❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Mocambo i altres contes

He gravat, en català, onze cançons de Paolo Conte, un músic italià immens, referent per a molts dels que ens dediquem a cantar el que escrivim. Amb el seu permís, vull dedicar-li, més que un homenatge, un acte de sabotatge. Pura pirateria, només pel plaer de cantar el que m'hauria agradat escriure.

Albert Fibla

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
76
Aportacions
1.629€
De 1.400€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

He gravat, en català, onze cançons de Paolo Conte, un músic italià immens, referent per a molts dels que ens dediquem a cantar el que escrivim. Amb el seu permís, vull dedicar-li, més que un homenatge, un acte de sabotatge.

Pura pirateria, només pel plaer de cantar el que m'hauria agradat escriure.

QUÈ

El Mocambo és un bar, on es pot escoltar jazz i beure absenta, que va existir a mitjan del segle XX, segons la imaginació de Paolo Conte. Recolzat a la barra, el cantautor piamontès observa i escolta les històries que després explicarà en les seves cançons.

Algunes d'elles passen justament allà, entre les parets del Mocambo. D'altres potser no, però podrien haver sonat en aquell lloc, fosc i amarg, propi d'una època tan decadent com la post-guerra.

Fascinat per la música de Conte, i també pel seu univers, m'he posat a la gola onze de les seves cançons. Vuit les he traduït al català jo mateix, amb l'ajut de l'amic Antoni Torres. Les altres tres són versions de Quico Pi de la Serra, Joan Isaac i Miquel Gil.

Ha estat imprescindible la complicitat d'un grup de músics majúsculs, com el pianista Joan Miquel Pérez, el guitarrista Josep Traver, el contrabaixista Oriol Roca i la violinista Laia Rius. També m'han ofert un suport molt valuós el company, i mestre, Joan Isaac, i el meu editor, Joan Carles Doval.

Tots ells són gairebé tan importants com vosaltres per fer possible 'Mocambo i altres contes'.

PERQUÈ I PER A QUÈ

L'objectiu d'aquesta recerca de petits mecenes que faig des de Verkami és aconseguir els diners necessaris per pagar l'enregistrament i la mescla de 'Mocambo i altres contes'. Sense la vostre aportació no serà possible tirar endevant aquest projecte.

QUAN

La gravació dels instruments i de la veu ha tingut lloc durant les dues primeres setmanes de maig de 2013.

Cap a mitjans del mes de juny l'enregistrament podria estar enllestit del tot (mescles, mastering).

A partir d'aquí, depèn de la meva discogràfica que les còpies estiguin abans o després. En tot cas, tenint en compte la proximitat de l'estiu, calculo que les recompenses es podrien entregar al setembre.

ELS 4 DISCOS ANTERIORS

Una part de les recompenses que ofereixo en aquest procés de micro-mecenatge són els discos que he publicat fins ara. Tot seguit us en faig cinc cèntims:

Senzill és el meu primer disc, el vaig publicar l'any 2004 i conté cançons com 'Volia volar', 'Metzina', 'Dilluns al matí' i 'Senzill'.

El vals de la ingenuïtat vaig publicar-lo el 2006. S'hi poden trobar 'Una flor a la solapa', 'Un nom de dona', 'El club dels solitaris' i 'El vals de la ingenuïtat'.

El món es mou és del 2008. Hi ha cançons com 'Entre la multitud', 'Pel seu nom', 'Balmes 129', 'Sol solter' i Mai no he dit'.

En directe al Barnasants és l'últim disc que he publicat fins ara. Es tracta d'un recull del més florit del meu repertori enregistrat en viu. Conté també una cançó inèdita: 'El viatge'.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

#04 / Cinc cèntims quan està a punt d'acabar el micromecenatge

Última setmana. Com que l'objectiu econòmic es va assolir en les primeres jornades, darrerament no hi ha hagut moltes aportacions. Amb tot, estic content de com està anant tot plegat. A més, queden encara uns quants dies, segueixo esperant els que arriben a última hora.

En tot cas, en aquest missatge vull fer-vos cinc cèntims de com està anant la gravació. Aquest dimarts, 11 de juny, està previst que fem la última sessió a l'estudi del Joan Isaac. Si tot va be, el gran Quico Pi de la Serra vindrà a afegir la seva veu a una de les cançons. Em fa molta il·lussió que sigui així perquè va ser a ell a qui, en el llunyà 1988, vaig escoltar cantar per primer cop una cançó de Paolo Conte. Aquesta cançó és, precisament, la que cantaré, uns quants anys després, al seu costat.

La setmana passada va venir un altre cantant al qual… seguir llegint

#03 / En només deu dies

Els mecenes d'aquest projecte heu trigat només deu dies en aparèixer per aconseguir la xifra mínima que havia fixat com a ajuda a la financiació de la gravació de 'Mocambo i altres contes'. Això em fa creure que n'hi ha més d'un a qui li agrada la meva feina i m'esperona a fer un disc encara millor. Gràcies, un cop més.

Per altra banda, com que l'objectiu econòmic s'ha assolit, les aportacions han anat desapareixent de mica en mica. De fet, ara fa dies que no n'hi ha cap. Em sap greu, perquè m'ajudaria molt aconseguir-ne unes quantes més. La quantitat que vaig demanar era només una ajuda. Com podeu suposar, l'enregistrament d'un disc té un preu molt superior a 1.400 euros. Així que si coneixeu algu a qui li pugui interessar, animeu-lo!

Un petó.

Albert.

#02 / Després de l'estiu

Amics, familiars, coneguts i saludats, petits mecenes del meu projecte, vull assabentar-vos d'unes quantes coses sobre 'Mocambo i altres contes'. La primera, que la gravació quedarà enllestida definitivament a mitjans del mes vinent. Tot i així, com que l'estiu és aquí mateix, el disc no sortirà fins a primers de setembre.

Perquè pogueu tenir les vostres recompenses el més aviat possible, he pensat que:

1- Si és possible tècnicament, les descàrregues del disc a internet es puguin fer quan estigui enllestida de tot la gravació.

2- En el cas que el disc estigui fabricat unes setmanes abans de posar-lo a la venda, us el pugui fer arribar.

3- Als que heu fet aportacions a partir de 20 euros, sí que podré enviar-vos, tan bon punt acabi aquest procés, els exemplars dels discos anteriors.

En fi, gràcies de nou a tots plegats. Cada vegada en sou més! Ara… seguir llegint

#01 / Un bon inici

Família, això ha començat molt be: en només dos dies hem superat el 40% de l'objectiu mínim d'aquest procés de micro-mecenatge! Gràcies a totes i a tots els que heu posat el vostre granet de sorra, heu donat una empenta molt gran al projecte. Els que encara no hagueu fet la vostra aportació, gràcies també. Sou igualment imprescindibles per a què 'Mocambo i altres contes' es faci realitat.

La gravació del disc ja està pràcticament enllestida. L'hem fet a l'estudi que el Joan Isaac té a Sant Salvador (El Vendrell). A més de la veu, hem gravat quatre instruments (piano, guitarres, violí i contrabaix). Ara només queda una sessió per acabar de pulir tot plegat. I potser alguna cosa més. Però d'això ja us en parlaré…

En properes dates el disc es mescalarà a l'estudi del gran David Casamitjana. Excel·lent persona i professional del ram.

En fi, ja us en donaré més detalls. Petons per a tothom.

Albert.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies