecte no s'hauria pogut acabar.

També volem donar els nostres agraïments a tots aquells que heu fet difusió de la campanya entre els vostres amics i contactes, als mitjans de comunicació que ens heu fet costat, i als que en aquests últims dies heu fet un seguiment i difusió intensius de la campanya en les xarxes socials, gairebé minut a minut, ajudant-nos a aconseguir l'objectiu.

Serà molt difícil que puguem respondre a tots els vostres comentaris i felicitacions i no deixar-nos a ningú, per tant:

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM i FELICITATS PER AQUEST ÈXIT COL·LECTIU!!

Queridos amigos,

Queremos aprovechar este bloc para agradecer públicamente la colaboración de todos los mecenas que habéis hecho posible esta campaña. Sin vuestras aportaciones la finalización del proyecto no habría sido posible.

seguir llegint

#11 / Experts en tecnologia submarina dónen suport a l'Ictineu 3

L'Ictineu 3 fa temps que rep el reconeixement de la comunitat internacional, i experts en el camp de la tecnologia submarina i els submarins tripulats li dónen suport. Fa uns dies vàrem penjar al blog les paraules de Karl Stanley, i ara estem penjant al nostre canal youtube uns videos on recollim les paraules d'alguns d'aquests experts.

Avui hem penjat el de Helmut Lanziner que compta amb més de 30 anys d'experiència en tecnologia marina i submarina, va ser pioner en la confecció de les primeres cartes marines digitals i té una gran experiència en el disseny i aplicació d'instrumentació per a monitorització del medi marí, posicionament i navegació marina i submarina. També ha participat en campanyes d'exploració amb submarins tripulats. http://www.youtube.com/watch?v=Jee4gFv7JUQ

Gràcies Helmut!

#10 / L'oceanògraf Jordi Salat dóna suport a l'ICTINEU 3!

Jordi Salat, oceanògraf de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC) de Barcelona, se suma al suport de la comunitat científica a l'ICTINEU 3 i ens envia les seves paraules de suport:

"Tots els que ens dediquem a l'estudi del mar tindrem a l'abast una gran eina de treball. Tots els ciutadans tindrem la gran satisfacció de veure com, després de 150 anys, un nou Ictineu serà realitat"

Moltes gràcies Jordi! Junts ho aconseguirem: http://vkm.is/Ictineu3

#09 / La samarreta de l'ICTINEU 3!

Benvolguts!

Us deixem una imatge de mostra de la samarreta de l'ICTINEU 3!, la peça que podrem lluir tots per celebrar l'esperada avarada del submarí científic tripulat. La majoria de col·laboradors, a partir de 30€, en funció de la modalitat d'aportació, la poden aconseguir juntament amb moltes altres recompenses!

Junts ho acoseguirem: http//vkm.is/Ictineu3

#08 / Els descendents de Narcís Monturiol donen suport a l'ICTINEU 3!

Els descendents de Narcís Monturiol, concretament la besnéta Rosa Maria Monturiol i els rebesnéts Pol i Marina Carrion Monturiol, donen suport al submarí ICTINEU 3, i demanen a la societat civil que participi massivament a la campanya de micromecenatge per veure'l acabat. Ens omplen d'orgull les seves paraules, hereves de Narcís Monturiol, cèlebre enginyer català inventor del submarí tripulat:

"El país no es pot permetre tornar a perdre una altra oportunitat històrica com la del besavi, que va ser pioner al món, que va solucionar tots els problemes de la navegació submarina i després es va deixar perdre tot. Ara que s'ha tornat a fer l'esforç per posar-se al capdavant amb aquestes tecnologies, hem de fer que l'ICTINEU 3 doni servei a la ciència durant molts anys. Ajudeu econòmicament a l'ICTINEU 3, és una qüestió d'orgull nacional. Estem molt contents de portar el cognom Monturiol escrit al submarí."

Fem reviure l'esperit de Monturiol! Gràcies Rosa Maria, Pol i Marina!

seguir llegint

#07 / El reconegut constructor de submarins Karl Stanley dóna suport a l'ICTINEU 3!

Karl Stanley, reconegut constructor de submarins a nivell internacional (www.stanleysubmarines.com), ha volgut donar el seu suport a la construcció de l'ICTINEU 3. Actualment, dirigeix el Roatan Institute of Deepsea Exploration a l'illa de Roatán, Hondures, tot i que ell és dels Estats Units d'Amèrica. La setmana passada ens va fer una visita i, sense més, us volem deixar amb les seves sàvies paraules:

"Gràcies per la vostra hospitalitat en aquesta històrica ciutat de Barcelona. Ha estat un plaer veure com altres, amb el mateix somni i passió, han resolt els mateixos problemes d’enginyeria en la construcció d’un submergible.

Aplaudeixo l’ús innovador que heu fet en materials compostos, disseny ergonòmic i bateries de liti, i l’ambició d’utilitzar aquestes tecnologies en un primer projecte.

No tinc cap dubte que l’ICTINEU 3 serà referència per als dissenyadors de submarins en els propers anys.

seguir llegint

#06 / L'emprenedor Dídac Lee dóna suport a l'ICTINEU 3!

L'emprenedor català Dídac Lee, recentment elegit Millor Mentor Europeu de Startups pel Founder Institute (principal acceleradora d'empreses de nova creació), ha volgut expressar el seu suport a la construcció del submarí científic ICTINEU 3, com a projecte emprenendor català i per recollir l'esperit de Narcís Monturiol, famós figuerenc inventor del submarí.

Lee, nascut a Figueres en el si d'una família taiwanesa, entre d'altres projectes, és fundador del grup tecnològic Inspirit; fundador de Scubastore, origen de l'actual grup Tradeinn, la primera xarxa de botigues en línia especialitzades en material esportiu; i directiu del FC Barcelona, responsable de noves tecnologies.

Aquest és el seu missatge de suport:

"Felicitats per la tasca que esteu fent. Com a figuerenc, igual que Narcís Monturiol, i com a professional de la innovació, és emocionant veure iniciatives com la vostra. Sóc un gran entusiasta del fons del mar i espero que tingueu molt d'èxit!"

seguir llegint

#05 / La productora de cinema Isona Passola dóna suport a l'ICTINEU 3!

La productora, guionista i directora de cinema catalana, Isona Passola, que actualment està treballant en un documental sobre la independència de Catalunya, "L'endemà", finançat precisament a través de Verkami, ens ha volgut donar el seu suport amb unes paraules molt boniques. Estem molt agraïts per la teva generositat, Isona!

HOLA AMIGUES I AMICS, M’ADREÇO A TOTS VOSALTRES PER PRESENTAR-VOS UN PROJECTE DE PAÍS, DE PRESENT I DE FUTUR; ÉS LA FINALITZACIÓ DE LA CONSTRUCCIÓ DEL SUBMARÍ CIENTÍFIC ICTINEU 3.

DESPRÉS DE 9 ANYS DE PROJECTE, ELS FALTA MOLT POC PER POSAR-LO A L’AIGUA. ARA BÉ, SI NO ELS AJUDEM ENTRE TOTS, EL PROJECTE POT QUEDAR AL DIC SEC. HO TENEN A TOCAR DELS DITS. ÉS FEINA DE TOTS ELS CATALANS SUPLIR LES INSTITUCIONS, QUAN AQUESTES NO PODEN AJUDAR A FER POSSIBLE ALLÒ QUE POT FER AVANÇAR EL PAÍS CAP A LA MODERNITAT, LA CIÈNCIA I EL CONEIXEMENT, EN UN MOMENT EN QUÈ EN RECERCA SOM CAPDAVANTERS; EN BIOMÈDICA, AMB EL SINCROTÓ; I AMB TOT TIPUS D’ENGINYERIES.

seguir llegint

#04 / L'escriptor Màrius Serra dóna suport a l'ICTINEU 3!

Màrius Serra (Barcelona, 1963), escriptor, traductor, articulista i amant de jugar amb les paraules, ha volgut també sumar-se a la camoanya de Verkami del submarí català ICTINEU 3, donant suport a la iniciativa a través dels seus perfils socials a la xarxa.

Val la pena ajudar l'Ictineu. Verkamitzeu-lo!

http://t.co/YKxCBcABPW— Màrius Serra (@mariusserra) July 25, 2013

Fa uns anys, el 2009, l'escriptor també va dedicar a l'ICTINEU 3 un article al diari La Vanguardia. Gràcies Màrius! Junts ho aconseguirem!

Participa: http://vkm.is/Ictineu3

#03 / L'actor Abel Folk dóna suport a l'ICTINEU 3

L'actor Abel Folk, intèrpret del personatge de Narcís Monturiol a la pel·lícula "Monturiol, el senyor del mar" (F. Bellmunt, 1993), ha volgut visitar l'ICTINEU 3 per donar suport al projecte. No hem perdut l'ocasió de fer-li una foto com en la famosa escena en què Monturiol surt victoriós de la primera immersió amb l'ICTINEU primer. Esperem repetir la mateixa escena a l'aigua ben aviat.

Gràcies Abel! Junts ho farem possible! http://vkm.is/Ictineu3

#02 / Jaume Piera, científic de l'Institut de Ciències del Mar CSIC de Barcelona, dóna suport a l'ICTINEU 3

En Jaume Piera, científic titular del Departament d'Oceanografia Física de l'Institut de Ciències del Mar CSIC de Barcelona, ens explica per què dóna suport al submarí ICTINEU 3:

"Un submarí científic com l'ICTINEU 3 és una eina excel·lent per poder observar i estudiar el mar. Per a un biòleg, la possibilitat de baixar a les profunditats i observar en primera persona els ecosistemes submarins, permet avançar molt més ràpid en les seves investigacions. Per als tecnòlegs, l'ICTINEU 3 és una plataforma ideal per provar nous instruments de mesura. Ajudem a l'ICTINEU 3, pel bé de la ciència al nostre país."

Moltes gràcies Jaume! Junts ho aconseguirem!

Participa: http://vkm.is/Ictineu3

#01 / L'economista Niño Becerra dóna suport al submarí científic ICTINEU 3

L'economista català Santiago Niño Becerra (Barcelona, 1951) ha volgut expressar a través de Twitter el seu suport al projecte del submarí científic ICTINEU 3 i a la campanya de micromecenatge de Verkami, en la qual ha contribuït econòmicament.

@sninobecerra "Por lo que sé, un buen proyecto. Crowdfunding en estado puro: http://t.co/afohpQadKw" .— S. Niño Becerra (@sninobecerra) July 18, 2013

Niño Becerra, catedràtic d'Estructura Econòmica a la Universitat Ramon Llull de Barcelona, és conegut per ser l'autor de la teoria sobre el nou crac econòmic de 2010. Al seu llibre "El crash del 2010" va vaticinar la crisi econòmica actual i traça un cert paral·lelisme amb el crac del 29.

Moltes gràcies Santiago! Junts ho aconseguirem!

Participa: http://vkm.is/Ictineu3

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies