❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Els ulls s'aturen de créixer (Documental sobre Joan i Miquel Serra)

Des de ben prest, aquesta història se'ns rebel·là mitjançant la música; però sempre deixant-nos ben clar que no era només un relat sobre músics o grups, sinó sobre la mateixa creació; sobre la regeneració i els arquetips; els cicles de la vida i la persistència del passat dins el present.

Javi Lerín

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
125
Aportacions
7.570€
De 6.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Els ulls s'aturen de créixer

En Miquel Serra, un dels protagonistes del documental i part fonamental en la seva realització, ha escrit aquestes paraules per explicar-vos el projecte:

En Javi Lerín ve sempre a filmar els inicis d'un nou disc nostre, allà a Favela, l'estudi on gravam habitualment.

D'ençà que hi anam, com a “Miquel Serra” hem tret els discs "Roses místiques" i "La felicitat dels animals", i posaria la mà al foc que, quan al febrer tornem cap allà pel treball següent, que encara no està titulat, el tendrem a l'aguait amb la càmera.

Al principi, crec que ni ell sabia que en faria, d'aquelles imatges que anava guardant.

Jo el sondejava i no en treia el net. Hores i més hores de gravacions, no només al local, també en concerts, a ca nostra, en diferents indrets.

Aquest material romangué temps sense muntar. Supòs que ell necessitava un motiu definitiu, qualque cosa més que l'evolució d'un grup de música pop de Mallorca. Supòs que cercava contar una història particular, original; trobar, sobretot, un relat que el copsàs personalment.

Aquest relat comparegué durant la gravació d'un disc petit, "El perfum dels vegetals", ideat com a CD de regal per a qui compràs l'edició en vinil de La felicitat...

Com que es tractava d'un recull de cançons acústiques, hi vaig incloure tres cançons del meu germà Joan, músic abans que jo. Aquestes ja havien vist un poc de llum al CD recopilatori que vaig preparar, anomenat "Ses ones", enfocat com a objecte de record per als més propers.

Aquell CD voltà uns dies per l'estudi, en Javi se l'endugué i la resta és el camí dret fins a aquestes línies.

En Joan fou un artista fulgurant amb les seves troballes, i molt generós amb aquests descobriments. Pintava, dibuixava, entintava, practicava l'aquarel·la o el gravat; de ben jovenet, componia cançons de remarcable complexitat, muntava bandes, fotografiava, llegia i escrivia.

I, sempre en creixement i amb consciència nítida, tornava a compondre, a pintar i a dibuixar, amb totes les tècniques possibles, afinant sempre més les seves habilitats creatives a partir de la reflexió o observant el que el món podia oferir.

Perquè en Joan no fou just un creador ràpid i brillant de quadres o dibuixos o cançons, sinó que també va saber transmetre al seu entorn la seva passió pels creadors que l'emocionaven. Un gran nombre de músics, pintors i artistes que li tocaven el viu tot d'una eren promocionats entre els amics.

Hom l'observava amb admiració per l'originalitat amb què envestia qualsevol tasca amb un component de creativitat, o per la pipella que demostrava tenir a l'hora de descobrir autors que esdevenien essencials per a ell i per als qui ens preníem seriosament els seus moviments.

Si bé el ressò de la seva influència continua percudint de forma regular tots els que l'envoltàvem, jo sempre he aprofitat qualsevol ocasió adient per homenatjar-lo, bé en cançons, bé en escrits.

Aquest documental tracta d'això, de la relació entre dos germans a través de la música, tant quan estaven junts com quan van deixar d'estar-hi.

A què destinarem les vostres aportacions

Aquestes aportacions que demanam bàsicament permetran els 3-4 mesos prevists de rodatge, entrevistes, producció, etc.; serviran per comptar amb suport tècnic en il·luminació, sonorització, postproducció, masterització, etc., i com a previsió per un nombre llarg d’imponderables en material o ajuda humana. També podrem fer arreglar el disc dur de l’ordinador antic, allà on vaig guardar totes les cançons que en Joan gravà, des de la nostra infantesa, al llarg dels anys. Així com altres arxius antics, molt profitosos per a l’ocasió.

Sobre les recompenses

Les recompenses dels primers estadis són les habituals d'aquest tipus de plataforma, suposen una ajuda compartida amb unes recompenses simbòliques.
Som el darrer que ha d'alabar els discs que hem anat fent amb el meu nom i que rebreu en funció de l'aportació, si no fossin meus diria que estan molt bé, clar. Però es tracta de material que podríeu trobar navegant un poc.

És a partir d'una determinada quantitat que la recompensa serà única: dibuixos originals escollits i firmats per en Joan, de la gran col·lecció que conserv, i la veritat és que no se'ns ocorre un regal més apropiat per a algú que dóna suport a l'homenatge definitiu a l'autor.

Papers de tamany gran

Papers de tamany mitjà

Papers de tamany petit

Us ho enviarem tot a casa. Ja com a recompensa final descambuixada, si algú fos tan magnànim, tan generós, he pensat oferir-li uns dies la casa de Na Morlanda on estiueig i on en Joan va pintar també molts d'estius. És un racó molt tranquil als mesos de més calor, no sembla Mallorca...

Calendari previst

La producció estimam acabar-la el 30 de març.

El muntatge estarà fet el 15 de juny.

Sonorització, post-producció de so i imatge, el 15 de juliol.

Dia 1 d'agost és la data límit marcada per a que tothom rebi les seves recompenses.

Estem germanats

La Zona
Estudis Favela
Foehn Records
HiJauhUSB?
Ultra-Local Records

+ Info:

Els ulls s'aturen de créixer
facebook.com/elsullssaturendecreixer
elsullssaturendecreixer.tumblr.com
Youtube

Miquel Serra
Roses Místiques
La Felicitat dels animals
El perfum dels vegetals

Javi Lerín
facebook.com/javier.g.lerin

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

#01 / Comunicat Miquel Serra

Estimades amigues i amics, a tothom que va recolzar el documental "Els ulls s'aturen de crèixer", sobre la música de Joan i Miquel Serra:

vos semblarà mentida però continuam fent feina amb la pel·lícula, aquí, a Mallorca, i no mos hem anat a Cuba amb els diners.

Som ben conscients que els plaços fa molt que s'han exhaurit i vos demanam disculpes per tot aquest temps de silenci, estam empagueïts. Però com vos contàvem a l'anterior comunicat, el projecte ha anat creixent i creixent i l'esboç de guió de l'inici prest se va fer petit. Tots aquests mesos hem continuat editant, incloent escenes, fent i desfent, i aquelles aportacions vostres, bàsiques des d'un punt de vista econòmic i anímic, ja fa temps que es van exhaurir. Ara, contam que en dos mesos més podrem donar-ho per finalitzat, tot i que fa mal dir-ho amb exactitud.

seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies