❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Entre el Cel i la Terra, 30 Anys d'Aiguamolls de l'Empordà

"Entre el Cel i la Terra, 30 anys d’Aiguamolls de l’Empordà”, és un documental pensat per cinema i televisió que narra una història extraordinària, petita però de conseqüències profundes, que ens demostra que de vegades la feina de pocs pot canviar a millor la vida de molts d’altres.

Lastor Media

Un projecte de

Creat a

0
segons
167
Aportacions
12.605€
De 12.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Time-lapse: un passeig pels Aiguamolls

Un petit regalet per tots vosaltres, perquè pogueu veure els Aiguamolls des de la nostra mirada!

CONEIX EL PROJECTE

L’any 1976, les màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península Ibèrica, sobre l’últim reducte dels Aiguamolls de l’Empordà. Malgrat les obres ja estaven en marxa, un grup de joves va prendre la iniciativa per paralitzar-les.

Entre el Cel i la Terra és la història dels joves que, combatent amb tota la seva valentia i enginy, van aturar la destrucció del que amb el temps ha esdevingut una de les més grans reserves d’aus del sud d’Europa; una lluita que va concloure el 13 d’octubre de 1983 amb la creació del Parc Natural.

PREMSA

"La lucha que salvó els Aiguamolls de l'Empordà llega en forma de documental"

"Un documental recordarà la lluita dels anys setenta per salvar els aiguamolls"

"La salvació dels Aiguamolls arribarà al cinema"

"Els trenta anys de lluita pels Aiguamolls"

Presentació del projecte al programa Vida Verda

Presentació del projecte al programa Esfera Pública

Presentació del projecte al programa Aigües, aires, llocs

"Un documental sobre els Aiguamolls narrarà la gesta dels joves que van evitar-ne la urbanització"

TWITTER

DESCRIPCIÓ

El que va començar sent una iniciativa particular d’uns ciutadans anònims, mobilitzats per aturar unes obres d’urbanització turística en un territori aparentment “erm”, va esdevenir en la creació del Parc Natural dels Aiguamolls, aprovat per la Generalitat de Catalunya, amb el recolzament unànime de totes les forces polítiques que l’integraven.

Posar en valor el territori, reivindicar-ne la seva singularitat, reconèixer la decisió i l’empenta dels habitants que el varen protegir i que ara fan possible que tots en gaudim és una bona manera de recordar-nos que a vegades allò impossible esdevé possible i de no perdre de vista d’on venim i cap a on volem anar.

Segueix-nos a FACEBOOK

Entra i mira el TRAILER DELS DOCUMENTAL

PER QUÈ SOU IMPORTANTS PER NOSALTRES:

  • Perquè creiem fermament que aquest projecte només té sentit si l’aixequem entre tots: la gent que habita el territori, els qui han viscut aquesta història, tots aquells que estimem la natura i la terra i els qui encara no han descobert la màgia dels Aiguamolls de l’Empordà, però ho poden fer a partir del nostre projecte.

  • Per nosaltres és important saber quin grau de recolzament té el projecte i, per tant, ens posem a les vostres mans per saber quina serà la seva dimensió real. Vosaltres ens donareu la mesura de les nostres possibilitats, i ens permetreu arribar on creieu que calgui.

  • Perquè creiem en un sistema de finançament nou, que gràcies a plataformes com VERKAMI és possible. Una nova manera d’aproximar-nos al públic, i de fer-vos partícips del que fem, i de com ho fem. Això ens fa més responsables i més lliures alhora.

  • I finalment, perquè volem repetir el que els nostres protagonistes van aconseguir: informar a la gent i convèncer-la que hi ha coses que val la pena que protegim entre tots. Junts som i sempre serem més forts!

I QUÈ FAREM AMB ELS VOSTRES DINERS?

Els vostres diners, 12.000€, seran invertits, principalment, en tecnologia que ens permeti veure el Parc des d’un punt de vista diferent, en assegurar la bona difusió de la pel·lícula i en viatges a l’estranger per trobar la mirada internacional que ens descobreixi que els Aiguamolls són un referent a nivell europeu.

Volem enregistrar el parc des del punt de vista d’un ocell (filmació amb octocòpters HD) i fenòmens naturals a temps real (equip per filmació de timelapses en moviment per rails motoritzats). També volem crear Motion Graphics per la simulació del que hauria estat la urbanització dels Aiguamolls, viatjar a Minsmere per conèixer i filmar el Parc que va inspirar el model dels Aiguamolls i desenvolupar la campanya de promoció i distribució per poder fer arribar aquest documental al màxim nombre de gent possible.

Si aconseguim SUPERAR barrera dels 12.000€, podrem:

Millorar la campanya de comunicació i publicitat alhora que la de distribució de la pel·lícula dins i fora de Catalunya; realitzar enregistraments subaquàtics des del punt de vista de les espècies que habiten el riu; elaborar animacions per aproximar-nos a fenòmens naturals no enregistrables o viatjar a Liège (Bèlgica) per il·lustrar el naixement i principis de la campanya de defensa dels Aiguamolls.

CALENDARI I RECOMPENSES

La nostre intenció és estrenar el documental durant el més d’octubre de 2013, coincidint amb el 30è aniversari de la creació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà:

Preproducció: Juliol 2012 – Desembre 2012

Producció: Gener 2012 – Juny 2013

Postproducció: Juny 2013 – Octubre 2013

Estrena: OCTUBRE 2013

Entrega de recompenses: Les entregues es realitzaran a partir del mes de juliol del 2013 i durant un període de 6 mesos.

PRESSUPOST I PLA DE FINANÇAMENT
"Entre el Cel i la Terra, 30 anys d’Aiguamolls de l’Empordà" és un llargmetratge documental que tindrà dues versions: la primera, de 52 minuts, per emetre a les televisions, i la segona, d’aproximadament 90 minuts, per a l’estrena en sales de cinema.

El nostre pla de finançament inicial i ideal per produïr un documental amb la qualitat necessària per ser estrenat al cinema, emès en prime time a TVC i poder tenir un bon recorregut a festivals internacionals ha d'estar al voltant dels 100.000€.

Per arribar a aquest finançament s'hauran de combinar fons públics, privats, i comptar amb la participació ciutadana.

A dia d'avui comptem amb l'ajut de les Beques Agita de Figueras i la Fundació Mascort, que han estat imprescindibles per engegar el projecte. Recentment s'ha confirmat la participació de TVC, que no es farà efectiva fins passats uns mesos, i la resta del finançament encara no s'ha concretat.

És per això que l'aportació de Verkami ens resulta absolutament imprescindible per poder enllestir el documental amb la qualitat que la història mereix.

L’EQUIP, EL MILLOR AVAL DEL PROJECTE

Aquest documental és possible gràcies al suport i la coproducció de la productora Intropia Media, dedicada a la creació i producció de continguts audiovisuals per a diferents plataformes.

Malgrat som un equip amb experiència, aquesta és la nostra primera campanya de micromecenatge. Tot i així, des de LASTOR MEDIA creiem que la trajectòria del nostre equip és el nostre millor aval de qualitat:

  • Tono Folguera: Productor de “Balseros”, “Bicicleta, Cullera Poma”, “Bucarest, la memòria perduda”, i “Arrugues” entre altres.

  • Tània Balló: Productora d'"Entre el Dictador i jo", entre d'altres.

  • David Fernández de Castro: Director i guionista de documentals com El Papus, anatomia d’un atemptat (TV3 i TVE); La muerte Silenciada (Documentos TV, TVE); i Herbolarium (TV3).

  • Roman Parrado: Director i realitzador de pel·lícules com “14 dies amb Victor”.

  • Sergi Moreno: Productor executiu del llargmetratge “Caracremada”.

Esperem que aquesta història us engresqui tant com ens enamora a nosaltres, moltes gràcies per ajudar-nos a fer dels Aiguamolls una història coneguda per tothom, i un referent per a les noves generacions!

Una forta abraçada.

L’equip d”Entre el Cel i la Terra, 30 anys d’Aiguamolls de l’Empordà”

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Lastor Media

    Lastor Media
    Autor/a

    casi 11 años

    Joan Carles, moltes gràcies per l'apunt, i moltes gràcies per l'aportació. Té molt de mèrit ser un dels primers mecenes, i t'estem ben agraïts!

    Respecte a la relació entre els Aiguamolls i l'antic monestir de Roses, convertit en plaça fortificada durant el S.XVI per ordre del Rei Carles I, caldrà mesurar des del punt de vista de guió quanta informació d'aquest tipus podem introduïr en la narració. Respecte al que ens preguntes, et podem avançar que "Entre el Cel i la Terra" es centrarà en el procés de la Campanya de Defensa dels Aiguamolls per salvar-los d’un projecte d’urbanització ja aprovat. Pel fet de ser un procés llarg i complex (del 1976 fins el 1983 amb la declaració del Parc), no podrem tractar en detall temes històrics anteriors, tot i que fem una petita descripció del territori i la seva gran transformació a causa de les diverses campanyes de dessecacions dutes a terme durant segles i segles. A més, les explicacions dels especialistes aniran recolzades per cartografia de diverses èpoques.

    Moltes gràcies de nou i una abraçada,

    L'equip d'"Entre el Cel i la Terra".

  • col.lectiu joan morral

    col.lectiu joan morral

    casi 11 años

    FAIG UNA PETITA APORTACIÓ AL PROJECTE; si podeu parlar dels aiguamolls i la relació territorial, històrica i ambiental amb la Ciutadella de Roses, fantàstic? Un col.laborador de la plana del vallès.

#04 / MIL GRÀCIES, AMICS I AMIGUES MECENES / MIL GRACIAS, AMIGOS Y AMIGAS

Amigues i amics,

Gràcies a tots vosaltres, hem aconseguit creuar la barrera dels 12.000€. Com ja us podeu imaginar, no és fàcil aixecar iniciatives d'aquest tipus, i tenint en compte les dificultats econòmiques actuals, la vostra empenta resultarà decisiva per tirar endavant el documental "Entre el Cel i la Terra". Estem emocionats i molt agraïts pel suport rebut, i volem dir-vos-ho ben alt i fort:

MOLTES GRÀCIES A TOTS, MECENES!!!


Amigos y amigas,

Gracias a vosotr@s, hemos conseguido cruzar la frontera de los 12.000€. Como os podéis imaginar, es difícil levantar iniciativas de este tipo, y teniendo en cuenta las dificultades económicas actuales, vuestro apoyo resultará decisivo para que el documental "Entre el Cielo y la Tierra" sea una realidad. Estamos muy emocionados por el apoyo recibido, y os lo queremos decir, alto y fuerte:

MUCHAS GRACIAS A TODOS, MECENAS!

#03 / Nuestro proyecto en los medios

Estimados Mecenas,

os escribimos para compartir con vosotros el eco que ha tenido nuestro proyecto en algunos medios y agradeceros de nuevo el apoyo que nos estáis dando.

Hemos preferido reunir unas cuantas intervenciones y publicarlas en la página del documental en Verkami, donde podrá ver, leer o escuchar sobre este proyecto que vosotros estáis haciendo posible. Sin vuestra colaboración no podríamos terminar el proyecto como merece.

Ahora que nos quedan sólo 5 días de campaña para encontrar nuevos mecenas, os pedimos de nuevo que hagáis difusión y nos ayudéis a dar el empujón final que nos hace falta.

Muchísimas gracias.

El Equipo de "Entre el Cielo y la Tierra"

#02 / El nostre projecte als mitjans

Estimats Mecenes,

us escrivim per compartir amb vosaltres el ressò que ha tingut el nostre projecte en alguns mitjans i agrair-vos de nou el suport que ens esteu donant.

Hem preferit reunir unes quantes intervencions i publicar-les a la pàgina del documental a Verkami, on podreu veure, llegir o escoltar sobre aquest projecte que vosaltres esteu fent possible. Sense la vostre col·laboració no podríem acabar el projecte com mereix.

Ara que ens queden només 5 dies de campanya per trobar nous mecenes, us demanem de nou que en feu difusió i ens ajudeu a donar l’empenta final que ens cal.

Moltíssimes gràcies.

L’Equip de “Entre el Cel i la Terra”

#01 / MOLTES GRÀCIES, MECENES!!!

Amics mecenes,

Moltes gràcies per participar en l'aventura d'"Entre el Cel i la Terra, 30 anys d'Aiguamolls de l'Empordà", gràcies a vosaltres ja hem superat el 50%, i en només una setmana!!!

Ajudeu-nos un cop més, i feu-ne difusió entre els vostres coneguts i seguidors. La vostra col·laboració farà que el documental arribi a tots aquells i aquelles que encara no n'han sentit a parlar.

Una forta abraçada

L'equip d'Entre el Cel i la Terra

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies