❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

La música de Els Pastorets de Mataró

Gravació i edició d'un CD amb la música i les cançons dels Pastorets de Mataró

Sala Cabanyes

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
205
Aportacions
8.705€
De 8.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Pel Centenari, emporta’t La Música de Els Pastorets de Mataró a casa.

El projecte

El 1916, la Sala Cabanyes va estrenar el que ara es coneix com Els Pastorets de Mataró. Mai des de llavors s’ha fet una gravació de la música de "Els Pastorets de Mataró".

Aprofitant la commemoració del Centenari, la Sala Cabanyes gravarà, per primera vegada la música i els cants de "Els Pastorets de Mataró", amb músics, cantaires i solistes professionals.

Les peces, memòria viva de la cultura popular mataronina i catalana, són del mestre Enric Torra, Felip Vilaró, Joan Fargas i Miquel Ferrer. La seva gravació permetrà que tots aquells que s’estimen Els Pastorets de Mataró, puguin escoltar-la quan vulguin i on vulguin.

Una cinquantena de peces musicals escrites i arranjades específicament per aquest espectacle donen a "Els Pastorets de Mataró" el tret identificador i diferenciador que els fan únics a Catalunya.

Els Pastorets de Mataró, l'espectacle nadalenc per excel·lència a Mataró, patrimoni de la ciutat, té tres trets identificadors bàsics:

  • El text l’Estel de Natzaret de Ramon Pàmies

  • L’escenografia feta fonamentalment amb decorats de paper

  • La música pròpia.

Per què ho fem

Durant aquest 100 anys de Els Pastorets de Mataró, milers de col·laboradors anònims han fet que l’espectacle tingui vida i vigència, i s’han endut les cançons a casa, cantant-les per ells i per la mainada, transmetent-les de boca a orella, en una mena de llegat popular de tradició oral.

El públic sovint pregunta sobre l’existència d’una gravació de les cançons que tant recorden. Molt aviat, per primera vegada, la resposta serà sí!

Sota la Direcció Musical de Jordi Lluch i amb la Direcció Artística de Josep Fadó i Dani Àlvarez, el Cor Ciutat de Mataró, solistes i l' Orquestra de "Els Pastorets de Mataró es tancaran en uns estudis de gravació la primera setmana de juny amb el repte de enregistrar la música de "Els Pastorets de Mataró", i que bo i respectant els orígens de les partitures, es mantinguin fidels al sentit tradicional i proper de l’espectacle nadalenc. L'enregistrament, edició i màster serà a càrrec de David Casamitjana.

Posteriorment hi haurà un concert de presentació, on hi haurà una cor participatiu i on els solistes seran membres de La Sala Cabanyes o hi han tingut vinculació.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions ens ajudaran a finançar les despeses de la gravació: els honoraris de músics i cantaires, el lloguer de l'estudi de gravació i la producció del disc.

Sobre les recompenses

Les vostres aportacions són importants per tirar endavant aquest projecte i, per això, totes tenen recompensa: des de la més modesta fins la més important. Totes elles igualment generoses.

El vostre nom al llibret del disc, el disc mateix o aconseguir entrades VIP pel Concert extraordinari de La Música de Els Pastorets del novembre de 2016. I també dues recompenses molt especials: un retall d'un dels decorats antics de paper i la representació d’una escena de Els Pastorets de Mataró a casa del mecenes.

Calendari previst

Amb el projecte volem aconseguir 8.000 euros.

Les gravacions es faran la primera setmana del mes de juny i l’edició i tiratge del CD es farà el setembre.

A partir de l’octubre 2016, els mecenes podran passar a recollir les seves recompenses a les taquilles del teatre de Sala Cabanyes a La Riera 110 de Mataró.

El mecenes que ho demani, podrà rebre les recompenses al seu domicili per missatgeria a ports deguts.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Sala Cabanyes

    Sala Cabanyes
    Autor/a

    casi 8 años

    Hola! No et preocupis, d'aquí a uns dies ens posarem en contacte amb tots els mecenes perquè ens doneu el vostre nom tal com vulgueu que surti al llibret! Moltes gràcies!

  • marisarodmar

    marisarodmar

    casi 8 años

    He fet aportació de 20 euros però en cap moment m'han demanat el nom, com serà possible que surti al llibret?

    I les meves filles també voldrien fer una aportació de 5 euros cadascuna i surtir al llibret, com ho han de fer?

#10 / Moltes gràcies!

Com ja sabeu, hem aconseguit l'objectiu que farà que puguem gravar i editar la música dels Pastorets. Han estat setmanes d'esforços i de comprovar el teixit social que envolta Els Pastorets de Mataró i la il·lusió compartida entre més de dos-cents mecenes que ho han fet possible. En aquests moments, ja estem immersos en la gravació i us animem a seguir-nos a les xarxes socials per saber-ne tots els detalls.

Durant les properes setmanes ens posarem en contacte amb tots els mecenes per informar de la gestió de les recompenses.

Per acabar, ens agradaria deixar-vos algunes aparicions que la campanya de Verkami ha fet als mitjans:

#09 / Hem aconseguit els 8000€!

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible la gravació de la música dels Pastorets. Ja podem dir que la il·lusió compartida entre tots, com fem sempre, ens ha permès aconseguir l’objectiu i que, per primera vegada en cent anys, es gravarà la música que hem cantat des de petits.

ENCARA HI ETS A TEMPS!

Si saps d'algú que encara no hi ha participat i vol fer-ho, té temps fins dissabte per ser mecenes del projecte, i així poder aconseguir algunes de les recompenses (que figuri el teu nom al llibret del CD, entrades pel concert de Pastorets o per una representació del centenari) i ajudar encara més al desenvolupament del projecte.

I com a agraïment a tots els que ho heu fet possible, l’últim dels vídeos que han fet membres de l’entitat cantant Pastorets. En aquest cas, de la veu de Georgina Blanch:

També pots veure el video aquí.

#08 / Ens falta molt poc!

Mentre escrivim aquest missatge ens falten 205€ per aconseguir l'objectiu que ens havíem marcat per poder gravar i editar la música de "Els Pastorets de Mataró". Però no es pot dir blat fins que no està al sac i ben lligat. I és per això que seguim demanant-vos que feu córrer per terra, mar i aire que les músiques d'Enric Torra, Joan Fargas, Miquel Ferrer i Felip Vilaró mereixen ser gravades.

Mireu què diu en Xevi:

En Xevi Ribas, actor i tècnic nascut a la Sala Cabanyes, format a la prestigiosa escola internacional de teatre Jacques Lecoq i actualment treballant al Théatre du Soleil, ens anima, des de París, a participar del Verkami aquests últims dies!

També podeu veure el video aquí

#06 / Comença el compte enrere!

Engeguem els últims dies de campanya i ens cal tota l'ajuda possible per arribar al nostre objectiu. En Boris Ruiz, que va créixer a la Sala Cabanyes, ja ha fet la seva aportació!

També el pots veure aquí.

#05 / Ja tenim cartell pel concert!

Falten 11 dies i 2340€ per aconseguir l'objectiu que ens hem proposat: aconseguir el finançament per a editar la música de Els Pastorets de Mataró. Necessitem l'ajuda de tots per fer-ho possible!

De moment, però, ja us podem presentar el cartell del concert de presentació del CD, que serà el proper 6 de novembre. Moltes de les recompenses porten entrades per aquest concert únic. Us hi esperem!

#04 / Comencen els assajos del cor

Aquesta setmana han començat els assajos del cor que cantarà les cançons de "Els Pastorets de Mataró" si aconseguim el finançament per gravar i editar el CD de la música dels Pastorets. Us deixem unes fotos del Cor Ciutat de Mataró en ple assaig. Això ja està en marxa!

#03 / La Sala Cabanyes de Mataró busca mecenes per gravar un disc amb la música d'Els Pastorets

La música d'Els Pastorets de Mataró, part fonamental de l'espectacle, s'editarà per primera vegada en format CD coincidint amb el centenari de la primera representació de l'espectacle, que va tenir lloc el Dia de Nadal de 1916.

La Sala Cabanyes inicia una acció de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per tal de recollir 8.000 euros que permetin fer una gravació de la màxima qualitat.

La campanya està activa des d'aquest dilluns 25 i les aportacions es poden fer en aquesta plana web. Hi ha diferents possibilitats d'aportacions, de 5 a 500 euros, cadascuna amb la seva recompensa. Amb les aportacions dels mecenes es finançaran les despeses de la gravació, els honoraris de músics i cantants, el lloguer de l'estudi de gravació i la producció del disc.

LA MÚSICA, TRET IDENTIFICADOR

seguir llegint

#02 / Creu de Sant Jordi pel centenari d’Els Pastorets de Mataró

La presidenta de la Sala Cabanyes, Anna Gené, va rebre ahir de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la Creu de Sant Jordi. En l’any del centenari de la primera representació d’Els Pastorets de Mataró, la secció teatral del Centre Catòlic ha estat distingida pels cent anys del seu espectacle més popular i “en reconeixement al seu paper integrador i de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes”.

L’acte s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i, a més de Puigdemont, l’han presidit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller de Cultura, Santi Vila. Diversos consellers del govern de la Generalitat han assistit a la cerimònia.

#01 / Comencem!

Des d’avui i durant 40 dies podreu col·laborar a acomplir un dels nostres objectius des de fa molt de temps: aconseguir editar el CD de la música dels Pastorets de Mataró!

Els Pastorets de Mataró, patrimoni cultural de la ciutat, fan cent anys. I durant aquests cent anys, han estat milers els col·laboradors anònims que han fet que l’espectacle tingui vida i vigència. Tot se n'’han endut les cançons a casa, cantant-les per ells i per la mainada, transmetent-les de boca a orella, en una mena de llegat popular de tradició oral.

Finalment, si aconseguim finançar el projecte, 24 músics i 20 cantaires professionals es tancaran en uns estudis de gravació amb el repte d’enregistrar la música de "Els Pastorets de Mataró", i que bo i respectant els orígens de les partitures, es mantinguin fidels al sentit tradicional i proper de l’espectacle nadalenc.

Esperem aconseguir-ho! Et necessitem!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies