❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Arrosvolució a Riet Vell

Aposta per l'agricultura ecològica i tradicional a Riet Vell, la nostra reserva ornitològica al Delta de l'Ebre. Ajuda'ns a millorar les condicions de visitants i voluntaris que treballen en la reserva i d'algunes de les seves espècies més emblemàtiques, com el lliri groc o el pardal moliner.

SEO/BirdLife

Un projecte de

Creat a

0
segons
115
Aportacions
7.080€
De 6.950€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Situada a la província de Tarragona, prop del municipi de Sant Carles de la Ràpita, està la nostra Reserva Ornitològica de Riet Vell.

Per la seva ubicació estratègica, al cor del Delta de l'Ebre, es tracta d'un enclavament important per a la supervivència de nombroses aus aquàtiques, marines i limícoles. Entre les espècies més destacades trobem, el xatrac, els tètols, el batallaire, la polla blava, el martinet ros, el capó reial, el bitó ... També un altre tipus de flora i fauna autòctona com les nàiades, els ratpenats o el lliri groc.

La conservació de tota aquesta riquesa ambiental està directament lligada al desenvolupament rural tradicional de la zona. Per això, la Reserva Ornitològica de Riet Vell és, a més, un exemple pioner d'agricultura ecològica de l'arròs i recuperació d'aquesta zona humida de 61 hectàrees. A través d'una experiència pilot de cultiu d'arròs ecològic creada el 1997, neix Riet Vell S.A., una empresa que comercialitza l'arròs ecològic produït a la reserva. La reserva, a més de ser una estació d'investigació i conservació, ofereix programes d'educació ambiental, voluntariat i fomenta l'ecoturisme des de fa 15 anys.

A què destinem les vostres aportacions

A través del projecte Arròsvolució volem donar un nou impuls a la reserva a través no només de la vessant ambiental sinó fonamentalment en la dimensió social i d'ús públic. Volem que tothom que ho desitgi pugui conèixer i gaudir d'una visita al paradís que és la reserva de Riet Vell.

Per a això el projecte Arròvolució es divideix en tres grans blocs:

-Millores per als visitants de la reserva, condicionant l'antic observatori, adaptant-lo a persones amb mobilitat reduïda i millorant el cartells i plafons informatius, tant interiors com exteriors, i la senyalització d'accés a la reserva.

  • Millores per als voluntaris de la reserva: els voluntaris de Riet Vell són els encarregats de col•laborar en el desenvolupament de moltes tasques relacionades amb el cultiu ecològic, la conservació i educació ambiental. Per millorar les seves condicions volem col•locar lliteres noves i una mosquitera exterior a les seves habitacions.

  • Beneficis per a la fauna i flora: col•locarem 50 caixes niu per reforçar la població de pardal xarrec de la reserva i construirem un viver per el lliri groc, una planta autòctona amenaçada.

Sobre les recompenses

Participació gratuïta a un activitat a la reserva: Al llarg de l'any la Reserva Ornitològica de Riet Vell celebra moltes activitats i festivals com el Festival del Fang, Dia de les Aus, Dia de les Zones Humides. Consultar el calendari d'esdeveniments i concretar la visita escrivint a [email protected].

Folletó trilingüe de Riet Vell: Una guia imprescindible per a visitar el Delta de l'Ebre amb textos en castellà, català i anglès. Inclou nombroses espècies d'aus i els llocs més emblemàtics que no et pots perdre en la teva visita al Delta de l'Ebre.

Llibre experiencies positives a la xarxa Natura 2000: Llibre de 72 pàgines a tot color amb experiències explicades en primera persona i relacionades amb agricultura, ramaderia, pesca o turisme en espais Xarxa Natura 2000.

Paquet de 1kg d’arròs blanc Riet Vell: Arròs blanc rodó, varietat Tebre. Espellofat, blanquejat i envasat en atmosfera rica en CO2.

Paquet d’espaguetis 500gr Riet Vell: Sèmola de blat dur. Es mol el blat dur a sèmola i s'amasa amb aigua per després passar pels motlles i deixar-la assecar.

Paquet de macarrons 500gr Riet Vell: Sèmola de blat dur. Es mol el blat dur a sèmola i s'amasa amb aigua per després passar pels motlles i deixar-la assecar.

Paquet d’arròs integral 500gr Riet Vell: Arròs integral rodó. Varietat Tebre. Espellofat i envasat en atmosfera rica en CO2.

Paquet de llenties 1 kg Riet Vell: La llentia és desgranada i assecada després de la collita per a ser envasada, posteriorment, a la mateixa zona de producció.

Un fermall o sibella de l’oreneta de fusta natural: Fermall commemoratiu d'oreneta, Au de l'Any 2014. Dissenyat en exclusiva per Cristina Maser, elaborat en fusta de pollancre. Tancament posterior amb agulla d'alumini. Grandària aproximada 5 x 5,5 cm.

Samarreta de la tórtora Ocell del l’any de color blau: Samarreta commemorativa de tórtora europea, Au de l'Any 2015.

Nit d’hotel al Delta de l’Ebre per a dues persones (Hotel del Port): Hotel adherit a la iniciativa Iberaves de turisme sostenible de SEO/BirdLife i situat al centre de Sant Carles de la Ràpita. Imprescindible concretar la reserva mitjançant [email protected].

Cap de setmana gratuït per a dues persones al Delta de l’Ebre (Hotel Algadir): Hotel adherit a la iniciativa Iberaves de turisme sostenible de SEO / BirdLife i situat al bell mig de la Reserva Natural del delta de l'Ebre. Imprescindible concretar la reserva mitjançant [email protected].

Calendari

Es tracta d'un projecte amb moltes accions puntuals, moltes d'elles requereixen de la tasca de coordinació amb els voluntaris que resideixen a la reserva. Podem assegurar que totes les accions es realitzarien al llarg de 2016 malgrat que l'ordre dependria de la disponibilitat. Les accions relacionades amb fauna i flora es durien a terme obligatòriament abans de l'època de cria, a la primavera.

El lliurament de les recompenses no suposaria un problema. La fabricació de tots els materials està acabada per endavant. En el cas de les excursions es donaria a triar entre tot el calendari d'excursions 2016 que es penja cada semestre al nostre web.

+ Info

Web
Facebook
Twitter
Youtube
Vimeo
Activa Red Natura
Video Riet Vell en TV3, Tocats del Ala
Vídeo Riet Vell en TVE, La Aventura del Saber
Iberaves

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • SEO/BirdLife

    SEO/BirdLife
    Autor/a

    más de 8 años

    Por supuesto que se puede. Una vez realizada la aportación nos ponemos en contacto con todos los mecenas para solicitaros la dirección de envío. En ese cruce de correos solo debes comentar que renuncias al resto de recompensas y que solo necesitas estas. Un fuerte abrazo y muchas gracias por tu colaboración!

  • M Fca Bertomeu

    M Fca Bertomeu

    más de 8 años

    Deseo aportar 100€ al proyecto, pero no me interesan todas las

    recompensas. ¿Se puede elegir o cambiar recompensas? Yo desearia arroz blanco, macarrones integrales y espaguetis, y el certificado de participación.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies