❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

To Kyma

"To Kyma" és un documental que narra la història d’un grup de socorristes catalans, constituïts en ONG, que s'han instal•lat com a voluntaris a l'illa grega de Lesbos per rescatar diàriament els centenars de refugiats que arriben a l'illa des de Turquia en precàries barcasses.

La Kaseta

Un projecte de

Categoria

0
segons
134
Aportacions
5.000€
De 20.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

To Kyma – El documental

Clica Lesbos al google, i entre les primeres entrades començaràs a trobar notícies esfereïdores sobre una de les pitjors crisis migratòries dels darrers segles.

L’illa de Lesbos a Grècia s’ha convertit en la porta d’entrada de milers de refugiats que arriben diàriament amuntegats en petites barcasses. Fugen dels conflictes dels seus països d’origen: Síria, Líban, Afganistan... Molts d’ells no arriben. I els que ho fan es troben amb una realitat que mai haurien imaginat. El seu penós periple no ha fet més que començar.

La impactant foto del cadàver d'Aylan Kurdi, el nen de tres anys que va morir ofegat en una platja turca, sacseja el socorrista català Òscar Camps. Decideix deixar enrere la seva empresa, la seva dona i els seus fills, i viatja fins a Lesbos. El segueix el seu company Gerard Canals. Són l'embrió de l'ONG Proactiva Open Arms, fundada amb els 15.000 euros que Camps té estalviats.

No tenen mitjans i el repte és enorme: cobreixen diàriament els 17 quilòmetres de costa més perillosos de l'illa, allà on les roques i la mala mar poden engolir, en minuts, les vides dels refugiats, molts d'ells, nadons, nens, ancians i dones embarassades, que arriben en barcasses de goma sobrecarregades, vestits amb precàries armilles salvavides i amb flotadors. Tenen por i molts no saben nedar.

Equipats únicament amb aletes i vestits de neoprè, aquests socorristes es llencen diàriament al mar per salvar vides. La seva determinació i la seva professionalitat supleixen la falta de recursos. Són els únics voluntaris de l'illa que poden garantir un desembarcament segur.

To kyma (“l’onada” en grec) és un documental que vol donar a conèixer l’heroica tasca que l’Òscar i els seus companys duen a terme diàriament.

Per què ara?
Per què ara?

La seva proesa ha donat la volta al món: mitjans com la BBC, The Independent, The New York Times, la CNN o Der Spiegel han explicat la seva història i han reflectit la seva humanitat.

Però els diners s'acaben i l'hivern treu el cap. Si no aconsegueixen fons, la seva missió corre perill. No poden enfrontar-se al traïdor mediterrani - que s'endevina ferotge amb l'arribada del mal temps - sense mitjans. Necessiten més gent, barques ràpides, llums per nedar de nit, diners per pagar l'estada i el menjar. Les barques no paren d'arribar a Lesbos, una illa oblidada pels governs europeus. En només tres dies d’octubre hi han desembarcat 27.000 persones. Tampoc no hi arriben les institucions humanitàries, desbordades per aquesta crisi. La missió dels socorristes, vital a l'illa, està en perill.

És vital per a tots ells que la seva tasca es conegui arreu del món.

Els protagonistes
Els protagonistes

El protagonista d'aquesta història és el socorrista Òscar Camps. El fil conductor d'una història carregada d'humanitat. El mar és el seu gran repte, el mateix que han de superar els milers de refugiats a qui ell ha decidit salvar-los la vida. És un personatge carismàtic, un socorrista valent, atlètic i molt humà. L’Òscar és el líder i l’alma mater del seu equip.

També hi ha els seus companys, la resta de socorristes que han decidit sumar-se al seu projecte i anar fins a Lesbos a viure una de les experiències més gratificants i dures de la seva vida. Són un equip de professionals del mar que veuen el patiment diari. S'enfronten cada dia a desenes de barcasses en què viatgen fins a cinquanta persones. El xoc és tan fort que necessiten suport psicològic. I acusen el cansament físic: necessiten que els rellevin. Treballen de sol a sol, i es passen el dia a l'aigua, en les estones de descans, no poden treure's els neoprens, la pròxima barca pot arribar en qualsevol moment. Permanentment xops, no hi ha manera que les ferides dels peus i les mans cicatritzin. Però han de seguir: la vida de molta gent corre perill. Passen fred, però segueixen fent rescats, fins a la nit, quan arriben moltíssimes barques i el desembarcament es fa més perillós.

Però a Lesbos hi ha molta gent que es relaciona amb els homes de groc, com se'ls coneix a l'illa. Periodistes freelance que, com ells, fa mesos que s'han instal•lat a l'illa per seguir les vicissituds dels refugiats, metges voluntaris que col•laboren amb ells quan hi ha una emergència, voluntaris vinguts d'arreu del món que reparteixen mantes, aigua i menjar a peu de platja i que transporten en transport privat els més necessitats: nens i gent gran. Són també els que gestionen els diversos camps de refugiats que hi a repartits a l'illa, punts de parada des d'on surten els busos que els transporten fins un dels camps més grans i desoladors, el de Moira. I hi ha els refugiats, famílies senceres que per primer cop des que han fugit de Síria, Iraq o l'Afganistan, troben una mà amiga que els ajuda: la mà dels homes de groc.

Una producció de La Kaseta

Volem explicar amb imatges allò que no es pot explicar amb paraules.

La Kaseta Ideas Factory és el nom d'una productora que acaba de néixer de la mà del realitzador català David Fontseca. Aquesta productora sorgeix de la necessitat de crear continguts audiovisuals de gran qualitat tan nacionals com internacionals. Amb seu social a Vic, el seu àmbit d'actuació no té barreres mentre hi hagi bones històries per documentar.

Els membres de La Kaseta són professionals de l'àmbit amb una molt àmplia trajectòria i experiència...

Qui som?

En quina fase ens trobem?

Actualment estem produint el documental en català per a ser emès per televisió. Però el nostre objectiu és donar-lo a conèixer internacionalment, per fer visible la tasca solidària que porten a terme els nostres protagonistes.

Per això volem fer el documental en anglès i en castellà, poder-lo traduir i poder-lo difondre. Si ho aconseguim, el nostre projecte podrà mostrar aquesta dura història més enllà de les nostres fronteres, conscienciar a tothom de les dificultats que viuen el refugiats en la crisi humanitària més gran dels darrers anys i ajudar a fer visible la brutal tasca de l’Òscar i el seu equip, Proactiva Openarms.

Quant necessitem?
Quant necessitem?

En hem plantejat assolir una quantitat inicial de 20.000€.

Per aconseguir editar el documental en els dos idiomes, el que en realitat necessitem són 30.000€. Per tant, l’objectiu inicial, els 20.000€, ens permetran traduir-lo només a un únic idioma. Aquest serà l’anglès.

Si arribem a aconseguir el primer objectiu abans dels 40 dies, ens proposarem un segon objectiu: arribar als 30.000€. Si ho aconseguim, podrem traduir el documental a l’anglès i al castellà.

A què destinarem les vostres aportacions?

Els diners es destinaran a noves gravacions, post-producció, doblatge, sonorització i masterització per a les versions en anglès.

Aquesta és la segona fase del projecte. La primera fase, el documental en versió catalana, ja compta amb finançament.

De moment, per a aquesta segona fase, aquesta és la nostra única font de finançament.

Si ho aconseguim, ho destinarem a:

12.500€ (IVA inclòs) a la producció.

6.000€ a les recompenses i despeses del mecenatge

1.500€ (IVA inclòs) a les despeses del propi crowdfunding

Quines recompenses rebreu a canvi?

En funció de les aportacions, rebràs les següents recompenses:

• Aparèixer als crèdits del documental i els agraïments a la nostra web
• Visionar l’estrena online del documental, en HD i en sessió privada
• El DVD del documental en versió extensa del Director, amb imatges i entrevistes inèdites
• Descàrrega privada de l’e-book amb fotografies i anècdotes del rodatge
• Un pen drive personalitzat amb el documental en versió extensa del Director i l’e-book
• El cartell del documental signat per l’equip
• Una fotografia original i numerada signada pel director
• Invitacions per a la pre-estrena del documental
• Invitacions per al passi especial i el col•loqui, amb l’assistència d’alguns dels protagonistes, membres de l’ONG Proactiva Openarms

Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres a:

La Kaseta

Tel. 607981007

[email protected]

C. Nou, 44, baixos 1ª

08500, Vic

Com rebreu les recompenses?

Les recompenses materials les rebreu a través de correu postal o servei de missatgeria a l’adreça que ens hagueu facilitat.

Per a enviaments internacionals, veure condicions especials.

La resta de recompenses, us les comunicarem a través del vostre mail o telèfon.

Condicions especials

Els enviaments internacionals es faran contra reemborsament.

Calendari de treball

Aquesta segona fase de producció estarà acabada a finals de febrer.

Necessitarem un mes per a poder produir i preparar-vos les recompenses.

+ Info

La Kaseta
Facebook La Kaseta
Proactiva Open Arms

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

5 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • La Kaseta

    La Kaseta
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola Oskar, muchas gracias por tu interés y tu felicitación.

    En el apartado ¿A qué destinaremos vuestras aportaciones? especificamos a qué destinaremos el dinero conseguido. Como verás, el coste total de la traducción al inglés es de 12.500 euros IVA incluido. (El resto se nos va en porcentajes del mecenazgo y el coste de las recompensas). Debemos tener en cuenta que, realizar el documental en inglés, supone mucho trabajo para remontarlo. Hemos realizado algunas grabaciones en inglés, pero debemos hacer algunas más. No se trata sólo de subtitularlo. Su post-producción debe incluir: las 35 jornadas de sala y de operador para la postproducción de vídeo, el alquiler de la sala y del técnico para la postproducción de sonido, las voces en off, los doblajes, los derechos musicales y la música, la sala de color y el e-talonaje de 55 minutos, la conversión a DCP, el grafismo... Como puedes ver, no sé trata sólo de traducirlo, sino de todo el trabajo de postproducción que conlleva.

    Invertir en este proyecto, es invertir en dar a conocer la labor de Proactiva Openarms. Es nuestra manera de colaborar con ellos. Pero, si prefieres hacer tu aportación directamente a la ONG, también te lo agradeceremos todos.

    Cualquier otra consulta que puedas tener, no dudes en pedírnosla. Un cordial saludo!

  • oskar

    oskar

    más de 8 años

    Imagino que en universidades catalanas se podría hacer lo mismo reduciendo totalmente el coste sin afectar a la calidad y pudiendo invertir ese dinero de manera más eficiente en otras cosas. No entiendo mucho en qué se va a destinar el dinero.Gracias

  • oskar

    oskar

    más de 8 años

    -que ya está producida y financiada en catalán para una TV. De hecho, trabajo en la universitat Jaume I de Castellón y a través de estudiantes en prácticas del grado en traducción se han hecho varias y muy buenas traducciones y subtitulaciones. Imagi

  • oskar

    oskar

    más de 8 años

    ...considerable y me gustaría explicaseis mejor porqué invertir el dinero en el docu y no directamente a la ONG que realiza la labor. En concreto no me cuadra que se necesite tanto dinero para la traducción al castellano e inglés teniendo en cuenta q

  • oskar

    oskar

    más de 8 años

    Antes que nada felicitaros por el trabajo que estáis haciendo puesto que considero muy interesante y necesario dar a conocer estos dramáticos hechos. Pero me surgen varias dudas a la hora de colaborar ya que la cantidad que solicitáis es bastante con

#13 / ¿No aprenderemos nunca?

¿No aprenderemos nunca?

34 fallecidos, entre ellos niños y niñas, en el último naufragio de camino a Lesbos. Para Europa sólo una cifra más, para @PROACTIVA_SERV es impotencia y desolación. Pero ahí siguen... y, por suerte, seguirán mientras reciban el apoyo de todos.

Molts ànims i el coratge que us mantingui fent aquesta tasca! Impagable!. Donem-la a conèixer.

#12 / Y nada ha cambiado...

Y nada ha cambiado. Todo sigue igual en Lesbos. El sábado, 15 botes en 12 horas. De día y de noche. Por el norte de la isla y por el sur. Cientos de niños, algunos recién nacidos. Mucho frío, ráfagas de viento y olas traicioneras...y el mar ya se ha cobrado la primera víctima del año. Un niño.

https://vimeo.com/150346638

TRAILER SHORT 6 from La Kaseta Ideas Factory on Vimeo.

#09 / To Kyma en enero en TV3

Todavía sin fecha exacta, pero ya sabemos que el documental To Kyma se emitirá en TV3 este próximo enero. Así que nos toca apurar al máximo, darlo todo y finalizarlo a tiempo. El equipo sigue encerrado en La Kaseta, en plena post-producción. Os informaremos de la fecha definitiva de emisión.

#08 / Notícias y nuevo trailer

Hoy está siendo un buen día para nuestra campaña. Muchas gracias a todos los que estáis colaborando.

Desgraciadamente, no podemos decir lo mismo para los que se han quedado en Lesbos. Hoy, ha habido un nuevo naufragio, y aunque no tenemos datos, sabemos que, una vez más, ha habido víctimas, entre ellas, niños.

Si estas imágenes no remueven conciencias...

https://vimeo.com/147904288

TRAILER 3 from La Kaseta Ideas Factory on Vimeo.

Ayúdanos a difundir nuestro proyecto, para que el mundo vea lo que está ocurriendo...¡y despierte de una vez!.

#07 / De tornada a casa

El nostre equip ha tornat a casa, amb més material per al documental, imatges de rescats, entrevistes...

Han estat uns dies intensos, treballant de sol a sol i acompanyant els voluntaris de Proactiva Open Arms en les seves tasques de rescat, arreu on anaven.

Avui de matinada, arribaven 300 refugiats més a l'illa. Tots van ser rescatats i portats a terra ferma sans i estalvis.

#06 / 3r dia a Lesbos

I seguim treballant en el documental To Kyma, sobre el terreny, a Lesbos, on les barques, malgrat les restriccions, la implantació militar i el control a les platges turques, no paren d'arribar. Ara desembarquen majoritàriament a Mytilene i n'arriben menys pel nord de l'illa. Però les tasques de salvament no s'aturen i cal estar a l'aguait en tot moment. Proactiva Open Arms no para en tot el dia, i tampoc el nostre equip, en David i l'Arantza, que els segueixen en tot moment.

#05 / 2n dia a Lesbos

Tot i ser un dia tranquil a Lesbos, els nois de Proactiva Open Arms han hagut de realitzar dos rescats. Una barcassa de fusta amb prop de cent refugiats i una de goma amb més de quaranta han arribat a l'illa al matí.

En David i l'Arantza han aprofitat la tarda per enregistrar entrevistes als salvavides de l'ONG, entre ells, l'Òscar, l'impulsor de la iniciativa.

#03 / Primer dia a Lesbos

En un dia de força fred a Lesbos, els equips de rescat s'han hagut de dividir en dos. Un dels grups s'ha traslladat a Mitilene, la capital, situada a l'est de l'illa, i l'altre a Skala Sykamineas, al nord.

A aquest darrer, en el què hi anaven L'Òscar, el Gerard, la Laura, la Fio, en Nico, en Joan i en Carlos, de Proactiva Open Arms, l'ha seguit el nostre equip en David i l'Arantza.

El temps no acompanya i el recent acord entre la UE i el govern Turc, ha omplert de militars les platges des d'on surten les barcasses dels refugiats. Això ha fet que el fluxe d'arribada hagi disminuït, tot i que segueixen desembarcant persones vingudes d'arreu, diàriament i en diferents punts de l'illa. I Proactiva Open Arms segueix fent rescats a diari, sense descans.

#02 / Avui, camí a Lesbos

Avui, el nostre equip s'ha traslladat a Lesbos.

L'Arantza i en David han viatjat fins a Lesbos per tal d'enregistrar més imatges per al documental.

Moltes hores de viatge, amb escala inclosa a Atenes, per encarar la recta final del projecte...amb molts ànims i molta energia!

Els ha acompanyat l'Òscar Camps, l'alma màter de l'ONG Proactiva Open Arms que contínua amb la seva increïble tasca a l'Illa.

Hoy, nuestro equipo se ha trasladado a Lesbos.

Arantza y David han viajado hasta Lesbos para gravar más imágenes para el documental.

Muchas horas de viaje, con escala incluida en Atenas, para encarar la recta final del proyecto...con muchos ánimos y energía.

Acompañados de Óscar Camps, el alma mater de la ONG Proactiva Open Arms que continua con su increíble tarea en la isla.

#01 / Treballant en el documental...

Aquest cap de setmana, l'equip de La Kaseta es trasllada de nou a Lesbos per enregistrar més imatges de Proactiva Open Arms i dels refugiats que arriben a l'illa, els voluntaris que els donen suport...

Però, mentrestant, la feina no para. I a La Kaseta seguim editant el documental, en plena fase de post-producció.

Us mantindrem informats

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies