❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Vips70_el llibre

La publicació del projecte 'Vips70_vivendes amb caràcter a la València dels anys 70' recull la documentació dels edificis, de les diferents fases del procés i articles de aquells amb els que hem tingut la sort de trobar-nos pel camí i compartir experiències.

crearqció

Un projecte de

Creat a

0
segons
144
Aportacions
2.787€
De 2.200€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Per què Vips70?

Vips70 naix del interès compartit per estudiar el model de cooperatives de vivendes i el seu resultat arquitectònic en el marc social dels anys setanta en la ciutat de València.

En esta dècada, el teixit urbá es veu afectat per este tipus d’edificacions que responen a les demandes col•lectives de vivenda des de l’associacionisme i el cooperativisme. Al mateix temps, es continua creant models de vivenda amb un sol promotor i constructor. Per contrastar estos dos models, vore la seua repercussió en el teixit urbá i documentar una arquitectura de qualitat, que pareix oblidada, es prepara l’exposició Vips70_vivendes amb caràcter a la València dels anys 70. Aquesta exposició es mostra en l’ETSA de València durant el curs 2014-2015. Per concloure aquest procés es considera convenient arreplegar els resultats junt amb les veus que ens han acompanyat al llarg del camí en aquest llibre que ara presentem.


En què ha consistit Vips70?

Primera fase: Estudi

Per començar la nostra investigació, dedicarem una primera fase a visitar i conèixer les obres. Rescatarem plànols guardats, els desempolsarem i ens vam perdre per els edificis per conèixer tots els seus racons... i veïns.

Segona fase: Exposició+Visites

Conegudes les obres, el seu context i anècdotes, va arribar el moment de ensenyar al mòn el que havíem après. Amb el material rescatat i la nostra mirada enfocada en alguns punts que consideràvem rellevants, vam muntar una exposició al hall nord de l’Escola d’Arquitectura de València. A més del nucli expositiu completarem l’experiència amb distintes instal•lacions repartides per tota l’Escola que tractaven d’apropar als alumnes a les vivències que nosaltres havíem experimentat coneixent les obres.

Completarem l’exposició amb visites als edificis exposats de la mà de Guiding Architects Valencia.

Tercera fase: Publicació

Després de l’experiència sensorial que va suposar l’exposició decidirem donar un pas més i publicar el contingut en forma de llibre. D’esta forma compartim amb tots vosaltres el coneixement adquirit i l’univers Vips70 pot arribar encara més lluny.

Considerem que estos edificis són, més que resultats, una forma de fer. Per això, i per documentar i posar en valor una arquitectura silenciada, editem el llibre Vips70_vivendes amb caràcter a la València dels anys 70.


Què edificis vas a descobrir?

La Colla - 1973. Alberto Sanchis.

Torres Túria - 1975. GO-DB

Lluís Santàngel - 1977. Emilio Giménez

L’Espai Verd - 1982. CSPT + Espaci


Equip humà

Coordinadors del projecte: Crearqció + David Estal

Edició d’art: Cecilia Rodríguez

Col•laboradors publicació: Vicente González Móstoles, Josep Sorribes, Juan Ramón Selva, Paz Cortés Alcober, Pablo Sanchis Aparicio, Boris Strzelcyzyk, Hortensia García, Mayte Piera, Rafa Rivera Herráez.

Característiques del llibre:

Impresió: La Imprenta CG. València

Dimensió: 21 x 21 cm tancat (quadrat)

75 pàgines impreses a color

Paper Couché mate de 115 gr

Tapa blana amb solapes

¡Preciós!

Recompenses:

Postals: acordió de 4 postals amb imatges dels edificis de Vips70. ¡Envia-les als teus amics!

Documental: un DVD del documental "Alberto Sanchis: arquitecto de utopías" realitzat per ARQTIST Magazine

Transferències: de fotografíes dels quatre edificis sobre fusta natural de 25x25cm. ¡Penja-les a casa!

Conferència/ Presentació: Disfruta d'una presentació del llibre allà on decideixes de mans dels seus creadors. ¡Per als més selectes!

Exposició: et muntem l'exposició Vips_70 on ens digues durant un mes, amb innauguració i acte de cloenda. ¡Només pot haver una!

Calendari previst

Entrada en impremta: desembre de 2015

Presentació del llibre: gener de 2016

Els mecenes podeu rebre en mà les recompenses en l’acte de presentació del llibre, que anunciarem a través de les xarxes socials.

+ Info

Facebook Twitter Web Flickr Vimeo

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

#02 / Recompenses: Tranferències

Una de les recompenses més personals són les transferències de fotografies dels quatre edificis, sobre fusta de 25x25x2'5.

Decora el teu saló!

El regal perfecte!

TORRES TÚRIA

LLUÍS SANTÀNGEL

ESPAI VERD

LA COLLA

#01 / Els Edificis

LA COLLA

Any_ 1970-74

Arquitecte_ Alberto Sanchis Pérez

Localització_ C/ San Rafael,2 Malvarrosa

TORRES TÚRIA

Any_ 1975

Arquitecte_ GODB Arquitectos

Localització__ C/ Santa Amàlia, 1 La Saïdia

LLUÍS SANTÀNGEL

Any_ 1976-77

Arquitecte_ EMILIO GIMÉNEZ JULIÁN

Localització_ C/ Lluís Santàngel, 10-12 Russafa

ESPAI VERD

Any_1977-80

Arquitecte_ CSPT Arquitectos i ESPACI S.L.

Localització_ C/ Músico Hipólito Martínez, 16 Benimaclet

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies