❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

EnFemme, el documental

EnFemme és la història d'una comunitat que practica el cross-dressing en un club de Barcelona. Obre la porta al Secret. Ens parla de la fluïdesa amb què les persones viuen el gènere i la sexualitat en un món que exigeix posicionar-nos constantment

0
segons
306
Aportacions
10.448€
De 10.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

EnFemme no és només un documental entorn el cross-dressing en el context català. EnFemme (en dona) és el nom del club que ha estat un refugi, ha donat ales i ha acompanyat a moltes persones a fer passos endavant. Amb aquest projecte som testimonis del naixement d'una comunitat.

El projecte ens mostra els vincles a l'interior del club, el recolzament als projectes corporals i identitaris, el reconeixement del desig i el dolor aliè; també a l'interior de les famílies. Busca enfortir aliances entre persones i col·lectius que treballen pel reconeixement d'una lliure presentació del cos i expressió del gènere, i per l'eradicació de les violències de gènere i la LGTBIfòbia.

Cooperatives, associacions… Col·laboradores

Associació Benestar i Desenvolupament | Associació Candela | Associació Drac Màgic | Associazione Culturale Sudtitles | Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison | Chrysallis, Asociación de familias de menores transexuales | Cooperativa Fil a l’agulla | EnFemme | Generem! Associació Trans* | Grup de Recerca en Exclusió i Control Social, UB | ideadestroyingmuros | Institut Català d’Antropologia | Observatori Contra l'Homofòbia | Pol·len edicions | Trànsit, Servei de promoció de la salut de les persones trans

De què ens parla el documental?

Amb el boom d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a "cross-dressers". No els havia encaixat la imatge que deixà en herència la travestí en els moviments d’alliberació sexual durant el tardofranquisme o “la Transició”.

El documental és un intent de desvelar els silencis d’una vivència que durant anys s'ha mantingut oculta. S'endinsa en la complexitat de les decisions al "sortir de l'armari" després de vint, quaranta o seixanta anys. Navega entre els dubtes, temors i oportunitats que s'obren en les famílies quan surt a la llum "el Secret": m'agrada vestir-me de dona. Aborda la dificultat que suposa sostenir l’ambivalència de gènere a la nostra societat.

Però EnFemme és, sobretot, un intent de desvelar els sentiments compartits, la solidaritat i les pràctiques d'atenció col·lectiva al club. Mostra la importància d'allò eròtic, del gaudi i plaer a l'hora de negociar l'expressió del gènere i de la identitat. Tot i que l'experiència del Secret és el que les uneix en un primer moment, el club va esdevenint amb el temps, una segona família.

Algunes de les protagonistes

Sofia Dior
“Ànima” d’Enfemme i presidenta del club des de fa 9 anys. És una persona de referència entre la “comunitat cross-dresser” internacional. Vincle d’acollida de qui arriba al club. La seva empenta, juntament amb la d’altres, ha facilitat l'entrada del cross-dressing al panorama polític dels moviments pro-despatologització de les identitats trans. També, de la inclusió de la discriminació per raó d'expressió de gènere en els debats parlamentaris entorn la Llei 11/2014 per a garantir els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals i per a Eradicar l'Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia.

Júlia Justinne

Sempre es fa un petit racó a l’agenda per arribar al club a vestir-se. Té més de seixanta anys i treballa com a co-directora d’una empresa. Just després de casar-se, intentà apropar la vivència del cross-dressing a la seva muller. El seu refús, li va fer escollir continuar vestint-se en secret. Mes a mes, estalvia una mica de diners i els destina a vestimenta, maquillatge, viatges, festes, etc. Ha viatjat a Londres per visitar discoteques com el Why Out o la històrica botiga Transformation.

Judit Roura

Veïna de Barcelona. Està en els seus feliços quaranta i fa recerca en el camp de les ciències naturals. La pell del seu gènere és blanca o és negra de manera fluïda, però creu que no té grisos. Durant anys ha compartit la vivència del vestir-se amb qui ha estat fins fa poc la seva companya. Ha pogut conèixer d’altres grups a Madrid, París o Nova York. És activista incipient, membre de l'Associació Trans* Generem!

Xesca i Carme

Matrimoni del Poblenou des de fa més de 30 anys. La Xesca ha obert un negoci de cervesa artesanal i la Carme és mestra infantil a la ciutat. Fa 5 anys, la Xesca explicà a la Carme que "es vestia". Tot de preguntes es van obrir de cop: "ets homosexual?", “et convertiràs en una dona?”, “fins a on arribaràs?”. La darrera va ser, "llavors, jo què sóc?". Un dragon kan ha conduït la relació fins fa ben poc. El creixement com a parella i la implicació de les seves filles, les ha situat avui en la lluita per la defensa dels drets de persones “cross-dressers” i trans.

Soraya Vega

Psicòloga del servei Trànsit i activista. Té llarga experiència en l'acompanyament terapèutic a persones que practiquen el cross-dressing, persones trans i amb diversitat de gènere, i als seus entorns familiars i educatius. Durant temps, ha facilitat grups de teràpia al club EnFemme i al Casal Lambda.

L'equip, qui som?

Guió, direcció i producció: Alba Barbé i Serra

Assessoria: Laia Manresa Casals

Direcció de fotografia: Mar C. Llop

Edició: Zoraida Rosselló Espuny

Disseny de so: Pol Galofre Molero

Composició i Interpretació: Clara Peya

Etalonatge: Maria Escala Ribas

Podeu veure els currículums al web del documental

Calendari del projecte

FASE 1, Desenvolupament / Pre-producció: Octubre de 2012 - Març de 2016

Investigació

Primers rodatges

Pressupost i Pla de finançament

Guió

FASE 2, Rodatge: Març de 2016 - Maig de 2016

FASE 3, Post-producció: Maig de 2016- Setembre de 2016

Muntatge

Composició musical - Interpretació

Post-producció So

Etalonatge

Traducció / Subtitulació

FASE 4.1 Difusió: Febrer de 2016 - Abril 2016

Disseny / Web i Campanya de micromecenatge

FASE 4.2 Difusió: Novembre 2016 - Març 2017

Campanya Social Mèdia

Difusió festivals / Xarxes especialitzades

Presentacions / Accions de sensibilització

Estrena prevista: Desembre de 2016

Per a complir el calendari necessitem la teva aportació!

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions d’aquesta campanya es destinaran al rodatge i post-producció del documental.

• Rodatge
• Muntatge
• Post-producció de so
• Banda Sonora
• Etalonatge

QUÈ PASSA SI SUPEREM L'OBJECTIU?

Serà fantàstic!

Es destinaran a la subtitulació, banda sonora i difusió del projecte!

Si arribem a 12.000 euros... Traducció i Subtitulació

El documental serà en català. Es subtitularà al castellà, italià, francès i anglès. Es preveu la subtitulació per a persones sordes

Si arribem a 14.000 euros… Inclourem 2 intèrprets a la BSO!

Si arribem a 17.000 euros… Àmplia difusió entre el públic general, agents socials, xarxes especialitzades, circuits alternatius i festivals!

Quan tindré la meva recompensa?

Les recompenses es donaran en mà el dia de l’estrena o es faran arribar per correu convencional.

* Confidencialitat

Les dades personals es tractaran confidencialment. Si vols fer una aportació i no donar les teves dades bancàries, escriu a:

[email protected]

Enllaços del projecte

Web del documental
Facebook
Twitter EnFemme | Twitter Generem

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

8 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Alba Barbé i Serra

    Alba Barbé i Serra
    Autor/a

    más de 7 años

    I és clar! Aquí seguim on fire!

    A més, en un temps breu totes les mecenes tindreu notícies de com evoluciona el projecte!! Ens estàvem esperant a encetar la nova etapa i a informar d'aquelles que hem anat tancant. Qualsevol cosa, seguim al mail: [email protected]

  • pcm

    pcm

    más de 7 años

    felicitats

    encara funciona el mail?

    bon bany a formrntera

  • Alba Barbé i Serra

    Alba Barbé i Serra
    Autor/a

    casi 8 años

    En primer lloc, gràcies per la teva col·laboració Amanda! Pots combinar l'aportació ÁGATA LYS amb la SARA MONTIEL que inclou sols l'entrada a l'estrena!! Tan de bo ens veiem allà! Una abraçada!

  • Amanda

    Amanda

    casi 8 años

    Bon dia!

    Si fem l'aportació ÁGATA LYS, es podria aconseguir una altra entrada per l'estrena de Barcelona?

    Una forta abraçada i tot de bo!

    Amanda

  • Alba Barbé i Serra

    Alba Barbé i Serra
    Autor/a

    8 años

    ¡Genial! Estamos ya en contacto...

  • Ana Satchi

    Ana Satchi

    8 años

    Hola, soy Ana de www.inoutradio.com, nos gustaría dar difusión de vuestro proyecto en alguno de nuestros programas, a partir de una entrevista. Os apetece? nuestro mail de contacto es [email protected]. Muchas gracias

  • Alba Barbé i Serra

    Alba Barbé i Serra
    Autor/a

    8 años

    Bona tarda i gràcies per la pregunta, Olga!

    Molts d'aquests aspectes i tants d'altres són difícils de simplificar en l'organització d'una campanya de micro-mecenatge. Calen de respostes complexes que es pretenen abordar en el documental! Ara bé, hi ha persones que desitgen fer un trànsit i persones que no el desitgen. I hi ha persones que per ubicar la seva experiència es comprenen com a heterosexuals, i d'altres que no, tal com les persones cisgèneres. No obstant i per respondre't un poc més, sí que és cert que moltes de les persones qui practiquen el cross-dressing s'identifiquen com a heterosexuals i lesbianes. En el moment que hi ha una ubicació/comprensió pròpia en el gènere femení, l'orientació erotico-sexual es desplaça amb ella, sigui quina sigui la direcció del desig.

    Si desitges informar-te un poc més, pots mirar el capítol 4.2 que aquí t'adjunto. Serà d'agrair el teu feedback, també com a antropòloga.

        http://hdl.handle.net/10803/362098
    
  • Olga Viñuales Sarasa

    Olga Viñuales Sarasa

    8 años

    Ese impulso avasallador por vestirse con ropas del otro género.... ¿implica que las personas deseen cambiar de sexo? Es decir, se puede ser hombre/mujer heterosexual y desear practicar el crossdressing? No queda claro en este documental.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies