❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

3a Fira del Llibre Prohibit

Fira dedicada a l'estudi, a la reflexió i a la difusió de la censura aplicada a la literatura, tant en temps remots com a l'actualitat. Compta amb parades de llibres prohibits i/o censurats, actuacions musicals, exposicions i esdeveniments lligats a la temàtica de la censura.

FIRA DEL LLIBRE PROHIBIT

Un projecte de

Creat a

0
segons
27
Aportacions
505€
De 1.500€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

FIRA DEL LLIBRE PROHIBIT, la fira de la censura


La Fira del Llibre prohibit va néixer a Llagostera l'any 2014 inspirada en la Banned books week que se celebra anualment als Estats Units des de l'any 1982.

La nostra és la primera fira d'aquestes característiques que té lloc a Europa. Vol ser un espai per a la reflexió sobre el tema de la censura i les diverses prohibicions que han estat aplicades en moltes obres de la literatura universal antiga i recent, posant especial atenció a la literatura catalana.

La Fira del Llibre Prohibit és una fira cultural nascuda amb un objectiu clarament divulgatiu, que vol fer arribar al públic visitant, d'una forma senzilla i entenedora, la història de la literatura censurada, els motius, les èpoques i els llocs per tal de recordar i tenir present que la censura ha estat i segueix estant molt viva.

La Fira és un espai d'aprenentatge, de cultura popular, d'intercanvi i de promoció i divulgació de llibres. A través de l'estudi d'aquest trist fenòmen que ha afectat a quasi tots els clàssics més importants de la nostra literatura universal, retornem per un dia aquestes obres cabdals de la ficció, a l'actualitat.

Enguany dediquem l'edició a l'estudi de la censura aplicada per motius d'obscenitat. Podreu veure-hi una exposició de 10 de les obres de ficció que més censurades han estat per la seva càrrega eròtica i per mostrar escenes de sexualitat explícita a les seves pàgines, és a dir, els llibres que van ser retallats o retirats de circulació per motius d'obscenitat.

A més d'aquesta exposició hi podreu trobar diferents estands de llibreries especialitzades, música en viu durant tota la tarda i nit, un vermut literari en el qual podreu compartir conversa amb alguns dels escriptors més interessants de l'actualitat i una barra a la qual podreu tastar una original cervesa artesana confeccionada per a l'ocasió, entre d'altres coses. Tot això en el marc únic de la plaça Catalunya i el Casino de Llagostera.


16 de juliol de 2016 a la plaça Catalunya, de Llagostera. De 17.00 h a 00.30 h


Què trobaràs a FIRA DEL LLIBRE PROHIBIT?

Aquest any més que mai, volem fer una fira dinàmica i amb un alt contingut participatiu. Per això us proposem activitats com les següents:

• TROBADA D'INSTAGRAMERS Després de l'èxit de participació en la passada edició, repetim el concurs d'Instagram #InstaFLlibreProhibit, els premis del qual no deixen indiferent a ningú.
• OBERTURA EXPOSICIÓ DE LLIBRES CENSURATS Aquest any dediquem l'exposició a llibres censurats per motius eròtics/obscens, des dels més lleugers als més transgressors.
• LLIBRERTINATGE Un acte d'indulgències literàries i d'intercanvi de llibres que podrien passar a millor vida segons la visió censora dels seus propietaris.
• PARADES DE LLIBRES Un espai on llibreries, editorials i artesans posaran a la venda sobre els seus mostradors només llibres que han patit (o encara pateixen) censura en alguna part del planeta, ara o en temps no tant llunyans, o elements artesanals inspirats en la censura.
• VERMUT-TERTÚLIA Un espai de diàleg a peu dret per parlar de censura amb Rafel Nadal, Josep M. Fonalleras, Jaume Figueras, Vicenç Villatoro, Guillem Terribas, Cesk Freixas, Marc Romera i Isabel-Clara Simó. Us podeu inscriure a aquest esdeveniment al nostre web.
*
• MICROCONCERTS** Petits concerts de 20'/30' on s'interetaran temes que han estat censurats, o que són d'autors que han estat perseguits, o s'inspiren en moments de censura i prohibició. Comptem amb la participació de Sotrac, Sílvia Comas, Rusó Sala, Dumpy Lobsters i Benisfri.
• CONTE-TALLER: ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES Un espectacle participatiu per tal que la mainada també participi de la Fira i en tregui cinc cèntims del que s'hi tracta.
• PROJECCIÓ I ENTREGA DE PREMIS ALS VÍDEOS FINALISTES DEL I CONCURS DE BOOK TRAILERS *LLIBRES PROHIBITS* Aquesta és una novetat que tirem endavant amb la col·laboració de la Universitat de Girona
• CONCERT DE CLOENDA Per tancar la Fira hi haurà un concert especial a càrrec de Cesk Freixas.
• CERVESA PROHIBIDA Per celebrar la 3a edició i fer-la més festiva encara, la gent de Can Navarra ens estan preparant una edició especial de cervesa prohibida. No us la podeu perdre!


A què destinarem les vostres aportacions

Som una entitat sense ànim de lucre que gestiona esdeveniments culturals amb molta voluntat col·lectiva i pocs recursos. Així que les aportacions que rebem ajudaran a poder pagar els elements de divulgació de la Fira, espectacles i ponents i permetre'ns poder continuar fent la tasca de difusió i pedagogia que oferim.

Les nostres exposicions, per exemple, les instal·lem en diversos locals públics per tal de fer divulgació de la literatura i la seva relació amb la censura.


Sobre les recompenses

Amb bona voluntat, aquest any hem volgut ampliar l'oferta de materials i gadgets que ens permetin anunciar i divulgar la Fira del Llibre Prohibit. La imatge gràfica d'aquesta edició va dedicada a la censura per motius eròtics/obscens.

Per motius logístics i organitzatius, totes les recompenses s'han de venir a recollir el mateix dia de la Fira, al punt d'informació de plaça Catalunya, de 17.00 h a 23.00 h


Calendari previst

La presentació de la Fira del Llibre Prohibit tindrà lloc el dia 28 de juny de 2016, a l'espai Llibreria 22 de Girona. On s'aprofitarà per presentar els 10 semifinalistes del concurs de book trailers Llibres prohibits, i que acabarem amb una lectura de poesia eròtica.

El dia 3 de juliol, dins la programació avançada de la Fira, tindrà lloc el Cabaret eròtic-literari. Un entreteniment de teatre i música que es realitzarà al parc de l'Estació de Llagostera, a les 21.00 h.

Hi haurà servei de bar.


+ Info

Fira del Llibre Prohibit
Facebook
Twitter
Instagram
Can Toni de les Eugues

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • FIRA DEL LLIBRE PROHIBIT

    FIRA DEL LLIBRE PROHIBIT
    Autor/a

    más de 7 años

    Bona tarda, Yuliana

    Si ho mires bé, veuràs que a l'apartat "sobre les recompenses" hi diu que aquestes s'hauran de recollir el mateix dia de la Fira (16 de juliol), al punt d'informació de la Fira situat a plaça Catalunya de Llagostera, de 17.00 h a 23.00 h

    El que comentes del dia 28 de juny i el dia 3 de juliol, són cites d'esdeveniments que han tingut lloc aquests dos dies.

    Si necessites qualsevol altre aclariment, sisplau no dubtis a fer-nos-ho saber.

    Moltes gràcies pel teu interès.

  • Yuliana / Юлиана

    Yuliana / Юлиана

    más de 7 años

    Perdoneu, però avui es 05 de Juliol! I una part de la recompensa esta prevista pel 28/06 i el 03/07!! No ho entenc molt bé.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies