❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Occidente

“Occidente”, òpera prima de Jorge Acebo Canedo, és una història plenament humanista en temps difícils, una pel·lícula que intenta preguntar-se que queda de l'home quan el valor de la veritat en la que creu sembla destinat a desaparèixer. Amb Francesc Garrido i Gonzalo Cunill.

Occidente

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
106
Aportacions
8.340€
De 8.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

A qui s'adreça aquest projecte?

A tu, a tots els que busqueu en el cine una visió personal, allunyada dels tòpics narratius, i que us sentiu afins a propostes que plantegen tant reflexions al voltant del nostre lloc al món, com emocions universals.

Sense tu, a la nostra proposta li falta el més important. No ens referim a la vostra col·laboració i ajuda si s'esdevé, sinó a la presència necessària de vosaltres que contempleu el cine com un lloc de misteri i emoció, també com un lloc crític i obert a la experiència, i que en definitiva fa que les pel·lícules i aquesta professió tingui un sentit que supera sempre els seus autors.

La història

"Occidente" és una història romantica. Parla de la llibertat i l'amor. Però és també una pel·lícula que creix inspirada en el “clàssico” cinema negre –un retorn al passat d'un home, el seu enfrontament amb aquells que volen sotmetre'l a la rutina, i una posterior fugida sense solució amb la dona que estima–, conduida per uns personatges que viuen en un temps que sembla haver-los abandonat a la seva soledat.

Aquest temps sembla ser una paràbola del nostre, un temps que oblida i desprecia sovint el passat, on l'art ha desaparegut o ha sigut relegat a formats miserables, i on els nostres personatges intentaran, infructuosament, recuperar les imatges d'una cultura perduda i d'una història que ningú recorda, abandonades entre la ferralla d'una indústria que ho invaeix tot.

És la història d'un home i una dona que creuen que la màxima aspiració de la vida és aconseguir la llibertat en un món que pretén anular-los.

Sinopsi

H és un fugitiu a l'exili que torna a la ciutat industrial de la que va fugir en el passat, en un temps i lloc desconeguts. Podrà quedar-s'hi amb la condició d'acceptar les normes generals: qualsevol desig no té cap mena d'importància, qualsevol record és innecessari.

GLÒRIA, la dona obrera que H va deixar enrere i que va estimar, viu sotmesa a la rutina.

Pero H, incapaç d'adaptar-se, la segrestarà per fugir junts a un lloc que ningú recorda: l'exterior de la civilització.

Sense saber a què s'exposen, iniciaran aquesta fugida endavant sense possibilitat de retorn.

Els personatges

"Occidente" és la història d'uns personatges incapaços d'encaixar en un món sense desig, i tambié, una història de formació i amor: un home que intenta transmetre la seva manera d'entedre el món a la dona que estima, i que, durant el transcurs de la pel·lícula, aprèn per si mateixa quelcom que va més enllà del que ell li ensenya, en aquest cas, que el valor de la veritat i la llibertat està per sobre de la pròpia vida.

És també la història de la seva fugida impossible. Junts, intentaran trobar un lloc mític al marge de la societat on encara sigui possible assolir aquesta llibertat.

Temes

Els temes d'aquesta pel·lícula abarquen l'oblit del passat com a impossibilitat de construir el futur, la censura, tant la ideològica com la que cadascú s'autoimposa, la llibertat de l'individu concret, sense abstraccions, i el desig, l'apertura al desig, a descubrir què desitgem, i a atrevir-nos a desitjar, com un mecanisme de rebuig als discursos totalitaris i de les visions unilaterals.

"Occidente" és també una reflexió sobre el lloc que ocupem en el present, en el món tecnificat i global, i una reflexió ètica sobre els actes de l'individu davant la civilització humana que avança sense destí.

Localitzacions

  • Municipis de Tarragona i el seu perímetre industrial, on destaca la poderosa presència dels entorns industrials.

  • Comarca del Bierzo (pobles miners com Fabero o Torre del Bierzo), les muntanyes dels Ancares i determinats paratges en plena natura.

// Localitzacions a la nostra web
// Algunes localitzacions al Bierzo

Director i productor

Jorge Acebo Canedo és originari de Ponferrada i viu a Tarragona actualment. Ha dirigit diversos curtmetratges (entre els quals, "De las relaciones", premiat amb una Menció Especial del Jurat en la 55a edició del Festival Int. de Sant Sebastià), també ha sigut realitzador de televisió, i va iniciar l'aventura d'Occidente fa més de 4 anys amb l'escriptura d'un guió que ens ha conduit fins a aquest moment.

Al blog de la pel·lícula podeu trobar un text on explica els motius incials que el van portar a emprendre aquesta pel·lícula: L'origen d'"Occidente" en paraules de l'autor

I aquí podeu trobar algun dels seus treballs anteriors: vídeos del director a vimeo

Teaser

Ben aviat, en aquest apartat, tindrem un teaser del projecte que estem acabant de masteritzar. Pots seguir el facebook de la pel·lícula per conèixer de primera mà totes les novetats.

Repartiment

De moment, estan confirmats els actors Francesc Garrido i Gonzalo Cunill. Estem tancant l'acord amb altres actors i esperem confirmar les incorporacions aviat.

Francesc Garrido interpreta el personatge protagonista, mancat de nom (només una inicial, "H") que torna a la ciutat industrial per retrobar-se amb el seu passat. Gonzalo Cunill interpreta "Andrei", un fugitiu que resisteix a la natura la progressiva deshumanització del món.

Sobre les recompenses

Tenim unes necessitats molt clares i els vostres diners s'han de destinar a que la pel·lícula es pugui realitzar.

Volem compensar-vos amb unes recompenses molt especials per nosaltres:

  • DVD edició mecenes: a més de la pel·lícula, inclourà el making-off del rodatge, amb comentaris del director exclusius per a aquesta edició.

  • Fotografia de rodatge: color en paper fotogràfic A5, anirà signada pel director i els actors principals.

  • Guió manuscrit del director: fotocòpia del guió original del director, amb totes les anotacions i el guió tècnic a dues columnes manuscrit pel propi director. Anirà signat pel director i els actors principals. Una recompensa molt especial ja que inclourà la planificació sobre paper de cada escena, les notes de direcció d'actors, il·luminació i les idees que el director ha intentat plasmar a la pel·lícula.

  • Invitació a l'estrena: en funció de la localitat on es faci, podràs estar amb l'equip i els actors i ocupar el lloc que mereixes al costat nostre en un dia tan especial. T'ajudarem a gestionar el teu viatge si véns de fora.

  • Participar com a figuració a la pel·lícula: posa't en contacte amb nosaltres abans d'apostar per aquesta recompensa, per poder gestionar amb tu la teva disponibilitat. Aquesta recompensa està limitada al rodatge que es realitzarà a Tarragona i rodalies.

  • Assistir al rodatge: obert tant a la filmació a la comarca del Bierzo com a Tarragona. Tindrem uns dies preparats per rebre't. Posa't en contacte amb nosaltres i farem que disfrutis d'una jornada entre nosaltres.

Aquelles recompenses que impliquin tenir la pel·lícula estrenada i projectada als cines es lliuraran després d'aquest moment.

Les que impliquin assistir al rodatge s'hauran de gestionar abans de l'1 de març de 2017.

Per a qualsevol informació relativa a les recompenses podeu contactar amb nosaltres a [email protected]

A què destinarem les vostres aportacions

Destinarem els diners a cubrir les necessitats bàsiques del projecte com els trasllats, el càtering i l'allotjament. Tambié necessitem completar el nostre pressupost d'arte, que inclou decoració, atrezzo i vestuari. Tenim assegurat el material tècnic necessari de càmera, so i postproducció.

Situació del projecte

“Occidente” és fruit de la feina de quatre anys, amb la implicació absoluta de tot un equip humà. Des dels actors Francesc Garrido o Gonzalo Cunill, de reconeguda trajectòria, passant per un equip tècnic que deixa la pell per tirar endavant aquest projecte.

Tant els actors com l'equip participen en la producció de la pel·lícula amb la seva dedicació i quan la pel·lícula ingressi diners, sent conscients de la dificultat d'aconseguir-ho, pagarem tothom pel seu immens esforç i dedicació.

Hem anat sumant amb el temps suports, a poc a poc, fins a aconseguir estar molt a prop del nostre objectiu. Comptem amb el suport de la nostra productora, El Dedo en el Ojo, amb altres projectes d'autor en la línia del nostre, productora de "No Todo es Vigilia", "Transeúntes" i "Paula", i diverses institucions dels llocs de rodatge, però sobretot, amb l'ajuda d'una infinitat de persones que ens han proporcionat tot el que hem necessitat per arribar fins aquí.

Què hem aconseguit

Ha calgut per tant sumar, a poc a poc, col·laboracions i suports que

en aquests moments són, a grans trets:

  • Com dèiem, agrair a tot l'equip la implicació en aquesta història. La seva participació i professionalitat és l'èxit més gran. Sense ells no seria possible.

  • AJUNTAMENTO DE TARRAGONA, on rodarem gran part de la pel·lícula i que cedirà espacis del patrimoni de la ciutat. També el suport total de la TARRAGONA FILM OFFICE per a les localitzacions del projecte.

  • COMPLEX PETROQUÍMIC DE REPSOL a Tarragona, amb els permisos

indispensables per rodar totes les seqüències on mostrem la feina de

la protagonista i l'escenari distòpic que volem transmetre.

  • El suport del CONSEJO COMARCAL DEL BIERZO, i dels AJUNTAMENTS DE FABERO, TORRE DEL BIERZO I TORAL DE LOS VADOS, on rodem també part de la pel·lícula.

  • L'aportació de PILGRIM REST PROJECT, empresa que proporcionarà l'equip cinematogràfic de rodatge i la postproducció.

  • La col·laboració amb l'ESCOLA DE CINE BANDE À PART de Barcelona, gràcies a la qual part de l'equip que ens integra en seran alumnes, i afavorirem així el trasvasament de l'experiència de professionals a aquells que han de ser-ho en el futur.

  • La col·laboració de la DIPUTACIÓ de TARRAGONA.

Participa al projecte

Sempre resulta difícil dur a terme projectes que discorren als marges de la nostra cultura de masses, que creixen als territoris inexplorats que aquesta evita.

Per això, la nostra recerca de finançament ha de ser imaginativa i des de la base que formen les persones afins a aquest projecte.

Iniciem aquesta campanya de crowdfunding i et demanem, si ens ho permets, la teva ajuda i participació en la mesura que creguis convenient.

Calendari previst

// 2015-Desembre 2016: Cerca de finançament i tancament complet de localitzacions.
// Gener-febrer 2017: Campanya de Crowdfunding. Tancament de finançament.
// Febrer 2017: Pre-producció.
// Març-abril 2017: Rodatge.
// Maig-setembre 2017: Montatge i postproducció. Premiere en festivals.

+ Info

Pàgina web "Occidente" - També hi pots trobar el nostre blog personal
Facebook - Segueix-nos i comparteix els nostres progressos

Moltes gràcies per dedicar-nos l'atenció i col·laborar en aquest projecte

Per contactar amb nosaltres pots fer-ho a través del correu electrònic, [email protected]

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Occidente

    Occidente
    Autor/a

    7 años

    Hola, Abel, buscamos un chico de entre 9 y 12 años, del Camp de Tarragona, para interpretar un personaje secudario uno o dos días. No es remunerado. Los interesados podéis enviar el nombre del niño, el del tutor, los datos de contacto y una foto a [email protected] y a los seleccionados se os convocará para el casting. ¡Gracias por tu interés!

  • Abel Pérez fuentes

    Abel Pérez fuentes

    7 años

    Apuntarme para niño.actor d 9 a 12 años 606825344

#01 / Casting infantil

Queridos mecenas,

Queremos compartir con vosotros que estamos preparando un casting infantil. En concreto, buscamos a un niño de entre 9 y 12 años, para interpretar un personaje secundario uno o dos días. No es remunerado.

Los interesados pueden enviar el nombre del niño, el del tutor, los datos de contacto y una foto a [email protected] y a los seleccionados se les convocará para el casting.

Necesitamos niños naturales y se hará una prueba de improvisación.

Como ya sois parte de Occidente, queríamos que estuvierais informados de primera mano por si os interesa o tenéis a alguien en vuestro entorno que pudiera encajar.

Aprovechamos la ocasión para saludaros y agradeceros de nuevo vuestra aportación en el proyecto de Occidente. Estamos ilusionados de sumaros a esta aventura.

Abrazos,

Equipo de Occidente

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies