❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

What's Up With Catalonia?

Ajuda'ns a explicar al món el que està passant realment a Catalunya. Fem un llibre de 35 assajos escrits per experts sobre Catalunya, enfocats a un públic no-català, traduïts a l'anglès. Tot seguit n'engeguem la distribució enviant-ne 500 exemplars a biblioteques, diaris i polítics d'arreu del món.

Liz Castro

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
593
Aportacions
12.372€
De 7.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Deutsch, English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

(Hi ha sis notícies sobre el projecte: pica "actualitzacions" per llegir-les)

Ara és un moment transcendent en la història de Catalunya. Gràcies a la gran manifestació de la Diada de 2012 i les eleccions parlamentàries al novembre, el món està seguint, més que mai, el que passa a Catalunya. Catalunya ha sortit a la premsa internacional amb una freqüència mai vista en els últims mesos. Però una i altra vegada, la imatge que s'ha donat és una de insolidaritat i deute. Nosaltres sabem que aquesta no és la història real.

En lloc de lamentar els articles esbiaixats i poc profunds, hem pensat que ara que el món para orella seria millor oferir una alternativa: un llibre titulat “What's Up With Catalonia?” amb 35 assajos sobre l'economia, la història, la llengua, la cultura, i la política catalanes, escrits per experts, i enfocats a un públic no-català. Els explicarem el que està passant a Catalunya.

No és que el món exterior ens pugui solucionar els problemes, ni molt menys. Tampoc s'hi pot dependre pel recolzament en la lluita per la independència. Ja hem provat això. Tot i això és indiscutible que és millor que el món sàpiga de què va la història: hi haurà més enteniment si saben que això va més enllà que una lluita sobre impostos. Aquest llibre és la nostra oportunitat per explicar el nostre costat de la història.

500 EXEMPLARS DEL LLIBRE A BIBLIOTEQUES, DIARIS I POLÍTICS

Fer un llibre és fàcil. Fer que te'l llegeixin no ho és tant. Necessitem el vostre ajut. Volem engegar la distribució del llibre enviant-ne 500 exemplars a biblioteques, diaris i polítics arreu del món. Volem posar el llibre a les mans de la gent.

AJUDA'NS A DISTRIBUIR EL LLIBRE

Tu ens pots ajudar, finançant l'entregament d'un o més llibres. Hem fet el llibre prou assequible perquè puguis comprar un exemplar per tu i un altre per un amic—o per una biblioteca estrangera!

ENVIA UN LLIBRE A BARACK OBAMA!

Ens encantaria que ens ajudessis a pensar en qui enviar els llibres. Si tens un amic a l'estranger, li podem enviar un exemplar. Tens un contacte a un diari a Austràlia? Digue'ns-ho. Vols enviar un llibre al Barack Obama? Ho farem. (Si més d'una persona tria el mateix destinatari, et deixarem l'oportunitat de triar-ne algú de nou, o si prefereixes, ho decidirem nosaltres.)

ELS COL·LABORADORS

Els autors dels assajos són un grup molt il·lustre de professors, periodistes, polítics i professionals. Són:

Ignasi Aragay, Laia Balcells, Germà Bel, Laura Borràs, Alfred Bosch, Núria Bosch, Roger Buch, Joan Canadell, Pau Canaleta, Salvador Cardús, Muriel Casals, Andreu Domingo, Carme Forcadell, Josep Maria Ganyet, Salvador Garcia-Ruiz, Àlex Hinojo, Edward Hugh, Oriol Junqueras, M. Carme Junyent, J.C. Major, Pere Mayans Balcells, Josep Maria Muñoz, Mary Ann Newman, Elisenda Paluzie, Vicent Partal, Cristina Perales, Eva Piquer, Enric Pujol, Marta Rovira Martínez, Vicent Sanchís, Xavier Solano, Miquel Strubell, Matthew Tree, Ramon Tremosa, i F. Xavier Vila

CATALONIA PRESS

Es tracta d'una editorial petita però dedicada a explicar Catalunya al món, gestionada per Liz Castro, escriptora i editora nordamericana, i experta en tecnologia de llibres tradicionals i digitals. What's Going On In Catalonia? és el quart llibre de l'editorial, desprès de Barcelona, Catalonia: A View from the Inside de Matthew Tree, What Catalans Want: Catalonia Next State in Europe de Toni Strubell i Lluís Brunet, i The Best of Barcelona INK, editat per Ryan Chandler.

CONTACTE

Apart del web de Catalonia Press també tenim Facebook i Twitter. A més, la Liz escriu i/o gestiona News Catalonia, amb notícies sobre Catalunya en anglès, Pigs, Gourds, and Wikis, el seu blog sobre l'edició digital, Des del Massachusetts de veritat, el seu bloc en català, i el web dels seus propis llibres digitals.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

74 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • crawling

    crawling

    más de 10 años

    Hola Lizt. Perdona que em llevi tard. Soc un dels mecenes de 10 euros. La copia fisica del llibre es recull a la botiga Vilaweb de Barcelona? Encara es pot fer? Estic vivint als Estats Units i voldria recollir el llibre per Nadal. Gracies!

  • dotcoma

    dotcoma

    casi 11 años

    Is the book ready to pick up for those who bought (contributed to) it? Where? If not, when do you expect it to be ready? Thanks.

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    casi 11 años

    Em pots fer una comanda directament a mi i jo els hi faig arribar. Segons la quantitat també puc oferir-te un descompte. Em pots escriure a [email protected]

    I gràcies!

  • Zeezoo

    Zeezoo

    11 años

    Vaig viure als Estats Units fa uns 30 anys i en aquella època costava força fer-los entrendre la qüestió catalana. M'agradaria comprar jo el llibre, però que els destinataris directes fossin ells. Com s'ha de fer això?

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    11 años

    Sí. Hi estic mirant, però encara trigarà. Si em vols deixar el mail, t'avisaré ([email protected]).

    Merci!

  • Maria Glòria

    Maria Glòria

    11 años

    Moltes gràcies per la teva gran iniciativa.

    Tinc contactes a Alemanya, Itàlia i França, però els llibres haurien de ser en els idiomes d'aquests països,

    serà dificil??

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    11 años

    És complicat aquest assumpte. Estic d'acord amb tu que estaria bé que tothom sapigués a qui va cada llibre. Però, no tothom vol que el seu destinatari sigui publicat, per raons varies. Jo publicaré tanta informació com pugui, sense violar la confiança de ningú. I també estic fent un mapa (http://goo.gl/maps/2AgpP) on es pot veure almenys les poblacions a on ha arribat.

  • Eric Boixeda

    Eric Boixeda

    11 años

    Felicitats per l'éxit!

    Publicareu una llista de la gent a qui s'envia el llibre (o almenys les personalitats públiques com presidents, eurodiputats), ja sigui a la web o per mail als mecenes? Així podrien sortir idees de a qui enviar-lo

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    11 años

    Encara estàs a temps :) O pots encarregar llibres o pots fer una donació, com ho vegis millor. Detalls aquí: http://www.cataloniapress.com/2013/03/whats-up-with-catalonia-is-out.html (cap al final).

  • Laia Ventura

    Laia Ventura

    11 años

    Liz, entenc que ja no es poden fer més aportacions. És així? Una llàstima perquè me m'acabo d'assabentar... Sort!

#09 / Notícies sobre What's up with Catalonia? 30 Sept 2013

Bon dia, mecenes. Fa mesos que no us escric, i us volia actualitzar una mica sobre la vostra 'inversió' en What's up with Catalonia? i com he estat enviant-lo per tot el món.

Aquest matí he publicat el llistat de les 187 biblioteques d'Estats Units on he enviat el llibre (en anglès) fins avui. He rebut moltes notes d'agraïment, una de les quals publico en aquest post:

http://www.cataloniapress.com/2013/09/whats-up-with-catalonia-in-us-libraries.html

D'altra banda fins avui he enviat 496 exemplars del llibre a individuals i organitzacions (incloent biblioteques fora d'EUA) suggerits per mecenes, o també a vosaltres i que m'heu ajudat a compartir-los entre els vostres coneguts i contactes.

I, amb l'ajut de la Botiga VilaWeb, hem repartit 347 exemplars més entre vosaltres mateixos, que espero que hagueu anat compartint (o llegint!)

I això no compta els llibres que s'han venut, que també faré una relació detallada per compartir amb vosaltres. Ronden els 2000 exemplarsseguir llegint

#08 / Ressenyes

Una de les eines més importants per ajudar a despertar l'interès d'un llibre és que un lector prospectiu en llegeixi una ressenya.

What's up with Catalonia? ja té unes quantes ressenyes, la majoria molt bones:

Ressenyes de What's up with Catalonia

però en falten moltes més. Si tu has llegit el llibre, et convido a escriure una ressenya. Pots penjar-la a un dels webs d'Amazon, de Barnes & Noble, de Goodreads, o també enviar-me-la directament perque l'afegeixi a la meva pàgina de ressenyes.

Si ho fas en català o castellà, ja me n'ocuparé de traduir-lo a l'anglès.

Gràcies!

Liz

#07 / Barcelona, Presentació, i el millor: enviant llibres

Vaig estar a Barcelona les dues últimes setmanes de febrer per parlar de “What's up with Catalonia?” Vaig participar en Ànima33 i als Matins a TV3, a l'Oracle a Catalunya Ràdio, i a L'Internauta de VilaWeb.

I la presentació al Palau Robert va ser espectacular! Gràcies a tots que vau venir.

I aquesta setmana passada, van sortir dos reportatges molt macos, un a Singular Digital i l'altre a la revista Presència d'El Punt Avui de diumenge.

Ara estic de nou a Massachusetts, i ha començat la part del projecte més emocionant: enviant els llibres. M'està trigant més del que pensava (sempre passa això), però ja els he enviat cap a Londres, Edinburg, Bethesda MD, Glasgow, Nova York, Berlin, Paris, Brusel·les, Galway, Vigo, Lexington VA, St. Andrews, Halifax Nova Scotia, Markaryd (Suècia), Fort Collins CO, Figueres, Taradell, Barcelona, Bellaterra, Herbeys (France), Beaverton OR, Amsterdam, Lleida, i més! I només he començat. Recordeu-vos que sempre podeu consultar el mapaseguir llegint

#06 / What's up at the library?

Ahir va arribar la primera prova del llibre. Li dic prova, però si la veièssiu pensaríeu que fos un llibre com qualsevol altra. Avui en dia, almenys amb la impressió sota comanda, no hi ha "galerades" ni res d'això. T'envien un exemplar del llibre mateix:

Prova llibre
Prova llibre

Prova llibre
Prova llibre

Prova llibre
Prova llibre

Però si ja tinc el llibre, com és que faig la campanya Verkami? Us ho explico aquí:

Gràcies pel vostre suport!

#05 / Una nova mena de pedagogia (i la portada!)

Descarregueu una mostra del llibre, What's up with Catalonia?


N'hi ha molts que estan farts de fer pedagogia. Però crec que el problema no resideix en la pedagogia en sí, sinò en el que se n'esperava treure.

La vella pedagogia tenia com a objectiu un millor enteniment entre Espanya i Catalunya. La idea era que si ens portessim bé, ens expliquessim tranquil·lament qui érem, amb bons mots i modals, doncs ens tractarien millor, i igual trobaríem aquell encaix que tants desitjaven.

Però molts s'han cansat de tants esforços poc efectius i ara sento una i altra vegada, que ja s'ha acabat la pedagogia, que no val per res.

Però trobo que encara queda una mena de pedagogia que igual sí que interessa. I la diferència rau en la intencionalitat. En lloc d'explicar coses perquè ens entenguin i perquè hi podem quedar, crec que estaria bé explicar per què marxem.

seguir llegint

#04 / El President Mas s'hi apunta i altres notícies

Em fa moltíssima gràcia anunciar que el President Artur Mas ha estat tant amable d'escriure un pròleg pel llibre, “What's up with Catalonia?”! A part de ser un gran honor, crec que ajudarà molt a fer conèixer el llibre, despertar l'interés en els mitjans dins i fora de Catalunya, i també facilitar l'entrega del llibre a la gent (per exemple polítics estrangers) amb qui volem compartir el llibre.

També és una gran notícia que hem assolit el primer objectiu de la campanya Verkami, els 7.500€ que havia calculat que necessitàvem per poder fer sortir els primers 500 llibres. De fet calculo que amb els diners captats fins ara mateix, podré enviar 751 llibres: 304 als mecenes, 333 a la gent escollida pels mecenes i 114 dels diners que sobren de les despeses fixes, que distribuiré a la llista de biblioteques, polítics i diaris que estic elaborant.

seguir llegint

#03 / I si ens passem?

Avui fa justament una setmana que hem començat aquesta campanya Verkami i va molt i molt bé. Gràcies. Ja hi ha 244 mecenes que s'han compromés a donar-hi suport—i apart de més de 300 exemplars pel mecenes mateix, això inclou la subvenció de més de 200 llibres pels ALTRES, per enviar el llibre pel món, per fer que els de fora de Catalunya tinguin una bona explicació—escrita per 35 experts—sobre el que passa dins de Catalunya.

Encara no hem arribat a complir tot el repte, que es tracta d'enviar 500 llibres a biblioteques, diaris, i polítics d'arreu del món però estic segura que hi arribarem.

Però què passa si ens passem? Què passa si es contribueixen més diners que els pressupostats? Vull que sapigueu que el meu objectiu amb aquesta campanya Verkami és fer arribar aquest llibre a tants llocs com sigui possible. Si feu aportacions perquè s'hagin… seguir llegint

#02 / Els col·laboradors i els seus articles

Gràcies pel vostre suport. Va molt bé això!

He fet un llistat dels col·laboradors, a més a més d'una brevíssima descripció del que fa cadascú i el títol provisional de l'article que escriu. És un grup molt il·lustre. De fet és una passada. N'estic molt i molt orgullosa, i sobre tot contenta perquè els articles estan molt ben escrits, i crec que ajudaran molt a explicar la situació real a Catalunya. (Aquí teniu un PDF del llistat si preferiu imprimir-lo.)

Guaiteu:

Ignasi Aragay, Journalist

The Battle over the audience: language, politics, and culture

Laia Balcells, Assistant Professor of Political Science at Duke University and affiliated researcher at the Institut d’Anàlisi Econòmica, CSIC (Barcelona)

Opening the black box of secessionism

Germà Bel, Professor of Economics at the University of Barcelona. Visiting Professor at Cornell University and Princeton University in 2012-2013.

Strangers in their own land

Laura Borràsseguir llegint

#01 / We are the media

Són les 3 de la matinada a casa meva i no puc dormir. Només penso en aquesta campanya i en què haig de fer perquè funcioni aquesta vegada. Encara que sé que els únics qui ho podeu fer sou vosaltres. Bé, deixeu-me començar al principi.

Com he explicat en el vídeo, al novembre va fer 25 anys des de que vaig aterritzar a Catalunya, amb una maleta, una motxila, i una guitarra. Tenia 22 anys. Portava $800 a sobre, i tenia pensat quedar-m'hi un parell de mesos. Havia estudiat català a Califòrnia, havia asistit a l'Universitat Catalana d'Estiu l'any anterior, i tenia ganes d'entendre perquè la gent fa servir un idioma o un altre quan en té més d'un de què triar. Al final m'hi vaig quedar sis anys, i per molts d'ells, pensava que mai no marxaria. No sé el que és, però a Catalunya em trobo molt a gust.

Però la família tira molt i quan em van convidar a editar La… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies