❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Desvetllem la vinya!

Després de dècades abandonades, replantarem algunes antigues vinyes a Arenys de Munt. Ho volem fer en una jornada festiva, aprenent conjuntament, coneixent el patrimoni natural Maresmenc, degustant vins i fent una gran trobada amb esmorzar de pagès i bona música.

Celler Talcomraja

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
49
Aportacions
2.586€
De 2.540€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Desvetllem la vinya! Projecte de custòdia agrària

Volem replantar dues antigues vinyes a Arenys de Munt que fa dècades caigueren en l'oblit com tantes d'altres de l’Alt Maresme. I ho volem fer a través de la custòdia agrària.

L'any 2012 l'associació Pensa en vi ja realitzà un projecte de micromecenatge a través de verkami amb el qual creàrem un petit celler de proves i aprenentatge compartit.

Arrel d'aquell fet, cada any té lloc a Can Pau Bernadó un tast de vi i paisatge on tots els i les mecenes junt amb tothom qui ho desitja encara ens retrobem per a degustar els vins de nova anyada i per a gaudir d'espectacles d'artistes locals.

Fruit d'aquella primera empemta es gestà i finalment nasqué el Celler Talcomraja l'any 2013.

Per què la custòdia agrària?

La custòdia agrària permet connectar propietaris de terres, pagesos i consumidors així com tota persona interessada en la gestió i cura del paisatge, la sobirania alimentaria, el patrimoni natural, històric i cultural i la gestió sostenible dels nostres recursos.

Per tirar endavant projectes agro-forestals sovint calen grans inversions. Això suposa un impediment per a moltes de les persones que volem iniciar projectes vinculats al medi natural. La custòdia agrària l'entenem com un acord entre propietaris de terres en desús i persones amb voluntat i ganes de treballar-les.

Actualment tenim tres acords actius:

  • La masoveria de Can Pau Bernadó (Arenys de Munt).

  • La vinya de Can Flaquer (Mataró).

  • La vinya de Can Vallfogona (Sant Cebrià de Vallalta).

Les nostres vinyes

La replantació a Arenys de Munt

La legislació actual no permetia fins ara la replantació de vinyes a Arenys de Munt. Pel fet de no trobar-nos dins l'ampara de cap denominació d'origen. Fa cinc anys iniciarem els tràmits per tal de poder incloure el municipi dins la DO d'Alella i d'aquesta manera poder continuar amb el nostre projecte de desenvolupament local.

Finalment l'any 2016 es podran replantar vinyes a Arenys de Munt i amb aquest nou projecte anhelem replantar les vinyes de Can Pau Bernadò i ampliar la Custòdia agrària replantant també les vinyes de Can Sala de Dalt.

Aquest projecte tenim previst desenvolupar-lo en dues fases:

  • Hivern 2016: plantació de 0,5ha a Can Pau Bernadó. Plantarem Ulldellebre (1200 ceps aprox.) en una feixa situada a l'entrada de la finca. És una gran plana de fàcil accés i reuneix dos condicionants idonis per a la varietat ulldellebre: major humitat i poca exposició a fortes ventades.

  • Hivern 2017: plantació de 2ha a Can Sala de Dalt. Emprarem tres varietats de raïm blanc (picapoll, garnatxa i pansa blanques) i pel que fa a negres la garnatxa negra complementarà les plantacions ja existents de merlot i cabernet junt amb la recent plantada ulldellebre. Aquestes darreres es plantaran en indrets molt més alçats i més humits.

Totes les feixes que tenim previst de replantar estan encarades a Sud de tal manera que la insolació serà màxima afavorint així una molt bona maduració dels raïms

En ambdues finques ja hi tenim establerts convenis per a la custòdia i gestió d'aquests espais actualment en desús.

 En la primera fase (hivern de 2016 ) procedirem de la següent manera:

  • Durant el desembre, gener i febrer l'objectiu és de preparar la terra fins al moment de la plantació. Es desbrossarà i llauraran rengleres de 1'5 metres d'amplada, deixant espais de 0'5 de vegetació entre rengles per tal de mantenir la biodiversitat aconseguida durant anys i afavorir que siguin aquestes espècies les que recolonitzin l'espai llaurat després de la plantació. L'indret on plantarem, fa anys que majoritàriament no es llaura ni s'empra cap tipus de pesticida ni adob químic. Així, doncs, considerem que tenim un preuat tresor ja que disposem d'un substrat viu, ric i equilibrat. Aquest fet és un element clau en permacultura i per tant un patrimoni que volem conservar per al bon desenvolupament i equilibri de la nostra vinya.

  • Abonarem amb compost que hem anat preparant des de la primavera amb barreja de fems de cabra (provinents d'una granja veïna) restes vegetals i brises de la fermentació de la verema 2015. Aquest compost esperem que hagi assolit el seu moment de maduresa òptima el gener de 2016 just abans de la plantació.

  • Crearem un marc de plantació de 2 metres entre fileres, 1'20 metres entre-ceps i 0'8 metres la creu. Amb aquest marc pretenem potenciar la competència entre ceps per tal que afavoreixin una menor producció en favor d'una major qualitat.

  • Us anirem anunciant cadascuna de les tasques que realitzarem per si hi voleu donar un cop de mà i finalment, en una jornada festiva us convocarem a tots i totes les qui hagueu escollit la recompensa de CUSTÒDIA AGRÀRIA per tal de replantar plegats la vinya (finals de febrer).

Per què el micromecenatge

Aquest és el nostre projecte i desitgem compartir-lo amb tothom qui ho vulgui, perquè creiem en el cooperativisme la solidaritat i sobretot estem convençuts que la millor manera per conèixer i estimar el nostre entorn és implicar-se amb projectes de gestió i cura d'un bé comú com és el paisatge fent actius als participants.

Junts volem fer pedagogia sobre la importància de mantenir viva la pagesia a la nostra comarca com a garant de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i la qualitat dels nostres productes de consum reduint la petjada ecològica d'aquests i potenciant la sobirania alimentària sostenible.

Al mateix temps apostem pel micromecenatge com a alternativa a l'endeutament bancari.

Qui som

-Associaciò Pensa en Vi: Neix l'any 2010 amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural, històric i cultural d'Arenys de Munt, prenent com a eixos vertebradors la vinya i el vi.www.pensaenvi.net

-Celler Talcomraja : Neix l'any 2013 com un petit celler familiar que gestiona 2,5 ha de vinya basant-se en els principis de permacultura i elaborant vins ecològics i naturals. Aquest Celler pretén oferir vins de qualitat i saludables potenciant la biodiversitat del territori i els vincles de proximitat entre productors i consumidors. www.talcomraja.com

-Socis i mecenes: Tothom qui ho desitgi pot participar d'aquest i qualssevol dels projectes que tirem endavant.

-Can Pau Bernadó: És la masoveria on des de l'any 2006 hi vivim els impulsors d'aquest projecte, en Joan i l'Emma. A Can Pau hi podreu descobrir un bonic indret on hi conviu boscs de pi pinyoner, surera, castanyer i alzina amb matollars, fruiters, vinya i horta. És una finca oberta a la biodiversitat on conviuen tota mena d'insectes, fongs, òlives, cabirols, aligots serps, guineus, senglars, rat-penats, teixons...

Durant la nostra trajectòria aquestes entitats, hem dut a terme diversos projectes cooperatius amb escoles, instituts i estudiants universitaris.

Realitzem anualment diversos tallers, passejades i xerrades.

Els nostres vins han rebut puntuacions de fins 9'26 a la guia dels vins de Catalunya i els nostres projectes han estat notícia en revistes com Ets el que menjes, Papers de vi o un reportatge al país Km0. També els nostres projectes han estat mencionats per summeliers de prestigi com Ramón Francas o per l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana

Què oferim

Us proposem d'implicar-vos en la primera fase d'aquest projecte adquirint algunes de les recompenses que oferim per tal d'assolir el seu finançament. I per això, us animem a que durant les festes de Nadal regaleu algunes de les nostres recompenses.

Les recompenses que oferim per una banda són la implicació en la jornada de la replantació a la vinya de Can Pau Bernadó, a finals de febrer de 2016 o la compra de diferents lots de vins del celler Talcomraja.

La participació de la custòdia agrària és un val de participació personalitzat amb el nom de la persona a qui vagi adreçat que inclou la participació en les jornades de replantació més un esmorzar de pagès musical amb degustació de vins. Aquest val s'enviarà a través d'internet.

Les ampolles que ofereix el celler Talcomraja són lots de diferents combinacions de vins joves i criança, blancs, rosats i negres de les anyades 2013 i 2014. Tots ells treballats seguint les pautes de l'agricultura ecològica tan a la vinya com al celler. Alguns fins i tot són de tendència natural (sense afegir ni extreure res). Tots els lots consten d'un descompte respecte als preus de la web i a mesura que la quantitat augmenta, també ho fa el descompte.

Tots els lots s'entregaran en caixes de dues ampolles perquè esdevingui un bonic present per a les festes Nadalenques. Aquestes aniran impreses de la següent manera, en la part frontal amb el logo del Celler Talcomraja, en un dels laterals la web www.talcomraja.com i en l'altra lateral ..som tu i jo, som Talcomraja, plantem vins i bevem vinya.

A més cada lot es decorarà amb palla i vindrà acompanyat d'un díptic on s'explica la filosofia del celler i una fitxa amb recomanacions de com prendre i maridar cada tipus de vi.

També hi ha recompenses pensades per a grans esdeveniments o establiments que vulguin participar d'aquest projecte oferint els productes del celler Talcomraja. Aquests lots s'entregaran en caixes de 6 ampolles i poden ser enviats per correu. També en caixes de 6 ampolles seran les recompenses per a particulars enviades per paqueteria. Aquests aniran amb el logo i les indicacions de seguretat amb un adhesiu gran. Dins també afegirem el díptic explicatiu del projecte i la fitxa de recomanacions.

A què destinarem els diners

  • Els drets de plantació (500€)

  • Els ceps varietat ulldellebre (1440€)

  • La preparació del terreny (200€)

  • L'esmorzar popular de la jornada de plantació + tast de vins arenyencs i acompanyament musical per 60 mecenes (400€)

Calendari d'esdeveniments

  • Del 20 de novembre al 20 de desembre projecte de micromecenatge desvetllem la vinya: Durant aquest període podreu conèixer el nostre projecte en primera persona i degustar els nostres vins en les diferents fires que realitzarem.

Estem oberts a oferir degustacions tot explicant el projecte en Restaurants, Cellers, Associacions i Botigues especialitzades que vulguin formar part d'aquest projecte en la mesura que els sigui possible, bé difonent el projecte, o oferint participacions als seus clients.

  • 28-29 de Novembre Fira del Bosc (Vallgorguina).

  • 6 de Desembre Fira de Sant Nicolau (El Mallol).

  • 19-20 de Desembre Fira de Nadal (Arenys de Mar).

  • El 20 de desembre es podran recollir les recompenses a la fira de Nadal d'Arenys de Mar.

  • Del 21 al 24 cada tarda es poden recollir les recompenses a Can Pau Bernadó amb prèvia cita. Durant aquests dies s'enviaran també els lots per correu i les participacions per internet.

  • Finals de Febrer del 2016. Jornada de plantació més esmorzar musical i entrega dels obsequis pendents.

Els vins Talcomraja

Tots els nostres vins estan etiquetats amb dissenys creats per alumnes de batxillerat artístic de l'INS Euclides de Pineda de Mar.

No utillitzem càpsules de plàstic ni d'alumini sinó lacra natural.

Al nostre celler recollim les ampolles per a reutilitzar-les a través d'una empresa especialitzada.

Però el que més us interessa és dins l'ampolla. Hi trobareu vins fruit de molt esforç i estima a la terra, treball 100% manual tant a la vinya com al celler.

Els nostres vins són fruit de vinyes que no es llauren, ni s'impregnen de pesticides. Vinyes que requereixen molt d'esforç on cada cep és avaluat a nivell individual i del qual se'n destria només el millor raïm.

Al celler el vi fermenta en petits dipòsits (microvinificacions) que permeten un bon control de temperatures mantenint així l'essència del most.

Aquests vins per damunt de tot són molt saludables ja que estem experimentant en l'elaboració de vins naturals i a cada anyada hem anat reduint els sulfits emprant diferents tècniques per a evitar el contacte del vi amb l'oxigen: dipòsits sempre plens, pocs trasbalsos, ús de gasos inerts, i embotellatge per gravetat.

+ Info

Teniu més informació a la nostra web.

Aquí podeu consultar les característiques de cadascun dels nostres vins.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Celler Talcomraja

    Celler Talcomraja
    Autor/a

    más de 8 años

    Molt bona pregunta. En cas del "CONTENT DE VEURE-US" com en totes les altres recompenses, que es recullen a mà. Les entregarem amb uns estoigs de cartró amb el logo imprès per a que us serveixin com a regal.

    Les Recompenses especifiquen de si estan composats de criances o joves. No especifiquem si blancs o negres, això és perquè es dona a escollir.

    Per exemple en aquest cas CONTENT DE VEURE-US:

    Són 8 ampolles, presentades en estoigs de dos. Cada estoig té 1 jove i 1 criança. I aquests joves i criances pots escollir si blancs, negres o rosats.

    Especificarem això al projecte. Gràcies pel comentari.

  • stuttgona

    stuttgona

    más de 8 años

    Hola,

    Referent a la recompensa "CONTENT DE VEURE-US", es poden triar els vins com en altres recompenses o vénen predeterminats.

    De poder-se escollir, quins són les diferents opcions?

    Gràcies i molta sort

#06 / Data definitiva Desvetllem la vinya 6 de març!!!

Benvolguts mecenes,

Com haureu rebut mitjançant el mailing i xarxes socials, la nova data de Desvetllem la vinya és definitivament el 6 de març. Els mecenes que tinguin participació de Desvetllem la vinya i pel que sigui no puguin assistir, poden cedir la seva participació a qui desitgin. Aquest algú només cal que vingui i ens digui de part de qui vé, o ens pot enviar un email abans i li farem arribar també la participació amb els seu nom. Els mecenes que teniu vi i no participació Desvetllem la vinya!. Haureu de fer la inscripció a la web si voleu assistir.

Ja està tot apunt. Farem tot el seguiment de la preparació i la jornada a través també de Instagram. Us deixem l'enllaç.

https://www.instagram.com/celler_talcomraja/

Gràcies a tots.

www.talcomraja.com

#05 / Mecenes ja ha arribat el dia DESVETLLEM LA VINYA!! El diumenge 28 de febrer.

Hola mecenes. Com haureu rebut per les xarxes Desvetllem la vinya! ja té data!!!!

Serà el proper diumenge 28 de febrer. Serà una festa on replantarem la vinya, hi haurà esmorzar de pagès i acompanyament musical. Els que teniu ja la participació Desvetllem la vinya! ja us tenim a la llista. Si algú no pogués venir podeu cedir la vostra invitació a algú altre, només cal que ens ho comuniqueu a través del nostre correu electrònic. Aquesta setmana fem ja la difusió massiva per a que s'apunti més gent i ens acompanyin d'aquest tan esperat esdeveniment. Si coneixeu algú que li pugui interessar només cal que entri a la web i faci la inscripció a través de la botiga-online de la nostre web abans del diumenge 28 de febrer. Moltes gràcies a tots per fer-ho possible.

#04 / Recompenses que falten per recollir

Benvolguts/des,

Després d'aquests dies de festa, Talcomraja, reempren la feina. Bon any 2016 a tots els mecenes!!! Els que no han recollit la recompensa en els dies de Nadal ho podreu fer en la data que fixarem properament de replantació de la vinya, o bé, posant-vos en contacte amb nosaltres prèviament, per passar un dia pel celler Talcomraja a recollir-la.

Moltes gràcies a tots.

#03 / Hem aconseguit el projecte Desvetllem la vinya!!

Benvolguts mecenes,

Com ja deveu haver vist. El passat dia 19 de desembre, últim dia per al procés verkami, vam superar amb éxit l'objectiu. Per això, us donem les gràcies finalment als 49 mecenes que haveu participat.

Per al tema de les recompenses, com ja sabeu, els que les haveu de recollir, teniu diferents dies de possibilitat. Ahir durant la fira de Nadal, ja van passar alguns mecenes a recollir. I teniu d'avui 21 a la tarda al 24 a la tarda. Per facilitar-ho els que dubteu millor passeu a partir de demà fins al 24 tarda, doncs encara ens queden ampolles per etiquetar. Si algú vé avui també li farem però potser haurà d'esperar una mica.

Les participacions de custòdia agrària seran enviades per correu electrònic per a no malbaratar tinta innecessàriament.

Qui no pugui durant aquests dies, ho podrà fer també el dia de la… seguir llegint

#02 / Moltes gràcies hem arribat a 35 mecenes

Benvolguts!

Estem a la recta final del projecte Desvetllem la vinya! Queden 3 dies només! Som conscients que encara queda repte per assolir i no ens rendim. Continuem fent difusió, i tot el que està a les nostres mans.

Gràcies pel vostre suport com a mecenes, per a fer més possible el nostre projecte Desvetllem la vinya! La sort està posada i ja queda poc. Somniem en aconseguir-ho i compartir-ho amb tots vosaltres. Us informarem de la finalització del procés verkami el dia 19 a les 9,30h que és quan es tancarà.

Si sabeu de qualsevol particular o empresa que simpatitzi amb tots aquests valors , podeu animar-los. Queden tan sols 3 dies. Alguna empresa ja ha contactat amb nosaltres.

Moltes gràcies a tots.

#01 / Agraïments als primers 14 mecenes!

Benvolguts mecenes. Escrivim aquest article per fer-vos arribar el nostre agraïment de que sigueu els primers mecenes del projecte. Ens agraden molt els missatges de suport que rebem i volem esmentar-ne alguns d'aquests.

"Tot això que feu és preciós. Ja hi pots comptar."

"Vinga!"

"Gràcies i molta sort"

"Per cert els noms són molt originals."

"Felicitats!!!!! Molta sort!!!"

"Salut"

Per altra banda hem anat fent aclariments en el projecte:

  1. En totes les recompenses s'especifica si són criances o joves. I que vosaltres podreu triar si aquests criances o joves siguin blancs, negres o rosats en qualsevol de les recompenses.

  2. Les recompenses amb lots en estoigs de dos a recollir en els dies especificats, hem adjuntat les imatges dels estoigs i característiques de com es presentaran.

  3. Les recompenses per a enviaments ve especificat que aniran en caixes de 6 ampolles amb adhesius amb el logo i la senyalització per a aquests enviaments.

  4. seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies