❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

UNITED COLORS OF LACIUTATINVISIBLE

Enguany fa 10 anys que vam començar a cooperar i aquest hivern tornem a portar les fantàstiques dessuadores Kosturitis. Dissenyades a Sants

La ciutat invisible

Un projecte de

Creat a

0
segons
666
Aportacions
28.331€
De 3.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

No ens cansarem d'agraïr-vos-ho!

Hem assolit l'objectiu en escreix, i tot gràcies a vosaltres. Ara bé, si us hem de ser sinceres, tot plegat ens ha desbordat. És per això que haurem de canviar la planificació per tal de no morir d'èxit.


Les recompenses corresponents a les aportacions que es facin a partir de l'1 de novembre no seran entregades segons el calendari previst.


De tota manera, farem mans, mànigues i caputxes perque les pogueu rebre abans de finalitzar l'any. Agraïm el vostre suport i comprensió.

Per una altra banda, us volem informar que ja no farem més simulacions per encàrrec un cop haguem acabat amb les que tenim pendents. No donem a l'abast.

A partir del 10 de desembre podreu recollir les vostres recompenses a la nostra botiga.

I a partir del 14 de desembre també ho podreu recollir a altres punts com al nou local de Traficantes de Sueños, els nostres germans grans de Madrid.

Per les amigues illenques estarà disponible a partir del 21 de desembre a la Llibreria Transitant, on a més trobareu alguns models de les nostres samarretes.

Estem treballant per tenir més punts a l'estat. Si voleu ser-ne un no dubteu en contactar-nos. Farem enviaments gratuïts per cada 10 recompenses.

A la ciutat invisible ens agrada imaginar. Projectar els somnis de noves realitats postcapitalistes. Pensar com seria i com ho podem implementar en la pràctica present. I un d'aquests somnis passa per aconseguir realitzar productes 100% cooperatius, imaginar que l'etiqueta comerç just perd el seu sentit i necessitat, que ecologia no sigui un valor afegit, sinó la praxis quotidiana. Somiar i practicar. Tenir cura del medi i les relacions socials. Corresponsabilitzar-nos.

Ja fa una dècada que cooperem per transformar. Deu anys estampant el nostre catàleg de roba invisible carregades de contradiccions. Cercant l'equilibri entre un preu assequible a les vostres butxaques i tot el que imaginem. I ens trobem constantment amb el mateix problema: intermediaris i més intermediaris. L'única opció per construir un mercat social passa per començar a controlar nosaltres mateixes les fonts de producció i socialitzar-ne la responsabilitat. Ja fa un decenni que pam a pam treballem per superar les pròpies contradiccions.


KOSTURITIS, dessuadores produïdes al Maresme

Ja fa tres anys que experimentem en el camp de la confecció amb patrons propis i amb la producció a nivell local. Aquest camí, per proximitat, ens ha portat cap al Maresme, una comarca amb tradició tèxtil que va patir fortes deslocalitzacions a finals dels 90. Petites i mitjanes empreses d'arrel molt familiar que no podien competir amb els grans productors com Inditex van resistir gràcies a un fort teixit de relacions arrelades al territori.

La nostra petita aventura pel Maresme va començar fa 6 anys a Premià de Mar quan el Camilo ens va presentar a la gent de Belcolor, una petita empresa familiar situada als baixos de la pròpia vivenda. Des d'aleshores estampem la nostra roba amb ells. Com també confeccionaven vam començar a somiar i a fer petits assajos de confecció com ronyoneres i faldilles.


Dissenyades a Sants

Fa tres anys, gràcies a una col·laboració informal amb la Laura Cans, vam poder fer un petit saltet i fer la nostra primera dessuadora produïda localment. La Laura és una bibliotecària actualment a l'atur apassionada del món del teatre i el vestuari. Formada com a modista ha recorregut amb nosaltres aquest camí d'aprenentatge i d'intercanvi creatiu mutu. De forma natural i interna vam anomenar les dessuadores Kosturitis, el nom del blog de la Laura, costuritis aguda i del seu
facebook.


Les dessuadores

Ara, després de dos anys d'experiments, hem millorat el model anterior, revisant i ampliant talles d'1 a 99 anys. Alhora, també, presentem un nou model de dessuadora. La nostra intenció és que aquesta col·lecció continuï creixent. Per això, al conjunt el seguirem anomenant KOSTURITIS però els diferents models adoptaran noms, com Zenobia o Fedora, extrets de l'obra d'Italo Calvino que dóna nom a la nostra cooperativa.



La recompensa

Durant 20 dies totes aquelles persones que ens ajudeu a sustentar la forta inversió que ens suposa produir aquestes caputxes tindreu l'oportunitat de customitzar els colors de la vostra dessuadora. El tracte amb productors de proximitat ens permet poder oferir, puntualment, aquest servei. Malgrat ens suposarà un sobresforç de gestió hem pensat que era la millor manera de premiar-vos per confiar amb nosaltres i apostar per aquest projecte.

Us animem a ser originals i pensar una combinació especial per vosaltres.


La gran pregunta. Per què un Verkami?

A molta gent us estranyarà veure aquest crowdfunding i pensareu que més aviat sembla una botiga on-line de prevenda. Doncs no dista molt del que sembla.

Els costos associats a produir una partida de dessuadores són molt elevats per la nostra capacitat econòmica. Fa tres anys, amb el primer experiment, vam fer una tirada de 60 dessuadores que van volar. L'any passat vam fer quatre tongades de producció arribant a gairebé 500 unitats. Tot un èxit!

Després d'una bona campanya comercial de Nadal, en gran part gràcies a l'impacte de les dessuadores, vam plantejar-nos fer un salt endavant generant tres nous llocs de treball. La Irene, s'incorporà com a llibretera i dona multiusos. El Juan, amplià l'àrea de consultoria i acompanyament cooperatiu. La Natàlia s'ha posat en ruta per estimular la creativitat de l'àrea de disseny i comunicació. Ells són el nostre actiu, allò que garantirà el futur de la nostra cooperativa. Aire fresc per acabar de desenvolupar les nostres àrees de formació, recerca i intervenció social.

És per tot això que hem decidit fer aquest verkami, per la pervivència del nostre projecte. Volem fer un canvi en el model productiu però sense córrer grans riscos que facin perillar l'estabilitat econòmica de la cooperativa. Ens volem assegurar que aquesta aposta compta amb el vostre suport i que val la pena tirar-la endavant sense cap mena de por.


Ningú no va dir que fos fàcil... Seguim creixent!

L'aposta de creixement de la cooperativa tal i com l'entenem requereix un temps de formació i acompanyament a les noves persones que, durant un temps de prova mútua, decidiran si s'incorporen com a sòcies i soci de la cooperativa.

Durant aquest procés de seguiment, ens hem adonat com de complex és el nostre projecte i les multituds de línies tangencials o antagòniques en què treballem. De vegades resulta difícil saber comunicar bé tot allò que fem i aquest Verkami pretén ser un exercici de transparència no només numèrica: un fer visible allò nostre més invisible.

L'aposta per generar llocs de treball sempre és arriscada i ha suposat un impacte molt fort en la nostra liquiditat. Això ens va dur al juliol a prendre decisions dràstiques i a posar-nos les piles. No ens n'empenedim, ans al contrari. Estem molt il·lusionades pel ritme que està agafant tot plegat i com gràcies a l'esforç de tot el grup, tant treballadores com sòcies, podrem seguir somiant la nostra pròpia realitat.

Posats a somiar...

Igual que l'any passat vam somiar amb ampliar plantilla, ara apostem per consolidar-la gràcies a la campanya de nadal d'enguany. Alhora ens hem marcat com a prioritat pagar dignament per la seva feina a les nostres col·laboradores externes com la Laura, el Roc Blackblock, la Judit Panxeta, el Joan Negreescolor, el Turu, etc.


Els comptes no surten

I malgrat sembla que anem tenint feina, que les apostes comercials funcionen bé... Al final no quadren els números.

Per això hem començat a posar llums i taquígrafs a les nostres feines i inversions per veure què passa. Els marges clamen al cel. I el 21% d'IVA ens fa remoure les entranyes. Un cost que acabeu patint sobretot vosaltres. I nosaltres perquè, al cap i a la fi, si al final de mes no aconseguim garantir sous dignes, què té d'alternativa aquesta economia? Parlàvem de fer equilibris, oi?

Optimitzant la produccció

Una cosa que vam aprendre l'any passat és que era bastant insostenible fragmentar tant la producció. Suposa molt excés de feina de gestió. Tant de la producció com de la promoció del producte i el seu estocatge. Marges un altre cop. Per això aquest any volem agilitzar-ho aprofitant aquest Verkami com a campanya comunicativa de promoció i, com no, de finançament. Ara mateix no tenim la capacitat d'assumir aquesta inversió ni volem engruixir molt el crèdit que tenim obert amb Coop57. És per això que us demanem la vostra col·laboració i responsabilitat amb el que consumiu, donant suport a aquesta iniciativa.


I on queda allò de productes 100% coop, justos i solidaris?

En els nostres somnis irrenunciables.

Si aquesta aposta surt bé, serà un salt qualitatiu i quantitatiu en la nostra línia de producció suposant una petita passa en el canvi de model. Serà bàsic augmentar les tirades per poder augmentar la quota de control sobre el producte i garantir preus raonables per a totes les parts.

Amb una aposta local consolidada podrem destinar recursos a recercar i tractar directament amb productors de cotó orgànic i teixit de punt o felpa que acompleixin amb les quotes de sostenibilitat i respecte desitjades. Alhora volem seguir investigant altres teixits i formats com samarretes bàsiques, vestits, pantalons, etc. Com dèiem, pam a pam, tipi tapa, a poc a poc però a pas ferm. Lents, però amb força; llunyà, però real.

La gran travessa, deslocalitzar el capitalisme.

Com anem lluny, ens agrada seguir somiant i veure quin serà el proper pas natural que vindrà. Imaginar que algun dia es donaran els mitjans i la força humana per reCOOPerar el maresme del tèxtil i fusionar-lo amb el seu fort llegat cooperatiu. Construir una economia solidària és això, arrabassar-li al capital les fonts d'allò que consumim quotidianament. Mesurar el consum i apostar per projectes com el nostre posa les bases per fer realitat aquests somnis enxarxats.

Imaginem?


Calendari previst

Volem fer un crowdfunding de només 20 dies.

Acabarà l'11 de novembre i el dia 12 us enviarem uns formularis perque trieu les vostres talles i colors per poder començar amb la producció. Si sou ràpids i ràpides i responeu el formulari la primera setmana en haver acabat el micromecenatge, podreu recollir la vostra recompensa a partir del 9 de desembre a Barcelona. Els enviaments els farem aquella setmana perquè arribin abans de Nadal.

Festa d'entrega de recompenses a Barcelona

El *9 de desembre farem una festa amb pica-pica al koitton club amenitzat amb la volta al món en 80 discos de The Rigodonians.

Alhora també hi tindrem un photocall on ens agradarà poder-vos fer, si ho dessitgeu, una sessió fotogràfica molt colorida amb les vostres recompenses.

Altres punts de recollida de recompenses

A partir del 14 de desembre podreu recollir també a un local de València, Palma, Euskal Herria o Madrid. Aviat confirmarem les adreces dels espais que s'han ofert a entregar recompenses.

Calendari de producció

Pel que fa a la producció: ara mateix ja hem encarregat una tirada de 150 dessuadores Fedora d'adult (4 combinacions de colors) i de Fedora infantil (3 combinacions de colors) esperem tenir-la d'aquí 15 dies. Pel que fa als models Zenobia estem acabant els prototipus i començarem la producció quan acabem aquesta campanya. No patiu, que tothom qui vulgui tindrà la seva dessuadora calenteta per passar l'hivern!


+ Info

Facebook
Twitter
Web de la cooperativa
Botiga online

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

162 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • MARY

    MARY

    más de 8 años

    Me podeis hacer una simulacion de una fedora 1/2 con bolsillos contastados y sin contrastar. Gracias.

  • MARY

    MARY

    más de 8 años

    Hola ya se que es tarde pero me podrias hace una simulacio7/3 y 7/8. Gracias

  • La ciutat invisible

    La ciutat invisible
    Autor/a

    más de 8 años

    Si, si ens escrius a [email protected] per comentar-nos-ho.

  • Georgina

    Georgina

    más de 8 años

    Bona tarda, se q és pregunta d'última hora. Pel pack doble q hi ha 1 zenobia + 1 fedora bicolor. Poden ser dues fedores? Merci!

  • La ciutat invisible

    La ciutat invisible
    Autor/a

    más de 8 años

    Bones, tan bon punt acabi el verkami us solicitarem quines talles i colors voloreu. Després un cop ho tinguem, evidentment, us avisarem. També procurarem mantenir-vos informades de com avança tota la produccó.

    Moltes gràcies ;)

  • Arnau Cucurull

    Arnau Cucurull

    más de 8 años

    Els que em fet l'aportació just al limit de temps i que ja heu avisat que poder no arriben a temps, entenc que ens avisareu quan ho tingueu apunt? L'altre és en cap moment se m'ha demanat la talla, entenc que ja ens ho preguntareu? Gràcies i endavant

  • La ciutat invisible

    La ciutat invisible
    Autor/a

    más de 8 años

    I tant complicat... mira, aquí tens les teves combinacions https://twitter.com/ciutatinvisible/status/664229117009780736 i aquí una recopilació de combinacions que hem fet fins ara https://twitter.com/ciutatinvisible/status/664219578902454272

  • Eva

    Eva

    más de 8 años

    Bona nit!! M'agradaria veure com queden diversos colors, si és possible, a la fredora bicolor, em farieu un gran favor!

    És que a l'hora de decidir és complicat!

    Les combinacions serien: 4/15,9/14,12/10, 6/amb el 10 o el 15. Moltes gràcies!!

  • La ciutat invisible

    La ciutat invisible
    Autor/a

    más de 8 años

    Mira, per si encara vols dubtar més aquí tens un tuit amb totes les combinacions que hem fet els darrers dies https://twitter.com/ciutatinvisible/status/664219578902454272 ;)

    I aquí tens les combinacions que ens demanes https://twitter.com/ciutatinvisible/status/664225673872089088

  • Jordi

    Jordi

    más de 8 años

    Hola! Ja he fet la meva aportació, però no m'acabo de decidir...podríeu fer-me una simulació d'una Fedora 17/5, 17/10, 18/10, 11/2?

    Moltes gràcies!

#02 / Estat recompenses / Estado recompensas

///////////////////////// CATALÀ //////////////////////////

Benvolgudes mecenes,

ens volem adreçar a totes vosaltres per felicitar-vos per l'any que entra i agraïr-vos un cop més el vostre suport a aquest projecte.

https://vimeo.com/150267422

Mai ens haviem enfrontat a una producció tan complexe d'organtizació i realització. Estem molt satisfetes de l'experiència que ha suposat aquest monstre i com malgrat les mil dificultats i incidències en què ens hi hem anat topant les hem pogut anar resolent gràcies al suport que ens ha donat el nostre entorn més proper.

LA PRODUCCIÓ EN QUANTITATS:

Entre les 666 mecenes que vau participar hem hagut de gestionar 807 produccions fetes a mida:

  • 547 Fedora

  • 204 Zenobia

  • 56 Fedorita

D'aquestes fins al moment n'hem pogut produïr un total de 472 dessuadores per poder servir-les a 413 mecenes. I quedeu unes 155 mecenes que ja teniu preparada la vostra recompensa però encara no l'heu passat a recollir.

NOUS LLOCS DE TREBALL:

seguir llegint

#01 / TIC TAC RECOMPENSES TIC TAC

/////////////////////////////////////////////////// CATALÀ ////////////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Estimades mecenes,

fa temps que no ens comuniquem amb vosaltres i ens agradaria posar-vos al dia de com està la producció de tot plegat.

Com bé sabeu, amb aquest Verkami hem mort una mica d'èxit. Fet que ens alegra i estressa a parts iguals. La feina que se'ns ha girat amb tot plegat és descomunal perque hem hagut de refer tota la planificació per poder acomplir amb els compromisos amb vosaltres i amb nosaltres mateixes.

L'objectiu del crowdfunding, com especificàvem, no era un altre que el de poder fer una pre-venda, que estimàvem en un màxim de 10.000€, per tal de poder disposar de liquiditat per invertir en 400 desuadores que vendriem tant a la botiga com a la paradeta que tindrem a la 1a Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidàriaseguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies