❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Descobreix una ciutat inèdita

Edició d'un llibre que arreplegue imatges sobre detalls urbans i arquitectònics de València.

Eina Cultural, S.L.

Un projecte de

Creat a

0
segons
144
Aportacions
5.730€
De 5.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

València és una ciutat amb una llarga història; més de dos mil anys en els quals aquest territori ha acollit a milions de persones per a viure en un entorn i un clima envejable. Des de Valentia a Balansiya, o la ciutat que va ser capital del Mediterrani en el segle XV, fins a la València que es va expandir des dels murs i la que avui és coneguda per les seues festes i la seua arquitectura d'avantguarda.

Però podem parlar d'una València essencial?, i en aqueix cas, on es troba?

El present treball vol indagar sobre ella i ha trobat en els xicotets detalls que jalonen el seu centre històric alguns senyals de la seua identitat. Diuen que el veritablement important és quasi invisible als ulls, i en moments com aquest, on la vida transcorre tan de pressa, volem cridar l'atenció dels valencians, i aquells que ens visiten d'algunes d'aqueixes coses que passen molt sovint inadvertides a la seua mirada.

Detalls com els rètols que donen nom als seus carrers, les xicotetes escultures dels seus edificis gòtics, els rètols comercials, els penells que coronen les seues cúpules, les baldes dels portalons..., però també elements menys coneguts com les tapes dels embornals que han suportat milions de trepitjades, o els curiosos rostres dels canalons...

Una València inèdita i insòlita, quasi desconeguda... fins avui.

Imatges simulades d'algunes de les pàgines del llibre i de la portada

Sobre els autors

Una obra basada fonamentalment en la col·lecció fotogràfica de Tono Giménez, que durant els última anys ha anat enriquint en internet una important col·lecció de fotografies de diversos aspectes de la realitat de la ciutat de València.

Tono Giménez y Tomás Gorria

Ara, i sota la direcció editorial de Tomás Gorria, dissenyador editorial i articulista, eina cultural vol editar un primer volum que recopile els detalls urbans descrits de València. El llibre inclourà diversos textos de periodistes i especialistes en història local de València o dels aspectes concrets dels elements tractats, com la retolació dels carrers, detalls arquitectònics o del mobilliari urbà de València.

En què s'invertirà els diners aconseguits

Els diners arreplegats en aquesta campanya es dedicarà a sufragar les despeses de disseny, edició i producció del llibre i les despeses ocasionades per les recompenses. Està també prevista una edició en castellà i una altra en valencià.

Rutes "València al detall"

Tots els col·laboradors estaran convidats a una de la sèrie de rutes per la ciutat, (fonamentalment a Ciutat Vella i Eixample) en la qual els autors del llibre i periodistes especialitzats mostraran "in situ" alguns dels elements més emblemàtics ressenyats en el llibre, aquells que remeten a històries o anècdotes inèdites o poc conegudes de València. Les rutes s'efectuaran en la segona quinzena d'octubre.

Índex provisional

Baldes

Bocallaves

Canalons

Escuts

Grafitis d'encàrrec

Grafitis de carrer

Números

Portes

Rètols

Inscripcions

Plaques Commemoratives

Panells ceràmics

Mobiliari urbà (bancs, fonts, fanals)

Trapes i registres

Penells

Reixes

Rellotges de sol

Gàrgoles

Campanes

Marquesines

Característiques tècniques

Format: 230 x 250 mm (tancat)

Número de pàgines: 160 color

Paper: Estucat 110 grs.

Cobertes: tapes dures, glasofonades

Enquadernació: Rústica cosida

Exemplars 1ª edició: 500 (250 en castellà, 250 en valencià)

Calendari.

18 de maig, 30 juny: Campaña crowfounding

30 juny - 15 juliol: Distribució de recompenses (que no incloguen el llibre)

30 juny - 30 de setembre: Disseny i edició del llibre

30 setembre - 15 d'octubre: Distribució del llibre (inclòs en les recompenses)

Imatges de les recompenses.

En les recompenses està inclòs en enviament postal a Espanya.*

Samarreta dissenyada per Tomás Gorria, de cotó orgànic, disponible en diverses talles i models xic i xica.

Col·lecció de postals

Més informació

Facebook de Valenciaaldetall

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

4 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Eina Cultural, S.L.

    Eina Cultural, S.L.
    Autor/a

    casi 8 años

    Si, cap problema. Quan acabe el proces de micromecenatge, ens posarem en contacte amb els mecenes per a concretar el tipus de llibre que voleu.

    Salutacions i gràcies pel teu interés.

  • Miquel

    Miquel

    casi 8 años

    He vist que hi ha prevista l'edició de 250 exemplars en valencià. Com es pot seleccionar la llengua a triar opció del verkami? Gràcies

  • Eina Cultural, S.L.

    Eina Cultural, S.L.
    Autor/a

    casi 8 años

    Si ens indiques quines somn les errades que trobes en la versió en valencià, intentarem arranjar-le. I per a la edició del llibre, clar que si, comptarem amb un corrector professional per a les dues versions. Gràcies pel teu interés.

  • David

    David

    casi 8 años

    Bon dia, fa bona pinta el llibre. Volia comentar-vos que la web fa la impressió d'estar feta amb traducció automàtica, per alguns detalls. Supose que a l'hora d'editar el llibre, algú en faria una revisió lingüística, veritat? Felicitats i sort.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies